Jälleen asiaa Ukkolalta

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/cb251d11-a2eb-4834-98e9-50a5a3caee5a

”Kolumni: Aku Hirviniemen ja Maria Petterssonin ympärillä velloi pelokas hiljaisuus – Tämän se paljastaa”

Tämä kirjoitus kuvaa loistavasti, kuinka ”väärää” mielipidettä esittävät lynkataan julkisuudessa omaa etuaan ja asemaansa ajavien puolesta.

Sama pätee myös silloin, kun kaikenlaiset metoo-hysteriat pääsevät vauhtiin.

8 vastausta artikkeliin “Jälleen asiaa Ukkolalta”

 1. Woke-poke/Me too-porukalla vaikea paikka: miten väännetään tietokirjassa oleva plagiointi misogyniaksi ja miten selitetään kasvisyöjämiehen yli-innokas heteroseksuaalinen käyttäytyminen (joku voi vetää johtopäätöksen, ettei kasvisyönti vähennäkään heteromiehen libidoa). Ja koska molemmat henkilöt sekä näyttelijämies että toimittajanainen kuuluvat samaan genreen, kummasta tehdä pahis, kummasta hyvis. Ollako vai eikö olla?

  Jotta tämä menisi vieläkin sekavammaksi lainaan Yle-Uutiset sivuston kirjoitusta ”Neljä tutkijaa syyttää Maria Petterssonia plagioinnista – kirjailijan ja kustantajan mukaan kyse on lainaamisesta.”

  Tutkijatohtori Nuppu Koivisto-Kaasik, yksi plagiointisyytteen kirjoittajista, kommentoi Kustannusyhdistyksen juristien lausuntoa Facebookissa torstaina. Hänen mukaansa lausunnossa plagiointi on määritelty liian suppeasti. Lausunnossaan juristit kirjoittavat, että ”Plagiointi eli jäljittely on toisen teoksen käyttöä lähdettä ilmoittamatta”.

  – Etiikan kannalta toteamus ei riitä kattamaan ongelmakenttää, Koivisto-Kaasik kirjoittaa.

  – Tällä logiikalla kuka tahansa voisi periaatteessa copypasteta (kopioida) vaikka kokonaisen kirjan ja julkaista sen omalla nimellään kunhan mainitsee lähteen lopussa.”

 2. Maria Petterssonista sanoisin, että Me too-liikkeen menestys on sokaissut naisen arvostelukyvyn. Anteeksipyyntö hyväksytään.

  Hirviniemen tapaus on minusta vakavampi. Mies pitäisi hetikohta toimittaa eheytyshoitoon! Onhan meitä tällä pallolla jo noin 8 miljardia ihmistä. Anteeksipyyntöä ei hyväksytä.

 3. ”Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson saa jatkaa tehtävässään
  Petterssonia on syytetty plagioinnista. Hän sai Journalistiliitolta erittäin vakavat moitteet, mutta saa jatkaa päätoimittajana.”

  Yle Uutiset-sivusto. Varpu Kivirannan blogin otsikko ja ingressi.

 4. Naisvalta on voimaa.
  Muista aina kysyä ensin saako esittää kysymyksen ja sitten pitää olla tarkkana että saa myöntävän vastauksen todistettavasti. Mies ei saa enää valloittaa naista perinteisin metodein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *