Voiko kokoomus ja persut olla näin takapihan kujalla taloudesta ?

Pitkän linjan talousmies Paavo Lintula, itsekin lähellä oikeistoa, avaa kokoomuksen hölmöläisten talousajattelun seurauksia, jossa lapsillakin viedään kynä kädestä, hampaat ja puuro suusta.

Fortumin johdon miinusmiljardit meinasivat päätyä johdon miljooniin ja pimeisiin veroparasiitteihin kusetuksella, jotka valtion omistajajohto torppasi.

https://www.aamulehti.fi/lukijalta/art-2000009523890.html

20 vastausta artikkeliin “Voiko kokoomus ja persut olla näin takapihan kujalla taloudesta ?”

 1. Eilisen Aamulehden uutisen mukaan ne tulospalkkiot lähtivät harkintaan ja uusintakästtelyyn.

  Parhaillaan siitä puhuttaa Ylen aamulähetyksessä ja toimittaja on ”tiskillä” rähmällään kyynäpäät ristissä.

 2. Vesa Vihriälä sanoi samassa haastattelussa: ”Ei ole aihetta paniikinomaiseen velkahuoleen, talo ei ole juuri kaatumassa päälle.”

  Helpottava tieto, että ei kun jatketaan vaan vanhaan malliin.

   1. Todennäköisimmin, mutta talousrattaiden ohjaksissa toisella tavalla kiinni eri polkujen kautta kuin ruoskalla hevosen selkää.
    Nyt kukaan ei tiedä ylihuomisesta Euroopassa ja maailmalla. Se on oltava takaraivossa koko ajan.

 3. Lintula näkee asiat laajemmin. Fortum on saanut kovaa sähkön hintaa maksavat takajaloille. Suomalainen korruptio istuu hallituksissa jakamassa sulle mulle. Onneksi vielä tämä hallitus hillitsee.

  1. Eipä tuo valtion omistajaohjauksesta vastannut ministeri Tytti Tuppurainen ole näyttänyt noihin Fortumin toimiin juuri puuttuneen. Omalla hiljaisuudellaan Tytti ja koko Marinin hallitus on ”siunannut” niin Fortumin hinnan nostot kuin johdon bonuksetkin, että sellaista ”hillintää” hallituksen taholta.

 4. En nyt taas oikein tiedä kuinka suuren säväyksen kauppatieteiden tohtorin mielipidekirjoitus pitäisi synnyttää, mutta noinkin korkean tittelin omaavan henkilön soisi tuottavan hieman laadukkaampaa sisältöä.

  Toki on niin, että mikäli seuraa politiikkaa otsikkotasolla ja mielipidekirjoituspalstoilla, niin kyllä tuollainen parista haastattelusta irrotettu, omaa mielipidettä tukeva lainaus yhdistettynä hienoon titteliin saattaa säväyttää.

  Edelliseen kun yhdistää sen, että toistaa samaa leikkaus, leikkaus, leikkaus…

  Vasta lopuksi mainitsee sopeutuksen, josta todellisuudessa Kokoomus on puhunut, niin yksinkertaisimmille jää mieleen vain se leikkaus.

  Korkman muutoin mielipidekirjoitukset mainitussa Ylen haastattelussa totesi myös:

  ”kokoomus edustaa liian jyrkkää linjaa menoleikkausten osalta, kun taas SDP liian lepsua linjaa”

  Mitä tulee Fortumin bonus sekoilun niin ei voi kuin harmitella sitä, ettei omistajaohjaus ollut demarien vastuulla, ei olisi moista sotkua päässyt tapahtumaan.

  1. No, jopas on suurin piirtein ”nerokas” analyysi arvon pohjalta, mitä persut voivat syöttää ohi lavan vrt. vastuulliset.
   Muuten Tuppurainen torppasi Fortumin kusetusyrityksen yhtiölain antamin valtuuksin.

   1. En tiedä minkä ”arvon” pohjalta sinä kirjoittelet, mutta minä kommentoin linkkaamasi mielipidekirjoituksen sisältöä ja sen puuttumista.

    1. Samainen kauppatieteiden tohtori vaikuttaa aiemminkin kirjoitelleen mielipiteitään julki esim.edellisen oikeistohallitukseen aikoihin ja hyvä niin.

 5. Kuinkahan iso pettymys se on Kokoomusta äänestäneille jos se nyt peruuttaa siitä kuuden miljardin matokuurista

  1. Se koko leikkauslista oli vaalibluffia, joka upposi kuin veitsi sulaan voihin ja kuin mitään todellisia suuria ongelma kokoomus ei uskaltanut ottaa esille vanhoillisille äänestäjilleen kuten…

   Metsä-luontokato, talouden epätasa-arvo, kriisien aiheuttamat välttämättömät suuret investoinnit, yritysten pelastamien koronasta, kokoomuslaisen soten 20- vuotisen taistelun häviäminen, hävittäjähankintojen vieminen päätökseen, Natoon liittymisen vieminen päätökseen ja hankkia kaikkiin parlamentaarinen hyväksyntä.
   Erinomainen suoritus Marinin hallitukselta pysyä pystyssä ja nostaa samalla Suomi maailmanmaineeseen !

 6. Se, että fortum ryssi bonusjärjestelmänsä demariministerin valvovan silmän alla, ei mielestäni kerro paljoa kokoomuksen talouspolitiikasta.

  Silti, on paljonpuhuvaa että persut ovat ainoa puolue joka on sitoutunut valtionvarainministeriön laskelmiin. Edes kokoomus ei enää niihin sitoudu.

  On hyvä luottaa asiantuntijoihin, mutta on myös hyvä olla pelisilmää.

  1. Fortum ei noudattanut omistajaohjausministerin ohjeita, vaan muutti laittomasti bonuksen määräytymisen perusteita edellisten hyvien vuosien tuloksiin. Tuppurainen torppasi bonukset.

   1. Höpö höpö. Tuppurainen mokasi. Ei valvonut valtio-omistajan etuja sen paremmin tässä palkkioasiassa kuin myöskään Uniper-sopassa ylipäätään.

    Jälkikäteen vain yrittää kerätä pisteitä.

    1. Molemmat voitte olla oikeassa. Tuppurainen saattoi pyytää sihteeriään lähettämään muistion aiheesta. Hän ei kuitenkaan valvonut toteutumista, eikä ylläpitänyt järjestelmää jossa prosesseja valvotaan.

     Tietenkin Fortumin syy on suurin, mutta laiminlyönti tuo oli hallitukselta. Ei siitä tarvitse ketään ristiinnaulita, mutta parempi olla rehellinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *