Ihmisoikeudet ja niiden puolustaja…

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009841177.html

”Tony Blair on räikeä valinta ihmisoikeuksien puolustajana profiloituneelle Sanna Marinille, toimittaja Elias Ruokanen kirjoittaa.”

”Marinin fanittama Rage Against the Machine -yhtye, jonka musiikki ”osaltaan vaikutti” Marinin päätökseen lähteä politiikkaan, on kutsunut Blairia sotarikolliseksi, ”jolle tulisi antaa hirttotuomio”.”

Mittäpä pienet ihmisoikeusongelmat häiritsisivät, kun kyse on omasta ”urasta” ja minä-minä-narsistista…

6 vastausta artikkeliin “Ihmisoikeudet ja niiden puolustaja…”

 1. Marin on varmasti punninnut päätöstä tehdessään asiaa eri näkökulmista ja tullut siihen tulokseen kun on tullut. Mistään salaisuuksistahan ei ole Tony Blair instituution rahoituksen tai Tony Blairin oman taustan suhteen kyse, vaan ihan julkisuudessa olleista tiedoista.

  1. ”Niin, saudien rahallahan Marinin palkka maksetaan. Nehän ovat kuuluisia ihmisoikeuksistaan…”

   Kun lainoja on luokkaa 700 000 euroa, niin ei siinä taida olla varaa katsella kuka sen palkan maksaa.

 2. Heitetäänpä hieman eri kulmasta asiaa lähestyvä kommentti stereotyyppisen geneerisen iltsikkakeskustelun sekaan.

  Jos ihmisoikeus-asetelmaa lähestyykin siitä kulmasta, jossa presidentti Niinistö hiljattain puheli maailmanlopusta, jonka kuvasi tapahtuvan sitten, kun tartutaan ydinaseisiin. Hän kuvasi siis, että jos sellainen asia on, kuten maailmanloppu, niin olisi hyvä myös konkreettisesti saada tuosta asiasta jokin konkreettisempi hahmotelma takaraivoon, jota ydinsota voisi edustaa.
  Presidentti Niinistön kaltainen vanha pamppu elää siis sellaisessa käsityksessä, että se on aivan mustavalkoinen realiteetti, että ihmiset haluavat siis kuolla ja hylätä oikeutensa elämään mieluummin kuin vaikkapa alistua sortoon tai luopua jonkun valtion itsenäisyydestä.

  Siinäpä varsinainen ihmisoikeuskysymys: kuinka moni nuori tai minun ikäiseni globaalimpaan ja kansainvälisempään identiteettiin kasvanut aikuisten oikeasti haluaisi kuolla isäänmaan puolesta tai jopa tuhota valtavat määrät muunlajisia ihmisten älyttömiin mittakaavoihin kärjistyneen kukkoilun takia, uhraten oman elämänsä ja henkensä mielikuvituksellisen väkivaltapaskan vuoksi?

  Itse ainakin mieluummin ottaisin vaikka Venäjän kansalaisuuden, antaisin Kiinan miehittää Suomen tai Saudien rahoittaa rauhaa kuin lähteä tällaiseen Niinistöläiseen absurdin konservatiiviseen mustavalkoisen ehdottomaan tappo- ja tuhokuvastoon.
  Kyllähän nuorilla ja muunlajisilla on ensisijaisesti oikeus elämään.

  1. He, jotka haluavat kuolla ja jäädä älyttömyydessä öyhöttäen puolustelemaan reviireitään, voivat minun puolesta uhrata itse itsensä väkivallan jumalan alttarille, jos usko on niin vähissä, ettei usko voivansa uudelleen rakentaa arvomaailmaa minne ikinä päätyykin muuttamaan, vaan on jollakin tavalla johonkin maaplänttiin kiinnittynyt. Be my guest.

   Itse en todellakaan koe yhtään mitään mihinkään kulttuuriin tai valtioon tai lippuun liittyvää millään tasolla tärkeämpänä kuin oma ja muiden sekä muunlajisten oikeus elämään ennen muuta. Mitään isänmaata ei minun mielestäni kenenkään tarvitse puolustaa oman henkensä kustannuksella, vaan kyllä ihan uudet arvot pitäisi toimeenpanna tähän loputtoman sotakiimailukierteen ja addiktion katkaisemiseksi.

 3. Kyllä Juutalaisetkin ovat joutuneet muuttamaan henkensä pitimiksi, kun eivät ole halunneet joutua tuhoamis-leireille. Minä kannustan myös kaikkia Suomalaisia valitsemaan elämää suojelevan ratkaisun siinä vaiheessa, jos omat päättäjät ryhtyvät fantasioimaan absoluuttisesta sodasta, tuhosta sekä maailmanlopusta.

  Ihminen sopeutuu kyllä tarvittaessa ja oppii hyvin uuden kielen. Kyllä elämä kannattaa mieluummin kuin sairas usko sotaan ja tuhoon isänmaan tai jonkin sairastuneen aatteen puolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *