Eletään riskiaikoja, toimitusministeriön valta pitää muuttaa hallitusvallaksi

Euroopassa on sota, maailma hermoilee, Nato ja sen valta kasvaa Pohjolassa, Suomessa erityisesti, Eurooppa hermoilee Orbaneitten ja Turkin kanssa. Suomi on tuuliajolla.

…ja meillä kyvyttömät, osaamattomat ja rittelevät vallasta, jota eivät osaisi käyttää, vaan veisivät Suomen takapajulaksi.

Niinistön, Haaviston, Kaikkosen, Marinin, Andersonin, Henrikssonin, Saarikon ja Ohisalon pitää jatkaa virallisena presidenttinä ja hallituksena lisäajan, jolloin presidenttikin vaihtuu.

Neuvotelkoot kyvytyömät ja osaamattomat menneen maailman ”mestarit”, kuka lyö ja ketä turpaan eniten.

Jos meillä ei ole päätösvaltaista hallitusta, ottaa ohraleipä, jonka päälle ei ole edes voita !

 

24 vastausta artikkeliin “Eletään riskiaikoja, toimitusministeriön valta pitää muuttaa hallitusvallaksi”

 1. Niin ja presidentti ei ole kotona kun arvovaltaisia Nato-vieraita tulee käymän.

    1. Monikulttuurisessa liittovaltiossa, Belgiassa (flaamit ja valloonit), poliittisen hallituksen muodostamiseen on mennyt kaksikin vuotta.

     Mitä opitaan tästä?
     Useimmat eivät opi mitään, sillä ajattelukyky kuuluu älyä omaaville.

 2. Jospa nyt kuitenkin edettäisiin perustuslaillisessa marssijärjestyksessä, vaikka joku kuinka ikävöisikin ”valitun viisikon” perään.

  Katso Heikki eteen päin, älä taakse päin. Näinhän sinä itse opetat tekemään.

  1. …juuri niin, takapajula häämöttää, jos tuo sekasakki saa jonkun piponkudontakerhon aikaiseksi.
   Mutta sitä odotellessa pitää olla valmius päättää ja toimia.

   1. Aika surutta Heikki poljet jalkoihisi vaalien äänestystulosta

 3. Äänstystuosta poljetaan surutta kun pieni RKP saa heiluttaa neuvotteluja. Lienee Orpon heikkous.

 4. Ymmärrä nyt Niilo, ettei RKP aja omaa agendaansa hallitusneuvotteluissa kun murto-osaltaan, vaan pitää huolen, että mm. edellisen hallituksen tärkeä agenda on edelleen mukana kuvioissa.

  1. Kekkonen ei ollut pressa-aikanaan sodassa. Me olemme koko Eurooppa ja puolet maailmasta.

   No, näyttävät Marin ja Haavisto hoitavan asioita ammattimaisesti ja loistavin suhtein USA:han sekä sujuvalla kielellä vuorovaikutteisesti.

   Aaltolan tankero- englanti on hirveää kuultavaa !

   1. Haluaisin ehkäpä, että Kyuu tarjoilisi meille jonkun ääninäytteen amerikanenglannin sujuvasta ääntämisestä 😉 Ehkäpä itse puolestani voisin lausua jonkun runon saksaksi…

    1. Ehkäpä Juhani Putkinen voisi antaa esimerkin eestin keelestä ja niin edelleen 🙂 Voisimme koota tänne kokonaisen kielitaituruuden ääninäytteiden hyötyblogin, jonka perusteella jokainen voisi esittää myöskin arvioitaan siitä, kuka on sopraano ja kuka baritoni sekä kenen äänenkäyttö on liian heikkoa tiedesisältöiseen kerrontaan — ja toisaalta kuka voisi sopia satukirjaa lukemaan?

     1. Osaisivatkohan Kainuun ihmiset ääntää/ lausua saamea tms. ? Minua myös kiinnostaa suomalainen kulttuuri. Juhak voisi antaa panoksensa suomenruotsiksi?

      1. ”Suomenruotsalaiset eivät asu pelkästään rannikolla, vaan ruotsinkielisiä on myös sisämaan suurissa kaupungeissa. Vuoden 2013 lopun väestötietojen mukaan sisämaan yksikielisistä suomenkielisistä kunnista suhteellisesti ja määrällisesti eniten ruotsinkielisiä on Kaarinassa, 1 314 eli 4,13 %, suhteellinen osuus on suurempi kuin kaksikielisissä Lohjalla ja Vantaalla. Määrällisesti toiseksi eniten ruotsinkielisiä on Tampereella, 1 276 eli 0,53 %.

       Kielitieteilijä Leif Höckerstedtin mukaan suomenruotsalaisesta etnisyydestä ei kuitenkaan haluta keskustella julkisesti.

       Suomen tasavallan joukkojen (valkoiset) yleisesikunta ja koko päämaja vuonna 1918 koostui yksinomaan ruotsinkielisistä (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Establishment_of_the_Finnish_Defence_Forces_with_day_order_no_1.jpg)”

       (Wikipedia)

       1. Ruotsinkielisiä tai perheitä, joiden jompi kumpi vanhemmista on äidinkieleltään ruotsinkielinen on Lapinjärvellä, Artjärvellä, Myrskylässä, Porlammilla ihan rannikon lisäksi.
        Erikoinen paikka on myös Vantaalla, Tuusulan ja Korson naapurissa nimeltä Ruotsinkylä. Sen vieressä on Korson Vierumäki, joka oli aikanaan Helsinkiläisten ruotsinkielisten huvilapaikka, jonka tontit myi kioskista herra Viljander. Siellä oli talo myös Alfred Tannerilla.

   2. Haavisto on minunkin mielestäni mies paikallaan ulkoministerinä. Marin on väistyvä tähti kun ei jatka demarien puheenjohtajana.
    Aaltolan kohdalla niin kuin itse kunkin kuuntelen mitä puhuu enkä miten hienolla kielitaidolla puhuu

 5. Presidenttimme aikanaan nosti kovasti huolta siitä, kuinka nopeasti demokratian kulmakiviä ollaan valmiita hakkaamaan rikki. Silloin konteksti oli ihmisten halu saada hänet kolmannelle kaudelle.

  Sama ongelma tässä. Pelatkaamme niillä säännöillä joilla on maassa pidetty sisäinen rauha toistasataa vuotta.

  1. Demokratiaa ei tarvitse rikkoa, jos maassa olisi päätösvaltainen hallitus siihen saakka, kunnes uusi on toimivaltainen ja nimitetty. Nyt ei ole kumpaakaan ja maailma ympärillä on sekaisin sodasta. Eihän tässä ole mitään järkeä enää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *