Käsi pystyyn, jonka mielestä Krakovan makkara on hyvän makuista

Ostin maanantaina vaihteeksi ja testattavaksi HK:n Lihaisaa Krakovan makkaraa (leike). Valmiiksi siivutettua makkaraa paketissa 225g. Kannessa väitetään, että suomalaista lihaa 63%. Takakannessa kerrotaan lisää, että eläinperäisiä valmistusaineita yhteensä 83%.

Hinta oli 2,79€, joten kilohinnaksi tulee 12,40 €/kg.

Äkkinäinen voisi luulla, että se Krakovan makkara olisi herkullista.

Hyvä maku on tietenkin makuasia, mutta en tykännyt siitä sellaisenaan, en myöskään voilla voidellulla Reissumiehellä. Syötävää se on mielestäni vaikkapa sinapin tai maustekurkkusiivujen kera.

Enpä taida ostaa toista kertaa – en vaikka se jonkun toisen mielestä olisi hyvän makuista.

14 vastausta artikkeliin “Käsi pystyyn, jonka mielestä Krakovan makkara on hyvän makuista”

 1. Bratwurstista pidän. Ja kerran sain paketin virolaista grillimakkaraa ja se oli niin maukasta että atriat ja hk :oot jäivät hopealle.

  1. Grillimakkaroitakin on monenlaisia ja monenhintaisia. Hinta ja maku eivät korreloi siinäkään. Joku edullisen hintainen voi olla silti hyvän makuista ja joku kallis ihan mautonta.

 2. En ole Krakovaan leikkeleenä maistanut, mutta näin tapauksena makkaran kyllä ja sellaisena oikeinkin hyvää.

  Makuasioita nämä ovat, mutta mielestäni HK:llä on kovin vähän tuotteita joita hyviksi sanoisin, taso on heikennyt aiemmasta.

  Edelliseen lisäten sen, että en ole asiantuntija, enkä suurkuluttaja, valmiita eineksiä kuten vaikkapa lihapullia tahi vastaavia en osta koskaan, makkaraa joskus.

  1. Ennustava teksti teki taas tepposen. Piti lukemaan nakin tapaisena makkarana, eikä näin tapauksena …
   🤣

   1. Tämä leikkelemakkara on halkaisijaltaan noin 9 cm ohuita kuorettomia siivuja paketissa.

    Täysin eri asia kuin ohuet suolessa olevat nakin tapaiset Krakovanmakkarat. Niihin tulee lisää makua kun ruskistetaan pannulla. Leikkeleet on tarkoitettu syötäväksi sellaisenaan yleensä kylmänä.

    1. Enpä ole siivutettuun krakovaan törmännyt. Itse ostan salaminkin pötkönä josta sitten leikkaan maun mukaan leivän päälle.

 3. Jos mennään muihin eineksiin niin snellmannin lihapyöryköihin petyin vaikka kovasti mainostavat teeveessä että maistuvat kuin kotitekoisilta. Kartanon lihapullat menettelee, mutta ei omatekoisia mikään voita.

  1. Kartanon pienet lihapullat menee kun keittää makaroonien seassa. Tietysti Maggi Kostilja lihaliemikuutio ja vielä köntti voita keitettäessä.

   200 g makaroonia, 0,5 l vettä, lihaliemikuutio, 600 g lihapullia, mustapippurirouhetta.

 4. No ei verä vertoja HK oikealle krakovanmakkaralle eli olen saanut alkuperäistä
  Mutta monet makkarat ovatkin juuri keskieuroopasta lähtöisin
  Oma lempimakkarani on braatvursti kuinkas muutekaan terv tepivaari

 5. Kyllä tulevaan grillikauteen tuupataan monenlaista mössöä.
  Liha lihana.

  1. Artikkelissani esiintyvällä Krakovan makkaralla ei ole mitään tekemistä grillaamisen kanssa, kyseessä on leivänpäälismakkara, kuten valmiiksi siivutettu meetvursti.

 6. Muistelen syöneeni Krakovanmakkaraa joskus 50 vuotta sitten. Ettei vaan olisi vieläkin viehko jälkimaku kielen päällä. Tätä saatettiin syödä jo kuningas Sigismundin hovissa puoli vuosituhatta sitten.
  Taidanpa kierrellä kaupoissa. Jospa jostakin löytyisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *