Kepun kautta rakentamiseen ja presidentteihin.

En tiedä sitten, mutta minun pikkuaivoni ei voi käsittää vieläkään, viisi kuukautta eduskuntavaalien jälkeen, miksi joku puolue kieltäytyy osallistumasta hallitukseen, vaikka kaikella todennäköisyydellä se olisi ollut puolueen kannattajakunnan ”suun mukainen”.

Ja vaikka puolue vaaleissa menettikin kannatustaan, niin en voi käsittää että itseinhon ja ruoskinnan kautta uskotaan kannatajien palaavan itsesäälissä rypevän puolueen helmoihin takaisin.

Valittiin oppostio ja kuva räksyttävästä koirasta, joka puree isäntäänsä mehevän luun sijaan.

Ja viime perjantaina kun hallituksen luottamuksesta äänestettiin eduskunnassa, niin oli minulla naurussa pitelemistä, kun puolue ei ollut puolesta eikä vastaan, vaan päin vastoin.  En kyllä saa mahtumaan omaan nuppiini sitä ajatusta, että ei tiedä mitä mieltä on, ei se niin vaikea yhtälö ole edes minulle, saatikka kansakunnan ”kermalle.

Piti tehdä vielä blogi tästä rakentamisen aallonpohjasta jossa nyt ollaan, mutta teen kannaottoni tähän.

Minusta tässä on nyt hyvä kuroa kiinni sitä valtavaa korjausrakentamisen velkaa mitä on kerrytetty hallituksista hallituksiin ja saada näin rakentajille töitä massatyöttömyyden sijaan.  Mitä sitä nyt rakennetaan uutta tilanteessa, jossa nykyinenkään asuntokanta ei mene kaupaksi ( korko, inflaatio ) Kyllä markkinat itse hoitaa itsensä, suotta alaa nyt on tekohengittää tavalla, joka vain siirtää maalitolppaa.

Oli aikomuksenani vielä käsitellä tämä presidenttikysymys, kun  Suomessa, Venäjällä kuin Yhdysvalloissakin on ensivuonna presidentivaalit, niin olisiko niin, että Suomen asemaan ja asemointiin ei niinkään vaikuta kuka Mäntyniemessä istuu, vaan se kuka istuu Kremlissä ja kuka Valkoisessa talossa.

Mutta ei makiaa mahan täydeltä, ettei tule ähky.

16 vastausta artikkeliin “Kepun kautta rakentamiseen ja presidentteihin.”

 1. Mitä luulisit kepun kokoomuksen ja persujen kanssa hallituksesa tekevän itselleen-itsemurhan !
  Ainoa kyseenalaisuus on RKP, miksi ?Onneksi RKP on vahtimassa, ettei kaiken maailman hölmöydet pääse rönsyilemään. Se on ainoa syy olla Suomen epäoikeudenmukaisimmassa hallituksessa vahtikoirana omalla riskillään.

  1. Eiköhän se kepu tee neljän vuoden pidennetyn itsemurhan vasemmiston rinnalla oppositiossa.
   Saadaanpa nähdä, että Olli Rhenin kannatus tulee olemaan vaaleissa alle kymmenen prosentin luokkaa ja kun kepu oletti nousun lähtevän Ollin tuomana, niin ei märät puut puhaltamalla syty.
   Urheilussakin huonosti pärjännyt joukkue erottaa valmentajansa, niin nyt pitäisi kepun toimia samoin ( Saarikko )

    1. Ehkä aluksi tulee kannatusalenema, mutta kun hyvä hallitusohjelma muuttuu vaalikauden loppua kohden lihaksi luun ympärille ja kun haittamaahanmuuttokin on saatu samalle pohjoismaiselle tasolle kiristysruuvia käyttäen, niin kannattajatkin katsomosta palaavat kotiinsa.

 2. Kepussa riittää ihmettelemistä. Ihan ensimmäiseksi että melkoisen vaalitappion jälkeen eivät vaihtaneet puheenjohtajaa jonka omaperäisen johtamis- ja puhetavan uskon olevan syy huonoon tulokseen. Puoluetta vuosikymmenet äänestäneet eivät ole vasemmistolaisia, eivät hyväksy politiikkaa jota Keskusta nyt kohta neljä ja puoli vuotta on harrastanut.
  Keskustan olisi helppo jonkin verran elpyä alhostaan vaihtamalla puoluejohtoa ja ryhtymällä taas keskustalaisiksi.

  1. Matti, tuosta olen samaa meiltä nyt, vaikka aikanaan pidin Saarikkoa mainiona. Kyllä johtajapersoonalla on valtava merkitys jopa puhetapoineen, ulkoisine habituksineen, maneereineen. Tai omakohtaisine kokemuksineen ja osaamisineen, joka luo joko uskottavuuden tai epäuskottavuuden.
   Pidän edelleen Sipilää yhtenä parhaista johtajapersoonista, joka täytti monin mittarein kunnon johtajan ominaisuudet, huolimatta muutamista isoista poliittisista mokista kuten kiky ja taksit.

 3. Ei kepun kannattanut mennä itse murhaan ja alkaa juoksupojaksi hallitukseen joka ei kansaa paljonkaan mieti
  Mitä taas tulee tuohon rakentamiseen eipä sitä nosteta noilla eväillä jota hallitus nyt julki tuo
  Eikä Suomea nosteta vain leikkauksilla ne tulee hallituksen eteen kun ihmiset joutuvat myymään kotinsa pakon edessä
  Jotkut saa ostaa asuntoja halvalla
  Niinpä niin terv tepivaari

 4. Kukahan rakennusalan on ajanut nykyiseen surkeaan tilanteeseen, no oli kuka hyvänsä jotain täytyy hallituksen yrittää, aika näyttää mennäänkö ojasta allikkoon vai saavutetaanko jotain parempaa.

  1. Valitettavasti sosiaalietuudet liittyvät suureen osaan ihmisiä ja asumisen rahoittamiseen. Niiden leikkauksilla on kohtalokkaat vaikutukset niin asumiseen kuin rakentamiseen, toteavat jo alan asiantuntijatkin mediassa.

    1. Onko Heikki huolestunut kapitalistisen voittoja hamuavan grynderin hyvinvoinnista

    2. Kysymyksen voisi esittää, että kenenkähän syytä ovat asuntojen järjettömät hinnat?

  2. Kun korot nousee noin paljon ei asunnot mene kaupaksi terv tepivaari

   1. Kyllä hyvissä perinteisissä osoitteissa kauppa käy edelleen. Juuri hetki sitten kaverini myi Hesan pohjoispuolen puutarhakaupunginosasta paritalon puolikkaan, joka oli hyvin aikanaan rakkennettu. Valmis oma puutarha ja remontoitu tyylikkäästi tulisijoineen.
    Meni heti kaupaksi, jopa siitä kilpailtiin.

 5. Minä olen samaa mieltä, että Oripään rouva olisi aika poistaa. Ei hänelle olisi pitänyt antaa valtaa koskaan, eli silloin kun se äänivaaleissa saattiin huijaamalla hänelle. Siinä oli asetukset Lounais -Suomi vastaan Lappi. Niin sitä vaan tehdään politiikkaa, kaikki eivät edes huomaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *