Raja meni kiinni- laillisesti, ei muuten, hyvä !

Itäraja meni kiinni toistaiseksi lyhyeksi aikaa 2 viikoksi, niin kuin ne oikeudellisesti piti mennäkin. Rajavartiolaitos oli avainasemassa samansa tiedustelutiedon pohjalta, mitä olisi tulossa ellei toimita. Sitä tiedustelutietoa on varmasti auttanut kansainvälinen verkosto ja Nato. Kun oikeuskansleri näytti vireää valoa, kaikki parlamentaarillisesti ovat sen takana.

”HALLITUS yritti sulkea koko itärajan jo viime viikolla, mutta tuolloin suunnitelma kompastui hallituksen toimien lainmukaisuutta valvovan oikeuskanslerin havaitsemiin oikeudellisiin ongelmiin.

Tiistaina tehty päätös on oikeuskanslerin hyväksymä. Oikeuskansleri arvioi tiistaiaamuna, että toimitettujen asiakirjojen perusteella ei ole oikeudellista estettä esitellä asiaa valtioneuvoston yleisistunnossa.”

9 vastausta artikkeliin “Raja meni kiinni- laillisesti, ei muuten, hyvä !”

 1. ”Tiistaina tehty päätös on oikeuskanslerin hyväksymä”

  Siinä se, kun oikea työntekijä tuli tekemään töitä, eli tämä oikeuskansleri ja ”apulainen” siirrettiin tekemään niitä apulaisen tehtäviä, perunankuorintaa ja muuta hänelle sopivaa niin johan alettiin saada päätöksiä…

 2. Tässä rajan sulkemisen pääydin lain kannalta:

  ”RKP:n puheenjohtaja, entinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sen sijaan tyrmäsi Purran mielipiteen ja painotti oikeuskanslerin kuuntelemisen tärkeyttä.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6cd287a5-6a9c-4180-9db9-e221a6275a0b

  Pöysti toteaa, että laillisuusvalvojien ratkaisuja saa toki asiaperustein vapaassa yhteiskunnassa kritisoida. Sen sijaan on hänen mukaansa tärkeää, ettei oikeusvaltiota instituutiona pyritä hajottamaan ja kyseenalaistamaan.”

 3. A-studion juontaja Sirkkanen, alitti kehnoimmankin haastattelijan ominaisuudet tyhjänpäiväisillä jankkaamisilla niin Rantasen kuin Pöystin osalta.
  Arvostelu: 5 kpl sian ”peetä” hänelle.

 4. Näin rajan sulkemispäätös syntyi/Pöysti.
  Taustalla on paljon lakiin perustuvaa uutta arviointia ja tiedustelutietoa ja puuttuvien tarpeellisten elementtien täydennystä edellisen hylkäämisen jälkeen.
  Yksi oleellinen: Suomeen tulijoilla oli kaikilla turvallinen olosuhde ja dokumentit opiskella tai olla Venjällä.

  Itäraja | Hallituksen raja­päätös valmistui nopeasti – Sähköpostit paljastavat, että oikeus­kanslerilla oli paljon huomautettavaa: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010022903.html

  Sisäministeriön muistio paljastaa, miksi kaikki itärajan rajanylityspaikat suljetaan https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000010023029.html

 5. Toimittaja intti ja vastaajat olisivat voineet olla lyhytsanaisempia.
  Naapurissa valmistellaan siirtolaislakia joten meilläkin olisi syytä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *