Odottavien aika on pitkää.

Tänään taas jatkuvat säätytalolla Orpon vetämät hallitusneuvottelut viikonlopun jälkeen ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka nöyrästi ankkalammen polskuttelijat palaavat takaisin sorvin ääreen, kun ovat joukolla uhriutuneet ja ruoskineet itseään.  Mutta ehkäpä sielläkin on otettu taskulaskin ja mittaikku käyttöön ja katsottu omaa painoarvoa joka on  kymmenen suhteessa neljäänkymmeneen kuuteen 10 / 46 Joten pienempikin uho riittäisi jos meinaavat neljä vuotta yhteistä leipää ”purra”.

Pikaista päätöstä hallitusneuvotteluista odottaa moni taho ja ei vähiten kepu, joka on jo sotasuunnitelmansa ja saatanalliset säkeensä muokannut siihen asentoon, jolla pääsevät perussuomalaisia kurmoottamaan ”toveri” Saarikon johdolla.

Mutta yksi joka toivoo Orpon pian julistavan hallituksensa syntyneeksi on Marin, sillä hän joutuu nyt vielä roikkumaan toimitusministerinä, eikä pääse ilouutistaan julkaisemaan siirrostaan ulkomaan ”kirjeenvaihtajaksi”.   Minä joka kaiken tiedän, niin en tiedä vielä kuitenkaan Marinin ”ammatinvalintaa” ja epäilen, että hänestä leivotaan suomen Greta Thunberg, joka ravaa pitkin maailmaa julistamassa uskonsanomaa tulevasta maailmanlopusta, eli jos et ole meidän ( hänen ) puolellaan, niin olet häntä vastaan.

Nyt kun vihreät saivat itselleen uuden puheenjohtajan, niin hänellä on kova työ hallituksen haastamisen lisäksi saada oman puolueensa suunta  käännetyksi köyhyystutkimuksesta yleispuolueeksi.

Samaa voi sanoa demareidenkin tulevaisuudesta, että jos ja kun Lindtmanista uusi puheenjohtaja leivotaan, niin hänelläkin on hallituksen haastamisen lisäksi kova työ saada Marinin jättämä pesä takaisin tolkun tilaan, jossa yhden kuvan palvonnasta palataan takaisin kansaliikkeeksi.

Hyvin menee mutta menköön.

 

49 vastausta artikkeliin “Odottavien aika on pitkää.”

 1. No aikaa kuluu mutta syitä ei tarkistella miksi noinkin on asiat mutta kyllä Suomeen hallitus saadaan aikanaan terv tepivaari

 2. Kuulin eräältä poliitikoilta, että RKP:n vinkuminen julkisuudessa ja lypsy-yritykset alkavat jopa siinä määrin kyllästyttämään, että…

  1. Henu ja Hiewatha ovat yleisvaarallisia bussikuskien ja muiden näkökulmasta katsoen. Ehkä kouluihinkin on palkattava vartijat Amerikan tai ehkä Ruotsinkin mallin mukaan.
   Raiskaustapauksissa voidaan jatkossa otsikoissa lööpit:

   En finländare igen!

 3. Heh…

  ”Henriksson piti linjapuheen, jossa sanoi, että avioliitosta ei tule onnellista. Mitä mieltä Purra on?

  – Minulle riittää, että tästä syntyy hallitus, joka noudattaa hallitusohjelmaasa. Rakkauden ja avioliiton haen ihan muualta, Purra sanoo.”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/91570ec9-9a3d-4801-aed3-61b9aa9cba66

  Ehkä Henrikssonin pitäisi käydä parisuhdeneuvonnassa jos sellaisia ongelmia on, hallitusneuvotteluissa niitä tuskin ratkaistaan.

  Tai mistä sitä tietää mitä edellisen hallituksen tyttö.., eiku iltakouluissa ratkottiin.

 4. Onhan persujen oppi mennyt jo Venäjälle saakka:

  ”Sanna Marinia solvattiin Venäjän valtiontelevisiossa perussuomalaisesti

  Venäjän valtiontelevision ykköskanavalla propagandisti Maria Butinan ohjelmassa hyökättiin pääministeri Sanna Marinin kimppuun tavalla, josta tuli mieleen Suomen äärioikeiston, erityisesti perussuomalaisten lokakampanjat.

  Iltalehti: ”Ohjelmassa näytetään runsaasti Marinin eri biletysvideoita. Marinin erilaisten haastatteluvideoiden perusteella ohjelman ”asiantuntijaraati” päättelee Marinin joko valehtelevan tai ”osoittavan aggressiota”.”

  ”Butinan mukaan epäilyttävältä näyttää sekin, että Marin muutti kantansa Natoon täysin ”vain viidessä kuukaudessa”. ”

  ”Jokainen psykoterapeutti, joka katsoo Sanna Marinin historiaa, kiinnittäisi huomion siihen, että Sannalta yksinkertaisesti puuttui äidillinen lämpö, ohjelmassa analysoidaan dramaattisen musiikin soidessa.”

  Niinpä, myös perussuomalaiset hyökkäsivät rajusti Marinin äitiyttä vastaan, löivät alatyylisesti vyön alle.

  On merkittävää, että Venäjällä suhtaudutaan Sanna Mariniin samalla aggressiivisuudella kuin perussuomalaisissa. Sen sijaan vapaassa lännessä, kuten USA:ssa, Sanna Marin on ihailtu ja arvostettu poliitikko.

  Suomen äärioikeisto perussomalaisten lippua kantaen elää ja toimii Venäjän salarakkaana edistäen Vladimir Putinin propagandistisia tavoitteita.

  Ja samalla tavalla kuin Venäjä on soluttautunut USA:n republikaanien joukkoihin mielenhallinnallaan, se on läsnä perussuomalaisessa tavassa toteuttaa ideologiansa mukaisia tavoitteita.

  Kun Halla-aho kehui, miten Trump on parasta länsimaissa piiitkään aikaan, se oli kumarrus Venäjälle ja pyllistys demokratian arvoille ja ihanteille – niille, joiden puolustajaksi Sanna Matin on vapaassa lännessä profiloitunut.

  Siksi Sanna Marin on äärioikeiston vihan kohde.

  Suomi on herännyt suomettumisen poliittisesta painajaisesta, mutta suomettumisen tiedostamaton syvä uni jatkuu Neuvostoliiton rauhanliikkeen hengessä. Vastustetaan Ukrainan sotaa, mutta ollaan propagandistisesti samalla puolella Venäjän kanssa.”

  Kirjoittaa

  Kirjailija Tuomaala / US

  1. Joo, olen miettinyt, voisiko naisvihamielisyyden taustalla vaikuttaa aivovamma, mutta jätän omaan ”arvoon”.

  2. Ei tuo persukammo ainakaan älykkyyttä ja suhteellisuudentajua näytä lisäävän…

   1. Eräs suomalainen pankissa työskentelevä, sijoituksillaan hyvin vaurastunut herra kävi oma-aloitteisesti kuvantamassa aivonsa nähdäkseen, kuinka paljon hänen nuoruuden kännäilyt olivat degeneroittaneet häntä. Toisilla lamppu itskeritiikin kammarissa ei koskaan syty.

   2. Juhak, äläs nyt kun ”ammattilainen” taas valistaa kuolevaisia 🤣🤣🤣

  3. Aina yhtä koomisia nuo Puheenvuoron höyrypääosaston tuotokset, mutta joihinkin nekin uppoaa ja hyvä niin, että jostain sitä sielujen sympatiaa saa.

    1. Just just ja sitten vaikuttaa olevan näitä höyrypäitä joita mielelläsi siteeraat.

     1. Ei Mika kannata, se on vähän sama kuin opettaisit sahapukin ajamaan autoa.

  4. HK:

   Tuomaalan kirjoitusta ei liiallinen analyyttisyys rasita. Ei saisi ällää yo-kokeissa.

   Kremlin porukan ja PS:n rinnastaminen on keinotekoinen idea.
   Vähän kuin esittäisi, että Hitlerille ja Tuomaalalle on ominaista sama sierainten lukumäärä.

   PS on puolueista ensimmäisenä paheksunut venäläisten kiinteistöhankintoja Suomen strategisten kohteiden läheisyydestä. Mutta tietääkö Tuomaala, mikä kiinteistö on, se jää arvailujen varaan, koska ymmärryksessään on puutteita.

   Halla-aho piti kyllä myönteisenä Trumpin valintaa, mutta mistä syistä? Lienee myöhemmin muuttanut käsitystään?

   Koska sinulla on kiinnostusta PS:n tavoitteisiin, laitan oheen linkin:

   https://yle.fi/a/3-12361255?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

  1. Vai oli toimittaja Pulkkisen pakko paljastaa vuotaja?

   Eikö lähdesuoja olekaan toimittajalle pyhä asia kuten usein väitetään? Vai tehdäänkö tässä asiassa poikkeus vain perussuomalaisten kohdalla? Missä on toimittajan moraali ja etiikka?

   Jos ylipäätään luit tuon artikkelin, niin havaitsit varmaan, että Pelkosta syytetään myös sellaisten tietojen paljastamisesta, joita hänellä ei voinut edes olla. Kyseessä on ns. salaisen pykälän käsittelystä.

   Tilapäisen valiokunnan perustamista vaativan aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut kirjoittavat aloitteessaan, että ”tietovuotojen toteuttaminen edellä mainituista asioista on mahdollista vain kokouksessa läsnä olleille jäsenille

   Pelkonen ei jääviyssyistä ollut paikalla, kun kyseistä pykälää käsiteltiin.

   Joten luepa uudestaan tuo artikkeli ja erityisen tarkasti kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Mika Kotirannan ja puheenjohtaja Katja Luojuksen vastaukset Aamulehden toimittajan kysymyksiin.

   Molemmat kiemurtelevat vastauksissaan kuin mato koukussa ja Katja Luojus jopa suorastaan valehtelee.

   1. Pulkkinen perusteli paljastuksensa siten, että estää sillä lainsäädännöllisen ja muun vääryyden rehottamisen. Vastaa omalla nahallaan päätöksestään, jos hän olisi toiminut lainvastaisesti.
    Pulkkinen on erityisen tietävä Ylöjärven kiemuroista pitkältä ajalta- sen tiedän ja kaikki muutkin asioita seuranneet.
    Luojuksen, Kotirannan jne.. asiat on pengottu, eikä lainsäädännöllisiä vääryyksiä ole löytynyt.

 5. ”Jos ylipäätään luit tuon artikkelin…”

  Yllättävän usein tämä tosiaan on jos…

    1. Ydinasia:
     Pulkkinen rikkoi lähdesuojan todettuaan vuodon, jonka yhden ja muutaman muunkin vuodon totesi kytkeytyvän Pelkoseen tai lähipiiriin, jonka Pelkonen tunnusti.
     Toinen vakava, että Pelkonen vaatii lehden kirjottamaan myönteisesti Ylöjärven ja kaupunginjohdon asioista kytkemällä ne kaupungin maksamiin mainostuloihin. Se on taas täysin läpimätä vaatimus, josta lehti joutuisi ”valtakunnan”- jsn oikeuteen julkisesti. Ja se olisi lehden loppu.
     Oli myös monia muita asioita, joitka Pulkkinen piti lähdesuojan takana.

     1. ”Toinen vakava, että Pelkonen vaatii lehden kirjottamaan myönteisesti Ylöjärven ja kaupunginjohdon asioista kytkemällä ne kaupungin maksamiin mainostuloihin.”

      Tuo kirjoittamasi lause, todistaa, ettet ole lukenut tai ainakaan ymmärtänyt lukemaasi. Tai sitten persufobiasi saa sinut vääristelemään asioita.

      Lainaus aamulehdestä:
      Hän [Pelkonen] myöntää soittaneensa Ylöjärven Uutisten toimittajalle Matti Pulkkiselle 19. joulukuuta, että kaupunginhallituksessa on haluja puuttua lehden linjaan. ”Hallituksessa usea oli sitä mieltä, että jos ei Ylöjärven Uutisia saada kirjoittamaan Ylöjärven kaupunginhallituksen toimista myönteisempiä juttuja, olisiko kaupallisen yhteistyön ostot syytä panna harkintaan. Olin kauhuissani ja soitin Pulkkiselle.Sanoin, että varoitan häntä, mutta en halua hänen julkaisevan tietoa ja että haluan lähdesuojan. Pulkkinen lupasi olla julkaisematta asiaa.”

      Ymmärsitkö nyt Karjalainen, pelkonen toi ilmi hallituksessa ilmenneestä halusta ohjailla Ylöjärven Uutisten kirjoittelua.

      1. Juha U, juttu kun on maksumuurin takana niin olisiko mahdotonta jos laittaisit sen kokonaisuudessaan näkyville.?

 6. Pyynnöstä julkaisen tuon aamulehden artikkelin kokonaisena.

  Aamulehti 9.6.2023 19.00 päivitetty 8.12

  ”Nyt puhuu rajujen syytösten kohteeksi joutunut perussuomalaisten Erja Pelkonen – Tästä on kyse Ylöjärven kuntapolitiikkaa ravistelevassa kohussa

  Ylöjärven kaupunginvaltuusto päättää maanantaina, perustaako se tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginhallituksen erottamista. Kohun keskiöön on joutunut perussuomalaisten valtuutettu, kaupunginhallituksen jäsen Erja Pelkonen. Nyt Pelkonen kommentoi ensi kertaa hänestä Ylöjärvellä esitettyjä väitteitä ja kertoo uutta tietoa kohun taustoista.

  YLÖJÄRVEN kaupunginvaltuusto päättää maanantaina poikkeuksellisesta toimenpiteestä. Valtuusto ratkaisee, perustaako se tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginhallituksen erottamista. Epätavalliseen toimenpiteeseen on johtanut yhteen kaupunginhallituksen jäseneen, perussuomalaisten kaupunginvaltuutettuun Erja Pelkoseen kohdistuva epäluottamus väitteineen ja syytöksineen.

  Erja Pelkonen ei ole aiemmin vastannut median haastattelupyyntöihin asiassa eikä kommentoinut julkisesti hänestä esitettyjä väitteitä. Nyt hän kertoo Aamulehdelle näkemyksensä.

  Kerrataanpa ensin, millaisten monipolvisten kiemuroiden tuloksena Pelkonen on joutunut tilanteeseen, jossa häneen kohdistuu epäluottamusta. Ylöjärven kaupunginhallitus piti 28. marraskuuta 2022 kokouksen, jossa se käsitteli pari vuotta aiemmin tekemäänsä johtamisselvitykseen liittyvää salattua pykälää ja laati asiasta poliisin pyytämän selvityksen. Selvityksen sisältö sekä kaupunginhallituksen keskusteluja kerrottiin Ylöjärven Uutisille. Erja Pelkosen epäillään ottaneen yhteyttä paikallislehteen, koska hänen lähisukulaisensa tekemän valituksen perusteella Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi osan kaupunginhallituksen johtamisselvitystä koskevista päätöksistä ja koska lähisukulainen teki niistä rikosilmoituksen.

  Erja Pelkosen epäillään kertoneen Ylöjärven Uutisille myös toisesta asiasta. Kun salaista pykälää koskevia kaupunginhallituksen keskusteluja ja selvityksen sisältö kerrottiin paikallislehdelle, osa kaupunginhallituksen jäsenistä paheksui asiaa. Kaupunginhallitus keskusteli kokouksessaan, pitäisikö kaupungin ottaa Ylöjärven Uutisten kanssa puheeksi lehden linja ja yrittää vaikuttaa siihen jollakin tavoin. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Mika Kotiranta (kok.) valitteli Helsingin Sanomille, että kaupunginhallitukseen on pesiytynyt ”myyrä” tai ”myyriä”, jotka vuotavat keskusteluja julkisuuteen ja kummasteli, ”mikä tehtävä lehdistöllä on yrittää kaivella asioita”.

  Kolmantena epäluottamusta synnyttäneenä tekijänä on joillekin Ylöjärven silloisille tai nykyisille perussuomalaisille tänä keväänä lähetetty kirje, jossa Pelkosen edesmenneen avomiehen poika väittää Pelkosen puuttuneen isänsä perintöasioihin.

  Neljäntenä luottamusta murentaa sähköposti, jonka Ylöjärven Uutisiin kirjoittava toimittaja Matti Pulkkinen lähetti kaupunginhallituksen varapuheenjohtajalle Mika Kotirannalle ja pyysi tätä lukemaan sen ääneen kaupunginhallituksen kokouksessa 15. toukokuuta. Aamulehti on varmistanut kirjeen sisällön kolmelta kaupunginhallituksen kokouksessa läsnä olleelta henkilöltä. Pulkkinen kirjoitti sähköpostiviestissä, että hän rikkoo toimittajan lähdesuojan Pelkosen edesmenneen puolison pojan vuoksi ja kertoi, että syksyllä hänelle kaupunginhallituksen asioita paljastanut henkilö on Erja Pelkonen.

  Pelkosesta on tehty rikosilmoitus perintöä koskevaan kiistaan liittyen. Myös Ylöjärven kaupunki teki rikosilmoituksen selvittääkseen, kuka kertoi kaupunginhallituksen asioita Ylöjärven Uutisten toimittajalle, mutta poliisi lopetti esitutkinnan syyttäjän määräyksestä.

  Pelkonen myöntää toisen paljastuksen
  Erja Pelkonen ottaa Aamulehden toimittajan vastaan kotonaan. Hän on silmin nähden poissa tolaltaan, ahdistunut ja itkuinen ja sanoo, että viime kuukaudet ovat olleet äärimmäisen raskaat. ”Että ihmisen elämä voi tällä tavoin yhtäkkiä romuttua. Minua pidetään nyt ihan rikollisena. On hirveää joutua tällaisen nöyryytyksen ja häpeän kohteeksi.”

  Pelkonen sanoo nyt, että niistä kahdesta paljastuksesta, joista häntä syytetään, hän on tehnyt toisen. Hän myöntää soittaneensa Ylöjärven Uutisten toimittajalle Matti Pulkkiselle 19. joulukuuta, että kaupunginhallituksessa on haluja puuttua lehden linjaan. ”Hallituksessa usea oli sitä mieltä, että jos ei Ylöjärven Uutisia saada kirjoittamaan Ylöjärven kaupunginhallituksen toimista myönteisempiä juttuja, olisiko kaupallisen yhteistyön ostot syytä panna harkintaan. Olin kauhuissani ja soitin Pulkkiselle. Sanoin, että varoitan häntä, mutta en halua hänen julkaisevan tietoa ja että haluan lähdesuojan. Pulkkinen lupasi olla julkaisematta asiaa.”

  Pulkkinen kirjoitti Facebook-sivuilleen samana päivänä muun muassa, että ”toimittajan työ on palvella lukijoita, ei tehdä kauppaa yhdenkään tahon kanssa, ei edes Ylöjärven kaupunginhallituksen kanssa”.

  Lue lisää: Ylöjärven kaupungin­hallituksessa täysin poikkeuksellinen tilanne: Teletietoja väitetään pyydetyksi jäseniltä ”myyrän” selvittämiseksi – puheenjohtaja kiistää

  Pelkonen korostaa, että hän ei paljastanut salassa pidettäväksi määrättyjä tietoja, vaan luottamuksellisen keskustelun. ”Se ei ole rikos. Toimin arvojeni mukaisesti ja minun pitäisi olla siitä ylpeä. Jos valtaapitävät alkavat painostaa mediaa kirjoittamaan heistä myönteisesti, se on ihan sitä samaa, jota Venäjällä tehdään. Kun kaupunginhallituksessa suunnitellaan lehdistönvapauteen ja sananvapauteen puuttumista, muidenkin kaupunginhallituksen jäsenten olisi pitänyt soittaa lehteen. Sen sijaan kaupunginhallitus on keskittynyt vain jahtaamaan myyrää.”

  Pelkonen vannoo, ettei ole kertonut tietoja kaupunginhallituksen salaiseksi määrätystä pykälästä, jossa käsiteltiin johtamisselvitystä, vaan siitä on kertonut medialle joku muu. ”Ihmettelen, miksi toimittaja Matti Pulkkinen ei ole korjannut asiaa.”

  SALAINEN PYKÄLÄ

  He osallistuivat käsittelyyn
  Ylöjärven kaupunginhallitus antoi 28.11.2022 kaupungin selvityksen poliisille asiassa, joka liittyy parin vuoden takaiseen johtamisselvitykseen ja hallinto-oikeuden siitä kumoamiin päätöksiin. Pykälä oli määrätty salaiseksi.

  Selvityksen sisältö ja kokouksessa käytyjä keskusteluja kerrottiin Ylöjärven Uutisille.

  Pykälän käsittelyyn osallistuivat puheenjohtajana Katja Luojus (kok.) sekä jäsenet Peer Haataja (kok.), Jaana Heikkilä (sd.), Jenni Kiiskinen (vihr.), Mika Kotiranta (kok.), Hannu Ruuska (ps.), Minna Sarvijärvi (kesk.) ja Päivi Stenman (sd.) sekä varajäsenet Toni Kolehmainen (ps.), Inga-Mari Lehti (ps.) ja Seppo Peltola (sd.).

  Pelkonen ei osallistunut pykälän käsittelyyn
  Tilapäisen valiokunnan perustamista vaativan aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut kirjoittavat aloitteessaan, että ”tietovuotojen toteuttaminen edellä mainituista asioista on mahdollista vain kokouksessa läsnä olleille jäsenille.” Erja Pelkonen ei jäävinä ollut paikalla salaisen pykälän käsittelyssä kaupunginhallituksessa, vaan hänen sijastaan asian käsittelyyn osallistui hänen varajäsenensä Inga-Mari Lehti.

  Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Mika Kotiranta, miten Erja Pelkonen olisi voinut vuotaa salaisesta pykälästä kaupunginhallituksessa käydyt keskustelut, kun hän ei ollut pykälän käsittelyssä paikalla?

  Kotiranta on kysymyksen saatuaan pitkään hiljaa ja vastaa sitten: ”Nii-i. Minä en ota taas kantaa näihin asioihin, että mikä on missäkin.”

  Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Katja Luojus (kok.), miten Erja Pelkonen olisi voinut kertoa pykälän käsittelyn yhteydessä käytyjä keskusteluja, kun hän ei ole ollut siinä paikalla?

  ”Jaa-a. Meneväthän hänelle kaikki dokumentit”, Luojus vastaa.

  Tosiasiassa kaupunginhallituksen pöytäkirjoja ei pöytäkirjan tarkastajia lukuun ottamatta lähetetä jäsenille, vaan pöytäkirjat ovat luettavissa internetissä. Salaisen pykälän pöytäkirja ja kaupunginhallituksen antama selvitys eivät ole internetissä luettavissa.

  Mutta kokouksessa käydyt keskustelut?

  ”Hän on saanut keskustelut varmasti tietoonsa.”

  Mutta aloitetekstissä lukee, ettei tietoja ole voinut kertoa eteenpäin kuin paikalla ollut?

  ”Joo, kyllä”, Luojus vastaa ja on hiljaa 15 sekuntia.

  Ihmetyttääkö tämä sinua?

  ”Mutta keskustelujahan voidaan nauhoittaa ja olla Teamsissa läsnä tai…”

  Mutta silloinhan siinä on täytynyt toimia jonkun muun kuin Erja Pelkosen?

  ”Niin. No, toivottavasti tilapäinen valiokunta selvittää.”

  Miten se sen selvittää?

  ”Haastattelemalla ja kyselemällä ja…”

  Mitä ajattelet, jos joku olisi esimerkiksi nauhoittanut kaupunginhallituksen keskusteluja, kertooko hän sen, kun valiokunta kysyy?”

  ”En lähde ennakoimaan.”

  Miten te olette todentaneet sen, mistä Pelkosta syytetään?

  ”Emmehän me ole sitä sen kummallisemmin tässä vaiheessa todentaneet. Se on tilapäisen valiokunnan tehtävä.”

  Kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Suomen Kataja -ryhmän valtuutettu, toukokuussa perussuomalaisten valtuustoryhmästä eronnut Mauri Heiska, mitä ajattelet tästä?

  ”Antaa tilapäisen valiokunnan selvittää. Minä en ole mikään oikeuslaitos.”

  Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Mika Kotiranta perustelee, miksi hän epäilee Erja Pelkosen kertoneen salaisesta pykälästä lehdistölle. Kotirannan mielestä ”haiskahtaa vähän”, että Pelkosen lähisukulainen alkaa tehdä valituksia johtamisselvitykseen liittyen. ”Mikä motiivi tavallisella kuntalaisella on tehdä valituksia johtamisselvityksestä?”

  Paheksutko sitä, että kuntalainen käyttää oikeuttaan valittaa kunnan päätöksistä?

  ”No hämmästelen sitä. Mikä on motiivi”, Kotiranta vastaa ja sanoo valituksista koituvan ”pirusti turhaa työtä”.

  Erja Pelkonen, voiko kellään muulla olla motiivia kertoa lähisukulaisesi valitukseen ja johtamisselvitykseen liittyvästä salaisesta pykälästä kuin sinulla?

  ”Esimerkiksi kaikilla perussuomalaisilla ja siitä eronneilla. Esimerkiksi perussuomalaisista lähteneissä on henkilöitä, jotka ovat vastustaneet johtamisselvitystä ja entiseen kaupunginjohtajaan kohdistunutta jahtia tiukasti. Toki, kun tämä on näin kieroksi mennyt, salaisesta pykälästä on voinut kertoa kuka vain. En tiedä, kuka salaisista tiedoista on kertonut, mutta sen tiedän, että minä se en ole.”

  Pelkonen on pyytänyt Ylöjärven hallintojohtajaa Antti Pieviläistä panemaan salaista pykälää koskevan paljastuksen uudelleen poliisitutkintaan, jotta siihen saadaan selvyys. ”Minulle kävisi, että asian tutkisi poliisi eikä kaupunginvaltuuston tuomioistuin.”

  Näin toimittaja Pulkkinen vastaa
  Ylöjärven Uutisten toimittaja Matti Pulkkinen, miksi lähetit Ylöjärven kaupunginhallitukselle sähköpostin, jossa kerroit, kuka oli luottamuksellisesti kertonut sinulle kaupunginhallituksen aikeista painostaa lehteäsi?

  ”Mistä sinä sait sen tiedon? Se oli luottamuksellisesti lähetetty, joten se on vähän hassua sitä tässä kommunikoida. Siinä oli paljon asioita, joita ei voi sanoa julki. Siinä on paljon asioita, joissa on tullut petetyksi. En pysty puhumaan siitä asiasta.”

  Lähdesuoja ja lähteet ovat toimittajille ja median toimintavapaudelle tosi tärkeä asia. Miksi luovuit lähteesi suojelemisesta?

  ”Ne ovat niin rankat ne asiat niin kuin kaiken kaikkinensa.”

  Liittyvätkö ne sinuun nämä asiat?

  ”Liittyvät myös minuun.”

  Nämä Pelkosen edesmenneen puolison poikaanko liittyvät asiat liittyvät myös sinuun?

  ”Ei. Ne ovat taas hänen asioitaan ja sillä siisti. Ne ovat taas niin kuin muita asioita. Niin no, minä en voi nyt tähän sanoa, mutta niitä on monta, niitä asioita. Ne liittyvät samalla tavalla sellaiseen, että… Niistä ei ole viisasta eikä hyvä puhua.”

  Kun on vallalla käsitys, että Erja Pelkonen on vuotanut salaisen pykälän, miksi et ole korjannut asiaa?

  ”Ei minulta ole kukaan mitään kysynyt ja en minä ole sanonut, että mistä asiasta on kysymys. Kyllä he tietävät, mistä asiasta siinä on kysymys.”

  Pelkonen on tehnyt tutkintapyyntöjä

  Erja Pelkonen ei halua julkisuudessa käsitellä edesmenneen puolisonsa perintöä koskevaa kiistaa, mutta sanoo, että monet hänestä esitetyt väitteet eivät pidä paikkaansa. ”Ei ole mitään perintökiistaa. On kolme avopuolisoni kanssa yhteisomistuksessa ollutta pankkitiliä, joiden omistajuudesta olen luopunut viime helmikuussa.” Aamulehti on nähnyt pankin asiakirjoja, jotka tukevat Pelkosen kertomaa.

  Pelkonen on tehnyt asiasta ja siitä julkisuudessa lausuntoja antaneista kolmesta henkilöstä tutkintapyynnöt poliisille.

  1. …ja nyt on perustettu uusi väliaikainen valiokunta, jossa kaupunginhallituksen asioita käsitellään ilman Pelkosta.
   Nyt, kun persut ovat olleet merkittävässä asemassa Ylöjärvellä, kaikki asiat ovat sekaisin ja riitaa kaikesta. Epäluottamus on vallitseva tekijä ja syyt aina muissa.

   Tällaista se olisi Suomen hallituksessakin. Ja se tie on toivoton luottamuspulan vuoksi.

   1. Sinä puhut luottamuspulasta 🤣🤣🤣

    ”Toinen vakava, että Pelkonen vaatii lehden kirjottamaan myönteisesti Ylöjärven ja kaupunginjohdon asioista kytkemällä ne kaupungin maksamiin mainostuloihin. Se on taas täysin läpimätä vaatimus, josta lehti joutuisi ”valtakunnan”- jsn oikeuteen julkisesti. Ja se olisi lehden loppu.”

    Ei rimaa saa niin syvälle kaivettua, etteikö trolli sitä alittamaan pysty.

  2. Juha U, kiitos artikkelista se valaisi sekä asiaa, että erään tahon toimintamallia, joka ei toki yllättänyt millään tavalla.

     1. Missä ? Lue, että ymmärrät. Lehti ei valehtele, Pulkkinen ei valehtele, minä en valehtele, Ylöjärven kaupunginhallitus ei valehtele.
      Persut valehtelevat.

 7. Pohjautuen itsesi linkkaamani Aamulehden artikkeliin esitit seuraavaa:

  ”Toinen vakava, että Pelkonen vaatii lehden kirjottamaan myönteisesti Ylöjärven ja kaupunginjohdon asioista kytkemällä ne kaupungin maksamiin mainostuloihin. Se on taas täysin läpimätä vaatimus, josta lehti joutuisi ”valtakunnan”- jsn oikeuteen julkisesti. Ja se olisi lehden loppu.”*

  Ja kuten Juha U toimesta liitetty artikkeli kertoo:

  ”Pelkonen sanoo nyt, että niistä kahdesta paljastuksesta, joista häntä syytetään, hän on tehnyt toisen. Hän myöntää soittaneensa Ylöjärven Uutisten toimittajalle Matti Pulkkiselle 19. joulukuuta, että kaupunginhallituksessa on haluja puuttua lehden linjaan. ”Hallituksessa usea oli sitä mieltä, että jos ei Ylöjärven Uutisia saada kirjoittamaan Ylöjärven kaupunginhallituksen toimista myönteisempiä juttuja, olisiko kaupallisen yhteistyön ostot syytä panna harkintaan. Olin kauhuissani ja soitin Pulkkiselle,”

  Eli esitit aivan suoran valeen artikkelin sisällöstä.

   1. Seli seli, mitäs jos lukisit ihan itse? Ei sitä tiedä jos vaikka tuurilla ymmärtäisit mitä on kirjoitettu.

   2. Pelkonen ei ole vaatinut Ylöjärven Uutisilta yhtään mitään. Ainoa, mitä hän pyysi, oli lähdesuojan saaminen, mutta siinäkin asiassa toimittaja Pulkkinen petti lupauksensa.

    Pelkonen toteaa tuossa artikkelissa:

    ”Jos valtaapitävät alkavat painostaa mediaa kirjoittamaan heistä myönteisesti, se on ihan sitä samaa, jota Venäjällä tehdään. Kun kaupunginhallituksessa suunnitellaan lehdistönvapauteen ja sananvapauteen puuttumista, muidenkin kaupunginhallituksen jäsenten olisi pitänyt soittaa lehteen.”

    Oletko Heikki tuosta eri mieltä?

    Alan olemaan entistä vakuuttuneempi siitä, että luetun ymmärtäminen ei ole Heikki vahvempia puoliasi ja lisäksi kommentointiasi vaivaa suoranainen vääristely ja mustamaalaaminen.

    1. Juha U, pitää vastaisuudessa jättää vaan lukematta, aivan kuten olen tehnyt samaisen avauksille jo hyvän aikaa.

     Älä ruoki…

    2. ”kommentointiasi vaivaa suoranainen vääristely ja mustamaalaaminen”
     Allekirjoitan.

    3. Lue nyt vaikka molemmat, kaikki artikkelit ookein suurennuslasilla, myös Pulkkisen, niin tiedät mistä puhutaan. On turha vääristellä kokonaisuutta jonkun pienen mieleisen otteen osalta.
     Pelkonen on pantu jäähylle, toivottavast pitäksi aikaa. Sillä siisti.

 8. Näihin asioihin Pelkonen liittyy myös:

  ”Pulkkinen kirjoitti Facebook-sivuilleen samana päivänä muun muassa, että ”toimittajan työ on palvella lukijoita, ei tehdä kauppaa yhdenkään tahon kanssa, ei edes Ylöjärven kaupunginhallituksen kanssa”.

  1. Kiitos vaan kehoituksesta Heikki. Itse olen niin vanhanaikainen, että minulle tulee myös Aamulehden paperiversio, joten joka aamu aamukahveella sen luen.

   Sen verran vielä kommentoin, että onko mieleesi tullut millään tavoin kyseenalaistaa toimittaja Pulkkisen toimintaa.

   Kysyn tätä koska näyttäisi Aamulehden perusteella siltä, että Pulkkinen linkittyy tähän asiaan henkilökohtaisestikin.

   Jos Pulkkinen kokee, että toimittajan ensisijainen työ on palvella lukijoita, niin miksi hän lähettelee sähköposteja kaupunginhallitukselle, jonka sisäisistä ongelmista hänen tulisi puolueettomasti kirjoittaa?

   Lopetan tähän tämän asian käsittelyn, koska tämä on aika hedelmätöntä tahallisten väärinymmärrysten vuoksi.

 9. Tunnen Pulkkisen henkilökohtaisesti. Hän on erittäin tiukka ja arvostettu journalisti, joka jakaa mielipiteitä, niinkuin hyvä lehtimies yleensä tekee.
  Hän on ottanut tiukan kielteisen kannan Ylöjärven yritykseen kytkeä maksullinen kunnallisilmoittelu myönteiseen kirjoitteluun.

 10. Ottanut tiukan kannan, vaan silti lähettelee viestejä, missä kertoo lähdesuojanalaisesta henkilöstä tietoa.
  Menee haistapaskan tasolle.

    1. Sitten, kun sinä lopetat itsekehusi, satuilusi, hysteerisen persumollauksesi ja marinin kehumisen kaikesta munauksista huolimatta, voi kanssasi ehkä keskustella – ei ennen.

 11. Minä tätä blogia yritin yöllä lukea ja vielä vähän ymmärtääkin, mutta ei siitä mitään tullut, eikä siitä tule vieläkään mitään.

  Sanon siis vaan, että rauhoitutaan vähän ja vähennetään hiukan vauhtia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *