Talousaate ylittää järjenkäytön ja korruptio jyllää

Suomi ei ole konkurssissa eikä mene. Julkiset menot ovat hyvin hallinnassa  suhteessa bkt:een, joka on EU:n keskiarvoa. Mutta, kun populistipuolue kokoomus ei löytänyt mitään muuta valittamista vaalilupaukseksi kuin valtionvelka ja lapsenlapsemme, jotka kuolevat nälkään, niin tässä sitä ollaan, politiikan umpisolmussa.  Ai niin, se löysi kaksi muuta populistia, tietenkin persut, kaikkiruokainen mesimäyrä,  joille mikään lupauksen rikkominen ei ole pyhää. Mutta entä tämä KD, kristillisen ”tasa-arvon” jakajat, jotka menevät naama leveänä mihinkä tahansa hallitukseen lapiomaan sontaa.

Kovan linjan talous toimittaja Jan Hurri on kääntänyt kelkkansa ns. viher-vasurien maltilliseen  linjaan tasapanottaa valtiontalous.

”Porvaripuolueet ja elinkeinoelämän vaikuttajat vaativat julkisen talouden vyönkiristyksiä, vaikka ne vaarantaisivat yritystenkin kannattavuutta. Aate voi olla taloutta tärkeämpi, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri.

Julkiset menot ovat tärkeä voittojen lähde

Vyönkiristysten ja yritysvoittojen yhteyttä puntaroidessa lienee paikallaan palauttaa mieleen kansantalouden kokonaisuuden keskeiset osat ja niiden keskinäiset riippuvuudet.

Yksi tähän tarkoitukseen sopiva ja lisäksi varsin selkeä kuvaus yritysvoittojen asemasta – ja lähteistä – kansantaloudessa on niin kutsuttu Levyn-Kaleckin –yritysvoittoyhtälö. ”

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009542737.html

Mutta sontaa on kyllä lapioitavana kaupunkienkin hallinnossa, niin Tampereella kuin Helsingissäkin.

Tampereen koko johto on jakanut omahyvää ilmaiskortteina itselleen ja  koko valtavalle päättäjäporukalleen saati ties kenelle.  Lisänä vielä Hakametsän hallin henkilökunnan vuoromaksujen kähvellys omiin taskuihinsa. Korruptiota jos mikä.

https://www.aamulehti.fi/tampere/

..Ja Hesan Vartiaisen porukka tutkii organisaationsa virheitä itse oman henkilökuntansa konsultilla: Helsingin entinen henkilöstöjohtaja Nina Gros alkaa selvittämään kaupungin johtamista ja mm. kaupungin teettämän palkanmaksujärjestelmän hankintaa ja käyttöönottoa muun muassa kansliapäällikkö Sami Sarvilinnan kanssa. Poliittinen johto kritisoi ankarasti.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009542533.html

5 vastausta artikkeliin “Talousaate ylittää järjenkäytön ja korruptio jyllää”

  1. Pakko oli Hurrinkin muuttaa ideologiansa suuntaa vasemmalle, jos meinaa että leipää riittää jatkossakin hänen ruokapöydässään.

  2. Kristilliset ehdoitta kunhan pääsevät hallitukseen – tiesikö äänestäjä?
    Persut luopu jo kielivaatimuksestaan joten nyt on heidän lähdettävä ruotsinkielen kursseille.

  3. Todellisuudessa kokoomus on itsensä kanssa aivan umpisolmussa, mitä tehdä täysin epäluotettaville persuille. Se etenee ilmeisesti niin, että Orpo kutsuu naamaansa menettämättä oikeistopopulistit ensin hallitusta muodostamaan.
    Vyyhti menee täysin solmuun huolimatta siitä, että persut taipuisivat yhteen ja toiseen. RKP nauttii tilanteesta, kun Orpo potkii persut ulos luottamuspulan vuoksi ja alkaa toisen kerroksen demareiden kanssa.

  4. EU:n korruptioraportti on näyttänyt Suomelle todella pahalta jo vuosien ajan. Syytä voi antaa toki eniten kepulle, mutta aivan tasaväkisesti kok, sdp, vihr, vas myös, eivätkä persut ihan immuuneja tälle myöskään ole.

    Parempi kysymys on: mikä puolue LOPETTAA korruption?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *