Riippumattoman tutkimuslaitoksen rooli

Riippumattomat tutkimuslaitokset tekevät ”riippumattomia” tutkimuksia ?

Tapetille nousi hiljakkoin Yle Aamussa haastateltu E2 tutkimuslaitoksen johtaja Juho Rahkosen rooli kysyttäessä rasismista ja Venäjän hybridivaikuttamisesta. Rahkosen kommentit täällä ovat olleet useasti persumyönteisiä, mikä tässä jutussa todettiin. Olin tästä asiasta suoraan häneen yhteydessä noin vuosi sitten, ja hän kierteli ja kaateli. Mutta nyt  MOT / HS.

Toinen vastaava on Eduskuntatutkimuslaitoksen johtaja Markku Jokisipilä, jonka kannanotot kallistuvat persumyönteisiksi tilanteessa kuin tilanteessa. Kysymys: Miksi hän on kiinnostunut kirjoittamaan kirjan ihailemastaan Jussi Halla-ahosta ? Jokainen voi peilata asiaa myös tältä kannalta.

Taloustutkimus Oy monista epäilyistä huolimatta ( omistaja- perustaja Eero Lehti, kok.) on mielestäni ollut tiukasti riippumaton tutkimuslaitos omistussuhteistaan huolimatta. Eero Lehden tausta on puhtaasti ollut tutkija.

Juho Rahkonen kutsui kesän rasismikohuja Venäjän hybridioperaatioksi – ”Menin liian pitkälle” – Politiikka | HS.fi

3 vastausta artikkeliin “Riippumattoman tutkimuslaitoksen rooli”

 1. Samaa mieltä.
  Monella eri keinolla saa haluamansa tutkimustuloksen ja miten tulos julkaistaan.

  1. Rahkosen T2 laitos sai pahan iskun lähinnä tulosten tulkinnassa. Mitenkähän kysymysten asettelun kanssa on .
   Eduskuntatutkimuksen touhuilla Jokisipilän kommentteineen voi täyttää roskiksen.

 2. Eduskuntatutkimuksen laitoksen tehtävä on tutkia asioita, joista ei ole tietoa tarpeeksi. Persuista ei ollut akateemista tietoa, oli vain öyhötystä. Oli oikein perusteltua että heitä lähdettiin tutkimaan kunnolla. Se tutkimus ei ole ollut mitään silittelyä, vaan jämptiä.

  Jos tarkoitus on toimia demokratialle haitallisia ilmiöitä vastaan, on tärkeää tuntea ne taustoineen. Ei riitä että vihaa ja vastustaa. Pitää myös ymmärtää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *