Kyllä vanhuksista pidetään huolta

Näin lupaa Orpokin.
Hallitusta koottaessa hyvin vähän on ollut esillä sosiaaliturva,
– paitsi siitäkin pitää leikata niin että hyvinvointiyhteiskunta säilyy?
Kun tulee ikää saatamme tarvita turvaa?
Käyn silmäpolilla 4-6 viikon välein ja matka tulisi tehdä julkisilla kulkuvälineillä?
Julkisella pääsee kunhan matkaan käyttää kolme eri julkista.
Ikä huomioiden en voi odotella pysäkeillä seuraavaa julkista.
Juu ratikkavuoroja on tiuhaan, mutta se on vain yksi matkaan tarvittava julkku.
Käytän taksia se on suuntaansa 96,- ja omasta lompakosta.
Entä jos tarvitset esim muistisairauteen kotihoivaa:
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/88de0c6a-f1c2-43c7-a460-02c45eb7c6c8

15 vastausta artikkeliin “Kyllä vanhuksista pidetään huolta”

 1. Se lohtu tässä nyt kuitenkin on, että nykyistä huonommaksi ei voi enään mennä mitä nykyinen sosiaali,-ja terveyspalvelumme edustaa, joten ainoa suunta on ylös päin.

  1. Se menee huonommaksi, kun porukka on entistä huonokuntoisempaa jo nuorena ja, kun jotkut kahelit politiikassa vievät lopunkin leivän heidän suustaan.
   … ja me konkarit, urheilija-atleetit autamme keskenkasvuisia tuolilta ylös. Ja ihmettelemme kun lihava pappa yrittää könytä kiitävästä Mersustaan vaivoin ylös.

   1. No, pianhan meistä isojen ikäryhmien henkilaukuista aika jättää ja jos jotkut elävät kiusallakin pitkään, niin säädetään laki eutanasiasta, niin loppuu tervaskantojen ruikutus kunniavelasta.

 2. Jaa että oikein harkitun murhan tielle itse aion elää sanotaan vaikka sata vuotiaaksi ja piruuttani terv tepivaari

 3. Siinä taas pahat voittoja tavoittelevat yksityiset palvelujen tuottajat riistävät vanhusta ja kyllä verotuksessa jokin on pielessä kun jollakin on tuollaiseen varaa.

  🤪

 4. Vanhushuolto on vielä hyvissä kantimissa verrattuna siihen mitä se tulee olemaan tulevaisuudessa, lähinnä väestöpyramidillisistä syistä. Suuret ikäluokat tuon kaaoksen onnistuvat vielä väistämään.

 5. Hyvinvointialueiden valuvikoja korjataan: Silmäpolin käyntimaksu oli viime vuonna 11,60 ja tänä vuonna 41,80 eli korotusta 30,20 per käynti! Itse käynnillä pistos silmään aikaa menee noin 10 minuuttia valmisteluineen. Liukuhihnalla meitä potilaita menee läpi non 30 potilasta per päivä.

  1. Hintojen merkittävä nousu ja palveluiden heikkeneminen on sisäänkirjattuina sote-uudistuksessa, toki rivien väleissä naamioituja.

 6. Millä perusteilla Niilo et voisi saada taksimatkoihisi kelakyytiä, jossa omavastuu olisi 25€/kyyti ja yht. 300€-vuosiomavastuun jälkeen kela korvaisi kaiken!?
  Ei mahdu taksiautoilijan järkeen!

 7. Kyllähän se näin menee, että on täysin ilmaista, kun omavastuut täyttyy.

 8. Tietysti siihenkin täytyy saada jonkun lääkärin suositus ja launto taksin tarpeesta. Kaupungeissa se voi olla vaikeaa, kun kaikanlaisia liikkumavälineita menee edestakaisi.

 9. MM. Tampereella ja sen lähiseuduilla julkinen liikenne kulkee suht. hyvin, mutta todella paljon kuljetaan lääkärikyytejä kela-takseilla. En heti osaa keksiä syytä, miksi Niilo ei voisi saada oikeutta kelakyyteihin.

Kommentoi