Orpon pokerikortti

Kun Orpolle on heikot kortit annettu, pitää yrittää vedättämistä pokerinaamalla. Pelissä Orpo pelaa rikasta ja rutiköyhää persujen kanssa ja pakottaa bluffilla näyttämään ”pelin”kortit. Joku vilautti peilistä, että ruottalaiset eivät lähde rahojaan hassaamaan. Persut ulos.

Orpo yrittää uutta pluffia ja pelinpolitiikkaa. Hakee demari-vihreä-ruotti-ristin liitolle siunausta.  Akkavalta antaa oikealta ja vasemmalta korville.

Säästölipas alkaakin täyttymään rosvojen ryöstösaaliista, palautetaan kusetuksella ostetut varat ja tavarat ja ostetaan halvemmalla parempaa. Ja kansa iloitsee ja lähtee innolla talkoisiin, vaikka puoli-ilmaiseksi.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009522848.html

33 vastausta artikkeliin “Orpon pokerikortti”

 1. Joo kortti joka tulee kansalle maksaan melkoisen tulon siirron n 6 miljardia

 2. On se pirullista kun kansa ei osaa äänestää oikein. Mutta katkeruuteen ei pidä sortua sillä politiikassa menee kuten Jungner twiitissään toteaa:
  ”Mitä tiukemmin uusi hallitus kohta säästää, sitä enemmän vuoden 2027 vaalien voittaja voi taas jakaa rahaa kaikkeen hyvään”

 3. Noinkin voi sanoa ei mikään miellytä aina kaikkia mutta kansan mielipide on se jota pitää kaikkien kyllä kunnioittaa
  Mutta ei se silti kaikkia miellytä koskaan
  Kun vaalit on käyty vaalitulokseen on oltava vaan tyytyväisiä kansa on niisä antanut äänensä terv tepivaari

 4. Orpon kortit ovat vähissä. Jos hän yrittää vielä puljata, pelkona on uudet vaalit ja rökäletappio. Ja uhka hänen päministerikaavailuilleenon persujen edellen nousu ja muiden naisvaltaisten antama kauhea selkäsauna.

  Mikä oli se Orpon puljaus ? Se, että hänellä olisi kansalta varastettavaa rahaa 6 mrd taskussaan.

 5. Noinkohan uusissa vaaleissa ihmiset osaisivat oikein äänestää.

 6. Orpollahan on ihan jäätävä käsi, jos vaan osaa pelata. Persuille vähän maahanmuuton kiristystä ja rkp:lle ruotsin kielelle öpaut nykyinen asema, niin muuten saa sanella hallitusohjelmaan kokoomuksen teesit melko vapaasti.

  1. Mutta, kun ruottalaiset ei ollenkaan tykkää eikä luota persuihin saati kukaan muukaan.
   Jos Orpo pystyisi jollakin tempulla jonkun hallitusohjelman tyngän saamaan aikaan, persuilta pitäisi vaatia vala sormet raamatulla kokeimmassa oikeudessa, etteivät hekin puljaa.

   1. Mitenkähän myös nuo suomenruotsalaiset saataisiin luopumaan ehdottomuudestaan.

    Tarkoitan ruotsin kielen aseman jääräpäistä puolustamista kustannuksista välittämättä. Eiköhän sieltäkin löytyisi muutama kymmenen miljoonaa sopeutettavaa.

  1. Happamia sanoi kettu….
   Kyllä jollekin ottaa todella kipeästi, kun punademusakki ei saanutkaan jatkaa holtitonta tuhlaamistaan.
   Millähän marinin sakkeineen saisi vastuuseen järjettömästä velasta ja pysyvien miljardiluokan menojen lisäämisestä ilman alkeellistakaan käsitystä siitä, mistä se raha saadaan – paitsi verottamalla kansa kurjuuteen.

 7. Avauksesta jää yhtä paljon käteen kuin päivän kalareissusta, yksi tärppi ja sekin jäi tyhjäksi 🤪

 8. Orpossa on strategikon vikaa kyllä varmasti. Uskon että hän pyrkii kilpailuttamaan parhaan diilin.

  Mutta toisaalta, niin demarit kuin persutkin tietävät että heitä tarvitaan. Heidän ei tarvitse suostua mihin tahansa.

  Nyt katsotaan kenellä on diplomatian kortit. En lähde ennustamaan, vaikka radiossa haastatellut politiikan tutkijat vannovatkin perusporvarien nimeen.

  1. Tutkijat ja kommentaattorit ovat ainoastaan spekuloineen kysymyslistaa, mistä se se henkii. Se henkii orpon politikkaa, ei muuta.
   Kaikista ahdasmielisin on jo haastateltu, persut, KD toinen ahdasmielinen hyväksyi kakistelematta. Niistä ei synny kuin kärpässienikeitto.

   Nyt, kun monet julkisyhteisöt, talousasiantuntijat ja jopa Herlinit eivät laula orpopojan valssia. Eikä kepu, ei demarit, ei rkp, ei vihreät, ei vasurit, ei liike.
   … että silleen ???

   1. Pirullinen tilanne, mistä maahan hallitus kun eivät oikein riitä SDP ja vaaleissa hävinneet yhteensä. Uudet vaalit toivossa että edelliset häviäjät silloin voittaisivat?

    1. Kyllä sieltä Orpo tulee kolostaan, koska tähän saakka ei mitään ole syntynyt. Pelkää kohta omaa naamaansa.
     Jos ei uskalla pannaan savuava supi koloon.

     1. On se katkeraan punademuille, kun Marinin sakki ei päässytkään jatkamaan holtitonta velkaantumista.

      1. JuhaK, itse ajattelen, etä omalla tavalla olis parempi jos Marinin edustama SDP joutuisi ihan itse siivoamaan aiheuttamiaan sotkuja.

       1. Ei onnistuisi.
        Päätyisimme vaan pahempaan jamaan ja korjaaminen olisi todella kitkerää kansalaisille.

   2. Vai on ahdasmieliset haastateltu🤣🤣🤣

    No kaikki varmasti seurasivat vaalikampanjointia ja vaalikeskusteluja, näin ollen kukin varmasti osaa päätellä kuinka ahdasmielisiä kutkin olivst ja ovat.

    No kaikkein ahdasmielisin sentään ymmärsi vetäytyä sivummalle ja avasi näin puolueelle en mahdollisuuden hallitukseen.
    Toki siinä samalla tuli sellainen sivujuonne, että hallitukseen mennessä, ahdasmielisempien seuraavan puheenjohtajan kausi jää yhteen jos kestää edes sitä täyteen.

     1. En tiedä ketä ”teillä” tarkoitat, mutta meillä ei asu ketään ahdasmielistä, eikä meillä kukaan myöskään ammuskele mitään ukkoja kellareissa.

 9. Ei, kyllä tutkijat ovat spekuloineet hallituskokoonpanojen todennäköisyyksiäkin.

  Se on heidän hommansa. Minulla ei ole mitään intressejä suuntaan tai toiseen. Sinipuna olisi teoriassa kyvykkäämpi hoitamaan työmarkkina-asioita kun taas perusporvarit voisivat kyetä kehittämään kansantaloutta paremmin.

  Ehkä.

 10. A-studiossa oli juuri hyvä keskustelu taloudesta tulevan hallituksen osalta, mutta ehkä keskustelijat ja mielipiteet olivat vääriä ja nyt studioon tuli Jokisipilä, itse vanha vihtahousu.

 11. Antaas nyt odottaa, kun kepukin kieltäytyi ehdottomasti hallituspaikasta ja vaatii persuja vastaamaan huutoonsa.
  Mutta persuthan ei ikinä mene hallitukseen vastaamaan mistään eikä millään kepulillakaan saati edes kokkareiden jokerikortilla, jota ei ole.
  Yrittäjäähän ei laiteta, mutta ulosottomies odottaa jo oven takana.

  Katsotaan nyt loput kortit !

  1. Se on ihan sama mitä Kepu vaatii, Perussuomalaiset päättävät itse menevätkö hallitukseen mikäli sellainen tilanne tulee, ketkään muut sitä päätöstä eivät tee.

   Ei hallitukseen kannata mennä hinnalla millä hyvänsä, siitä on esimerkkejä niin Soinin kuin Saarikon toimesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *