Missä on Putinin kovin kenraali? Vankilassa, kapinan yrityksestä.

Putinilla on nyt huonot kortit, ei ole kenraaleita joilla enää pelata voitosta.

Venäjän armeijan puhdistukset, ne on alkaneet, loppu häämöttää, se on väistämätöntä.

Kun tällaiset puhdistukset on menossa armeijassa se tulee halvaannuttamaan omatoimisuuden ja muutenkin hierarkinen ja jäykkä komentoporras menee Venäjällä vielä jäykemmäksi. Se heikentää toimintaa, se on pelko joutua häkkiin tai teloituskomppanian eteen jos hommat menee pieleen, pelko, se hiipii jokaiseen.

Kovin kenraali syrjään ja vangitaan mahdollisesta kapinasta. Hei, se jonka piti muuttaa sodan suunta!

Kenraali Surovikin on siis vangittu ja pistetty häkkiin, mies jolla on Venäjän federaation sankarin arvonimi! Muitakin kenraaleita on nyt vangittu, vastustavat diktaattoria, palkka,,,kuolema?

Näin kirjoitettiin Surovikista vielä 20.11.2022:

”Vladimir Putinin palkitsemaa komentajaa kuvaillaan julmaksi, mutta tehokkaaksi johtajaksi. Hänen lempinimensä on tiettävästi ”Kenraali Harmageddon”. Hänen johdollaan Syyrian sodassa Venäjä iski toistuvasti siviilikohteisiin.”

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venajan-sodanjohtoon-noussut-kenraali-harmageddon-saanut-joukkoihinsa-ryhtia-alemmilla-tasoilla-ongelmat-yha-suuria/8575074#gs.2imtfr

Kenraali Surovik ”Kenraali Harmageddon”, olikin kuin natsi-Saksassa Rommel joka kääntyi Hitleriä vastaan ja ”sai tehdä kunniallisen itsemurhan”. Historia toistaa kokoajan itseään, Putinin kannattaisi lukea historiaa, näkee sieltä miten nyt käy.

Eli kun tämä Wagner päällikkö Prigozinin ”marssi Moskovaan”. Oli joko tilaisuus nostaa Kremlistä esille Putin vastaiset hahmot tai sitten nyt paljastui Prigozinin kanssa yhteistyössä olleet. Se oli käänteentekevä hetki Ukrainan sodan kannalta, rotta alkaa syömään itseään nyt sisältä, aletaan puhumaan Venäjän omasta selviytymisestä.

Viime yönä Putin esiintyi TV:ssä kansan keskellä (varmasti valikoituja ja mm korona testattuja). Kun sen pätkän katsoi niin tuli mieleen Pohjois-Korean johtajan esiintyminen missä kansa lähes itkee kun näkee ”suuren johtajansa”. Juuri tälläinen näytös jota sitten valtakunnan TV:ssä  pyöritellään ja kerrotaan kuinka kaikki on hyvin…miltä kuulostaa, epätoivoiselta.

Stalinin suuri virhe oli tehdä ennen toista maailmansotaa puhdistuksia armeijassa ja niitä tehtiin vielä sodan ollessa käynnissä kun taisteluissa ei saatu haluttua tavoitetta, kenraali teloituskomppanian eteen ja uusi tilalle johtamaan

Putin haali 20 vuoden aikanaan ympärilleen ”Kenraaleiksi”  ja johtajiksi armeijaan ja muille johtajan paikoille  tuttaviaan, ns luotettuja miehiä, esim rakennusmestari Shoigu jolla ei ole mitään armeija taustaa ja muita ”jees miehiä”. Iso virhe!

Nyt taisteluiden edetessä Kenraaleita on pistetty syrjään, porukkaa on myrkytetty, joutunut onnettomuuksiin ja fyysisesti kadonnut aina hallintoon saakka.

Eli mikään ei ole muuttunut mutta sillä erotuksella että lännen avulla (Yhdysvallat auttoi huikeasti) Stalin oli voittajien joukossa ja elossa sodan jälkeen.

Epätoivo ja raadot haisee jo Kremlin käytävillä, Putinin järjestämä sota tulee päättymään toisin kuin Stalinilla.

Katselemme juuri historiallista ajanjaksoa maailmalla, tämä kiinnostaa ainakin minua.

Historiaa:

Hitler ei ollut antanut anteeksi upseereilleen vuoden 1944 attentaattia jota eversti von Stauffenbergin upseereineen yritti, epätoivo ja pelko että vastaavaa tapahtuisi kalvasi Hitlerin mieltä jatkuvasti. Hän oli jo bunkkerinsa vanki.
Venäläiset olivat Berliinissä.

Hitler uhkasi vielä että venäläiset lyödään vielä Berliinin porteilla. Todellisuus oli vallan muuta.

Hitler uskoi viimeiseen asti että SS-Obergruppenführer(kenraali) Felix Steiner kääntäisi sodan suunnan ja löisi venäläiset Berliinissä…ei tullut ihmettä, tuli loppu.

Tämä päivä:

Tilanne on absurdi Venäjällä, ne kenraalit joista olisi johonkin ja joilla olisi edes jokin propaganda arvo. Missä ne on?

Ei ole edes sitä ”Steineria” , mikä oli Hitlerillä kun ei ollut muutakaan.

Putinin oman mielenterveyden kannalta ei ole pistää edes omassa mielikuvituksessa mitään kuka sotaa johtaa. Koska kaikki on mahdollisia pettureita …

Putinin KGB ”paperinpyöritys” koulutuksella ei sotaa johdeta.

Putinilla on nyt huonot kortit.

5 vastausta artikkeliin “Missä on Putinin kovin kenraali? Vankilassa, kapinan yrityksestä.”

  1. Venäjän sisäinen tilanne saattaa olla hyvinkin jännitteinen, mutta mitä siitä seuraa, jää nähtäväksi.

    Suomea jos ajatellaan niin suurin uhka liene massiivinen tunku rajalla, jos asiat oikein huonoksi kehittyvät.

    1. Mielestäni itärajalla pitäisi jo nyt valmistautua kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin, ennen kuin on löysät housuissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *