Pirkamaan SOTE pannaan kuntoon, vaikka itkettäisi

Tultiin juuri siihen pisteeseen, miksi maakuntauudistus ja sote uudistettiin. Kuntien maksukyky olisi ylittynyt rajusti. Eli sote perustettiin juuri siksi, ettei niin kävisi.

Hallinto ja keskijohtoa saneerataan eläköitymisin n. 500 htv. Palvelut eivät saa kärsiä ( kyllä kärsivät).  Palvelu, mitä se on ? Entä terveyskeskusverkosto ?

Hyvä artikkeli alla tylystä touhusta.

Kokonaan jää ratkaisematta se, miten saneerataan asiakkaiden= potilainen terveyskäyttäytyminen. Sitä ei ole listoilla. Jo yhdessä vuodessa se ratkaisisi kustannukset. Tehdään tyly päätös niille, joille se on mahdollista = ”terveysmittari , vakuutus ja vero” ! Jos lähtötilanteesta arvot muuttuvat hyvään, plussaa, jos ei, niin -.

Tapaturmavero, omakustanteisuuden lisääminen näissä ( skuuttien ym. onnettomuudet ja välinpitämättömyysvero).

Parasta on, että Pirha hoitaa hommat itse, hallitus keskittyy rasismikyttäämiseen ja  riitelyyn.

——

Analyysi | Tylyä, mutta tehokasta: Marina Erhola ja Juhani Sand ottavat vanhat opit käyttöön Pirhan yt-neuvotteluissa – Ei pidä unohtaa, miksi sote-uudistus tehtiin https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000009839619.html

5 vastausta artikkeliin “Pirkamaan SOTE pannaan kuntoon, vaikka itkettäisi”

  1. On se hieno homma, kun terveydenhoito laitetaan kuntoon, ja viedään mahdollisimman kauas käyttäjistä. Ei taida päästä käyttämään muut, kuin itse Erhola. Hänen palkallaaan sinne voi mennä vaikka taksilla.

    Juttelin äsken kaupasa yhden rouvan kanssa, joka oli ollut siellä asukastilaisuudessa. Väkeä oli ollut niin, että seinät pullistelivat, mutta ei se Erholaa kiusannut. On kuulemma niin kova luu, kun aika pian pääsee eläkkeelle.

    1. Tuo paikallinen ja tärkeä terveyspalvelu pitää saada toimimaan edelleen. Mutta katsos, se leikkauslista ja verojen kevennys sen tekee.
      Tuo organisaatiouudistus ja saneeraus ovat hyvä, jos ne osuvat oikeaan paikkaan.

  2. Palvelut siirretään keskustoihin ja reuna-alueille tärkeät palvelut kuopataan suuruudenhulluuden ideologiassa.

  3. Minä en leikkauksia hyväksy muualla, kuin Taysin leikkaussaleissa. Siellä se onnistuu, kokeiltu on ja monta kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *