Vaalilupauksia petettäviksi !

Tälle saa jo hirnua hevosetkin. Hyvin ovat lupaukset pitäneet. Tätä juttua ei voinut olla jakamatta US/ Tapio Tuomaala  5.11.2023.

Niin vai oliko se lupaus vain kokoomukselle, että pääsee kirurgiksi hallituksen leikkauspöydälle. Ei se mitään, potilasta ei nukuteta, kuolee se muutenkin.

”Pitkä tuli listasta, johon suomalainen pääsi ensimmäiseksi. Perussuomalaiset eivät pettäneet äänestäjiään. Sitä saa, mitä tilaa, kuten perussuomalaisten vanha vaalislogan viisaasti toteaa.”

Kuva

14 vastausta artikkeliin “Vaalilupauksia petettäviksi !”

 1. Tutkimuksen mukaan yli 90% suomalaisista on valmis maksamaan veroa, mutta hallitus kevensi veroja?
  Nyt sitten velkataakka kasvaa edelleen.

 2. Tåytyy onnitella tätä paskasakkia joka kutsuu itseään hallitukseksi. Tekivät uuden ennätyksen eli pääsivät EU:n tarkkailuluokalle pikavauhtia. Helvetisti ”onnea”.

  1. Tuossa listassa ehkä näkyy syy demarien kannatuksen kasvulle. Toisaalta yllättävän hyvin perussuomalaiset ovat saaneet kannatuksensa kestämään leikkauksista huolimatta. Tilanne on siitä erilainen verrattuna Sipilän hallitukseen että perussuomalaiset otti valtionvarainministerin salkun, Soinihan otti silloin oman mielihalunsa mukaan ulkoministerin pestin ja jätti leikkaukset Kokoomuksen hoidettavaksi. Lisäksi kannattajakunta voi olla hieman muuttunut.

 3. Tuossa listassa on paljon asioita, jotka jo nyt ovat ”voimassa”, vaikka lait ja sopimukset muuta sanovatkin.

  Esim.

  – määräaikaisia sopimuksia ketjutetaan täyttä häkää, vaikka se ei ole sopimusten mukaista. Tässä kunnostautuu erityisesti julkinen sektori
  – takaisinottovelvoite on täysin kuollut kirjaus. Helppo kiertää.
  – laittomien lakkojen sakkoja onkin syytä korottaa. Tällä hetkellä sakot ovat naurettavan pieniä. Kyllä ay:n verottomista osingoista kertyvistä varoista on varaa maksaa oikeasuhteisetkin sakot.
  – ei olla kieltämässä luottamusmiehen osallistumista työpaikan neuvotteluihin. Lähtökohtana on, että luottamusmiehenä voisi toimia myös liittoon kuulumaton. Mikä tässä on ongelma, koska työntekijät itse valitsevat luottamusmiehen? Vai pitääkö tuonkin olla liiton keskusjohdon peukalon alla?
  -jne, jne

   1. Tuota – kertoisitko, miten tuo liittyy persujen tekemiseen noin yleisesti?
    Kysehän on siitä, mitä hallitus kokonaisuudessaan päättää ja tekee.

 4. Lista puolueista, jotka eivät ole pettäneet lupauksia on aika lyhyt. Itse asiassa kolmen kirjaimen mittainen: rkp. Siinä ainoa puolue jolle annetaan rahaa toteuttaa kaikki mitä haluavat.

  Hyvä puolue on se, joka osaa sanoittaa sanomansa ja kuvailla realistisesti elävänsä tässä maailmassa, tässä ajassa ja niiden tapahtumien keskellä mitä ympärillä on.

  1. Puoluekohtaiset kymmenet vaalilupaukset ovat humpuukia. Pitäisi olla vai 3 peruslupausta, joista pidetään kiinni siten, etteivät ne ole mahdottomua sopia muiden kanssa, joiden kanssa yhteistyöhön voidaan lähteä.

    1. 1. Ensin katsaus Euroopan- maailman uhkiin kolmella skenaariolla, jotka vaikuttavat ympäristöön ja ihmisiin eri toimintatasoilla. SWOT:it jne…
     2. Sitten valitaan näistä 2 pohjiksi kotimaan ihmisiin ja ympäristöön vaikuttavista suunnista ja kolmas, joka on mahdoton, ettei mitään oleellista tapahdu.
     3. Näiden pohjalle, tärkeysjärjestyksessä: ihmiset-ympäristö-palvelut-tuotantokoneisto rakennetaan talous. EIKÄ PÄINVASTOIN, KUN NYT !

     1. Kukas sen päinvastoin-homman aloitti?
      Nykyhallitus ei sitä ole ehtinyt tehdä…

 5. …. ja nyt hallitukselta ”tosi työllisyystoimi”, lopetetaan energiainvestointien tuki, joka työlistää. Lisäksi se on monilla jo pitkään suunniteltu toimi.
  Mitä tämä meidän ns ”hallitus” vielä keksii ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *