Velka paukkuu yli

Niin Suomi kuntoon leikkaamalla köyhiltä ja lisäämällä työllisyyttä.
Työllisyys ei ole lisääntynyt?
Köyhiltä on jo leikattu yli asiallisuuden rajan.
Onko VM-laskelmat olleet pielessä
ja onko hallitus rikkomassa asettamaansa?
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b6c60595-eefa-45d3-9577-1b4a2bbd4150
– Olisko jo nyt viisautta ottaa myös heiltä joille hallitus ensitöikseen antoi?
– Velkabudj. 11,2
– Paukkuu yli ollen 14,4!
– Eikö hallituksen tule noudattaa ohjelmaa johon vetoavat monessa muussa?

15 vastausta artikkeliin “Velka paukkuu yli”

  1. Velan pääsyy on edellisen halllituksen holtittoman menolisäykset ilman tuloja.
    Menojen leikkaamisesa valitettavasti ne kohdistuvat tukiin ja siten niihin, jotka tukia saavat.
    Niiltä, jotka eivät tukia saa, on aika vaikea leikata tuista.

  2. Menee ihan huolella komiikan puolelle kun ensin kitistään päivästä toiseen, että Sotesta leikataan ja nyt kun se minkä kaikki vähänkään mistään perillä olevat ovat koko ajan tienneet eli siteen laitetaan ensi vuonna 4 miljardia lisää niin nyt sama kitinä taas.
    ”– Ylitykseen vaikuttaa hyvinvointialueille heti vuoden 2024 alussa maksettava neljän miljardin euron suuruinen maksuerä, johon valtion kassanhallinnassa varaudutaan jo tämän vuoden puolella, VM kertoo tiedotteessaan.”

    Kuinka mahdoton se on ymmärtää, että Marinin hallituksen sysipaska soteuudistus ja samaa tasoa oleva talouden pito näkyy nyt tässä.

    Joskus toivoisi, että ihmiset lukisivat muutakin kuin otsikoita.

  3. Juttelin tästä erään fiksun nuoren naisen kanssa aihepiiristä.

    Hän ei käyttänyt yhtään v-sanaa, mutta teki kielellisesti hyvin suurella rikkaudella selväksi, mitä mieltä hän oli sekä Elorannasta, että Satosesta, kuin myös koko hallituksesta unohtamatta EK:ta.

    Kaikki saivat häneltä hylätyn arvosanan. Ei ay-liike, ei hallitus, vaan kaikki.

  4. Valitettavasti edellisiltä hallituksilta peritty valtiontalouden krooninen alijäämä sekä sen kattamiseen otettu velka hoitokuluineen rajaa hallituksen vaihtoehtoja varsin merkittävästi. Ja tämä siitä huolimatta, että Suomi on ollut Tanskan perässä yksi OECD maiden kovimpia himoverottajia.

    Tilanteen raadollisuutta kuvaa hyvin se, että tuo 14.4 Mrd Euroa on noin 5.17% tälle vuodelle ennustetusta bkt:sta. Mikäli bkt:stä vähennetään lisävelanoton tuoma noin ”piristys”, ennustettu alijäämä vastaakin jo noin 5.5% bkt:sta.

    Mikäli alijäämä pyrittäisiin kattamaan veronkorotuksilla, esim. tuloveroja pitäis (viime vuoden toteutuneisiin verolukuihin perustuen) kyetä keräämään noin 40% nykyistä enemmän. Tämä toki riittäisi vain sillä edellytyksellä, ettei tulojen korkeampi verotus vähennä muiden verojen tuotoja, kuten kävisi esim. kulutusverojen tuottoille, mikäli kulutus vähenee.

    Yllä kuvatun pitäis tehdä kaikille selväksi, ettei talouden tasapainotus onnistu ainakaan pelkkien verojen avulla. Tilanteen korjaamiseen tarvitaan merkittäviä leikkauksia sekä paljon erilaisia rakenneuudistuksia, joilla työllisyyttä saadaan nostettua. Työllisyyden nousun ja varsinkin yksityiselle sektorille syntyvien työpaikkojen myötä yhteiskunnan verotuloja saadaan kasvatettua ja sosiaalimenoja piennenttyä.

        1. ”Mitään muuta analyysiä ei ole kuultukaan kuin edellinen hallitus !”

          Saattaa tulla uutisena se, että valtiontalous ei nollaanu hallituksen vaihtuessa vaan edellisen hallituksen toimet vaikuttavat seuraavan hallituksen toimiin.

          Ja kun edelleen hallitus oli vielä aivan poikkeuksellisen huono niin nyt maksamme laskua.

    1. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010062829.html

      ”Purra löi puheessaan pöytään synkän kuvan taloudesta.

      – Olemme eläneet yli varojemme liian pitkään, ja tottuneet elintasoon, jota emme ansaitse. Pää tulee vetävän käteen.”

      Punademut eivät tätä tosiasiaa ymmärä, koska eivät ymmärrä taloudesta muuta kuin jatkuvan velanoton ja holtittoman rahanjakamisen – ilman harmainta käsitystä, mitä se tarkoittaa.

  5. .. ei kun velka vaan kasvaa, mutta ”Hallitus Suur-Suomi n:o 1, ” kun ei osaa lisätä, verotuloja, vaan auttaa veropakolaisuutta parhaan kykynsä mukaan.

      1. Juu, hk.:n mielestä pitäisi jatkaa punaviherhallituksen holtitonta rahanjakoa ja velanottoa.

  6. Meillä on hallitus jonka ohjelmaa laadittiin isolla joukolla pitkään ja otsikkona laitetaan Suomi kuntoon, joten edellisellä hallituksella ei ole siihen osuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *