Tasan ei käy onnenlahjat

https://yle.fi/uutiset

”Työllisyysrahasto esittää ensi vuodelle huomattavasti pienempiä työttömyysvakuutusmaksuja.

Kyse on maksuista, joista osan maksaa työnantaja ja osan työntekijä palkastaan. Ne putoaisivat noin 70 prosenttia pienemmiksi kuin tänä vuonna.”

Niinpä niin, vaan eläkeläisiltä valtion kassaan varastettavaa lisäveroa ei vastaavasti pienennetä.

6 vastausta artikkeliin “Tasan ei käy onnenlahjat”

 1. Työtöntä ajetaan nurkkaan
  ja eläkeindeksileikkuri jatkuu jos oikein ymmärrän.
  Kannustinloukkujen purku on ihan muuta käytännössä.
  Sosiaaliturvan heikennykset hyödyntävät hyväosaisia.

  1. Eläkeindeksileikkuri jatkuu, eläkeläisiltä otetaan lähes 6% ”solidaarisuusveroa” päälle 47000 € eläkkeestä, kun palkansaajilta 2% veron raja nousee 150000€.

 2. ”Esitys työttömyysvakuutusmaksuista pohjautuu Työllisyysrahaston käyttämiin ennusteisiin, joiden pohjalta on laadittu myös rahaston talousarvio vuodelle 2024.

  – Haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta työllisyys Suomessa on pysynyt edelleen hyvällä tasolla ja palkkasumma on kasvanut, mikä on lisännyt työttömyysvakuutusmaksujen tuottoa, Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäki sanoo.

  – Arvioimme Työllisyysrahaston tuloksen olevan selvästi ylijäämäinen tänä vuonna, minkä seurauksena nettovarallisuutemme, eli rahaston suhdannepuskuri, vahvistuu ja ylittänee lailla määritellyn enimmäismääränsä jo kuluvan vuoden aikana, hän jatkaa.

  Rahaston suhdannepuskurissa oleva nettovarallisuuden määrä oli 1 575 miljoonaa euroa 30.6.2023 (1 258 milj. euroa 31.12.2022).

  – Arvioimme, että nettovarallisuuden määrä on vuoden 2023 lopussa noin 2 040 miljoonaa euroa positiivinen, mikä ylittää lailla määritellyn enimmäismäärän, Työllisyysrahaston tiedotteessa todetaan.”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5c2a7120-c097-4041-ad9f-a254ee951086

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *