Sauna palo poroks mutta maattihin vaan.

Minulle  joskus joku ammatikseen puheita kirjoittava sanoi, että aloita puhe aina pienellä kevennyksellä ja valitse se aina kohdeyleisöä mukaellen.

No, en ole tätä noudattanut, koska lähes poikkeuksetta puheitani, käsittelipä ne mitä hyvänsä, niin luokijat ja kuuntelijat luokittelevat ne pelkäksi vitsiksi.

Mutta laitetaan nyt tähän kuitenkin pieni alkukevennys.  Savolaismihelle oltiin menossa kertomaan, että hänen anoppinsa oli pudonnut veneestä ja hukkunut ja viestin viejät tuumivat, että kuinkahan savolaismies uutisen ottaa vastaan, niin savolainen sanoi vain  että,…….. ei naarata yhtään.

No sitten ”asiaan”.    Yleensä, tai sanotaanko lähes aina, kun poliittisella puolueella menee kannatus persmäkeä ja selittävää tekijää sille etsitään, niin poikkeuksetta puolueen puheenhtaja saa synninpäästön ja häntä sitävastoin kiitellään tekemästään työstä ja varsinkin silloin kiitoksia ja kiittelijöitä piisaa, kun puheenjohtaja lyö hanskat naulaan ja jättää puolueen kuin koira paskansa.

Minä jos olisin (  herra varjele ) jonkin puolueen puheenohtaja, niin en kyllä heittäisi pyyhettä kehään, vaan määrätietoisesti jatkaisin valitsemallani tiellä ja sitävastoin painaisin kaasua, vaikka muut sitten vaatisivat jarrupoljinta käyttöön.

Se on minusta pahinta minkä puolue ja sen puheenohtaja voi tehdä, kun kannatuskäppyrä näyttää alaviistoon, että lähtee jokaisen Gallupin jälkeen muuttelemaan ja pakittamaan linjastaan, kun sitävastoin tulisi entistäkin pontevammin ja päättäväisemmin lyödä päättään seinään, se sattuu, mutta kun tarpeeksi hakkaa niin siihen tottuu.  Ja kansalaiset saavat tästä kuvan puolueesta johon voi luottaa ja jonka sana pitää, Galluppien asennosta riippumatta.  Ja sitten kun taas aurinko paistaa omaan risukasaan ja naapurin sauna palaa  niin tietää  että,  valittu vakaa linja voittaa aina kukasta kukkaan hyppelyn.

Tänä päivänä kun hallitustunnusteluja käydään, niin useimmin käytetty sana on kompromissi, mutta jos nyt otan puheeksi sen puolueen jonka väriä tunnustan, niin pääosin vaaditaan vain perussuomalaisten pakittavan ja luopuvan tavoitteistaan ja en ole kertaakaan kuullut muiden puolueiden mainitsevan, mistä he voisivat luopua perussuomalaisten hallitustaipaleen mahdollistamiseksi.

Olen sitä mieltä, että pareet sitten oppositiossa, kuin nahkansa myyneenä ja muiden saavutettujen etujen puolustajana ja puolestapuhujana hallituksessa. ( Soini hyvin muistissa )

( Hyvähän täältä katsomosta on huudella ja neuvoja antaa )

9 vastausta artikkeliin “Sauna palo poroks mutta maattihin vaan.”

  1. Niilo:

   Näytti vähän siltä aikoinaan, että keskusta ja kokoomus hyväksyivät sellaisen hallitussopimuksen, johon oli kirjattu perussuomalaisten tavoitteita, koska arvelivat Soinin hyvinkin joustavan hallituksessa ollessaan niistä tavoitteista.

   Soini joutui kohtaamaan puolueen taholta syytteet hillotolppapolitiikasta.
   Puolueen jämäkkyys sai kiitosta kannattajakunnaltaan, eikä kokoomuksen ja keskustan odottamaa romahdusta tapahtunut.

   Itse en mitään asioista tiedä, mutta on hauska arvailla. Arvailisin myöskin, ettei Halla-aholla ollut mitään intohimoa puheenjohtajaksi, mutta puolue piti häntä parhaana vaihtoehtona.

 1. Minä uskon puhuvani samaa kieltä kun perussuomalaisia äänestäneet kaikki yli 600000 kansalaistakin, että parempi on seistä sanomistensa takana, kuin olla aidan vittana hallituksessa.
  Perussuomalaiset katsovat että ei se ole mitään vastuunkantoa, jos menee hallitukseen tekemään puolueen vastaista politiikkaa, se on vastuun kantamista, että kunnioittaa niitä valtakirjoja joita äänestäjät ovat vaaleissa antaneet perussuomalaisten ajamille arvoilla, ollaan sitten hallituksessa tai oppositiossa.
  Voi vaalien jälkeenkin kävellä kaduilla ja pellon pientareilla ja katsoa äänestäjäänsä suoraan silmiin, kun ei liittynyt muiden puolueiden kultapossukorhoon aisankannattajaksi aatteensa ja arvonsa myyneenä.
  Muut toimivat näin, perussuomalaiset eivät seteliselkärankaiseksi ja hovikelpoiseksi rupea muita miellyttääkseen.

 2. Eihän perusuomalaisten vaikea ole hallitukseen menossa sinne vaan mukaan Orvon rinnalle
  Se sitten on eri asia tuleeko mukaan muita puolueita
  Ja oikeasti niinhän perusuomalisten kuuluisi mennä hallitukseen kun saivat vaaleissa ison kannatuksen
  Jos eivät ei sekään oikeaa asiaa olisi terv tepivaari

 3. Soini ja Saarikko, ovat puheenjohtajina näyttäneet mitä seuraa kun hallitukseen mennään hinnalla millä hyvänsä, sitä virhettä ei kannata toistaa.

  Puolueen eduskuntaryhmän koko ei siitä muutu onko se hallituksessa vai ei ja suuri oppositiopuolue on parempi vaihtoehto kuin pieni hallituspuolue.

  1. Mika,- olet yksi niistä 600000 kuten mainitsinkin, joita yhdistää samat arvot ja aatteet, riippumatta millä jakkaralla istuu.

   1. Kiitos Arvi, minun on helppo esittää sama kohteliaisuus sinusta.

    Kun itse tietää mitä mieltä on mistäkin asiasta ja miksi, niin sillä moniko on samaa mieltä ei juuri ole merkitystä.

    Toki on ilahduttavaa huomata, että isoista linjoista vaikuttaa merkittävän suuri joukko olla samoilla linjoilla.

 4. Puoluejohtajan käytökseen vaikuttaa henkilön perusluonne.

  Extrovertti rakastaa ensimmäisiä istuimia. Introvertti on uskollisempi ajamilleen asioille.

  Saarikko vaikuttaa extrovertilta, PS:n pj. introvertilta, RKP:n pj. vaikuttaa lähinnä huijarilta, KD:n puheenjohtajaan luottaisin.

  RKP:n edellinen pj. sai politiikasta tarpeekseen. Oli kai liian raskasta puhua ”rasismin nollatoleranssista” satavuotisen apartheid -puolueen puheenjohtajana. Sen oli pakko syödä miestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *