” Hallitusbluffiohjelma”

Suuren ja pitkän teatraalisen julkisuuden jälkeen syntyy ankka, joka ei muni ja jolla ei ole siipiä:

Ydinviesti on tämä:

”Tämä hallitus, jos se on syntyäkseen, on negatiivisen yrittäjyyden, passivoivan hengen ja kurjistavan ilmapiirin ”hallitus”. Sen ohjelmarunko on viesti kansainvälisesti menneisyyteen palaavasta hallituksesta, jolla ei ole mitään positiivista signaalia edes ympäristöbusinekselle,  joka on suurin investointien kohde Suomessa. Eli  se ei luo uutta uskottavuutta sijoittaa yritystoimintaan Suomessa.
Se ei ole demokraattisesti tasapainoinen, se on vain vajaata puolta kansasta edustava oikeistohallitus laskettujen äänien perusteella.

Sillä ei ole tule olemaan yhtään kansainvälisesti valovoimaista ministeriä.

Bluffin pääteemat:

1, Maahanmuuton oleellinen kiristäminen ei toteudu. Sitä säätelevät ulkopuoliset ilmiöt ja EU:n lainsäädäntö. Maahan muuttaneita on Suomessa  jo 0.5 milj. henkeä, joiden nykyisiin etuihin ei päästä kajoamaan, vain kouralliseen tulevia. Ja, jos niitä kiristetään toimeentulo hankitaan jo täällä olevien tuella ja muin  konstein jopa laittomasti. Rikollisuus kasvaa uhista huolimatta.

2. Kehitysapua ei leikata oleellisesti, vaan sitäkin säätelevät EU-lainsäädäntö, Suuntaamista sen sijaan tehdään mustamaalaamatta Suomen kansainvälisiä sopimuksia.

3. Ruotsinkielen asema pysyy vakaana koko Suomessa.

4. Sote-projektit pysyvät kutakuinkin ennallaan mitään oleellista muuttamatta edellisen hallituksen ohjelmasta poiketen.  Ja siihen investoidaan yli 4 mrd. lisää panoksia. Todennäköisesti työsuhdeterveydenhuolto ajetaan muidenkin käyttöön. Ja viinaa lisää, niin kansa tervehtyy !

5. Julkisten hankintojen yksityisiltä ja sidosyhtiöiltä kilpailutusta ei ole otettu huomioon vakavasti.

6. Eläkeläisten taloudellisia etuja ei leikata edes sen yläpäästä, siis suurtuloisilta. Verokohtelu on edelleen oikeistolaisen epäoikeudenmukainen jättäen yläpään porskuttamaan ja köyhimpiä ja tulevaisuuden opiskelijoita kyykkyyn ml. asumistuki,  eikä vaikuta sijoittajiin murustakaan.

7. Bensan jakeluvelvoitteesta ei päästä irti kuin hetkellisesti, EU säätelee rangaistukset, jos niitä ei noudateta pitkäjänteisesti

8. Työttömyystukea leikataan ikään kuin sillä vajaatyölliset saisivat töitä. Sitten nämä ”Sunilat”, joiden ihmiset ovat elämänsä rakentaneet Kotkan ympäristöön ? ! Täyttä bluffia.

9.  Hallitusohjelma on pilkun viilausten väitöskirja, miksi ? Siksi ettei persut pääse tulkitsemaan sitä omaksi näkemyksekseen. Lujaa luottamusta hallituspuolueiden kesken ei ole, Se on teatraalinen.

10. Kansainväliset tapahtumat, EU ja ympäristötekijät sanelevat Suomen toimintaa olipa hallitusohjelmaan kirjattu pilkku ja puolikaskin. Suomen hallitus ei toteuta persupolitiikkaa, sen piti sopeutua kokoomuksen, KD:n ja erityisesti RKP:n tahtoon.

Katsotaan sanoi ruuna kulkusistaan !

39 vastausta artikkeliin “” Hallitusbluffiohjelma””

 1. Nyt, kun uusi todennäköinen hallitus alkaa työnsä, tulee tapahtumaan taas sama ilmiö kuin yleisesti hallituspohjan muutoksessa laidasta toiseen, että uusi alkaa kumoamaan edellisen hallituksen toimia, jolloin pitkäjänteisyys kärsii.

  Miksi ei näin:

  Enemmistöhallitus pitäisi muuttaa perustuslaissa puhtaasti parlamentaariseksi kuten ovat Eduskunnan voimasuhteet. Ainakin niin, että eduskunnasta valtaosa olisi edustettuina hallituksessa joko 2 /3 enemmistönä tai enemmänkin. Oppositioina voisi toimia loput Eduskunnasta ja tai virkamiehistö.

  1. Pitkäjännitteisyys on hyvä asia jos mennään hyvään suuntaan, paha jos huonoon suuntaan

 2. Tässä yksi suurimmista bluffeista:

  ”IL paljastaa hallitusohjelman sisällön: Maahanmuuttajat maasta pois, jos työt loppuvat”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2e0011c0-db33-49f9-beaa-f2eb2e1f7a08

  Miten tuo huu-haa toteutetaan, jos porukka on saanut sote-alalta tai rakennuksilta tms. töitä ja työnantaja menee konkkaan tms. ?

  Voiko noin pönttöjä ideoita yleensä olla ? Voi, että persut saisivat hykerrellä käsiään. Ei ole Orpollakaan kaikki kotona, jos tuo on totta.

 3. ”Investointiaikeita, suunnitelmia, on tällä hetkellä enemmän kuin varmaan ikinä Suomen taloudessa on missään kohtaa investointisuunnitelmia ollut. Niistä varmaan ei kaikki toteudu, mutta osa toteutuu, ja kun se mittaluokka on niin iso, niin se näkyy jo voimakkaasti taloudessa.”
  – Valtiovarainministeriön ylijohtaja Mikko Spolander Ylen uutisissa 15.6.2023.
  Tämä on huomenlahjamme uudelle hallitukselle, jonka toinen pääpuolue on vimmatusti vastustanut vihreää siirtymää, ilmastoteollisuutta ja tuulivoimaa, joka räjäyttelee lepakoita. Vastapalvelukseksi saamme varmasti kuulla, miten edellinen hallitus ajoi Suomen hunningolle ja ties mitä.
  Investointisuunnitelmia siis ”enemmän kuin varmaan ikinä Suomen taloudessa on missään kohtaa ollut. Olisiko syytä vähempään synkkyyteen?”

  Kysyy Harakka, ja Spolander

 4. Ei voi kuin kaivaa pyyheliinan katkerien kyyneleiden kuivaamiseksi.
  Harakka kuuluu sarjaan ideologisten möhläysten mestari.

 5. Punademujen marina alkoi vauhdilla.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000009659969.html

  ”Antti Lindtmanin (sd) mukaan tuleva hallitus on käymässä palkansaajien kimppuun ”ennennäkemättömillä” otteilla.”

  Valitettava tosiasia on, että marinin sakin holtittoman velanoton seurauksia maksaa koko kansa eivätkä palkansaajat todellakaan pääse siitä sen kummemmin kuin muutkaan.

 6. Kyllä näillä kermapersepersuilla vaikuttaa ideologinsa myötä nousseen keltainen neste korvien väliin aika pahasti. Ihmettelen sitä,miksei kehuta oman prinsessan erinomaisuutta vaan kohteena on edelleen tuleva oppositio. Taitaa pelottaa jo nyt tuleva…

  1. Itsetunto on niin heikoissa kantimissa, että perssuomalisten täytyi jo edellisen hallituksen aikana saada haukkua kaikki nuoret naiset, ja myöskin nyt kusen ja ripulipaskan noustua lantahattuun, sama paska jatkuu suuremmalle volyymille käännettynä.

 7. Lähtökohtahan on se, että huolimatta mahdollisesta leikkaustarpeesta, on koko leikkauspedagogia hyvinvointivaltion vastainen; ja se itsessään muodostaa suurimman ongelman. Kehitysyhteistyöstä leikkaaminen tarkoittanee Suomen vaikutusvallan sekä osallisuuden vähenemistä vaikkapa Afrikan mantereella, jossa monet maat ajavat omia innovatiivisia projektejaan osana kansainvälistä kilpailua. Suomikin voisi olla tässä mukana, mutta tuleva hallitus tahtoo käperryttää Suomen rusinamaisesti itseensä.

  Brexit-henkinen uho puolestaan sekä sellaisessa hengessä maahanmuuton vastustaminen ynnä rasismi on täyttä idiotismia ja vähän sama kuin vastustaisi kansainvälistä SI (ransk. Système international d’unités ) mittayksikköjärjestelmää osana vaihdantatalouteen ja taljojen sekä perunoiden kaupusteluun vedoten. Lisäksi rasismi on häpäisy ja asettaa rasistin suoraa muinaisdinosaurusten tulehtuneeseen umpilisäkekategoriaan, jonka luontainen poistuminen tältä planeetalta tervehdyttää globaalisti sekä todennäköisesti luo paremmat edellytykset maailmanrauhalle.

  Sen sijaan eläkeläisten etuuksien leikkaamattomuudesta huutelu osoittaa alustajan ymmärtämättömyyttä sille, että esimerkiksi osa pysyvästi työkyvyttömistä tai osittain ihan oikeista syistä johtuen työrajoitteisista saattaa olla eläkeläisiä myöskin, jotka lukeutuvat juuri siihen kaikista haavoittuvammassa asemassa olevaan ryhmään, joiden elämän perusedellytysten heikentäminen olisi suoranaista roistoutta sekä rikoksena rangaistavissa olevaan tekoon verrattavissa oleva vaade.

  Mutta katsotaan nyt mitä paskaa tästä seuraa…

  1. Eipä tuo tähänastinen rahan syytäminen ole juurikaan vaikutusvaltaa antanut.
   Kinuskit ja neukkulan sakki on komeasti saanut mineraali- ja muita luonnonvaroja käyttöönsää ja suomalaisten raha on melkoiselta osin mennyt aseisiin, mitkä on ostettu noilta kahdelta, sekä gepardihattujen omille tileille.

 8. Tästä seuraa kansainvälinen investointiaallon tyssäys epävakaan yhteiskunnan vuoksi. Saas nähdä, pahalta näyttää.
  Nyt mennään perse edellä puuhun. Suomen maineesta ei ole kohta kuin haiseva persujen pieru jäljellä.

  1. Juha:

   Jos epävakautta alkaa ilmetä, lienee se Heikin ja Liisan ynnä kaltaistensa aiheuttamaa.

 9. Nythän kävi näin että varmaan vahingossa Orpo ja hänen prinsessansa unohtivat sen tosiseikan, että suomalaisen ihmisen pitää elämäkin. Tervetuloa helvetin pitkät leipäjonot…

 10. Orpon paperitiikeri revitään kappaleiksi jo ennen Eduskunnan 1. istuntoa.
  Siinä on ainoastaan 2 hyvää kohtaa:
  – lasten kännykän käytön rajoitus ja
  – merimetsojen sekä valkoposihanhien metsästys.
  Muuten täysi susi ja paperitiikeri.

  Suomi on täysin sekaisin ennen kuin arvaattekaan.
  Mitään plussaa ei työvoimaan synny, ei ivestointeihin eikä yrittäjyyteen.
  Mukasäästöt muuttuvat kustannuksiksi sosiaalitoimessa ja hyvinvoinnissa.

 11. Kun medioista lueskelee tuntemuksia hallitusohjelmasta niin kovin moni kommentoija ottaa siitä yhden kohdan ja tuomitsee sen pohjalta koko ohjelman.

  1. Jopa Haapala kirjoitti, ettei eduskunnan persuporukan perse kestä merivettä, sitten oma näkemykseni on, ettei myöskään RKP:n kun totinen arki alkaa ja Suomi menee sekaisin ja perseet penkkiin.

   Mitään realismia Orpon työllisyystoimilla ei ole, päinvastoin.
   Ainoa on maahanmuutto, joka ratkaisee pelin, eivät työttömät.

   1. Ei muuta kuin lisää elätettäviä suomalaisten elätettäväksi ja työvoimapula katoaa kuin pieru Saharaan.

 12. A-studion täydellinen kahtiajako:
  – Lindman, sdp ja Lohi, kepu tyrmäys
  – Eloranta SAK ja Jäntti sekä Hiilamo THL, täystyrmäys

  Sen sijaan mrs. Lulu persu ja Mykkänen kok ml. Kangasharju ja Häkämies hykertelivät.

  Ans katsoa, mitä tästä katastrofiohjelmasta jää jäljelle, kun erityisesti Hiilamo tyrmäsi täysin sen arvioidut positiiviset vaikutukset talouteen, terveyteen ja yleensä yhteiskuntaan.

  Sotien jälkeinen 1. yhteiskunnalinen sortokoneisto maistelee vasta alkuruokia, jälkiruoka voi olla katkeraa kalkkia.

  1. Kun en katsonut ohjlmaa ihmettelen että tarkoittavatkohan tyrmääjät ja täystyrmääjät että menon entiseen malliin pitäisi jatkua vai oliko heillä jotain vaihtoehtoja.

   1. Siitä ei ollut kysymys, vaan siitä onko sopeutusohjelman rajuus se, millä saadaan tuloksia aikaan sekä miten se kohtelee eri kansan osia.
    Hiilamon näkemys oli suorastaan negatiivinen siihen nähden, että ohjelmalla saadaan säästöt aikaan, vaan päin vastoin. Kustannukset kasvavat erityisesti ikääntymisen, terveyden ym. syistä ml. nuoret ja yhden hengen taloudet. Viinan vapautus luo lisää pahoinvointia kun sen käyttö siirtyy entistä enemmän kotiin ( Lohi) ml syö poliisivoimia.
    Myös se, että työ kuin nopea työhön hakeutumisen, pakkotyö johonkin ei ratkaise mitään, jos ihminen ei saa osaamistaan vastaavaa työtä ja aikuiskoulutuskin ajetaan alas.
    Suomen työllisyysaste niillä mittareilla kuin se mitataan, 20 000 uutta palkallista työtä työttömillä ( alipalkallisilla) ei ratkaise mitään, vaan kasvattaa sosiaalimenoja.

    ps. samalla teollisuus irtisanoo kuin kerikää irtisanomissuojan helpottuessa.

    Oma näkemykseni on, että sopeutusta tarvitaan, mutta jänne pitää olla pidempi ja että verotus kohdistuu oikein. Nyt suurpalkkaiset eivät osallistu talkoisiin mitenkään vaan saavat tolkuttomat helpotukset euromääräisesti.

    Nyt Suomi ei ole alkuunkaan missään katastrofissa, päinvastoin, mitä se oli Ahon-Viinasen hallituksen aikana. Meille on syötetty pajunköyttä. Nyt on tapoja hoitaa asiaa parempaan kuntoon maltillisemmalla suunnitelmalla.
    Kukaan ei puhunut julkishallinnon ostojen saneerauksesta, 50 mrd ? ! Joilla voitaisiin säästää koko potti.

    1. Kiitos Heikki seikkaperäisestä vastauksesta TV ohjelman selostuksen johdosta, omat tulkintasi jätän omaan arvoonsa kun olen sillä kannalla että aika tulee näyttämään.
     Niin tuo 50 mrd säästö, on huikea summa enkä ymmärrä millä keinoin niin paljon saavutettaisiin

     1. Tarkoitan 50 mrd:n julkisten ostojen määrää, joista säästö jo 10 % tarkoittaa 5 mrd.

      Muuten ohjelman juontajista vielä puheenollen:

      Ari Haka-Huhta oli kutakuinkin neutraali vain luetellen kuka mitäkin saa.
      Ristamäki, yllättävä kyllä oli hyvin kriittinen, joka on ollut hyvin kokoomuksen linjoilla.

      Toinen haastatteluohjelma, jossa Haapala oli mukana, laukoi kyllä myöskin hyvin negatiivisen arvioin, vaikka hänkin on ollut kokoomuksen leirissä oppositiota vastaan.

      1. Mitähän mieltä siitä pitää olla jos Ristamäki ja Haapalakin alkavat myötäillä vasemmistoa. Onko meillä tosiaan piru merrassa.

  2. Jos Keskusta jatkaa vasemmistolaista politiikkaansa mitenkähän se näkyisi tulevissa vaaleissa. Arvelisin että on harkinnan paikka että kannattaako pitää vähän sordiinoa puhetorven päässä

 13. Yksi, mutta valitettavin ilmiö oli se, että kokoomus ja Orpo pääministerimaniassaan joutui antamaan persuille monissa asioissa periksi ihan vain saadakseen salkun itselleen. Purra kuljetti Orpoa
  kuin pässiä narussa ja seuraus on tämä.
  Sen sijaan Henriksson oli tiukkaakin tiukkaakin, mutta halusi päästä kuitenkin hallituksen vahtimaan, ettei persut hypi silmille.
  Katastorfihallitus tästä tulee juuri persujen vuoksi eikä kukaan osaa ennustaa, mitä tuleman pitää löperin pääministerin otteessa.

 14. Rkp kyllä osaa olla inhottavakin, kohta ensimmäisessä puheessaan alkoi Andersson kehua itseään. Hänen mielestään edellinen hallitus teki erittäin hyvää työtä, ainoastaan se jäi hiukan kesken. ”Sillälailla sanoi Tarvakin aikanaan”

 15. Ohjelma ei toteudu kuin lakeja pääosin muuttamalla ja se onkin sitten toinen juttu hyväksyykö eduskunta lait.
  Joku menee lävitse, mutta meneekö edes suurimmat muutokset, epäilen, kun tämä kusetus on saanut päivänvalon. Arvatkaahan, mistä 4-6 mrd on pois ?
  Raha kierrosta ja kansantaloudesta.

  Hurri: tuplalama tämäm vuoksi.

  Kommentti: Kolme syytä, miksi Suomen on tänä vuonna vaikea välttää talouden taantumaa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009661427.html

 16. Kansantalouden ja demokratian pääsäännöt ovat näiltä hallituskiimaisilta unohtunut.
  Demokratiassa heikommista, vanhuksista, sairaista ja työkyvyttömistä köyhineen huolehditaan, jos he eivät siihen itse kykene.

  Kansantalouden kierrossa kaikki raha kiertää tai on kiertämättä, velat, varat ja leikatutkin ovat pois talouden moottorista, kansalaisten ostovoimasta ja yrittäjiltä.

  Tämä kaavailtu valon säkillä kantajaporukka meinaa valon pysyvän säkissä, kun naruilla suut sidotaan umpisolmuun.
  Ainoat voittajat ovat säkki – ja narutehdas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *