Sveitsi, Monaco, Luxemburg, Portugali, Cayman – ”köyhien” paratiisit

Suuri joukko Suomen  ex- yritysjohtajista,  500 henkeä perheineen ovat mm. Sveitsin kansalaisia ja maksavat ohi Suomen minimiverot välttäen Suomen verotuksen. Perustelu, että he ovat jo maksaneet ihan riittävästi Suomeen köyhien ylläpitoon, pitäkää tunkkinne !  Muissa maissa asuvilla suomalaisilla  samat syyt. Panamasta kukaan ei puhu mitään, mutta kyllä heitä sieltäkin löytyy. Yhteinen nimittäjä kaikille: ”veronkiertäjien paratiisit”.

Eläköityviä toimitusjohtajia muuttanut Sveitsiin – Suomi ei voi verottaa siellä suuria lisäeläkkeitä – Talous | HS.fi

Kun ideoita ei puutu, niin tehdään veroparatiisi työntekijöillekin:

Ammattiyhdistykset muutetaan osakeyhtiöiksi, joiden jäsenet tulevat osakkaiksi yhtiöön. Yritykset saavat työntekijät vuokratyövoimana vain AY-OY:n tekemin sopimuksin. AY-OY maksaa maksaa hyvän palkan ja kaikki sivukulut muine sosiaalietuineen. Hinnoittelu tehdään siis hyvin kannattavaksi. Yhtiöstä tulee kansainvälinen sijoitusyhtiö-pörssiyhtiö, joka ottaa palkkalistoilleen myös kaikki mahdolliset ulkomaiset työntekijät ja hoitaa heidän maahantulopaperinsa. Tehdään Suomesta työntekijöiden veroparatiisi, jossa työntekijä saa osinkotuloja ja maksaa tuloveroistaan suunnitellusti vain minimin. Ei tarvita lakkoja ”! Kaikki voivat hyvin ! Taidan panna hakemuksen sisään tj:n paikalle.

7 vastausta artikkeliin “Sveitsi, Monaco, Luxemburg, Portugali, Cayman – ”köyhien” paratiisit”

 1. Ja ne jotka muutti mm Espanjaan eräs valtionvarain ministeri sai lain jonka mukaan heidän on maksettava Suomeen veroja

  Ja melkoinen määrä sinne muutaneista menikin asuun talveksi terveytensä vuoksi

  Mutta sellasta se on kun kateus asuu heidän sisällä

  No nyt ei sitten Espanjaan kovin moni mene talveksi vaikka se talvi onkin kipujen aikaa

  Olikohan asia ihan oikea asia verottaa Suomessa vaikka asuikin muualla ja siellä ei peritty veroja heiltä terv tepivaari

 2. Kuvastaa varsin hyvin ahneutta – se joka eniten saa on yhä ahneepi ja tylympi toisia ihmisiä kohtaan.
  On suunnattoman väärin omaa maataan kohtaan sillä Suomi on suonut heille överitulot.

 3. Ymmärrän kansainvälisen kilpailun ja palkkiot hyvistä johtajista, mutta, mutta..
  … tuolla ansio- eläketasolla Suomenkaan verotuksella ei pitäisi olla ongelma elää miten tahansa, hankkia mitä tahansa, asua missä tahansa jne..
  Tämä veropakolaisuus kertoo aivan jostain muusta.

  Tietenkin olisi hyvä tutkivan journalismin arvioida, mikä on se Suomen menetettyjen veroeurojen määrä moraalin korvikkeena.
  Vai löytyykö taustalta heidän takaisinsijoituksia Suomen talouselämään ?

 4. Olen sanonut sen ennen ja sanon taas: Niin poliittisten toimijoiden (RKP etunenässä, myös Kepu ja Kok), kuin muiden päättävien elinten (SAK, EK) tulisi tehdä täysi pesäero tällaisiin veronkiertäjiin ja sanoa että meitä ette edusta, piste.

  On häpeällistä nähdä tällaiset ihmiset hyväksytyksi samoihin kabinetteihin edelleen. Heitä ei voi rangaista laissa koska päätimme sallia veronkierron ja varastamisen. Heidät voi kuitenkin tehdä paarialuokan kansalaisiksi. Heiltä voi evätä pääsyn esille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *