Ma oksennan YLEN annan….maksua vastaan.

Onhan se vaikeaa, ellei lähes mahdotonta Suomessa markkinaehtoisten medioiden toimia kannattavasti, kun YLE valtion verorahoitteisena toimijana asioi samalla astialla ilman pienintäkään riskiä.

Menneiltä vuosilta tulee mieleen yksi juttu, joka vähän niinkuin vitsin muodossa heitettiin ilmoille, mutta jossa on totuuden siemen.   Nimittäin kaikki varmasti muistavat MTV-3 ohjelman nimeltä Valehtelijoiden Klubi, mutta monikaan ei varmasti tiedä että miksi se lopetettiin kannattamattona formaattina, no…siinä kävi niin kun YLE alkoi näyttämään suoraa lähetystä Eduskunnan täysistunnoista.

Karsittavaa varmasti Ylestä löytyy  lähes 600 miljoonan budjetista ja vaikka olenkin innokas penkkiurheilija, niin esim. kaikki urheilukilpailu lähetykset tulisi siirtää maksukanavien puolelle, vielä parempi olisi tietenkin että koko ”Reporadio” olisi maksukanava, eli se joka katsoo, niin se myös maksaa.

Venäjällä on Pravda, ei sitä meillä tarvita, sillä vapaassa markkinataloudessa ei tarvita nykymuotoista  yhden totuuden Yleä sanomaan, että miten meidän tulee ajatella ja toimia, kansalaiset osaavat, yllätys yllätys itse muodostaa mielipiteensä ilman Ylen aivopesua.

Se on lähes ylivoimainen tehtävä, ellei mahdoton sanoa että mikä kuuluu Ylen tuottaa verorahoin, siinä on varmasti yhtä monta mielipidettä kuin on ”mielipuoltakin”, joten koko näköradio vain maksulapun taakse, silloin se on tasapuolista.

70 vastausta artikkeliin “Ma oksennan YLEN annan….maksua vastaan.”

 1. Ylessä on paljon hyvää, mutta ikävä kyllä yhtä paljon huonoa, joten ehkä budjetin puolittaminen olisi oikean suuntainen ratkaisu.

  Budjetin läpinäkyvyys, jota nyt yritetään saada aikaan olisi hyvä ensiaskel.

  Kun budjetti kerätään veroilla tulisi sen olla läpinäkyvä, aivan kuten valtion budjetti.

 2. Itse en myöskään kaikkea urheilua YLE: n kanavilta poistaisi.

  Yleisurheilun arvokisat MM, EM ja Olympialaiset, ovat mielestäni ihan ok YLE:n tarjonnassa

  Talviurheilua linjaisin samalla periaatteella.

  Kotimainen yleisurheilun GB – sarja on myös perusteltua näyttää koska mukana on paljon nuoria urheilijoita, eikä mikään maksukanava ole niistä kiinnostunut.

  Voimistelun arvokisat, taitoluistelun arvokisat, suunnistuksen arvokisat jne.

  Onhan näitä.

  SM- VIIKKO, on erinomainen pikkulajien areena, jota on hauska kerran vuodessa yhtenä viikonloppuna katsoa.

  Tunnustan olevani jokseenkin niin penkki kuin muutenkin urheiluhullu.

 3. Mika,- Itsekkin kyllä näitä urheiluja seuraan, mutta olisin kyllä siitä valmis myös maksamaan muutenkin kuin Yle-veron puitteissa.

  1. ….ja eihän niistä urheilulähetyksistä ole maksukanavat tietenkään kiinnostuneita….kun on Yle jo paikalla…ilman riskejä.

 4. Arvi, itselläni on maksukanavien kautta Valioliiga Viaplaystä, olen seurannut sarjaa jo siitä lähtien kun lauantaisin TV2 näytettiin otteluita.

  Muutamia otteluita olen myös käynyt livenä Briteissä katsomassa, ovat huikeita tapahtumia.

 5. Noinhan se on ettei kansa vaan näkisi edes urheilua kuitenkin kansa maksaa ylen touhut kokonaan nyt pitäisi alkaa maksaan myös kaupalliset kanavat kiitos ei käy terv tepivaari

 6. Uutisoinnin osalta, Ylen tulisi olla korostetun neutraali, koska Yle-veroa joutuu maksamaan puoluekannasta riippumatta, mutta tähän Ylen toimittajat / toimitus eivät kyllä kykene.

  Käytettävien asiantuntijoiden taustat tulisi esittää, jotta jokainen saisi päätellä asiantuntijan puolueettomuuden kyseisessä asiassa.

  1. Kommentoija ei ymmärrä riipumattoman median roolista hölkäsen pöläystä, jos tuo on neuvo. Yle ei ole kuten ”Suomen Uutiset” propagandamedia. Yle täyttää kaikki julkisen valvotun riippumattoman median mittarit ja on säännöllisesti ja tutkitusti luotettavin julkinen media Suomessa.

   1. ”Kommentoija ei ymmärrä riipumattoman median roolista hölkäsen pöläystä, jos tuo on neuvo. Yle ei ole kuten ”Suomen Uutiset” …”

    No en tietenkään ymmärrä onhan riippumaton media varsin monimutkainen käsite, jota ei tietenkään voi luku, kirjoitus ja laskutaidoton PerusSuomalainen ymmärtää.

    Unohdit mainita, että YLE on JSN jäsen media ja JSN on jumalan sanaa, eiku hitto ei olekaan vaan pukki kaalimaan vartijana.

 7. Onko se nyt Heikki ihan varma että YLEn puolustelullasi ole mitään yhteyttä edustamaasi sosiaalidemokraattiseen aatteeseen.

  1. Matti, nähtävästi se on niin, että mikäli odottaa verorahoitteiselta YLE:tä neutraalia uutisointia ja käytettyjen asiantuntijoiden taustojen esittämistä, ei ymmärrä riippumattoman median roolia.

  2. Olen, koska Yleä valvoo parlamentaarinen hallintoneuvosto. Sen verran sillä on tekemistä kaikkien puolueiden kanssa.
   Mutta, minä en edusta mitään sosiaalidemokratiaa kuin kokoomustakaan, ehkä molempia hiukan. Vihreyttä ja kepua aika paljon. Demareita oikeudenmukaisuuden puolesta. Persut kammottaa pimeässäkin.

   1. ”Olen, koska Yleä valvoo parlamentaarinen hallintoneuvosto. Sen verran sillä on tekemistä kaikkien puolueiden kanssa.”

    Hallintoneuvosto ei valvo Ylen päivittäistä toimintaa esim.uutusoinnin puolueettomuuden suhteen.

    ”Yleisradio Oy:stä annetun lain ja yhtiöjärjestyksen mukaiset hallintoneuvoston tehtävät ovat:

    valita ja vapauttaa yhtiön hallitus ja hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä määrätä hallituksen jäsenten palkkio

    päättää asioista, jotka koskevat toiminnan huomattavaa supistamista tai laajentamista tai yhtiön organisaation olennaista muuttamista

    huolehtia ja valvoa, että julkisen palvelun ohjelmatoiminnan mukaiset tehtävät tulevat suoritetuiksi

    laatia lain 6 a §:ssä tarkoitettu palveluiden ja toimintojen ennakkoarviointi suhteessa julkiseen palveluun ja viestintämarkkinoiden kokonaisuuteen sekä suhteessa siihen, vastaavatko ne yhteiskunnan demokraattisiin, sosiaalisiin ja kulttuurisiin tarpeisiin, sekä arvioinnin perusteella päättää palvelun tai toiminnon aloittamisesta tai aloittamatta jättämisestä ja julkaista päätös perusteluineen

    päättää yhtiön strategiasta

    päättää talouden ja toiminnan suuntaviivoista

    tarkastaa ja hyväksyä hallituksen toimintakertomus

    valvoa yhtiön hallintoa ja antaa varsinaiselle yhtiökokoukselle lausuntonsa tilinpäätöksestä ja tilintarkastuskertomuksesta

    hallintoneuvoston on lisäksi vuosittain huhtikuun loppuun mennessä annettava eduskunnalle kertomus julkisen palvelun toteutumisesta ja ohjaus- ja valvontatehtäviensä toteutumisesta edellisen kalenterivuoden aikana. Ennen kertomuksen antamista tulee kuulla Saamelaiskäräjiä.

    Hallintoneuvosto voi antaa hallitukselle ohjeita asioissa, jotka ovat laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä. Hallintoneuvoston on lisäksi käsiteltävä muut hallituksen sille esittämät asiat.”

 8. Kyllä minä katselen Ylen ohjelmia, siellä on paljon hyvää. Ylellä on kolme kanavaa, josta voi jopa valita. Kolmosta en juurikaan katsele ja ne vähätkin tallennan ensin, että voin ohittaa ne mainokset.

  Televisiosta tulee lähes 20 vapaavalintaista ilmaiskanavaa Ylen lisäksi, täällä syrjäkulmillakin. Oikein hyvin riittää ainakin minulle. Makuja on tietysti moenlaisia.

 9. Eiköhän sekin jo osoita Ylen kohdalla mitä laitaa se edustaa, kun vihreä puoluekkin lakkautti tarpeettomana puoluejulkaisunsa ( Vihreä Lanka ) koska heillähän on jo Yle.

 10. Jäi sanomatta, että Yle on vielä erittäin halpa, jos vaikka verrataan päivälehtien vuosikertamaksuihin. Lehdet lukee puolessa tunnissa mennen tullen.

 11. Osoittakon kuka hyvänsä ja mitä hyvänsä. Minulla on televisiossa valikko, josta pääsen katsomaan ohjelmat, mitä milloinkin tulee ja selvitys siitä mitä se ohjelma tarkemmin käsittelee. Tässä asiassa en ole laumasielu, vaikka monessa muussa saatan ollakin.

  Täällä yksin ollessa kaiken pimeyden keskellä, minulla on aina kaksi televisiota auki. Siis kaksi, tiedän kyllä mistä puhun.

 12. YLE takaa koko kansalle tiedon välityksen eikä se mikään markkina häirikkö ole terv tepivaari

  1. Juuri näin, Ylellä on valtavan monipuolisesti erilaisia sisältöjä kaikille, enkä todellakaan itse maksa mistään Netflixeistä tai muistakaan, puhumattakaan että moisilla lähtisin korvaamaan jotakin niin hyvin toimivaa kuin YLE.

   Kuten Antti Oksanen Talous Taito-lehden pääkirjoituksessa osuvasti kuvasi:

   ”Mainosalustojen määrä on räjähtänyt verkossa, jonka eri kanavissa on helppo operoida nollabudjeteilla ja saunaillan jatkoilla heitetyillä ideoilla. Se, mikä toimii sisäpiirin vitsinä, on harvoin hyvää markkinointiviestintää.”

 13. Ylevero taitaa olla jossain 300 euron paikkeilla kalleimmillaan ja sitä voi katsella 365 päivää.
  Päivälehti maksaa vuosikerta noin 400- 500 ja sitä voi katsella korkeintaan puolitunttia vuorokaudessa. On siis melkoinen hyötysuhde television hyväksi.

  1. ”Henkilön yleisradiovero on 0–163 euroa vuodessa tuloista riippuen. Veroa maksetaan 2,5 prosenttia 14 000 euroa ylittävistä yhteenslasketuista puhtaista ansio- ja pääomatuloista. Enintään 14 000 euron puhtaasta tulosta veroa ei peritä. Puhdas tulo saadaan, kun tulosta vähennetään tulonhankkimiskulut.

   Enimmäismäärä 163 euroa maksetaan, kun palkkatulot ovat vähintään noin 21 270 euroa vuodessa tai eläke- ja päivärahatulot noin 20 520 euroa vuodessa.

   Jos 14 000 euron tuloraja ylittyy, Yle-veroa maksavat kaikki Suomessa asuvat yleisesti verovelvolliset henkilöt, jotka ovat täyttäneet vuoden loppuun mennessä 18 vuotta.

   Yrittäjät maksavat Yle-veroa yrittäjän eläkelain tai maatalousyrittäjän eläkelain mukaan vahvistetun työtulon yhteismäärän 14 000 euroa ylittävästä osasta, jos työtulon yhteismäärä on puhtaiden ansio- ja pääomatulojen yhteismäärää korkeampi. Ahvenanmaalla asuvat eivät maksa Yle-veroa. Veroa peritään tuloverotuksen yhteydessä ja se otetaan huomioon ennakonpidätysprosenttia määrättäessä.

   Yhteisöt maksavat Yle-veroa vain, jos ne harjoittavat elinkeinotoimintaa tai maataloutta. Yhteisöjä ovat esimerkiksi osakeyhtiöt, osuuskunnat, yhdistykset ja säätiöt.”

   (https://www.veronmaksajat.fi/neuvot/henkiloverotus/tyo-elake-ja-etuudet/ansiotulojen-verot-ja-maksut/2023/yle-vero/#c130b341)

   Jos suhteutetaan vaikkapa omakoti-asumisen sähkölaskuihin, niin ei-sähkölämmiteisessä keskisuuressa omakotitalossa sähkälasku kesäkuukausina huitelee sadan euron tietämillä/ kk, talvella pakkaskuukausina lämmitys-muodosta riippuen helposti 300-800e tietämillä ja varmaan enemmänkin kuussa.
   Ja tähän päälle kaikki muut käyttökustannukset, mahdolliset lainat korkoineen jne. Eli jos rikkailla omakoti-asujilla on pelko persuuksissa omista nousseista kustannuksistanne (en tarkoita Penttiä tällä), niin älkää syyttäkö Yleisradiota, vaan kohdatkaa itsenne ja tehkää elämänmuutos omaan elämäänne, jos menot ylittävät tulonne, kiitos.

   ”Suomalaisista 43 prosentilla tulot ovat suuremmat kuin menot, eli rahaa voisi jäädä säästöön – –
   Vuonna 2021 lukema oli 67 prosenttia.
   40 prosentilla tulot ja menot ovat yhtä suuret. 18 prosentilla tulot olivat pienemmät kuin menot. – –

   60 vuotta täyttäneillä asuntovelallisilla oli asuntovelkaa keskimäärin 36 700 euroa vuonna 2022.”

   (Veronmaksajan Taloustaito)

   1. Keskimäärin säästössä tulisi olla ihmisellä ainakin kolmen kuukauden kaikkia menoja (asumis-menot mukaanlukien) vastaava summa, mielellään enemmän. Tällaiselta pohjalta voi nuorikin lähteä kulutustaan ja talouttaan miettimään, että ensin aina hyvä säästää vähintään kolmen kuukauden puskurirahat — ja suhteuttaa taloutensa jonkinlaiseen edes pieniä yllätyksiä kestävään tilaan.

    1. Hyvin mitättömiltä tuntuvista asioista kertyy valtavasti täysin ylimääräistä kuukausittaista menoa, jota moni väheksyy, vaikka sellaisessa jo itsessään saisi säästettyä paljon. Velaksi ei kannata ostaa mitään, vaan aina mieluummin säästää itselleen ja ostaa kun siihen on varaa. Lisäksi omasta elämästä pikku-asioiden karsiminen on erinomaisen mieltä lämmittävä ja fiksu teko, kun karsii elämästään kaikki ylimääräiset juoksevat kulut, kuten Netflixit, ylimääräiset viihdepaketit, velaksi ostettujen laitteiden ja tablettejen kulut (eli maksaa pois eikä hamstraa mitään romua) — ja jopa vakuutuksistaan saa karsittua vaikka kuinka, kun perehtyy vakuutuskirjoihinsa ja miettii, ovatko niiden sisällöt todella relevantteja oman elämän kannalta, jos vaikkapa ei ole lapsia tai muita riskitekijöitä, jolloin vakuutuksistaankin on mahdollista karsia oman elämän kannalta ylimääräiset osat pois, kuten itse olen tehnyt.

     Siten maksettavaksi jää vain muutamat juoksevat perusasiat, joiden kuluja on helppo seurailla ja manageroida vaikkapa budjetoimalla sekä kilpailuttamalla vielä halutessaan liittymänsä.
     Lämpimästi suosittelen muutoksen aloittamisen omasta itsestä ja omasta elämästä.

     Kevyt pikkureppu on mukavampi kuin pikkukivien täyttämä raskas säkki noin vertauskuvallisesti. Vuokralla asuessa ei tarvitse juurikaan stressata myöskään hirveästi turhasta, ja sinkkuna elämä vaan helpottuu entisestään, kun ei tarvitse murehtia edes toisen sotkuista.

 14. Tässä on nyt yksinkertaisesti kyse siitä, että Yle tuottaa verorahoilla kaikkea sellaista ”humppaa ja hömpää”, jonka kaupalliset kanavatkin tuottaisivat, jos Yle ei olisi sitä toimentaympäristöä häiriköimässä julkisin verovaroin.
  Eihän kapitalistiseen markkina ja kilpailuyhteiskuntaan kuulu julkisen vallan sekaantua osapuoleksi.

 15. Vieläköhän kulttuurimarxismin (eli vasemmistovetoinen liberalismi) ylipapitar Rakel Liekki työskentelee Ylen uutis- ja ja ajankohtaistoimituksessa kolumnien ja blogien tuottajana. Rakel Liekillä ei ole koulutuksellista pätevyyttä kyseiseen työhön, mutta se ei liene haitanne, koska Sdp-taustainen Liekki on ansioitunut muilla aloilla ja koska hän on pesunkestävä kulttuurimarxilainen, jonka valitsemat kolumnistit ja blogaajat tuottavat sellaista sisältöä, mitä ylipapitar haluaa ja vaatii.

 16. 15.5.2020.Suomen Uutiset kertoi maanantaina Ylen verkkokolumnien sensuurista. Yle kieltäytyi julkaisemasta hallitusta moittinutta professori Janne Saarikiven kolumnia. Sensuroinnista on keskusteltu pitkin viikkoa. Tänään perjantaina Liberan sisältöjohtaja Tere Sammallahti (kok.) nostaa esiin Ylen kolumnien tuottajan, Rakel Liekin valitsemat Yle-kolumnistit. Liekki on nostanut järjestelmällisesti kolumnisteiksi punavihreitä poliittisia aktivisteja.

  https://www.suomenuutiset.fi/rakel-liekin-rekrytoinnit-yle-kolumnisteiksi-feministipoliitikko-feministiaktiivi-vihrea-poliitikko-transaktivisti-vasemmistoaktiivi-f

 17. YLE:n hallintoneuvoston tehtävä on valvoa, että julkisen sanan tehtävä toteutuu Ylessä.

  Ylen hallintoneuvosto
  Ylen ylin päättävä elin on hallintoneuvosto, jossa on 21 jäsentä. Hallintoneuvosto kokoontuu kalenterivuoden aikana noin 6–7 kertaa.

  Hallintoneuvoston jäsenet valitsee eduskunta vaalikauden ensimmäisillä valtiopäivillä. Jäseniksi valitaan tiedettä, taidetta, sivistystyötä ja elinkeino- ja talouselämää tuntevia sekä eri yhteiskunta- ja kieliryhmiä edustavia henkilöitä (ks. Laki Yleisradio Oy:stä, 5 §). Yhtiön henkilöstöllä on hallintoneuvostossa kaksi edustajaa, joilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta.

  Hallintoneuvoston tehtävät
  Yleisradio Oy:stä annetun lain ja yhtiöjärjestyksen mukaiset hallintoneuvoston tehtävät ovat:

  valita ja vapauttaa yhtiön hallitus ja hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä määrätä hallituksen jäsenten palkkio

  päättää asioista, jotka koskevat toiminnan huomattavaa supistamista tai laajentamista tai yhtiön organisaation olennaista muuttamista

  huolehtia ja valvoa, että julkisen palvelun ohjelmatoiminnan mukaiset tehtävät tulevat suoritetuiksi

  laatia lain 6 a §:ssä tarkoitettu palveluiden ja toimintojen ennakkoarviointi suhteessa julkiseen palveluun ja viestintämarkkinoiden kokonaisuuteen sekä suhteessa siihen, vastaavatko ne yhteiskunnan demokraattisiin, sosiaalisiin ja kulttuurisiin tarpeisiin, sekä arvioinnin perusteella päättää palvelun tai toiminnon aloittamisesta tai aloittamatta jättämisestä ja julkaista päätös perusteluineen

  päättää yhtiön strategiasta

  päättää talouden ja toiminnan suuntaviivoista

  tarkastaa ja hyväksyä hallituksen toimintakertomus

  valvoa yhtiön hallintoa ja antaa varsinaiselle yhtiökokoukselle lausuntonsa tilinpäätöksestä ja tilintarkastuskertomuksesta

  hallintoneuvoston on lisäksi vuosittain huhtikuun loppuun mennessä annettava eduskunnalle kertomus julkisen palvelun toteutumisesta ja ohjaus- ja valvontatehtäviensä toteutumisesta edellisen kalenterivuoden aikana. Ennen kertomuksen antamista tulee kuulla Saamelaiskäräjiä.

  Hallintoneuvosto voi antaa hallitukselle ohjeita asioissa, jotka ovat laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä. Hallintoneuvoston on lisäksi käsiteltävä muut hallituksen sille esittämät asiat.

  Ylen hallintoneuvoston kokousten pöytäkirjat.

  Hallintoneuvoston jäsenet
  Hallintoneuvosto järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan 30.6.2023. Eduskunta valitsi jäsenet 28.6.

  Hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii Sinuhe Wallinheimo (kok).

  Osa jäsenistä on uusia, osa on toiminut Ylen hallintoneuvostossa aiempina vuosina.

  Sinuhe Wallinheimo, puheenjohtaja

  kok.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Jari Ronkainen, varapuheenjohtaja

  ps.

  Jäsen vuodesta 2015

  Lisätietoa

  Pauli Aalto-Setälä

  kok.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Li Andersson

  vas.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoja

  Elisa Gebhard

  sd.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Maria Guzenina

  sd.

  Jäsen vuodesta 2019

  Lisätietoa

  Petri Honkonen

  kesk.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoja

  Teemu Keskisarja

  ps.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Pihla Keto-Huovinen

  kok.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Marko Kilpi

  kok.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Johan Kvarnström

  sd.

  Jäsen vuodesta 2021

  Lisätietoa

  Suna Kymäläinen

  sd.

  Jäsen vuodesta 2015

  Lisätietoa

  Hanna-Leena Mattila

  kesk.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoja

  Maria Ohisalo

  vihr.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoja

  Mikko Ollikainen

  r.

  Jäsen vuodesta 2021

  Lisätietoja

  Susanne Päivärinta

  kok.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Päivi Räsänen

  kd.

  Jäsen vuodesta 2019

  Lisätietoa

  Jaana Strandman

  ps.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Joakim Vigelius

  ps.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Pia Viitanen

  sd.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Timo Vornanen

  ps.

  Jäsen vuodesta 2023

  Lisätietoa

  Henkilöstön edustajat
  Tapio Räihä, toimittaja

  varaedustajat Patrik Schauman ja Camilla Vilkman

  Jukka Kuusinen, assistentti

  varaedustajat Ann-Louise Laaksonen ja Miikka Liukkonen

  Hallintoneuvoston työvaliokunta
  Sinuhe Wallinheimo, puheenjohtaja

  Jari Ronkainen, varapuheenjohtaja

  Suna Kymäläinen 30.6.2023–30.6.2025

  Maria Guzenina 1.7.2025–6/2027 (kunnes uusi hallintoneuvosto on valittu)

  Petri Honkonen

  Maria Ohisalo

  Li Andersson

  Mikko Ollikainen

  Päivi Räsänen

  1. Kerropa avoimesti tietämättömälle, hk, että miten tämä sakki muka tekee ylen rahoituksesta ja rahan käytöstä avoimen ja läpinäkyvän?

 18. Kansanedustaja Teemu Keskisarja: Yleisradion rahoitus avattava myös suurelle yleisölle
  3.9.2023 5 Comments perussuomalaiset, Teemu Keskisarja, yle, Yleisradion rahoitus
  Perussuomalaisten kansanedustaja Teemu Keskisarja kertoo haastattelussa hallitusohjelman kirjauksesta missä käsitellään Yleisradion rahoitusta, asian käsittelyyn perustetaan parlamentaarinen ryhmä.

  Parlamenttaarisessa ryhmässä on tarkoitus käsitellä Yleisradion ”salattua” kulurakennetta jota pidetään salassa osakeyhtiölain turvin. Haastattelussa Keskisarja ottaa tiukasti kantaa myös rasismi keskusteluun ja ylipäätänsä käsitteeseen mikä on rasismia.

  https://nykysuomi.com/2023/09/03/kansanedustaja-teemu-keskisarja-yleisradion-rahoitus-avattava-myos-suurelle-yleisolle/

  1. YLE:n kulurakenteen pitäisi ehdottomasti olla läpinäkyvä, kuten jo aiemmin kommentoin.

  2. Keskisarja, jolla omalla alallaankin ilmeisesti on suhteellisuudentaju hiukan hakusessa, voisi suunnata ja keskittää parannuksia sekä korjauksia ensisijaisesti ehkäpä itseensä sekä omiin töihin.

   Peräpuolue nyt kovasti touhottaa kaikenmoista lonkilta keksimäänsä, jotta syntyisi kuva, että he ovat tärkeiden ja suurten asioiden parissa. Kun mitään oikeaa asiaa ei populistisen maahanmuuttopropagandan lisäksi ole, pitää sellaista kekkailla vaikka tyhjän täytteeksi. Kaapia näennäisen tärkeältä vaikuttavaa silppua sen kaiken tilalle, jota ei heillä ole. Tältä tämä vahvasti vaikuttaa — ja kyllähän Suomesta löytyy tuhat kärpäsenpaskaa valkopaperiin pyyhittäväksi, kun kerran vessarullia ollaan päästy tuhlailemaan!

   1. Liisa, kyllä Keskisarja nyt varmasti ottaa onkeensa…

    Eihän sinun pitänyt olla tekemisissä meidän idioottien kanssa…?

    1. Ihan varteenotettava näköala tuollainenkin, että me muut vaan jättäisimme netissä persuilevat papattamaan keskenään ja poistuisimme itse joukosta. Sen jälkeen, jos itse olisin alustan ylläpitäjä, enkä jenkkilibertaristi, vaan jotenkuten vastuullinen, tekisin sillä tavoin, että muuttaisin tämän blogialustan ei-julkiseksi, jolloin voisitte kaikessa rauhassa keskustella ilman häiriöitä, mutta vielä tärkeämmin: häiritsemättä ja terrorisoimatta muita.

     1. Osallistuminen on edelleen täysin vapaaehtoista myös teidän ylhäisyydellenne.

      Teitä, siis juuri teitä muita ei vaan taida olla niin kovin paljon, eihän tuolle tasolle yksinkertaisesti vaan yllä kuin todella harvat, ehkä 0,5 – 0,7% väestöstä.

      1. Vaikka taantunut juntti- ja sikalauma voittikin vaalit, on hyvä muistaa, etteivät he Suomen äänestysikäiseen väestöön nähden muodosta minkäänlaista enemmistöä, vaan ovat perässä vedetty paskapulkka, josta muodostui rasismiveturi. Osin ehkä siksi, etteivät älyn ylimielisyydessään vaikkapa tällaisilla alustoilla omissa sfääreissään teoretisoivat kyenneet hahmottamaan sitä realiteettia, että Suomen kansa on kuin koululuokka, jossa aidosti viisas opettaja keskittyy nostamaan kaikki, aivan kaikki oppilaat edes jonkinlaiselle yhteiselle perustasolle sen sijaan, että keskittyykin briljeeraamaan kaikista fiksuimpien muutaman kanssa.

       Nyt Suomessa kävi sitten niin, että takarivin luokalle jäänyt porukka luotsaa koko Suomea keskinkertaisuudella, banaaliudella ja taantumuksellisuudellaan, jossa kaikki on pakotettava paskaan, jottei persuille tule paha mieli — eikä siinä vielä kaikki: lihava mies on nostettava jalustalle, jonka muodostavat sylttykohokasta kannattelevat hentoiset ja vähäosaiset.

       1. Jos veri vetää valkoroskaan ja mutaliejuun ynnä rasismin sun muun häiriintyneisyyden hyysäämiseen, niin turha sitten kirjoitella korkealentoisia avauksia vihreydestä tai vastuullisuudesta; jonka sijaan luulisi sitten ihmisen myöskin pyrkivän operoimaan perus-maalaisella tasolla veden märkyydestä ja vessapaperin riittävyydestä maalikkotasolla, vai mitä?

        Ownaa sitten kunnolla juttunsa ja heittäytyy lantakasaan rakkaidensa kanssa.

    2. Kuten Anu Partanen totesi Ylen Jälkiviisaat-ohjelmassa, ihmettelen itsekin myös hallitustasolla sitä, että jos Purra&co vilpittömästi haluaisivat edistää kaikkien suomalaisten etua, niin minkä ihmeen tähden he eivät hyvänen aika vaan irtisanoudu, kanna aikuisten oikeasti vastuuta ja täten tunnusta emämunauksiaan.
     Toive taitaa olla yhtä turha kuin heillä, jotka toivovat Putinin tajuavan lopettaa poliittiset operaationsa.

 19. ”Parlamenttaarisessa ryhmässä on tarkoitus käsitellä Yleisradion ”salattua” kulurakennetta jota pidetään salassa osakeyhtiölain turvin.”

  Onko tuo kulttuurimarxismin paskavääntöön hurahtaneille muka liian vaikea ymmärtää.

 20. Kismitääkö äärinationalisteja tasapuolinen uutis/ohjelmatarjonta.

  1. Parlamentarismin kannattajia kismittää tuo rahoituksen ja kustannusten pimittäminen.
   Punademulle se salailu on normaalia.

  2. On aina yhtä koomista kun eräs taho kuvaa jota kuta muuta ” ääri…”

   🤣🤣🤣

 21. Heikki Karjalainen:”Kismitääkö äärinationalisteja tasapuolinen uutis/ohjelmatarjonta.”

  Äärinationalisteja ja natseja ovat nykyisenä woketuksen valtakaudella kaikki, jotka ovat Maosta oikealla.
  Mikä tasapuolisuus? Sekö että Yleisradion ohjelmatarjonta on lähempänä Pohjois-Korean mentaliteettia kuin Yhdysvaltain mentaliteettia?

  1. No ainakin läpinäkyvyyteen yltää tämän tyyppinen moderaattorin pers-nuolenta ja manipulointi, pisteet hei siitä!

 22. Sosiaalisessa mediassa ja YouTubessa on vellonut jo monta päivää keskustelu Yleisradion kolumnistien vasemmistolaisuudesta. Luonnollisesti Yle on omilla verkkosivuillaan ollut täysin hiljaa kohusta. Tohina alkoi maanantaina, jolloin Perussuomalaisten Suomen Uutiset kertoi verkkokolumnien sensuurista. Esimerkkitapaukseksi lehti nosti hallitusta moittineen professori Janne Saarikiven kolumnin, jonka Yle kieltäytyi julkaisemasta. Perjantaina hullunmylly lähti uusille kierroksille Liberan sisältöjohtaja Tere Sammallahti (kok.) nostamasta videosta, jossa tarkastellaan Ylen kolumnistien yksipuolista poliittista suuntausta, jota voi kutsua vasemmisto-feminismiksi.

  Syy, miksi lähes kaikki kolumnistit ovat antikapitalistisia vihervasemmistolaisia, johtuu SDP-taustaisesta Ylen tuottajasta Rakel Liekistä, joka pääsee yksinvaltaisesti vaikuttamaan kolumnistivalintoihin. Hänellä ei ole media-alan ammattitutkintoa eikä muutakaan akateemista korkeakoulututkintoa, mutta tästä huolimatta hänet on valittu Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen tuottajaksi.

  Ei ole sattumaa, että Rakel Liekki nimitettiin tehtäväänsä sen jälkeen kun Merja Ylä-Anttila aloitti Ylen toimitusjohtajan pestin syyskuussa 2018. Yle Watch varoitteli punamädättävästä Ylä-Anttilasta jo huhtikuussa 2018, jolloin hänen valintansa toimitusjohtaksi varmistui. Tuolloin ilmestyneessä kirjoituksessa Maanpetturikommunistia ylistävästä ylioppilaasta Ylen uusi toimitusjohtaja kerrotaan Ylä-Anttilan ensimmäisestä antamastaan haastattelusta toimitusjohtavalinnan jälkeen.

  http://ylewatch.blogspot.com/2020/05/tapaus-rakel-liekki-eli-kuinka.html

  Tällaistäkö ”tasapuolisuutta” kulttuurimädätykseen ihastuneet wokepoke-aktivistit janoavat lisää?

 23. ”Rakel Liekin valinta on Ylen selvä linjanveto rajumpaan vasemmistoradikaaliin ohjelmapolitiikkaan. Pornotähtenä tunnettu raivofeministinen hyvesignaloija sai tuottajana vihdoin oman ideologisen hiekkalaatikkonsa, jossa voi häpeämättä ajaa vähäpätöisten kummajaisryhmien asiaa. Heti ensimmäiseksi Liekki värväsi kolumnistiksi suomalaisvihamielsen somalifeministi Maryan Abdulkarimin, joka on sattumoisin Feministisen puolueen perustajajäsen ja entinen varapuheenjohtaja.

  Vauhtiin päästyään sukupuolinarsisti Liekki rekrytoi lokakuussa 2018 (vain kuukausi Ylä-Anttilan toimitusjohtajakauden aloittamisen jälkeen) kolumnistiksi feministiaktivisti Emmi Nuorgamin, joka on tunnettu vihreän puolueen aktiivisti. Saman vuoden marraskuussa kolumnistien propagandatiimiin valittiin kirjailija ja transaktivisti (sic) Susi Nousiainen, joka katsoo meriitikseen opiskelleensa sukupuolentutkimusta. Samaa ideologista kaartia edustaa ”taiteilija” Aiju Salminen, joka puuhastelee vasemmistolaisessa kulttuuriyhdistys Kiilassa ja on tehnyt Feministiselle puolueelle vaalitaidetta. Liekki värväsi nettipunakaartiinsa myös yleistä hilpeyttä herättävän tohtori Saara Särmän, feministisen ajatushautomo Hatun keskeisen perustajan. Pienempiäkin nimiä kolumnistien joukkoon on kelpuutettu, riittää kun kuuluu Liekin tuttavapiiriin ja liputtaa kilarifeminismiä kuten kirjailijiksi itseään tituleeraava Sisko Savonlahti. Omien sanojensa mukaan Savonlahti on punavihreä feministi. Miehistä aisankannattujuutta edustaa puolestaan ”tuhokapitalistisista talousliberaaleista” kirjoittava päätoimittava Tuukka Tervonen. Poliittiselta taustaltaan hän on vasemmistoliittolainen.”
  Lainaus tuosta linkittämästäni YleWatchin artikkelista.

  Ilmeneekö tuollaiset asiat Ylen vuosikertomuksesta?(monikossa tai yksikössä) Ilman muuta ja muuta ilman.

 24. Onko se rasismia, jos valkoinen mies/nainen sanoo valkoisia roskaväeksi? Vai onko se anaalivaiheesta käsin tarkasteltua yhteiskunnallista muutosta käsittelevää narratiivia?

  1. Valkoroska eli white trash on yleisesti käytetty termi, joka ei ole minun keksimäni, mutta toki sen yhdistän ihmisiin, joilla tuntuu olevan karmaiseva fetissi valkoroskaa sekä rasismia kohtaan.

   1. Liisa, trollaus on myös yleisesti käytetty termi ja yksi sen muodoista on tuupata näennäisesti fiksun oloista tekstiä (pääosin on silkkaa sontaa)mahdollisimman paljon tukahduttaakseen varsinaisen keskustelun.

    Tämän tyyppisen trolli tunnistaa helpoiten siitä, että jos vähän pintaa raapaisee niin paletti hajoaa.

    Hyvää jatkoa kuitenkin ja parempaa…

     1. Ei niin, todellakaan maksa. Sillä toimin kuten tutkimuksissakin on todettu ns. itsenäisesti ajattelevien ihmisten toimivan, kun heidät laitetaan vapaasti keskustelemaan keskenään ilman pätevää keskustelun johtajaa: yhteisymmärryksen syntymisen asemesta erimielisten omat näkemykset ainoastaan vahvistuvat.

      Onnitteluni siis tästä idealistisesta saavutuksesta blogialustan pyörittäjille!

 25. Millainen särö tai sairas narsistinen halu alistaa on heillä, jotka indoktrinaatio-pakkomielteessään suoltavat nettiin teoreettisia koukeroitaan kuin yliopiston professori, joka selittäisi viisivuotiaalle pikkulapselle monimutkaisia matemaattisia ongelmia, joiden ymmärtäminen edellyttäisi saman tietotason?
  Mikä papukaijan tuottamis-fetissi tai halu ylentää itsenne muita fiksummiksi teillä oikeastaan oikein on?

 26. Koska kertaus on opintojen ÄITI:

  ”Indoktrinaation (suom. iskostus) käsite viittaa kasvatusfilosofiassa sellaiseen opettamiseen, jossa oppilas tai opiskelija asetetaan opetuksen kohteeksi, johon annetut opetussisällöt vain siirretään. Voidaan puhua myös manipulatiivisesta tai tendenssimäisestä opetuksesta. Indoktrinatiivinen opetus kantilaisesti määriteltynä on oppilaan tarkoituksellista alaikäisenä pitämistä. Oppilas ei missään vaiheessa nouse tasolle, jossa hän voisi itsenäisesti arvioida opetussisältöjen pätevyyttä.

  Tämän epäilyttävän opetusmenetelmän piirteiksi on mainittu seuraavia elementtejä:

  1. opetus on autoritaarista,
  2. opetussisältö ikään kuin tungetaan oppilaan päähän (drummed in, drilled),
  3. opetuksessa käytetään hyväksi jonkinlaista uhkaa ja
  4. vapaa keskustelu kielletään.

  Kasvatustieteestä indoktrinaatio-termi levisi tiedotusoppiin. Siellä indoktrinaatio (ujuttaminen, mieleen iskostaminen, aatteeseen saattaminen, uskotus) on sanoman tuottajan vaikuttamaan pyrkivää viestintää, jossa viestinnän kohde ei tiedosta olevansa vaikutuksen kohteena. Mikäli viestinnän kohteelle paljastuu, että häneen on yritetty vaikuttaa, muuttuu indoktrinaatio hänen kannaltaan propagandaksi.

  Kun lukijoiden, katselijoiden ja kuulijoiden tiedot ja lähdekritiikki kehittyvät, yhä suurempi osa indoktrinaatioksi tarkoitetusta vaikuttamisesta muuttuu vastaanottajan kannalta propagandaksi, koska hän tiedostaa vaikutusyrityksen.

  Indoktrinaatiota voidaan toteuttaa objektiivisesti sääntelemällä uutisvirtaa ja uutispainotuksia joukkotiedotusvälineissä. Kun asiasta tuotetaan uutisia valikoimalla riittävän yksipuolinen kuva, alkaa yleinen mielipide muodostua halutun kaltaiseksi, vaikkei käytettäisi propagandan menetelmiä.”

  (Wikipedia)

  1. Saanen huomauttaa, että tällä tavoin nimimerkki Lasse Kallo on minuun Pirkan verkkomielisairaalassa suhtautunut: ikään kuin hän olisi autoritäärinen opettaja, joka takoo päähäni jotakin konservatiiviseen korjausliikkeeseen ja antifeminismiinsä liittyvää ideologiaa, johon kun olen esittänyt vastalauseita, on hän käyttänyt uhkailua tehokeinonaan pyrkimyksessään painostaa minua trollaamalla sekä kommenttejani blogeistaan suuri-eleisesti poistelemalla taipumaan johonkin hänen näkemyksiin.

   Ja sukkana on mennyt papparaisille sisään tämäkin paska. Että näin.

 27. Kun toimittaja ja aktivisti Renaz Ebrahimi huusi kurkku suorana rakastetulle tähtitieteilijälle Esko Valtaojalle n-sanan käytöstä tv-ohjelmassa, arvelimme, että pian hän saisi uuden puheohjelman Yleltä.

  Niin kävikin. Nyt Ebrahimi juontaa Kohupodi-ohjelmaa, jossa hän on viimeksi käsitellyt esimerkiksi sitä, kuka saa kunnian turvallisemman tilan periaatteiden kehittämisestä ja sitä, miksi drag queenit muka halutaan kieltää.

  Entä miten kävi räyhäanarkistina julkisuuteen ponnahtaneelle Suvi Auviselle, joka uhosi vuonna 2014 Helsingin Sanomien haastattelussa, että sortajien kannattaa pelätä, flirttaili vastustajien ampumisella ja esitti samana vuonna somessa silloisen pääministeri Alexander Stubbin pään leikkaamista?

  Hänelle irtosi paikka vakiopanelistina Ylen mediaohjelmassa Viimeisessä sanassa.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0c522a1c-8e1c-4a86-b1d3-22e755cd5c2c

 28. Liisa: ”Saanen huomauttaa, että tällä tavoin nimimerkki Lasse Kallo on minuun Pirkan verkkomielisairaalassa suhtautunut: ikään kuin hän olisi autoritäärinen opettaja, joka takoo päähäni jotakin konservatiiviseen korjausliikkeeseen ja antifeminismiinsä liittyvää ideologiaa, johon kun olen esittänyt vastalauseita, on hän käyttänyt uhkailua tehokeinonaan pyrkimyksessään painostaa minua trollaamalla sekä kommenttejani blogeistaan suuri-eleisesti poistelemalla taipumaan johonkin hänen näkemyksiin.

  Ja sukkana on mennyt papparaisille sisään tämäkin paska. Että näin.”

  Saanen huomauttaa, etten ole nimimerkki niin kuin nimimerkki Liisa totuutta muunnellen väittää.
  Saanen huomauttaa lisäksi: – Kunnioitan Liisan terävää kynää hänen asiapitoisissa yhteiskunta-analyyseissaan.
  Tarkoitin kuitenkin kommentissani ”rasismi ja valkoinen roskaväki” tänään 9.9. klo 19:00 kirjailija Jari Tervoa, joka seitsemisen vuotta sitten mairitteli ”rajat kiinni” porukkaa ”valkoiseksi roskaväeksi”. Siis sama mies, joka taannoin heitti tv-lähetyksessä Raamatun lattialle, mutta ei ole tietääkseni tehnyt samanlaista demonstraatiota Koraanin kohdalla.

 29. Kiitos, itsekin arvostan Lassen kohteliaisuuksia kuin aineettomia lahjoja pukilta, johon ei usko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *