Pääministeri on joko Marin tai Orpo

Kolmen suurimman puolueen puheenjohtajan loppuhaastattelu sen kertoi. Purran oma kiihkeä viesti sen kertoi: ”Suomi vain suomalaisille, Suomi, Suomi, Suomi, ei maahanmuuttoa, ei EU jne.”  Näin, huolimatta siitä onko PS suurin puolue vai ei,  siitä ei tule pääministeripuoluetta.

Niin Marin kuin Orpo jakavat myös samoja arvoja, kunhan molemmat lähentyvät pitämään kaikki samassa kelkassa. PS ei jaa kumpienkaan pääarvoja.

Marin taas naulasi, että SDP on  hallitusyhteistyössä kokoomuksen kanssa, jos se on suurin puolue( tai suurempi kuin KOK ?).

Eli, jos Orpo on pääministeri, SDP ja PS ovat oppositiossa. Jos Marin on PM, onko KOK mukana hallituksessa ?

Mielenkiintoista !

 

15 vastausta artikkeliin “Pääministeri on joko Marin tai Orpo”

  1. Katsoin eilisen vaalikeskustelun ensimmäisen osan ainoastaan sitten nukkumaan ja sulattelemaan kuulemaani. Vanhan toistoahan se oli kuten arvata saattoi. Ajattelin nauhalta tänään katsoa toisen osan mutta jää katsomatta. Ai että miksi, no lueskelin Twitteriä joka oli pullollaan näkemyksiä ”keskustelun” kulusta ja se riittää minulle.

  2. Eilisessä kolmen puoluejohtajan esiintymisessä paljon jäi asioita ilmaan. Purra oli alkuun paras ja lopussa tuli Marinin kanssa paha riita. Orpo taisi lopulta säilyttää hermonsa parhaiten. Tämän esiintymisen perusteella on pakko valita Orpo pääministeriksi.

    Tässä minun mielipiteessäni ei ole sukupuolella mitään tekemistä, mutta ei se sovi, että pääministeri alkaa riidellä puoluejohtajien kanssa.

    1. Huomasitko, että juontajahan siinä riiteli Purran kanssa, että saisi hänet hiljenemään ja, jossa Marin jäi kakkoseksi.
      Orpo seurasi simät pyöreänä.
      No, jos Orpo olisi pääministeri, niin sdp ja Ps ovat oppositiossa, koska ps ei kelpaa myöskään kokoomukselle. Jos Marin on pääministeri, Orpo voisi olla vvm.
      Sehän oli haastattelun lopputulema.

    2. ”Eilisessä kolmen puoluejohtajan esiintymisessä paljon jäi asioita ilmaan. Purra oli alkuun paras ja lopussa tuli Marinin kanssa paha riita. Orpo taisi lopulta säilyttää hermonsa parhaiten. Tämän esiintymisen perusteella on pakko valita Orpo pääministeriksi.”

      — Se on jännä, miten tällainen antiikista syvälle juurtunut sovinistisen alistava hysteerisen naisen pelko elää edelleenkin vanhusväestössä ilmeisen vahvana, vaikka kaikki tiedämme, ettei yhteiskunnalle vaaraksi ole se ”hysteerinen” nainen, vaan ne ovat ne tunteettomimmat, viilipytyiksi paatuneet psykopaatit ja rikolliset, jotka tosiasiallisesti kykenevät karseisiin tekoihin sekä elävät sulavasti kaksoiselämiään kiiltäviä kulissejaan vahingoittamatta.

      No, itse kun en televisiota omista enkä näin ollen myöskään sen median kuluttajille suunnattua valmista tarjontaa katso, niin jäipä tuokin viihde näkemättä, mutta ihan periaatteesta toivon, ettei Suomi nyt yhteiskunnallisten kriisien teatterista kollektiiviseen psykoosiin sukkeroituna taannu satoja vuosia takapakkia.

      1. ”Tässä minun mielipiteessäni ei ole sukupuolella mitään tekemistä, mutta ei se sovi, että pääministeri alkaa riidellä puoluejohtajien kanssa.”
        Minän tässä viimeisessä lauseessa juuri sanon, että sukupuolella ei ole mitään tekemistä, jos minua tarkoitat

        1. Eilen kirjoititte, kuinka Li Andersson olisi paha suustaan, tänään blogien moderaattorin ominaisuudessa leimasitte Riikka Purran sekä ministeri Marengin käytöksen sopimattomaksi — mistä syystä kirjoitin vastalauseen.
          Mielestäni se sitä paitsi on ihan okei, jos ei tykkää nuorista naispoliitikoista, ei kaikista tarvitsekaan pitää.

  3. Missä kohdassa Purra esitti ” Suomi vain suomalaisille, Suomi, Suomi, Suomi, ei maahanmuuttoa, ei EU jne.” ”?

    Oletko perillä siitä, että kyseessä on Suomen eduskuntavaalit joissa valitaan kansanedustajat edustamaan Suomea ja suomalaisia?

  4. En huomannut mitään merkittävää riitelyä, hän vaan yritti parhaansa olla siinä riitelijöiden välissä.
    Orpo ottaa varmasti hallitukseen persut, jos niin tulee tarpeelliseksi, sdp sitten saattaakin ola suurempi ongelma. Marin on suuri kivi ja kova riitelijä. On näköjään virassaan kasvanut oikeinkin kamalaksi.

  5. Iltasanomien vaalitentissä Marin ei voinut hyväksyä sitä, että Keskusta ei voi jatkaa nykyisellä hallituspohjalla, eikä sitä, että Kokoomus ei voi olla hallituksessa joka ei sitoudu talouden tasapainottamiseen.

    Ja kun Marin on kieltäytynyt samasta hallituksesta Perussuomalaisten kanssa niin pääministeriksi mahdollisesti tultuaan Marin muodostaa vähemmistö hallituksen jos saa sellaisen kokoon, koska RKP ei sellaiseen lähde.

    Jäljelle jää SDP, VAS, merkittävästi supistuvat Vihr, Kristilliset isolla kysymysmerkillä.

  6. Minä en muusta osaa sanoa varmaa kuin että vaalit ovat tulevaisuudessa ja kristallipallostani on paristot loppu.

    Mutta siteeraten useaa politiikan toimittajaa ja asiantuntijaa: nyt tulee jännät vaalit.

  7. Aivan sama mitä sanomme – äänestyksen tulos aikanaan ja sitten alkaa hallitusneuvottelut joissa kynnyskysymykset madaltuvat.

  8. Suomen velkaongelma ei ole niin paha kuin kokoomus pelottelee.
    – Hesari tänään.

  9. Velkaongelmahan on vain numeroita. Ei ole absoluuttista numeroa jossa kohtaa se on paha, tai vähemmän paha.

    Numerot voi kertoa, montako miljardia maksamme vuosittain korkoa esimerkiksi ja miten se korko elää jos yleinen korkotaso muuttuu ylös tai alas.

    Tuo summa + valtion koko budjetin summa = kertoo mikä merkitys sillä on kokonaisuudesta.

    Äänestäjä päättäköön miten suuri huoli se on.

    1. Nyt äänestetään vain siitä, kuka on Suomen seuraava pääministeri. Se tulee joko demareista tai kokoomuksesta. Persujen äänet kirjataan vain protestiääniksi olipa niitä minkä verran tahansa. Ei mitään muuta väliä paitsi, jos on pois kokoomukselta tai demareilta tai muilta kunnon järkipuolueilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *