Sanna Marin, uraa uurtava, rohkea eurooppalainen pääministeri palkitaan

Ensimmäinen suomalainen poliittisella urallaan palkitaan merkittävällä Helmut Smith tulevaisuuspalkinnolla.  Tämä kulminoi sen, miksi Suomi on nyt ottamassa pakkivaihteen päälle ymmärtämättä, kuinka hyvä naisviisikko Marinin johdolla on ollut johtamassa Suomea läpi myrskyjen ja jättämällä silti Suomen hyvään taloudelliseen kuntoon vrt. EU-maat sekä erinomaiseen  maineeseen.

Meillä ei vaan osata arvostaa riittävästi innovatiivisuutta, ei politiikassa eikä enää yrittämisessäkään, kun meillä on päässyt näkyviin nämä vanhat takarivin taavit tuhoamaan kaiken saavutetun.

”Suomen pääministeri Sanna Marin (sd) palkitaan Saksassa Helmut Schmidtin nimeä kantavalla tulevaisuuspalkinnolla.

Palkinto myönnetään kansainväliselle persoonalle innovatiivisista saavutuksista demokratian, yhteiskunnan ja teknologian saralla.

Sen jakavat yhdessä Schmidtin nimeä kantava säätiö, The New Institute -järjestö ja laatujournalismistaan tunnettu viikkolehti Die Ziet.

– Tämä on harvoin ollut näin selvää. Ihmiskunta ja sen planeetta kaipaavat muutosta rauhan ja vapauden, ympäristön ja ilmaston sekä mahdollisuuksien tasa-arvon ja yhteiskunnallisen tasapainon suhteen, palkintolautakunnan puheenjohtajan Uwe Jean Heuser sanoo.

Palkintolautakunnan mukaan Marin on ”uraauurtava eurooppalainen, jolla on selvät arvot ja oma poliittinen tyyli”.

– Hän on johtanut Suomen koronapandemian läpi kaikkein tehokkaimmin. Sanna Marin ei pyri olemaan ainoastaan poliitikko, vaan hän pyrkii muuttamaan maailmaa paremmaksi, lautakunta toteaa perusteluissaan.

– Hän on jo muovannut uuden ja tehokkaan poliittisen tyylin, osoittanut särmää hyökkäävää Venäjää vastaan ja edistänyt ilmastonsuojelua.

Palkintolautakunta katsoo lisäksi, että Marinilla on tulevaisuutta silmällä pitäen ”valtava potentiaali”.

– Nimittäin tehdä etenkin hänen omasta maastaan, Euroopasta ja koko maailmasta hieman turvallisempi, reilumpi ja vihreämpi.

Vuosi sitten ensimmäisen kerran jaettu tulevaisuuspalkinto on nimetty Saksassa laajalti arvostetun, vuonna 2015 edesmenneen sosiaalidemokraattisen poliitikon Helmut Schmidtin mukaan. Schmidt toimi muun muassa Saksan liittotasavallan liittokanslerina vuosina 1974–1982. ”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/807e6379-3cb9-49ed-bfea-98c587b29a5b

Kommentoikaa itse asiaa, vanhat persujen itkuvirret menevät roskiin.

36 vastausta artikkeliin “Sanna Marin, uraa uurtava, rohkea eurooppalainen pääministeri palkitaan”

 1. Innovatiivisenä henkilönä Marin kohta ehdottaa itsenäisyyden palauttamista perustuslain mukaiseksi ja palaamista Eftaan Norjan seuraksi.

  1. Jos se itsenäisyys on devalvaatiot harvemmin revalvaatiot ja Suomi on edelleen itsenäinen valtio terv tepivaari

 2. Suomalaisetkin palkitsivat Marinin, potkaisemalla hänet ulos pääministeriydestä.

  1. Suomessa on liikaa valheiden valtakuntaan ja sivistyksen tynnyrinpohaan vajonnutta, menneisyydessä kylpeviä, itsesäälisiä pelkureita, joka kaipaavat peräpeilistä johtajaa.

 3. No miksi perusuomalaiset ei ollut mukana muiden hallitus puolueiden mukana
  Jos joku sanoo että oli kiireitä eihän niitä voi olla mutta olisivat edes sanoneet ettei haluttu mukaan terv tepivaari

 4. Onnittelut Marinille! Hän on paljon suurempi tekijä kuin uskommekaan. Jopa Saksalaiset näkevät hänen ansionsa!

 5. Ihan vaan yhden kohdan, tuon että Marinilla on oma poliittinen tyyli, sitä rupesin kummastelemaan. Totta että oma tyylinsä on, negatiivista mielestäni tässä omassa tyylissä on jyrkkyys, ehdottomassa ja ainoassa oikeassa olemisen malli. Myös herkkänahkaisuus ja päällepuskeminen ankaran paikan tullen esimerkiksi TV-väittelyissä. Nämä bailaamisen jätän omaan arvoonsa, onhan nuorella lämminverisellä ihmisellä tarpeensa iloita elämästä ja päästää paineita.

  Ulkomailla esiintymisensä kyllä on näkyvyyttä ja eleganssia.

  Suurimmaksi ansiokseen luen Venäjän ja Putinin ankaran ja kiertelemättömän tuomitsemisen.

 6. Jyrkkyys tms. kärsimättömyys lienee syystä, ettei asiat etene ilman voimaa. Samoja piirteitä Sipilän kanssa. Molempia arvostan korkealle rohkeina ja jämäkkinä edestä johtajina, johon suomalainen poliittinen kulttuuri ei ole tottunut.

  1. Sitä minä että jos kaikki muutkin poliitikkomme olisivat yhtä jyrkkiä oman asiansa puolesta niin ei se hyvä olisi.

  2. Jyrkkyys tms. kärsimättömyys ovat kirkas osoitus siitä, ettei Marinilla ole kykyä keskustelemaan tai neuvottelemaan, mikä on todella selkeästi näkynyt Marinin painostaessa muita aina omaan ratkaisuunsa.

 7. Mulla ei ole Sannasta sanottavaa kumpaankaan suuntaan ja varsinkaan hänen yksityiselämä ei kiinnosta kun en lue seiskan kaltaisia roskalehtiä. Eli siinähän bilettää ja ei vaikuta minuun.

 8. Ihan pieni, virkistävä alkuillan musiikkihetki liittyen perussuomalaisiin nais-ihanteisiin, joista käsin kenties ministeri Marenkikin on saanut tuta — jos sallitte, hyvät herrat? 🙂

  https://youtu.be/thJgU9jkdU4
  (Rammstein – Dicke Titten Official Video)

  1. Anteeksi, korjaus: parempi käsite voisi olla ”arvokonservatiivinen kauneus-ihanne” liittyen vanhoillisiin ihmiskäsityksiin.

 9. Marinin voimakas tahto johtaa asiat tulokseen tuli ilmi jo Tampereella, jossa hän jyräsi persut maanrakoon niiden yrittäessä jarruttaa ratikkapäätöstä päätöstä hamaan tulevaisuuteen.
  Hallitus olisi aika päivää sitten kaatunut toisaalta ilman taitavaa sovittelukykyä, ja samalla viedä valtava joukko päätöksiä maaliin.

  … mutta se, on totta että näitä kaiken vastustajia persuja pitää mieluummin käsitellä vapaaottelija ottein kun yrittää neuvotella turhaan.

  Se on sääli, etteivät demarit hoksanneet sitä simppeliä asiaa, että iso osa äänestäjiä ovat pirun vanhoja ja muutosvastaisia änkyröitä ja erityisesti kaiken vastustaja ja äärikonservatiivisia äärioikeistolaisia persuineen, kristillisineen ja kokkareiden laitapuolen kanssa.

  .. mutta hyvä, että etäämmältä näkee paremmin.

  1. Toivottavasti uusi pääministeri ei ole jyrääjä joka jyrää läpi oman viisautensa ja toisinajattelijat maan rakoon

 10. Marin on kieltämättä tehnyt paljon työtä globaalin kuvansa rakentamiseksi. Toivon mukaan siitä löytyy hänelle myös hommia maailmalta.

  Sääli, että hänen globaalin imagon projekti maksoi meille veronmaksajille kymmeniä miljardeja. Toivottavasti muistaa maksaa verot sitten kun pääsee uusista hommista kiinni.

  En sano että hän oli huono pääministeri, saavutusten osalta melko keskilinjaa. Mutta sanon että kalliiksi tuli.

  1. …hetkinen, mikä maksoi kymmeniä mrd ?
   Miten se henkilökohtainen antipatia on niin vaikea erottaa saavutuksista, mitkä on arvioitu oikeiksi kansainvälisesti Suomelle ja muille. mutta Suomessa ei oppositiossa.

   1. 10 miljrdia enemmän kuin korona ja sota aiheuttivat.
    Kunnille koronatukea yli kustannusten niin, että alijäämäiset järjettömät budjetit saatiin kuntoon eikä tarpeellista puuttumista haaskaukseen tehty.

     1. Enemmän näyttää kirvelevän punademujen vaalitappio jq persujen vaalivoitto.

 11. Niin, sen verran ylimääräistä lainaa hän otti omiin projekteihinsa, joita ei edes omat ministeriöt pitäneet järkevänä rahankäyttönä, jotka eivät liittyneet kriisien hoitoon. Eipä sitä ole aikoihin nähty tapausta, että virkamieskunta käy hallitusta vastaan holtittomasta tuhlailusta, kuten nyt kävi.

  Marinin projekti oli ehkä onnistunut, mutta kallis se oli.

  Henkilökohtaisesti pidän oikeastaan vain oppivelvollisuuden nostoa helvetin huonona – eikö koulukiusaamista jo nyt ole tarpeeksi? Muilta osin on hyvin mahdollista, että nyt kritisoidut päätökset osoittautuvat ajan myötä fiksuiksi. Varhaista sanoa.

  1. Ne olivat hallituksen poliittisia päätöksiä sillä siisti.
   Mutta se ei selitä tuota sinun henkilökohtaista kaunaa jo Tampereelta lähtien. Ja taas ei kuulu ansaittuun palkintoon.

 12. Kannan kyllä kaunaa edellisen hallituksen ministereille, mutten Marinille. Hän ei ollut pääministerien sarjassa mitenkään erityisen huono. Moni muu ministeri tunaroi pahemmin, eniten toki kepulaiset.

  Marin on palkinnon ansainnut. Hän teki hyvää PR-työtä.

  1. Ei kannata kantaa kaunaa, se näivettää ihmisen sisältä mustaksi rusinaksi, joka ei lopulta osaa muuta kuin kostaa sille, joka hänestä välittää. Minuakin on kohdeltu monin tavoin ala-arvoisesti ja kylmän psykopaattisesti, vainottu ja tultu viereeni pissimään puistossa koska… maailma on täynnä ihmisapinoita 🙂 Siksi yritän päästellä itsestäni ulos paskaa sen sisääni patoamisen sijaan. Se helpottaa, eikä tarvitse niin vihata ihmisiä.

   1. Inho — inspiroivin tunne mistä hauskinta komediaa kirjoittaa voi! 🙂

 13. Kuten olen jo kertonut, Marin yllätti minut positiivisesti. Pelkäsin, että sieltä tulee Antti Rinteen tilalle joku ”Iiris Suomela” mutta tulikin hyvin järkevä johtaja, konservatiivinen ja jämäkkä. Talouspolitiikassa kannatan vahvaa hyvinvointivaltiota joten sekin pääosin oli plussaa. Oppivelvollisuuden nosto oli kylläkin huono veto arvioni mukaan, mutta Rinteen idea piti viedä ilmeisesti maaliin. Rahaa menee hyvätuloisten oppikirjoihin yms. jonka kyllä olisivat pystyneet hankkimaan .

  Saa nähdä millaista politiikkaa sitten nähdään jatkossa. Pelkään, että se on sitä että köyhiä vaaditaan uhrautumaan ”yhteisen edun” takia.

 14. Palkinnon julkistamisen ajankohdalla on merkitystä, miksi juuri nyt ?
  Euroopassa kaivataan rohkeita ja edistyksellisiä johtajia, maasta kun maasta.
  Mutta Suomi ja Marin juuri nyt, kun ollaan Suomeen neuvottelemassa taaksepäin katsovaa, populistit mukana
  olevaa konservatiivista ja eriarvoistavaa, kamreerimaista, vanhan kaavan hallitusta, viestii jostakin.
  Perustelut löydätte lukemalla jutun kokonaisuudessaan. Siihen ei jää tulkinnan varaa, miksi ?

  1. Sanna Marin, ei näkemiin……vaan hyvästi.
   Ei tule itku eikä hammasten kiristys, vaan kiitollisuus, että kuluneesta neljästä vuodesta suomi selvisi sinusta huolimatta.

 15. Tässä taas eräs vastairvailija irvailjoille:

  ”Pääministeri Sanna Marinille myönnettyä palkintoa ”perustellaan sillä, että Marin on ollut uraauurtava eurooppalainen poliitikko, jolla on selkeät arvot ja oma poliittinen tyylinsä”.

  ”Palkintoa on jaettua vuodesta 2022, ja sillä on tarkoitus antaa tunnustusta innovatiivisille saavutuksille demokratian, yhteiskunnan ja teknologian aloilla. Viime vuonna palkinnon sai ugandalainen ympäristöaktivisti Vanessa Nakate.”

  Palkintoraadin mukaan Sanna Marin myös hoiti koronapandemiaa tehokkaasti.

  Kukaan ei ole oikea profeetta omassa maassaan, kuten Isosta Kirjasta voi lukea. Väärät profeetat ovat kautta aikojen nauttineet villitsemiensä joukkojen suosiosta. Väärät profeetat ovat vainonneet oikeita profeettoja, mikä on näkynyt sannamarin -kateuden megalomaanisissa mittasuhteissa.

  Sannamarin -kateuden ruumiillistuma on Jussi Halla-aho, mikä tuli ilmi hänen vappupuheestaan.

  Jäädään odottamaan, koska ensimmäinen kokoomuslainen tai perussuomalainen poliitikko saa kansainvälisen tunnustuksen uraauurtavana eurooppalaisena poliitikkona. Tai pääsee Time-lehden kanteen. Tai saa kunniatohtorin arvonimen New Yorkin yliopistolta.

  Eikä unohdeta, miten ”amerikkalainen viihdeuutisjätti ylistää Sanna Marinia: ”Opimme häneltä tärkeän asian. Pääministeri Sanna Marin saa osakseen suitsutusta amerikkalaisen viihdeuutisjätin Instagram-julkaisussa.”

  Tuskin kukaan suomalainen tulee ylittämään Sanna Marinin kansainvälisiä saavutuksia!

  Torille torstaina. Tai Säätytalon eteen muistuttamaan, etteivät impivaaralaiset arvot johda Suomea hyvään tulevaisuuteen.”

 16. Millaista uraa Sanna Marin on uurtanut, millaista suomalaisten, millaista saksalaisten silmin. Käsitykset ovat varmaan aika erilaiset, saksalaisten kokemuksista puuttuvat sisäpolitiikan teot ja linjanvedot. Palkitseminen pitäisi nähdä sitä taustaa vasten.

  On kiistatonta että Marinin ”ansiot”, uran uurtamisesta tietysti puhumattakaan ovat Suomessa herättäneet ristiriitaisia tunteita, huomattava osa kansaa näkee Marinissa myös paljon ongelmia, sitä on turha kieltää ja sen vuoksi pelkkä yksipuolinen kehuminen ärsyttää, laittaa toisinajattelijan kirjoittelemaan koko kuvasta.

  Oma arvioni kouluarvosanoin (4 – 10) olisi 7,5. Ja tämä on siis keskiarvo joka tulee eri aineiden arvosanoista jotka vaihtelevat viitosesta ysiin.

  1. Meidän Suomessa on aivan turhaa vääntää ja väitellä asiasta, koska palkinnon arvottajat ovat muualla kuin täällä poliittisen kinaamisen ja vastakkainasettelun sydämessä.

   1. Piruuttani kirjoitin kun en tykkää tabuista, asioista joista ei saisi vääntää. Tämä blogikin on yhtä vääntöä, kuivettuisi pois jos ei väännettäisi.

 17. Aina kun jotain tehdään se ei kaikkien mielestä ole hyvä ja kyllä tehdässä tulee virheitäkin yleensä kaikille.
  Marin on mitalinsa ansainnut – kotimaassa nähdään asiat suppeammin.

 18. Nyt kun asiaa miettii, Marinin pisteiksi voi kyllä laskea poliittisesti taidon, jota ihan oikeasti ei löydy kuin aniharvalta, nimittäin kyky muuttua.

  Ennen valtaan nousua, Marin piti rokotteita lääketeollisuuden salaliittona, Natoa ilmestyskirjan petona ja pohjoismaista demariyhteistyötä kriittisen tärkeänä.

  Kun tauti tuli, hän jätti ylpeytensä ja hyväksyi koronarokotteet. Kun kansa vaati, hän jätti ylpeytensä ja antoi meidän liittyä Natoon. Kun hallitusohjelma vaati, hän irroittautui pohjoismaisesta yhteistyöstä.

  Mikään näistä päätöksistä ei voinut olla kivuton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *