Altistaako Nato jäsenyys Suomen terrori-iskuille?

 

USA/Nato on jo kauan ollut ”punainen vaate” arabimaille – syystäkin. USA/Nato on kylvänyt kauhua, tuhoa ja kuolemaa Irakissa, Afganistanissa, Libyassa, Syyriassa, muutamia mainitakseni.

Arabimaailma ja islamistit ovat raivoissaan. Reagoineet ns. terrori-iskuilla useissa Natomaissa. Muistamme kaksoistorni hyökkäyksen USA; n. Euroopassa on koettu ihan viime vuosiin asti iskuja eri kaupunkeihin.

Suomi on säästynyt vähin iskuin. Kiitos liittoutumattomuutemme. Olemme turvallinen maa – toistaiseksi. Meihin on luotettu, meidän rauhanturvaajamme ovat maailmalla olleet arvostettuja. Puolueettomuutemme ja liittoumiin kuulumattomuus on koettu luotettavuutena.

USA ei katso hyvällä Iranin lähentymistä Venäjän tai Kiinan kanssa. Sapelien kalistelun Iranin kanssa kuulee ja näkee tänne Pohjolaan asti. Libyassa ja Irakissa ym. tunnetaan pyhää vihaa USA:ta ja Natoa kohtaan.

Tähän tulipesään Suomen eduskunta tänään 1.3.2023 haluaa mukaan. Kansanedustajien enemmistön mielestä haluamme olla osapuoli, kun maailman turvallisuuspoliittinen tilanne kärjistyy. Sitäkö me suomalaiset todella haluamme?

Natoon liittymisen myötä saamme unohtaa elävämme ns. turvallisessa lintukodossa. Kun tilanne yhä kiristyy, lännen taistelu elintilan laajentamisista uhkaa levitä, eivät erilaiset ryhmittymät Arabi – ja kolmansissa maissa jää sivusta seuraajiksi.

Kiihtyvässä määrin saamme nähdä yhä uusia iskuja ympäri Eurooppaa. Kysyn vaan, kun/jos liitymme Natoon, kuinka turvalliseksi sinä suomalainen tunnet kulkea esim. Helsingin ruuhkissa tai perjantai-iltaa istumassa kesäterassilla?

Miettikää sitä äänestäjät, ketkä kansanedustajat ajoivat maamme epävarmuuden tilaan, johon olemme matkalla. Yhtäkkiä saatamme olla ydinasein varustautunut maa, eri maiden sotilaita vilisee pilvin pimein. Meidät tullaan myös eri suunnilla näkemään vihollismaana, johon voidaan iskeä ja aiheuttaa kansalaisissa pelkoa ja kauhua.

Kuinka moni nukkuu silmät auki sotilasliittoon Natoon (jonka maine on roistomainen), liittymisen jälkeen. Kuka palauttaisi järjen hivenet valtiojohtomme päihin?

Hannu Tiainen

Kihniö.

 

14 vastausta artikkeliin “Altistaako Nato jäsenyys Suomen terrori-iskuille?”

    1. Todellisuudessa rajamme on reilu 2000 km aina joku muuta väittää ei huomaa merirajaamme jolle mittaa tulee n 800 km mutta onneksi puolustusvoimamme tajuaa senkin terv tepivaari

  1. Mietipä tiaine, kenen sotarikollisen takia olemme tässä tilanteessa.
    Tosiasia on, että emme yksin pärjää putineille ja muille sellaisille, joten tarvitsemme lisätukea.
    On kommnistien sokea utopia, että ryssän kanssa voisi neuvotella ja sopia, kun se on rikkonut jokaikisen tekemänsä rauhan- ja hyökkäämättömyyssopimuksen.

  2. Ei Hannu tässä ihan metsässä ole. Nato on monelle punainen vaate. On pöhköä väittää sitä täydelliseksi ratkaisuksi täydellisen maailman täydellisiin tarpeisiin.

    Nato on välttämättömyys ennen muuta.

    1. Kyllä Tiainen saattaa olla oikeassa. Kyllä täällä arabien möly Natoa vastaan saattaa
      lisääntyä.

      Älyä omaavien yhteenliittymä, PS, onkin jo ainakin kymmenen vuotta varoitellut ja vastustanut maamme tahallista kansallisvaltion vastaista monikulttuuristamista, jonka älyä vailla olevat ovat aiheuttaneet.

  3. Ei nato ole täydellinen ratkaisu, mutta moninkerroin parempi kuin jäädä putinan mahdollisen uhkan alle.
    Nato näyttää olevan punainen vaate erityisesti putinamielisille, diktaattoreille, Kiinalle ja sekalaisille arabi- ja afrikan maille.

  4. Lyhyt kommentti blogin otsikon kysymykseen: ajattelisin, että kyllä altistaa. Mutta sitähän saa, mitä tilaa. Koko Suomi kun huutaa yhteen ääneen — ja vankityrmään suljettakoon vieläpä erimieliset! 😀

    Kaikilta papparoisilta aseet pois, niin idässä kuin täällä länsi-Venäjällä. Vanhainkotiin heidät empatialiuos-tiputukseen. Ministeri Marin rajalle twerkkaamaan huumejenginsä kanssa niin tuubassa, ettei tiedä onko itä vai länsi/ aamu vai ilta.

  5. ”Tyttö lähtee tanssimaan
    Harjaa hiuksiaan
    Huulensa puna
    Laittaa silmäkulmaan mascaraa
    Tanssimaan
    Tanssimaan
    Tyttö lähtee tanssimaan
    Tanssimaan
    Tanssimaan
    Tyttö lähtee tanssimaan”

    https://youtu.be/m07SN0dU1eU
    (Pietarin Spektaakkeli – Tyttö Lähtee Tanssimaan)

      1. Kun ammut, oo kunkku, jälkeesi jää ketsuppitahroja. 🥴😵‍💫

  6. Kyllä altistaa ainakin teoriassa. Kuten se että ei oltaisi NATOssa altistaa Venäjän aggressioille. Jälkimmäinen uhka on kokoluokassaan niin ylivoimainen että valinta NATO tai ei NATO on sekä Suomen kansalaisille että poliitikoille ollut harvinaisen helppo.

  7. Ilman isompaa suojaa emme pärjää ja ken haluaisi sen toisen auttavan syvemmälle kurjuuteen?

  8. Ano Turtiainen muuttui antipersuksi. Hyvä puhuja mutta huono asia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *