Lisää velkaa ja veroja kansalaisille

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ehdokkaista-70-prosenttia-pitaa-julkisen-velan-vahentamista-seuraavan-hallituksen-tarkeimpana-tehtavana-selviaa-mtv-n-vaalikoneesta/8645414

Ihan ”yllättäen” punavirheet haluavat jatkaa velanottoa ja kiristää verotusta tavalliselle kansalaiselle tekosyynä julkisten palveluiden ”säilyttäminen”.

Muut haluavat velkaantumisen vähentämistä eikä tavallisen kansalaisen verotuksen kiristämistä.

5 vastausta artikkeliin “Lisää velkaa ja veroja kansalaisille”

  1. Pitäähän Mäkysellekin saada jokin hillotolppa, ei ole oikeita töitä tehnyt …

  2. Jos tienaa hyvin eikä tarvitse toimivia julkisia palveluita vaan on varaa ostaa ne niin varmaan voi kannattaa sellaista politiikkaa jossa palveluihin ei panosteta ja veroja alennetaan.
    Jos taas on pieni- tai keskituloinen niin tarvitsee toimivia julkisia palveluita eikä hyötyisi pienetä veronalennuksesta juuri mitään.
    Jos taas on hyvin tienaava mutta haluaa silti maksaa veronsa jotta tarvitsevat saisivat toimivat julkiset palvelut niin on jalo ja epäitsekäs.
    Jos taas on pieni- tai keskituloinen joka tarvitsee julkisia palveluita mutta haluaa huonontaa niitä saadakseen muutaman kympin veronalennuksen niin on… niin, mikä silloin on?

  3. Kolmella sanalla: verotus on vaikeaa

    Verojen nosto voi johtaa siihen että veroja kerätään vähemmän. Verojen lasku voi joskus tuoda niitä enemmän. Veron vaikutukset voivat olla aivan toisenlaiset kuin suunnitellaan. Yksi vero vaikuttaa toiseen, vaikuttaa kolmanteen.

    Ja lisäksi se pitää myydä kansalaisille. Siinä touhussa ei paljon kannata faktoja käyttää.

  4. Talousviisaiden ryhmän viesti oli ettei veroja pidä alentaa.
    – Menoja karsimalla, mutta se on poliittisesti kovan takana.

    1. Ei tule onnistumaan, koska punavirhekoalitio vastustaa kynsin hampain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *