Harmaata rahaa olisi jaossa jopa 14 mrd. , mutta se ei käy leikkaajille

Esimerkki 1

Tampereen Hakametsän jäähallin henkilökunta on myynyt omaan pussiinsa vuorovarauksia ohi virallisen maksullisen varausjärjestelmän vuosikymmenet. Varauslistat ovat olleet ”täynnä” eikä oikean järjestelmän kautta saatu muille varaajille aikoja. Menetetyt rahat ovat merkittäviä kaupungille, mutta piilokorruptio jyllää maan tapana.

Samassa kirjoituksessa on tutkittu, että valtio menettää pimitettyinä verokiertoina n. 14 mrd / vuosi.

https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/art-2000009519772.html

Esimerkki 2.

Fortumin johto on kusettanut valtionjohtoa, omistusohjausta Rauramon ym. johdon palkkionnissa omistajaohjauksen määräysten vastaisesti muuttamalla vuosilukua palkkionnin määrittelyperusteena, ettei Fortumin viimeisin Saksan sekoilu näkyisi tuloksessa. Palkkiotoimikunnassa on ollut mukana valtion edustaja eikä ole hoitanut hommaansa- miksi ?

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009519868.html

Esimerkki 3.

Valtion tuloveroja osinkotuloista kierretään ulkomaille pimeille tileille. Samoin tuloveroja kierretään lain salliessa ( toistaiseksi ) alhaisen pääomaverotuksen kautta huolimatta siitä, että moraalisesti suoraselkäisiäkin suuria tuloveroina maksavia riittää esimerkeiksi ( Kodisoja / Paananen).

… mutta leikataan sosiaaliturvasta kuten asumistuki, työttömyysturva, omaishoidontuki ja sallitaan orjatyö aloilla kuin aloilla.

Annetaan orvon leikata orvoilta !

 

37 vastausta artikkeliin “Harmaata rahaa olisi jaossa jopa 14 mrd. , mutta se ei käy leikkaajille”

 1. Taitaa olla sitten luvassa kulutusverojen korotuksia joka on siinä muodossa eniten rasittava niitä joilla on jo muutenkin tiukkaa?

 2. Nyt paljastuu mm. usean Korkmanin haastattelun kautta, että kokoomuksen vaaliteema on ollut täydellinen bluffi.
  Kukaan ei pysty toteuttamaan sellaista leikkauslistaa, joka ajaisi Suomalaiset torppariaikaan ja eriarvoistumiseen.
  Veroja pitää nostaa erityisesti yläpäästä ym.. ja sopeutus vähintään 3 vaalikaudelle.
  Velkaantumispommi on syntynyt monien edellisten hallitusten toimimattomuudesta. Edellinen ei näille koronoille ym. katastrofeille voinut mitään.
  Kokoomuksesta on tullut valheiden veljeskunta, joita pari ”popparia” kumartelee !

  1. En tiedä mitä Korkmanin haastattelua tarkoitat, mutta ei tämän aamun haastattelusta voi tuollaista johtopäätelmää tehdä muuten kuin tarkoituksellisella väärinymmärtämisellä.

   Enkä kyllä tiedä edes missä se Kokoomuksen leikkauslista on siis muutoin kuin vasemmistolaisten puheissa? Marin muistaakseni vannoi Kokoomuksen irtisanovan tuhansia hoitajia, se on varmasti totuus,eikö olekin,kun Marin sen kerran sanoi?

   Ellei ymmärrä sopeutuksen ja leikkauksen eroa, niin sille ei voi mitään.

   Leikkauksia tulee aivan vääjäämättä se vaan on fakta oli hallituksessa keitä tahansa.

   Miksi jaksat edelleen esittää tuota koronan tai sodan merkitystä velkaantumisen, kukaan ei ole niistä eri mieltä.

   Se ei kuitenkaan miksikään muutu, että hallituksen talouslinja oli 10 miljardia miinuksella jo ennen mainittuja kriisejä, eikä hallitus kyennyt tekemään mitään priorisointia taloudenpitoonsa vaan rahaa jaettiin kaikille kaikkeen ja kasvatettiin pysyviä menoja ilman pysyviä tuloja.

   Ellei tätä kykene tunnustamaan niin kyllä siinä valehtelee itselleen.

    1. Ei minulla ole, eikä ole ollut vähäisintäkään ongelmaa ymmärtää sopeutusta, sen välttämättömyyttä ja sopeuttamista koskevaa suunnitelmaa. Sen sijaan politiikan vasemmalla laidalla on suuria ongelmia tunnustaa tosiasioita,puhumattakaan omia virheitä ja näin ollen turvaudutaan valehteluun josta esitin esimerkin aiemmin.

  2. Veropohjaa pitää laajentaa ”yleishyödyllisiin” yhteisöhin päin, kuten työmarkkinajärjestöihin ja finländareitten säätiöihin päin.

   1. Eikös tämä ollut Marinin linjaus vaalien alla, harmi kun eivät olleet hallituksessa sitä toteuttamassa.

    1. Lieneekö PS:llä enää yhtäkään säätiötä tai työmarkkinajärjestöä tukenaan? Vaalikulutkin jäivät vähäisiksi.

     Verotettavakin säätiö voisi tukea vaaleissa, mutta säätiön hallintoportaalle jäisi tällöin vähemmän ryyppyrahaa.

     Työmarkkinapomot tienaavat nykysysteemillä valtavia rahasummia. Niistä voisi vähän lohkaista hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen.

     Riku Aalto jo ilmoitti valmiutensa liittonsa verottamiseen, jos vain kaikkia ”yleishyödyllisiä” verotettaisiin.
     Hurreille verotus olisi katkera kalkki, kun vielä verotarkastajatkin alkaisivat pyöriä nurkissa tilikirjoja pläräämässä.

    1. ”Mistä kohtaa terv tepivaari”

     Koko pituudeltaan. Sopeutuminen on edellyttänyt valtion omaisuuden myyntiä veroparatiiseille jo alussa.

     Varsinainen raharailo Ruotsiin ja Tanskaan nähden alkoi revetä vuoden 2008 finanssialan kriisistä lähtien ja jatkuu, jatkuu ja jatkuu, koska sököt hallitukset eivät uskalla tehdä mitään.

     1. No onhan noita juttuja aika paljon Mulle tuo euron tulo lopetti ainaisen valuutan vaihdon jotenka mulle siitä on ollut hyötyä
      Ja kun käyn Saksassa aika usein en maksa turhasta valuutan vaihdosta yhtään mitään
      Ja niin myös tekee firmat jotka on vienti teollisuutta
      Kuten vanha kenraalimme sanoi fyrkka kun fyrkka se mitä sillä saa on sitten eri juttu
      En kaipaa valuutan vaihtoa Suomessa markkaan terv tepivaari

 3. Demarit eivät ole vielä käyneet mitään keskusteluja tai antaneet vastauksia yhteenkään kysymyksen.
  Mutta näyttää myötäilevän Korkmanin ajatuksia. Odotellaan, kunnes kuullaan.
  Edes pääministeriä ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Tunnustelija vain. nimitetty.

 4. Ei ne ole ekana asiaansa ole tuomassa julki mtta kaikki ajallaan ja siitä meneekö hallitukseen en anna kun miinus pisteitä ja paljon terv tepivaari

 5. Kuinka monasti on ollut tilanne jossa ei tunnustelija olisi hallituksen pääministeri terv tepivaari

  1. Ei monta kertaa, mutta joku tuntuu haikailevan Marinia uudelleen hommaan.

   1. On varmaan joskus ollut mutta onko esim 2000 luvulla ainuttakaan tapausta jossa ei hallitus neuvottelija olisi ollut muu kun neuvottelija Pääministeriksi terv tepivaari

 6. Tänään Korkman linjasi, että kokoomuksen kuuden miljardin säästötavoite yhden vaalikauden aikana on liian kireä ja samalla hän linjasi, että SDP:n talouspoliittinen linja (työllisyyden kasvu hoitaa velkaongelman) on liian löysä.

  Toisekseen Korkman peräänkuulutti julkisen talouden tehostamista, josta olisi saatavana jopa kahden miljardin kulusäästöt. Tämähän on kauhistus vasemmistopuolueille, jotka eivät näe mitään tarvetta puuttua julkisensektorin toiminnan tehottomuuteen.

  1. No ei ole. Lyly sanoi heti alkajaisiksi, että julkisten hankintojen jokainen 1 % = 0,5 mrd eikä kilpailuttaminen ja hyvät sopimukset heikennä palveluja. 10 % 5 mrd./ v. Siinä on demarien savotta. Siellä makaa turhaa rahaa, jotka valuvat yksityisten juristien hyvin hoitamiin sopimuksiin, jota julkinen ei osaa.

 7. Niin tärkeää kuin keskustelu taloudesta onkin, niin olisi myös hyvä huomata Marinin hallituksen meriitit mualla kuin taloudessa ja ne ikävä kyllä noudattavat samaa, helvetisti velkaa ja asiat ihan sekaisin, linjaa.

  Sote-uudistukseksi nimetty hallintohimmeli, Kela-korvausten poistot, hoitajamitoitus muodossa, jossa se tehtiin, ovat esimerkkeä siitä miten ideologia jyrää järjellisen toiminnan ja tulokset puhuvat puolestaan. Huvittavaa kyllä kaikki räikeimmät potentilaaliset ongelmat tulivat esille asiantuntijakuulemisissa ja ne kaikki myös hallituksen toimesta ylenkatsottiin, nyt ne ovat toteutuneet / ovat toteutumassa.

  No koko Marinin hallituskautta koskee se logiikka, että vain ja ainoastaan hallituksen ideologiaa tukevat ”asiantuntijat” ovat huomioitavia ja kaikki kritiikki jätetään huomioimatta.

  1. Olisikohan ollut hiukan muutakin tehtävää kuin alkaa saneeraamaan sotea, puolustushallinnon ja poliisivoimien byrokratiaa ja muitakin kriisiajan kuluja samanaikaisesti, kun ne ovat päällä.
   Aika höyrypäisiä, vailla pienintäkään järjen häivää ollevia
   kommentteja.

 8. Sixten Korkman vaatii puolueilta malttia talouteen ja on eri mieltä talousneuvoston ja kokoomuksen kanssa.
  Paras hallituskokoonpano: kokoomus, sdp, vihr, rkp.

  Antti Herlin: Ilmastoravoitteista ei saa luopua, investoinnit siihen n. 15 mrd €.

  HS/ AL 16.4.

  1. Heikki eipä taida SDPee lämmetä kokoomus hallitukseen en liioin usko että nuot kaksikaan olis kosioon lämmennyt terv teoivaari

 9. Mielestäni Heikki antaa Marinin hallitukselle aivan liikaa anteeksi sen vuoksi kun oli kotona ja sota ja sitten vielä edellinen hallitus ja kokoomus.

 10. Matti, en anna mitään kenellekään anteeksi, enkä ilmaiseksi.
  Pitää vain olla ymmärrystä ja realismia, mitä aikaa ja, mitä mihinkään kriisiin valmistautumaton Suomi todellisesti oli kaikessa laajuudessaan.
  Tämä on myös realistinen lähtötilanne tulevaan, ei höyrypäinen mullin-mallin politiikka vain politiikan vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *