Stubb (KOK) ajaa näköjään edelleen Venäjän asiaa,,,miksi?

”– Alexander Stubb ei ymmärrä mistä puhuu. Suomen on luovuttava Ahvenanmaan demilitarisoinnista. Suomi on nyt liittoutunut maa ja Venäjä on tehnyt omat ratkaisunsa hyökkäämällä Ukrainaan. Vuonna 1940 solmittu sopimus ei ole enää tätä päivää, Harkimo tylyttää Stubbia tiedotteessaan” (IL)

Olisko aika jo siirtyä niistä Stubbin ”viisumivapaus venäläisille”, ” suomalaiset on russofobisia” ja muista hänen agendoistaan eteenpäin…ei tällästä uskalla presidentiksi äänestää.

 

11 vastausta artikkeliin “Stubb (KOK) ajaa näköjään edelleen Venäjän asiaa,,,miksi?”

 1. ”Ahvenanmaan asema on poikkeuksellinen, sillä demilitarisionti on vahvistettu useissa valtiosopimuksissa.

  Ensimmäisen kerran se kirjattiin rauhansopimukseen 1856 Krimin sodan jälkeen. Seuraavan kerran asia vahvistettiin 1920-luvulla, kun sovittiin Ahvenanmaan kuulumisesta Suomeen.

  Kolmannen kerran asiasta sovittiin talvisodan jälkeen, ja se kirjattiin toisen maailmansodan jälkeisiin sopimuksiin. Samassa yhteydessä kirjattiin valtiosopimukseen myös, että Neuvostoliitto voi pitää Ahvenanmaalla konsulaattia.

  Ylen lähteiden mukaan ulkoministeriön kanta ei ole täysin kiveen hakattu. Siihen on kuitenkin päädytty siksi, että Suomi kannattaa sääntöpohjaista järjestelmää, jossa valtiosopimuksista pidetään kiinni. Ahvenanmaan asema on sidottu niin monin kansainvälisin sopimuksin, että sen purkaminen olisi mutkikasta.”

  Neuvostoliiton kanssa solmittu sopimus vuodelta 1940 ei ehkä ole se kriittisin, eihän Neuvostoliittoa edes ole olemassa.

  https://yle.fi/a/74-20053192

 2. Suomen valta ei riitä demilitarion kumoamiseen sen kun on määrännyt aivan joku muu elikkä kansainliitto
  Nykyinen YYKOO TERV TEPIVAARI

  Sitten tuo miksi Stubi kertoilee venäjä lausumiaan on aivan selviö kun Butini ja hänen puolueensa on Suomen kokoomuksen veljespuolue

  1. Herää jo tepi vuoteen 2023.
   Kansainliittoa ei enää ole.
   Neukkulaa ei enää ole.
   YYA:ta ei enää ole.
   Mikään kansainvälinen sopimus ei määrää, että Venäjä olisi sellaisenaan oikeutettu ottamaan haltuunsa neukkulaa koskeneet sopimukset.
   Pariisin rauhansopimuksen pykäliä on Suomi kumonnut käytännössä jo useita.
   Oolannin konsulaatin Suomi voi lakkauttaa omalla päätöksellään.

   1. Kyllä se on nimi vaan on nykyisin YYKOO ja kyllä minä olen hereillä tiedän tuon asian liiankin hyvin
    Kuten nykyisin myös Suomen hallitus joka pyörsi puheensa asian poistamisesta terv tepivaari

   2. Miksi muuten mulle mesoot neukkulasta taikka yya aasta ei kiinnosta eikä ole koskaan kiinnostanut terv tepivaari

 3. Joku irvileuka voisi ajatella Venäjän miehityksen Ahvenanmaalla olevan vihdoinkin hyvä syy hankkiutua eroon tuosta saaresta, vaikkapa räjäyttämällä se taivaan tuuliin 🤪

 4. Eniten tässä ihmetyttää Kokoomuksen Stubbin kanta, se taitaa olla silloin myös koko Kokoomuksen kanta? PS haluaa venäläiset helvettiin sieltä Ahvenanmaalta.

 5. Kolme pointtia ehdokkaasta:
  – Jättänyt Suomen aiemmin
  – Tuntee politiikkaa heikosti
  – Eliitin ehdokas.

 6. Suomi ei voi purkaa Ahvenanmaan demilitarisointia koska Svekomannien kuningas Metusalem III lupasi vuonna 3500 eKr olla pitämättä kivikirveitään Ahvenanmaalla jonka vahvistukseksi kaiversi puumerkinsä Bomarsundin luolaan. Tätä sitoumusta olisi vaikea rikkoa.

 7. No nyt pääsee Haavistokin ent ulkoministerin löperöä venäjäviisumipolitiikkaa kertoo IS.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *