Pääministerin haastattelutunti oli rautaa

Marin näytti parasta asiaosaamistaan ja esiintymiskykyä Seija Vaherkummun haastattelussa.

Poliittiset asiat niin kotimaassa kuin ulkomaanpolitiikassa ovat lujasti hanskassa.

Putin sai myös todella kyytiä.

Saamelaislain käsittely meni toisin kuin oli sovittu.

Sanoi kuka mitä tahansa, sopii olla asiapohjalta hyvin tyytyväinen Suomen nykyiseen pääministeriin. Haaste on kova hänelle, kuka sitten seuraaja onkin.

https://areena.yle.fi/1-63224079

12 vastausta artikkeliin “Pääministerin haastattelutunti oli rautaa”

  1. Kuuntelin vain pätkän, siinä Marin kehui verotuksen kohdalla Tanskan malli että kun siihen päästäisiin niin talous olisi kunnossa.
    Tanskassa lienee Euroopan kovin verotus, Suomi taitaa olla vasta viiden paikkeilla. Tässä kisassa en haluaisi että Tanskan voittaisimme.

  2. Tällä hetkellä en oikein muuta osaa ajatella kuin tuota miten Marin (no, demarit ainakin) torpedoi saamelaiskäräjälain. Häpeällinen loppu monella tapaa myös ihan aikaansaavalle hallituskaudelle.

    1. Se oli todella sähläys, jonka sähläsi joko tarkoituksella tai ei perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Niemelä, sdp pohjoisesta, joka on itse ollut vastaan uudistusta. Hän antoi äänestyksen suorittamisesta väärät tiedot demarien jäsenelle. Pitäisi keksiä ”takaisinveto ”.

  3. Voimme olla ylpeitä Sannan kaudesta. Saamelaiset eivät itsekään pysty sopimaan mitä haluavat ja demogratiassa taisi olla kepu joka loikkasi opposition riveihin siinä kohdin.

    1. En todella ole syvällisesti paneutunut saamalaiskysymyksiin mutta asiaa sivusta seuranneena olen tullut minäkin käsitykseen että saamelaisia on moneen junaan ja ovat keskenään usein kovin riitaisia ja erimielisiä. Uskoisin että kaikkia saamelaisia tai saamelaiseksi itsensä kuvittelevia tyydyttävää lakia on mahdoton säätä.

      1. Kun kyse on vallasta ja vallanhalusta sekä sen kautta saatavista oikeuksistta, ei todellakaan ole mahdollista saada aikaan lakia, missä kaikki voittaisivat ja olisivat tyytyväisiä.
        Olennainen asia kuitenkin on, että niin kauan kuin saamelaissakki itse riitelee kesenään asiasta, on turha sotkea sitä ”lantalaisten” voimin.
        Tekopyhä ”ihmisoikeus”-peruste ei päde, koska ei ole mitenkään selvää, kelllä on oikeus määritellä se, kuka on saamelainen.

  4. Niin, kun pidetään niin tärkeänä että jokainen voi määritellä oman sukupuolensakin täysin biologisten faktojen vastaisesti tai olla suomalainen jos pitää itseään suomalaisena, niin miksi saamelaiseksi ei kelpaa oman tuntemuksen perusteella?
    Oli varmaan hyvä, että sille laille otettiin aikalisä.

  5. En osaa sanoa, en todellakaan osaa sanoa oliko saamelaislaki ehdotettuna hyvä vai paha. Olen kuullut merkittävän pitkiä argumentteja puolesta ja vastaan, mutta vahvaa mielipidettä on vaikea muodostaa.

    Sen sijaan on helppo muodostaa tästä mielipide: kun demarit itse ryssivät lain niin oli todella asiatonta lähteä Marinilta syyttämään lain ongelmista oppositiota.

    Marin on tehnyt monta asiaa oikein, mutta seassa on virheitäkin. Niiden myöntämiseen hän ei kykene. Vain teatraalisuutta piisaa. Saammeko kenties taas näytellyt itkudraamat kuten Lahdessa taannoin?

  6. Demarit itse kaatoivat, joo. Olisihan Marin sen voinut myöntää. Mutta koska itse laki oli kyseenalainen niin en jaksa siitä ottaa hernettä nenään. Aiemminkin hallitusten esitykset ovat kaatuneet lopussa ja usein se on ollut minusta hyvä asia. Esimerkiksi Kokoomuksen Henna Virkkunen pusasi ensin suurta mullistusta peruskoulujen opetukseen ja sitten kuntaremonttia, hyvä että ne kaatuivat, tosin ne taisi kaataa Keskusta.

  7. Vain haastattelutunnin alkua tämä saamelaislaki koski. Muut teemat koskivat koko Suomea, Eurooppaa ja maailmaa.
    Tulevalle pääministerille alkurima on nostettu jo korkealle, jos tuota haastattelun kokonaisuutta seurasi.
    Ans` katsoa !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *