Uhkakuvat luovat pahoinvointia

Kansalaisten sietokykyä koetellaan. Elämme aikaa jossa tulevaisuus erilaisine uhkakuvineen luo ajatuksia, miten meidän oikein käy, vai selviämmekö ylipäätään? Sodan pelko, ilmastohätätila, terveydenhuollon ongelmat, arjessa selviytyminen, erilaisten hintojen nousun myötä. Onko ihme jos mieltä ahdistaa?

Kun vankan yhteiskunnan raamit alkavat horjua, hyvinvointivaltion rapautuminen osa osalta näyttää rujoja kasvojaan, niin ymmärrettävästi pahoinvointi keskuudessamme kasvaa. Pitkään on kärvistelty ruokajonoissa, kamppailtu olemattoman toimeentulon kanssa, hoitoihin pääsyistä jne.

Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja, kun/jos sanoo esimerkiksi mielenterveysongelmien kohta räjähtävän käsiin. Vapaaehtoisessa mielenterveystyössä kahdeksan vuotta mukana olleena, olen nähnyt ja kokenut kuinka ilman nopeaa apua mielenterveyden erilaisista sairauksista kärsivät ajautuvat toivottomuuden tiloihin.

Nyt jo uumoillaan uusien Hyvinvointialueiden olevan vaikeuksissa monin eri tavoin – rahoituksen riittävyys yhtenä suurinpana kompastuskivenä. Puhutaan ”kustannustehokkuudesta”, palvelujen keskittämisistä ym. toimista, joilla pyritään turvaamaan palvelut.

Kansan kielessä ”kustannustehokkuus” tarkoittaa leikkauksia ja erilaisia heikennyksiä. Keskittämiset taas palveluiden karkaamista yhä kauemmas. Mihin sitten ensimmäisinä isketään? Tietysti puolustuskyvyttömiin. Vanhuksiin, mielenterveysongelmista kamppaileviin ja muihin ns. ”pahnan pohjimmaisiin”. Jos päättäjämme viittaavat kintaalla ihmisten kasvavaan ahdistuksen ja mielen ongelmiin, he eivät todella ymmärrä yhteiskuntamme kokonaiskuvaa.

Elämme epävarmuuden maailmassa joka koskettaa myös Suomea kansakuntana. Kun yhteiskuntamme ongelmat ovat käsinkosketeltavia, niin eikö kansankunnan kaapinpäällä olevilta, eli presidentiltä ja pääministeriltä soisi kannustavia sanoja ja viestejä?

Vai onko tarkoitus sodan ja muiden uhkakuvien pelotteluilla saada kansalaiset nöyriksi ja ottamaan vastaan mitä ylhäältä suvaitaan antaa?

Hannu Tiainen

10 vastausta artikkeliin “Uhkakuvat luovat pahoinvointia”

  1. Kyllä se nyt Hannu niin on miltä näyttää, että Putin on ollut aikaisemmin, on nyt ja on vielä pitkälle tulevaisuuteenkin se tekijä, joka nähdään pääsylliseksi meidän kaikkiin ongelmiimme ja jonka taakse on hyvä paeta kun itse ollaan asiat sössitty ”kissatappeluineen”, jossa kauniiden ja rikkaiden pöydiltä varisevista leivänmuruista pitäisi vielä nöyrimmästi kiittää ja pyytää anteeksi omaa ahneuttaan..

    1. Helpointa aina on löyrää syylliset mahdollisimman kaukaa. Älyllistä laiskuutta ,sanoisin.

  2. Ei tosiasioiden kertomisella pyritä saamaan kansalaiset nöyriksi.
    Kansalaiset nöyríksi pyritän saamaan nimenomaan itänaapurin malliin valehtelemalla, kieltämällä tosiasioiden kertominen ja toisinajattelijoita vainoamalla ja murhaamalla.

  3. Mistä nyt putkahtikaan mieleeni että aika tuoreenkin selvityksen mukaan olemme maailman onnellisin kansa.

  4. Pahiten tärähtäneitä ovat vihreät. Hulluja, vaiko maan ulkopuolelta ohjattuja sabotöörejä sadan vuoden takaisten kommunistiaikojen tapaan?

    Supon kannattaisi tarkkailla tilannetta.

  5. Presidentti ja pääministeri ovat sanoneet aika selvästi ettei ole syytä panna päätä pensaaseen ulkoiselta ja sisäiseltä uhalta.
    Osaan silti nukkua yöni,
    mutta Putin on jo herättelemässä lakia suomalaisten natsien varalle ja pelkää että haluaisimme Karjalan takaisin?
    Pitäiskö nyt Suomettua ja kieltää kaikki puheet jotka saattavat pelottaa.
    – Niin mikä olisi tilanne jos harjoittaisimme toisenlaista politiikka, eli tulisko pojillemme käsky lähteä sotaan puolustamaan suur-naapuria?

  6. Eivät puttelaiset varsinaisesti pelkää, vaan ovat harjoittaneet sotapropakandaa Karjalassa jo useiden vuosien ajan elämäntapakommunistimme Dosentin avittamana.

    Jos Putin olisi arvostanut Venäjän ja Suomen välisiä suhteita, niin olisi asettanut Dosentille porttikiellon Venäjälle jo vuosia sitten.

  7. Lääketeollisuus on suuri ja kehittänyt oikein tehokkaat avut hyvinvointivaltioiden vaivattomuudessa sekä uhkattomuudessa yliherkistyneille kansalaisille, jotka eivät enää kestä iholle osuvan sadepisaran aiheuttamaa epämukavuuden tunnetta.

    Itsensä karaisemiseen sekä moderneista mukavuuksista vasta-ehdollistamiseen voisi aloittaa vaikkapa itse kukin elintasostaan sekä haluamisistaan karsimalla. Opettamalla itse itselleen kuin se puuttunut hyvä äiti tai hyvä iskä, että kaikkea ei tule saada mitä haluaa eikä joka päänsärystä tarvitse mennä lääkäriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *