Asiaa ilmastosta ja metsien käytöstä – vastoin ilmastohihhuleiden utopioita

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000009557014.html

”Metsien hyötykäyttöä ja maataloutta on syytä tarkastella myös muista kuin ilmastoperspektiiveistä, kirjoittaa Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas ilmastonmuutoksesta hallitusneuvotteluihin laaditussa esityksessä.”

Taalas puhuu asiaa.

Ollikaisen putkinäöllä ei saada asioita hoidetuksi järkevästi, mutta sehän eii punavirhitä hiritse sen enempää kuin holtiton velanottokaan.

Onneksi se sakki ei ole hallitusneuvotteluissa mukana.

27 vastausta artikkeliin “Asiaa ilmastosta ja metsien käytöstä – vastoin ilmastohihhuleiden utopioita”

 1. Totta kai asiaa pitää tarkastella monesta näkökulmasta. Molemmat ovat tärkeitä.
  Suomi, niin kuin muutkin on sitoutunut EU:n tavoitteisiin. Siitä Taakaslaan ei pääse eroon.
  Suomen pitää olla edelläkulkijoiden joukossa, joka tuo uusia kaupallis-teknologisia magdollisuuksi toisin kuin pakittaminen.

  1. Onko joku ollut uusien kaupallis-teknologioiden kehittämistä ja markkinointia vastaan?

   On hieman outo väite se, että mikäli Suomi ei sitoudu 2035 vuoden hiiineutraaliuteen, niin Suomi menettää vähintään kymmenien ellei jopa satojen miljardien investoinnit.

   Tämähän tarkoittaa sitä.että koko muu EU ja vaikkapa jäsenmaista nimeltä mainiten Saksa ja Ruotsi myös menettävät nämä valtavat investoinnit koska ovat sitoutuneet EU:n yhteiseen tavoitteeseen eli vuoteen 2050.

   Saako siis Suomi mainitut jätti-investoinnit sillä, että sitoutuu yltiökunniahimoiseen tavoitteeseen 2035 ja Saksa ja Ruotsi jäävät ilman ?

   Vai onko niin, että tuolla vuosiluvulla ei todellisuudessa ole paskan merkitystä näiden taivaanrantaan maalattujen investointien suhteen ?

   1. Nuo utopiat investointien suhteen eivät muuta miksikään sitä tosiasiaa, ettei niillä ole paskankaan merkiytystä yhden hallituskauden aikana eikä juurikaan edes kolmen seuraavan aikana.
    Talous on laitettava kuriin nyt eikä odottaen demujen hysteerisesti esittämää ”talouskasvua” hoitamaan asiaa – se kun ei ole tulossa.

    1. Siitäkin saamme kiittää asiansa päin helvettiä EU:ssa hoitanutta hallitustamme.

    2. Niin arvoisa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen on kyllä tehnyt kaikkensa sen eteen, että Suomelle noita maksuja saattaa langeta.

     Hän on käynyt ahkerasti viestimässä Brysselissä Suomen metsien huonosta tilasta ja liiallista hakkuista. Ollikainen on yhden totuuden mies, joka ei nää metsää puulta.

     1. Metsät voivat kokonaisluonnon kehittymisen osata helvetin huonosti. Siitä on tullut 95 %:sti yksipuista puupeltoa vain teollisuuden käyttöön. Ja sillä on suuret katastrofaaliset seurauksensa. Ennallistamisen kiihdyttäminen, hakkuutapojen muutos on täysin välttämätöntä metsissä, soilla vesistöissä, mikä se prosentti sitten onkaan.
      Eikä taas pidä vängätä sitä, että kun Eurooppa on tehnyt sitä ja tätä, niin miksi Suomelta kielletään metsien sileäksi hakkaaminen.

 2. Taalas on pragmaatikko. Hän tietää ilmastonmuutoksen huolet, mutta ymmärtää myös muutoksen tekemisen haasteet. Hän haluaa ratkaisuja jotka toimivat, ei ratkaisuja jotka keräävät poliittisia irtopisteitä. Hän on verrattain tylsä lausunnoissaan.

  Sellaisia tarvitaan lisää.

     1. Mahtaako samoista investoinneista kilpailla moni muukin ja entä jos Suomi ei voita kilpailuja mitä sitten tehdään?

      Voiko valtiontaloutta hoitaa jatkossakin ”jos” linjalla ?

       1. Jaa juu. Kaikki tiet johtavat persuihin.

        No se kertoo kyllä paljon tai ainakin vähintään riittävästi.

       2. Tietääkseni nykyhallitus ei ole saanut aikaan mitään sellaista päätöstä, mikä mitenkään takaisi, että saisimme noita investointeja.
        Saamme, jos saamme, jos, jos, jos…..

  1. Ei yksi jalat tukevasti ilmassa oleva ekonomisti ”kesää tee”.
   Enemmistö on toista mieltä.

 3. Juhak, ja vaikka Suomi onnistuisi voittamaan huikeat määrät investointeja, niin on hyvä tunnustaa, ettei niiden mukana tuleva raha ole seuraavana päivänä käytössä, eikä välttämättä edes seuraavana vuonna, hyvä jos seuraavalla vaalikaudella.

  Sitä odotellessa olisi sitten kai jatkettava 10 miljardin vuosittaisella budjettialijäämä+nousevat korot.

  Tuo tekisi vaalikaudella 40 miljardia+korot lisää velkaa joka tarkoittaisi aika huimaa lisätarvetta niille investoinneille,joista muutkin kilpailevat ja oiden vaikutukset…

  Kyllä ekonomistilla on ajatus ja varmasti oikea laskuoppi,mutta kyllä siinä ihan pirun optimistinen lähestyminen on, ellei jopa epärealistinen.

   1. Sinähän se esität, ettei taloudelle tarvi tehdä mitään kun oletetut investoinnit tasapainottavat talouden ja aiemminkin olet ylistänyt vihervasemmiston ”mistään ei tarvi leikata” linjaa, eikä velkaa tarvi maksaa takaisin.

    Onko tullut taas aika kääntää tuulitakkia toisin päin🤣🤣🤣

 4. Ihan pientä metsälänttiäni: Kaadatin pois kaikki vanhat hyötykäyttöön etteivät lahoa pystyyn ja istutettiin uudet taimet jotka nyt ahmivat hiiltä. – Metsänhoidossa on tärkeintä hyötykäyttö ja uuden taimikon istuttaminen.

   1. Näyttää tuosta sekopääsekametsä- ja jatkuvakasvatususkonnosta tulleen joillekin päähänpinttymä, missä eivät tosiasiat merkitse mitään.

 5. En muuten osaa tähän kommentoida, mutta Isojärven kansallispuiston keskiössä on yhtenä nähtävyytenä latokuusikko jossa yli 30-metriset kuuset ovat tulleet tiensä päähän. Suosittelen muutenkin retkeilyä tuossa kansallispuistossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *