Edelleen Venäjällä ei puhuta siitä ketkä aloitti 1939 WWII sodan

Jotta voimme elää tulevaisuutta, pitää tietää historia. Olen jakanut kyseisen tallenteen myös Venäjän propagandaministeri Medvedeville, siinähän pureskelee kynsiään ja juo vodkaa.

(Tallenne on julkinen X-sivuilla, lähde: Visegrad 24)

Aukeaa tähän blogiin, kannattaa katsoa.

 

 

7 vastausta artikkeliin “Edelleen Venäjällä ei puhuta siitä ketkä aloitti 1939 WWII sodan”

 1. On turha kuvitella, että Venäjä ainakaan nykyisen johdon alaisuudessa voisi IKINÄ käsitellä Venäjän kannalta negatiivisia historian tapahtumia rehellisesti. Sinällään siihen ei Venäjän johdolla ole edes tarvetta, koska siellä on voimassa ”misinformaatio” lait, jotka pitävät huolen, että kaikki saatavilla oleva informaatio vastaa Kremlin ”totuutta”.

  Itse olen houlestunut siitä, että meillä lännessäkin käydään vähintää puolivakavissaan keskustelua ”misinformaation” kieltämisestä. Ongelmaksi tässä nousee tulkitsijan rooli, eli kuka ja millä eväillä saa oikeuden määritellä mikä on ”misinformaatiota”. Vaikka ”misinformaation” määritelmästä vastaisi erikseen valittu ”asiantuntijaryhmä”, nousee kysymykseksi kuka tai ketkä tuon ryhmän saavat valita. On sama, miten tuollainen sensurointikoneisto luodaan, sillä vallassa olevat tahot pääsevät aina määrittelemään tavalla tai toisella, miten tulkinnat tehdään, ja yksi asia on aina varma. Tulkinta vastaa aina vallassa olevien interessejä.

  Entinen historian ja kansalaistiedon opettajani antoi mielestäni hyvän ohjeen: ”Lakia määriteltäessä on tärkeää pohtia myös siten, miten pahin vastustaja voi käyttää kyseistä lakia omaksi edukseen.” Käytännössä hän kehotti meitä miettimään, olisiko laki mielestämme hyvä myös tilanteessa, jossa sitä pääsisi tulkitsemaan omaksi edukseen pahin mahdollinen taho. Mikäli laki siinä valossa näyttäisi pahalta, lakia ei ainakaan sellaisenaan kannatasi hyväksyä.

  1. TL

   ”Lakia määriteltäessä on tärkeää pohtia myös siten, miten pahin vastustaja voi käyttää kyseistä lakia omaksi edukseen.”

   Perusfilosofimme, Teukka, lausahti jokin aika sitten tähän tapaan:
   ”Ihmisoikeussopimukset on tehty niiden suojelemiseksi, jotka eivät kunnioita kenenkään ihmisoikeuksia.”

   Teukka kunnioittanee antiikin kyyninkkofilosofien perinteitä muutenkin.

   Vuoden kohua herättäneessä uudenvuodenpuheessaan v. 2016 presidentti Niinistö arvioi, että maahanmuuttoa ja kansainvälistä suosivat käytännöt eivät sovellu nykyaikaan.

   Kun kansanedustaja Immonen oli päivittänyt naamakirjaansa aiemmin maahanmuuttovastaisesti, niin freudentalistiyliopistomme professori mölähti ja muut persuvastaiset perässä.
   Kuitenkin ennen sitä muutamat EU:n pääministerit, presidentit ja vastaavat olivat kiinnittäneet huomiota samaan ongelmaan. Saksan Angela Merkel ilmoitti, että monikulttuurisuus on Saksassa täysin epäonnistunut.
   (Arvelen, että pahin on Saksassa vielä edessä.)

   Tavallaan eurotus on lisännyt Saksan monikulttuuriongelmaa:
   Kurinalainen Saksa on kyennyt menestymään yhteisvaluutalla muita paremmin ja on saanut niskaotteen muista maista. Teollisuus on laajentunut ja se on tuonut mukanaan miljoonia maahanmuuttajia. Nyt energia kallistuu ja saattaa tulla työttömyyttä. Työttömyys aiheuttaa ja mahdollistaa rettelöintiä.

   Kansainvaellus on uhka koko unionille.

 2. Kannattaa lukea Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirja: Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii. Docendo 2023. Mainio kansantajuisesti kirjoitettu kirja Venäjästä.

 3. Historian valossa näyttää siltä, että Hitler pelasti läntisen Euroopan ja Suomen gomulaisuudelta ja hirvittävältä gomulaismallin verilöylyltä.

  Juutalaisille kävi kyllä valitettavasti. Samaa kohtaloa nykyiset gomulaisemme näyttävän kannattavan israelilaisille.

 4. Vaikka tietävät historia puhuvat toisin ja tietämätön kansa uskoo omiensa valeet todeksi.

 5. Katsotaanpas pikkuisen sitä Toisen Maailmansodan alkua:
  1. Natsi-Saksa ja Venäjä liittoutuivat Venäjän aloitteesta keskenään.
  https://jput.fi/Venaja_liittoutui_saksan_kanssa.htm

  2. Venäjän tarkoitus ilmenee Stalinin puheesta:
  https://jput.fi/Stalinin_puhe_190839.htm

  3. Venäjä ja Saksa hyökkäsivät yhdessä koordinoidusti Puolan kimppuun, jakaen Puolan veljellisesti keskenään – ja pitäen yhteiset voitonparaatin ja voitonjuhlan Puolan kukistumisen kunniaksi:
  https://jput.fi/Venaja_ja_Saksa_hyokkasivat_liit.htm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *