Ruoka

TVssä näin että joku buffet ravintola rankaisee, laskuttaa ruuasta joka on lautaselle otettu ja sitten syömättä jätetään. TV toimittajat puolustelivat, jos onkin pahaa niin eihän sitä voi syödä jne. Sitten myös TV kielessäkin puhutaan ruuasta mättönä, on olevinaan kai vitsikästä. En hyväksy, ei ruolla pidä leikitellä, ympäri korvia olisin lapsena kodin ruokapöydässä saanut tuollaisest kielenkäytöstä.

Ja sitten tämä älytön runsaus, isossa marketissa sata erilaista leipää, juustoa ja jukurttia jonkun esimerkin ottaakseni. Huomattava osa menee haaskiolle kun jokainen laatu ei asiakkaille kelpaa, varmuuden vuoksi on vaan oltava.

En edes jaksa tässä nyt saarnata hampurilaisten, rasvaperunien ja pizzojen ynnä sokerijuomien ihmisen elimistöä lihottavasta vaikutuksesta.

Mihin olemme menossa?

11 vastausta artikkeliin “Ruoka”

  1. Mitä nyt juhak tarkoitatkin, itse kommentissasi vaihtaisin sanan fiksumpaan (ruokaa) kunnioittavampaan käyttäytymiseen

 1. Tampereella yksi ravavintola tuplaa hinnan jos jättää lautaselle.

  Ns. hävikkiruoka menee heti ruokajakeluun seurakunnille. Tuossa Aleksanterin puistossa on pari kertaa viikossa puolen kilometrin jono.
  Toinen on jonkun seurakunnan jakelu Puutarhakadulla jne…

 2. Itse valmistaen syntyy paljon enemmän hukkaa kuin ostamalla esim koulutusravintoloista upeita valmiita makukokemuksia kuten Wivi,Tredu ja Ahlman.
  Itse teen enää uunissa joitakin pannuruokia tai sitten keittoja.
  Hukkaa ei jää paitsi kuoret.
  No, huomenna ajattelin tehdä lohicarpazion.
  ”Ja aikaa säästyy tännne haukkumaan persuja”.

 3. Mutta jospa ei menisi paikkaan jossa ei sitten saa kun makkaran pätkän taikka jotain epämääräistä eteensä
  Noinkin on monasti tapahtunut itse en edes mene sisään johonkin burgeripaikkaan
  Noin voit itse säädellä mitä syöt kuten juice sanoi ihminen on sitä mitä syö Sika terv tepivaari

 4. Lienen kertonutkin että pidän ruuanlaitosta ja on sekin onni että armaani ei pidä. Saan niin paljon anteeksi, vuosien varrella olen jopa oveluuttani opetellut tietämään millaisista ruuista hän pitää. Ei tarvitse minun siivota, ei pyykkiä pestä ja silittää, kaikesta mitä emäntä tekee kotimme hyväksi en edes tiedä.
  Huomista ruokaa en kehu, se on brutaali kinkkukiusaus, perunaa, sipulia, kulkukauppiaalta ostamaani oivallista hyvin suolattua sikapalvia ja kermaa, ylikypsäksi maltan odottaa. Itse tehtyjen etikkapunajuurien kanssa nautimme. Ensi viikolla paahdetuista juureksista tehty sellerikeitto, olikohan Maaseudun Tulevaisuus mistä idean sain.

 5. Eipä ole tullut juuti buffeteissa käytyä, eikä muuallakaan.

  Meillä kun on kotona ihan keskiverto kotikokki muonaa vääntämässä ja hyvin tehtävänsä täyttänyt kun kukaan ei ole nälkään kuollut.

  Kotimaiset juurekset / kasvikset / marjat ja kotimainen villikalaa siinä ne tärkeimmät raaka-aineet, mutta toki lihaa tulee ostettua omiin tarpeisiin ja jonkin verran olen tavannut saada myös riistaa pataan ja pöytään.

  Matti mainitsi juustot, niitä ei Matti voi kaupassa liikaa olla 🤪

 6. Minustakin ruoka on sellainen asia, että sitä pitäisi kunnioittaa. Syödä mitä ottaa lautaselle – ei mitään jätteisiin. Ostaa vain se, minkä käyttääkin – ei mitään jätteisiin.

  No, sipulinkuoria, kananmunankuoria, jne. toki menee jätteeksi.

 7. Buffettihan on jo ideanakin aikalailla perseestä, yleensä. Jos nyt otetaan esim. konseptina lounas, niin pääsääntöisesti lautasannoksen saat samaan hintaan kuin buffetin ja pääsääntöisesti se on myös huomattavasti parempaa settiä. Annoksen koko on sitten ihan selkeesti parempi kuin buffetissa, jossa ihmiset eivät todellakaan pääsääntöisesti osaa annostella itselleen sopivankokoista annosta.

 8. Muutama vuosi sitten yksi Nekalan alueen monista lounasravintoloista piti erinomaista buffet-tarjontaa. He yhdistivät eksoottisia ruokalajeja suomalaiseen makuun, mainiolla tuloksella. Siellä oli oikein vinkattu että ota vain vähän, hae lisää jos jää nälkä. Oli kyllä kiva käydä. Muutama kaukoidästä vaikutteita ottanut annos oli tehty juuri kivasti suomalaisemmaksi mutta silti pirtsakaksi.

  Sittemmin he muuttuivat vain perinteiseksi suomalaiseksi lounasravintolaksi ja kerralla piti ottaa se mitä lautaselle sai mahtumaan. Sääli.

  Mutta bisnes vaati tuota muutosta ilmeisesti. Emme osaa syödä buffet-pöydässä.

  1. Näistä monista ml.etniset ei tiedä, mitä, millaisia raaka-aineet ovat. Miten ne valmistetaa, millä välineillä, millaisissa hygienisissä olosuhteissa jne..
   Minä en luota näihin ”kansankuppiloihin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *