Viimeinen niitti Orpolle ja hallitukselle ?

Orpoa ei kutsuta ollenkaan Bidenin ja presidentin tapaamiseen.

Tästä voi tehdä monta johtopäätöstä, mitä presidentin päässä liikkuu suhteessa Orpoon ja koko hallitukseen jatkoineen. Näyttää Niinistöllä tulevan  viimeinen niitti koko uskoon Orpoon pääministerinä ja hallituksen elinvoimaan.

Orpo ei osallistu Bidenin huippukokoukseen Suomessa – Tutkija pitää tilannetta ”täysin järjenvastaisena” – Politiikka | HS.fi

 

17 vastausta artikkeliin “Viimeinen niitti Orpolle ja hallitukselle ?”

 1. Tuosta on Orpon enää paha jatkaa esim. keskusteluja muiden maiden kollegoiden kanssa. Tämä on iso tälli myös ulkomaisin silmin pääministerin uskottavuudelle saat hallitukselle.
  Tämä on vain oma näkemykseni, ans’ katsoa ?

 2. Marinia ei kutsuttu presidenttien tapaamiseen, Orpoa ei kutsuta presidenttien tapaamiseen. Ei tämä ole Orpo-kysymys vaan maamme valtioperiaatteen kysymys.

  1. Nyt on kysymys Natosta ja sen sisältämästä yhteistyöstä näiden maiden kanssa ml. USA, joka välitön tieto on välttämätön istuvalle pääministeille.
   Marinin tapaus oli lähinnä kohteliausuus, ei enää päätösvaltainen ja aloitteellinen pääministeriys, mikä on nyt Orpon rooli.
   Orpo ei saanut edes kuunteluroolia kokouksiin.

 3. Onhan presidentin valtaoikeuksista Suomessa ollut kattavaa keskustelua tällä alustalla, mutta ehkäpä se sopii hyvin holhoukseen tottuneelle sekä kuvastaa hyvin estyneen introverttia, vastuuta sekä kaikenlaista konfrontaatiota pakoilevaa kansanluonnetta, ettei halutakaan välittää informaation saannin oikeudesta tai siitä miten hankalia asioita ratkotaan, jotta sitten voi lopulta vedota siihen, ”ettemme me tienneet emmekä voineetkaan tietää” mitä presidentti sopi ulkopoliittisena ”johtajana”.

  Orpon piittamattomuutta nähtyäni uskon sen sopivan oikein hyvin hänenkin agendaan, ettei hänen tarvitse edes miettiä tai tietää mitä presidentti linjailee. Tyypillinen suomalainen mies, joka sivuuttaa jopa lahjan ostamisen paineen antamalla jonkun muun kuten puolisonsa hoitaa lahjan mietintä; tai sitten rahalla hoidetaan eli mielikuvitukseton ja kaiken persoonallisuuden sekä yksilöllisyyden kuten läheisyyden ohittava rahalahja.

  Niinistö hoitakoon Orpon puolesta sen, mitä hän ei itse osaa yksinkertaisen yritysjohdon mentaliteetillaan rahateitse ratkoa.

  1. Tuhoamisleireilläkin natsit vetosivat siihen, että noudattivat vain käskyjä kun vastuu omasta osallisuudesta kansanmurhassa haluttiin sälyttää muille.

   1. Toinen suomalaisille miehille mieluisa keino ”hoitaa asioita” on vakoileminen/ tarkkailu ja vaikkapa oman kumppaninkin vainoaminen selän takana, jolla kompensoidaan niitä perustavia puutteita, joiden vuoksi toiseen ihmiseen tutustuminen tai asioiden reilusti tai oikeudenmukaisesti hoitaminen ei onnistu.

    1. Ai, että vain suomalaisille miehille mieluisa keino?
     Komeasti sivuutat monessa maassa olevan narsistisen macho-kulttuurin ja islamilaisten maiden miesten systemaattisen naisen alistamisen.

     1. Nyt puhuttiin Suomen ylimpää valtaa käyttävistä instituutioista sekä niiden edustajista; ja kyllä, uskon että Sanna Mariniakin parjattiin kotimaassa sen vuoksi, että hänen verbaalisuus sekä suora keskustelutyyli muodosti liian suuren uhkan monille suomalaisvässyköille miehille, jotka mieluummin ottaisivat vaan valtaa itselleen vaikkei heillä olisikaan minkäänlaisia edellytyksiä hoitaa valtiollisia/ ihmissuhteita keskustelevan diplomaattisesti.

      1. Enpä sille lööppijulkisuushakuisuudelle paljoa arvoa antaisi.
       Siinä jäi moni todellinen asia sivuun eikä se todellakaan ollut mikään uhka kenellekään.

     2. Kiltit vässykät voivat olla niitä pahimpia, jotka kaikessa hiljaisuudessa päätyvät tyhjentelemään vanhusten pankkitilejä sekä hakkeroitumaan kumppaneidensa sekä perheenjäsentensä yksityisyyteen, koska introversio estää oikeat keskustelut ja aiheuttaa vässyköille kouraisevan pakon hankkia tietoa/ saavuttaa valtaa selän takana.

      1. Mitä kiltimmäksi vässykäksi joku naamioituu, sen pelottavampi tapaus minulle.

     3. Narsismissakin patologisena pidän introverttia narsismin muotoa ekstroverttia hirveänpänä, koska introvertti narsisti vertaa itseään toisiin nähden alaspäin ja kärsii tuskallisesta alemuudesta sekä siitä johtuvasta paykopatiaksikin kärjistyvästä tarpeesta kostaa rajusti.
      Ekstrovertti narsisti on mielestäni harmittomampi verratessaan muita melko näkyvästi itseensä nähden alaspäin, ja ihailu usein riittää näille.

   2. Tosiaan esim: Adolf Eichamm kun tuomittiin hirtettäväksi Israelissa, niin oikeudessa järkytyttiin siitä että hän paljastui testeissä tavalliseksi virkamieheksi , eikä millään tavalla psykopaatiksi. Samaa on todistanut monessa maassa tehty tohtori Milgramin tottelevaisuuskoe, joka on osoittanut että 70% tavallisista ihmisistä pystyy äärimmäiseen julmuuteen, jos eivät itse joudu vastuuseen, vaan käskyt tulevat ylemmältä taholta.

 4. Orpo ja Niinistö nauttivat luottamustani viimeisen päälle.

  Aikoinaan minua vähän närästi, kun Niinistö suostui vastaanottamaan kultamitalin kielifasismia ylläpitävältä Folktingetiltä. Se oli röyhkeää lahjontaa.

  Folktingetin valtiontuki pitäisi nollata. Folktingetin toiminnassa ovat mukana ne puolueet, joilla on ruotsinkielinen jaosto. F:n tuki pitäisi tapahtua noiden puolueiden saamien puoluetukien kautta.
  Valtiolle koituu vuosittain kolmen varttimiljoonan meno kansan edun vastaisesta toiminnasta. Kokoomuksessa on onneksi isänmaallisia ihmisiä, jotka suhtautuvat lahjontaan torjuvasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *