Ei edes suomalaista nimeä

https://yle.fi/a/74-20045107

YLEn pitkä artikkeli Stubista.

Kokoomus valitsi ehdokkaakseen nimen perusteella perin vierasmaalaisen ihmisen. Stubb tulee mahdollisen valintansa jälkeen suoraan Italiasta, jonne johonkin nimensäkin viittaa. Stubb toimi poliitikkona Suomessa ollen jopa pääministerinä ja oman aikansa eduskunnassa kansan valitsemana.

Jossain häntä sanotaan ”himourheilijaksi”,  joka tietysti tarkoittaa ns, kansanurheilun harrastaja. Kyllä hänellä oli niitä urheilun nojalla olevia temppujakin.

Tehdään.. kö hänestä presidentti?

57 vastausta artikkeliin “Ei edes suomalaista nimeä”

 1. Stubbilla on todellista osaamista. Hän on ison rahan eliittikoulujen kasvatti ja vaikka järjestelmää voi moittia, tosiasia on että hänellä on hillitön määrä relevanttia osaamista. Ilmeisesti myös pitää terveydestään huolta.

  Miinuksia on kaksi. Yksi iso ja yksi massiivinen.

  1. Hän on kiusaaja. Hän oli koulukiusaaja, ja lukuisia kertoja työpaikkakiusaaja. Kyvytön yhteistyöhön. Tuo viimeisin tempaus missä hän yritti tuhota EPP:n oli jo melkoinen tapaus henkisen väkivallan käyttöä.

  2. Hän on ryssä. Vieläpä heti Krimin valloituksen jälkeenkin hän kiersi saarnaamassa miten hyvä venäjä on ja miten kivoja kavereita siellä on ja miten kritiikki heitä vastaan on pahaksi.

 2. Alexin isä oli suomenruotsalainen, eli ruotsinkielinen suomalainen.

  Alexin äiti oli ilmeisesti ihan supisuomalainen.

  Siten Stubbista ei saa mielestäni ryssää, eikä muutenkaan ulkomaalaista. Ihan suomalainen, vaikka hän onkin poikkeuksellisen kielitaitoinen.

 3. Sauli on ollut samanlainen, koko Eduskunnan inhoama kiusaaja.
  Stubb on ehkä liian fiksu Suomen lantakuskeille, mutta elää kuin kala vedessä kansainvälisillä areenoilla.
  Hyvä valinta, jos vaikka voittaisi Haaviston.

  1. Iso plussa Stubbille siitä että uskalsi arvostella ruotsalaisten segregaatioon turvautuvaa etnonationalistipolitiikkaa.

   Ei ole arjalaisten germaanien lakeija kuten Karjalaisemme.

 4. Koen Stubbin huonoista ehdokkaista parempana kuin Häkkänen tai Valtonen. Kokemusta ja ehkä sopiva tuulahdus raikasta tähän yltiö-isänmaalliseksi käyvään jo pitoisuudeltaan omaan makuuni turhan vahvaan politiikan ammoniakkiin.

 5. Ryssä on haukkumasana ja ehkä liikaa, mutta kieli venäjän persuksessa on ollut kerta toisensa jälkeen.

  Se on synti joka ei vaalien kalleimmalla budjetilla väisty.

  1. Ja mistä kumpuaa se tarve painostaa muita kanssaihmisiä osallistumaan teidän tuomitsemisen tarpeista nouseviin erilaisiin pyhiin sotiin?

  2. Jos Venäjän hyökkäyssota tai vanheneminen tai mikä hyvänsä tekijä saa ihmisen tuntemaan, ettei oma elämä ole hallinnassa tai ahdistaa, ei se ole mikään syy ryhtyä vaatimaan muilta kanssaihmisiltä hyvesignalointia ja kaikenlaista kollektiivista tuomitsemista, kun tunteitaan voi mennä puimaan ammattilaisen kanssa, jolloin toiset ihmiset saavat elää vapaina uskomustensa ja epäuskomustensa kanssa, eikös vaan.

  3. Sekään ”kieli venäjän persuksessa” ei kuvaa tilannetta parhaalla mahdollisella tavalla.

   Euroopan poliitikkojen joukossa on ollut erittäin yleinen harhaluulo, että Venäjästä saataisiin normaali demokraattinen valtio tekemällä Venäjän ja venäläisten kanssa hyvää yhteistyötä, käymällä kauppaa Venäjän kanssa ja aiheuttaen keskinäisriippuvuutta. Stubb on sortunut samaan illuusioon ison joukon kanssa, mutta on jo huomaamassa olleensa väärässä. Esimerkiksi Saksan, Ranskan, USAn, jne. johtajat eivät ole vieläkään tunnustaneet olleensa väärässä.

 6. Tässä Tampereen kokoomuksen Aleksi Jäntin kannatuspuhe Stubbille:

  ”Kävin pitämässä poliittisen tilannekatsauksen Kokoomuksen Tampereen Aluejärjestön hallitukselle. Kaiken muun lisäksi analysoin, miksi Alexander Stubb on erinomainen presidenttiehdokas ja suosikkini Suomen tasavallan presidentiksi.

  Minulla ei olisi ollut mitään ongelmia tukea kaikki mitat täyttäviä Elina Valtosta tai Antti Häkkästä presidentin tehtävään. Risto E.J. Penttilää en tunne. Mikko Hautala on edustanut ulko- ja turvallisuuspolittikassaan eri koulukuntaa, kuin mihin itse koen kuuluvani.

  Upseerina minulle henkilökohtaisesti on tärkeää, että tuleva presidenttimme on suorittanut asevelvollisuuden oli hän sitten korpraali tai kenraali. Ehdottomana vaatimuksenani on, että tulevalla presidentillä ei ole rikostuomioita eikä hän ole flirttaillut sen enempää Neuvostoliiton, Venäjän kuin rasisminkaan kanssa, vaikka olisi erehtynyt yhteiskuvaan Sergei Lavrovin kanssa.

  Alex Stubb jakaa mielipiteitä. Olen kuullut useamman suusta häntä parjaavia kommentteja, mutta kukaan ei ole kehdannut (?) sanoa eksaktisti, mistä kiikastaa. Hypoteesini on, että syy on se, että Alex ei ole perinteisessä mielessä kansanmies. Hän on kosmopoliitti ja sellaisena aito, oma energinen itsensä.

  Monen mielestä tasavallan presidentin pitää murjottaa. Koska hänen pitää.

  Sisäpolitiikka ei ole koskaan kuulunut Stubbin keskeisiin vahvuuksiin. Ulkopolitiikka on. Siinä hän on esillä olevien ja olleiden kandidaattien joukossa suvereeni. Ei ainoastaan teoreetikko vaan myös käytännön osaaja. Vaikka yksittäisiä virheitä matkalle mahtuu, Stubb esimerkiksi näki heti millainen merkitys Venäjän hyökkäyksellä Georgiaan eli 080808:lla oli turvallisuuspolitiikan kehitykseen.

  Alex on toiminut europarlamentaarikkona, ulkoasiainministerinä, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä, pääministerinä ja valtiovarainministerinä sekä Euroopan investointipankin varapääjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii EU-yliopiston professorina Firenzessä.

  Stubb puhuu sujuvasti ruotsia, suomea, englantia ja ilmeisesti myös ymmärrettävää ranskaa ja saksaa, mutta niistä minä en ymmärrä mitään. Hänellä on käsittämättömän laajat verkostot Euroopan lisäksi ympäri maailman.

  Sisäpolitiikka ei kuulu Stubbin vahvuuksiin, eikä tasavallan presidentin tehtäväkenttään. Vaikka presidentti voi toimia kotimaassa unilukkarina ja arvojohtajana, ennen kaikkea hänen tulee johtaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa riippumatta siitä, kuinka pitkä tauko on ennen yhteistyötä valtioneuvoston kanssa.

  Politiikan nousut ja laskut kokenut, lukemattomissa liemissä keitetty Stubb on riittävän kova luu johtamaan tuoreen Nato-maan uuden aikakauden ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa

  Kokoomuksenvälisissä gallupeissa Alex on ollut pitkään selvästi kärjessä. Joku luonnehtii häntä eläimeksi ja toinen koneeksi, kun puhutaan kyvystä kampanjoida. Minulle on syntynyt sellainen kuva, että kilpailuhenkisyydessäkään hän ei tapaa jäädä pahnanpohjimmaiseksi, joten kampanja todennäköisesti tullaan huomaamaan.

  Omien sanojensa mukaan Alex on rauhoittunut ministeriajoistaan. Se ei kyllä välttämättä tarkoita kovin paljoa, mutta sen kanssa voi elää. 😎

  Summa summarum: äärettömän kokenut, osaava, poikkeuksellisen verkostoitunut, kielitaitoinen ja ärsyttävän energinen oma itsensä.

  Siinä lyhyesti. ”

  Ei huono puhe ollenkaan !

 7. On vai kaksi mitat täyttävää presidenttiehdokasta Haavisto ja Stubb. Voittipa kumpi tahansa Suomi on hyvissä käsissä.
  Muut ovat tilkkeitä autiotalon hirsiseinän rakoihin, jonka joku pyromaani ( ve…ä) kohta polttaa.

 8. Ei meistä kenestäkään tule kiusattua, ei myöskään kiusaajaa, vaikka miten yrittäiisimme.

 9. Jos Stubb valittaisiin, hän olisi ihan uudenlainen presidentti, jolle ei löydy vertaistaan historiasta. Heitä on monenlaisia ja mitä erikoisempia, mutta vielä on uusi erikoisempi.

 10. Uskoisin että Kokoomuksen vinkkelistä katsottuna Stubb olisi hyvä vaihtoehto, jää näet kai suositumpi ja kehityskelpoinen Häkkänen kotimaan politiikkaan nostamaan Kokoomuksen imagoa.
  Kelpo presidenttiainesta kummassakin uskoisin.
  Haavistolla on tietysti paljon avuja kelpo pressaksi, plussaksi lasken senkin että aika paljon pysynyt erossa Vihreiden vasemmistohuutokuorosta.

  1. Presidentti ei ole minkään puolueen jäsen.
   Hyvä, että Haavisto on pysynyt kaukana erityisesti oikeasta eriarvoistavasta laidasta kuin muistakakin laidoista.

   1. Haavisto ei tule pääsemään edes toiselle kierrokselle, siellä on vasemman laitapuolen edustajana Urpilainen, josta tulee presidentti toisen kierroksen tuloksella Jussi Halla-ahoa vastaan.

 11. Stubb ei mielestäni ole todennut olleensa väärässä, on vain kierrellyt kaarrellut ja todennut että nyt ajattelee toisin.

  Hänen ”sori siitä” heittonsa on itse asiassa hyvä osoitus siitä, että hän on kyvytön myöntämään virheitään suoraan tai pyytämään anteeksi. Häneltähän sitä tivattiin aikanaan kiusaamistapauksissakin, eikä silloinkaan pystynyt uhreiltaan pyytämään anteeksi.

   1. Armoton nykyaika ei usko että ihminen voisi muuttua ja kehittyä, ei ainakaan persu

 12. Jos tulisi valituksi, oisko Suomen historian nuorin presidentti?? Itse en tiedä.

 13. Poliisin mukaan kontrollifriikkeys ja vainoaminen on yllättävän yleinen ilmiö, joka voi manifestoitua vaikkapa kuten omassa parisuhteessani, jossa toinen haki vallantunteen kustannuksellani rikollisesti jopa asentelemalla jotakin valvontaa laitteilleni, jonka jälkeen sitten seuraili kun ystävieni tai läheisteni kanssa joskus juttelin siitä, millainen väsyttävä painajainen suhteeni oli.
  Jonka jälkeen minua oli vastassa kutsu seurustelukumppanini luokse, joka oli silmittömän itseaiheutetun raivon vallassa sitten kerännyt kämpästään kaikki tavarani sekä jääkaapistaan minun hänelle viemäni ruuat, koirani pedin jne, jotka hän muovisäkissä kantoi autooni mitään selittämättä, tukahdutetun, hiljaisen syvän vihan vallassa. Joka tietenkin johtui ainoastaan hänen omasta rikolliset mittasuhteet saavuttamastaan tarpeesta hallita ja käyttää valtaa ylitseni, kun hänen oma pää/ elämä aiheutti oloja, joita hän minua terrorisoimalla ikään kuin manageroi.

  Tämä lienee melko yleistä miehille, että he vaan terrorisoivat pehmeämpää, empaattisempaa sukupuolta sekä kumppaneitaan, jotka yrittävät tehdä kaikkensa, jotta toisella olisi hyvä olla.
  Vakavammissa tapauksissa mikään myötäily eikä mikään määrä anteeksipyyntöjä tai välittämistä riitä. Joutuu silti kylmän koston kohteeksi sekä oikeudessa setvimään jotakin sairaita ja täysin järjettömiä asioita.

  Eikä mitään voi tehdä, paitsi rikosilmoituksen, joka sekään ei kannata, koska siitä seuraa ihan mieletön määrä lisää sairasta paskaa, joka ei lopu koskaan, joten poliisikin kehoittaa vaan nielemään omat tunteet ja ignoroimaan koko paskan, kunnes toinen väsyy ja löytää jonkun uuden syntipukin, jota ryhtyy terrorisoimaan.

  1. Liisa

   Taisit kirjoittaa vertauskuvallisesti Helsingin Sanomista? Löit useita kärpäsiä yhdellä iskulla.
   Vilpittömät onnitteluni.

   ”Eikä mitään voi tehdä, paitsi rikosilmoituksen, joka sekään ei kannata, koska siitä seuraa ihan mieletön määrä lisää sairasta paskaa, joka ei lopu koskaan, joten poliisikin kehoittaa vaan nielemään omat tunteet ja ignoroimaan koko paskan, kunnes toinen väsyy ja löytää jonkun uuden syntipukin, jota ryhtyy terrorisoimaan.”

 14. Stubbilta loistava avaus Yle-1. Siinä on muille haastetta monta kilometriä.
  Ainoa, joka voi edes hiukan pärjätä hänen tieto-taito-kokemus-kansaivälisyys- persoonalleen on Haavisto, jos hänkään. Niin kova luu Stubb on.

 15. Minun mielestäni Haavisto alkaa olla, jos ei vanha, niin vanhoillinen. Presidentin virkakausi on kuusi vuotta, niin siinä ehtii vanhentua kovasti lisää. Vielä kun hänellä on kaapissa se julkinen salaisuus.

 16. Mitenkähän tuon Liisan omaelämäsekoilut mitenkään liittyvät presidenttivalintaan………….

  1. Juha, kulta, saanko haukahtaa vastaukseksi koiramaisesti ja nuolla varvasväliesi juustoa?

   1. Avautuihan Kyuukin meille omista vapaaehtois-toimistaan, mutta ehkäpä hänen valta-asemansa blogien moderaattorina sekä miessukupuolisena ja minua vanhempana tekee hänen omaelämäkerrallisuudestaan minun elämääni tärkeämpää.

    1. Ainahan toki voidaan kysyä: kummasta syntyy ja millaista ymmärrystä
     1. vapaaehtoistöistä kiusattujen tai maahanmuuttajataustaisten kanssa vai toisaalta
     2. vaikkapa parisuhteista muslimimiehen tai koko elämänsä läpi eri tasoista kiusaamista kohdanneen itse kiusaajaksi muuttuneen kanssa
     jne.

     Varmasti kokemusta on monenlaista ja eri tavalla eri asioista oppii maailmasta.

     1. Vapaaehtoistöissä voi tutustua itkuisena karseita elämänkokemuksiaan nyyhkyttävään musliminaiseen, kun taas parisuhteessa muslimimiehen kanssa voi tutustua hänen siskoon sekä muihin naissukupuolisiin läheisiin, jotka eivät kirveelläkään haluaisi tulla Suomeen, vaan ovat täysin onnellisia kotimaissaan. Tarinoita ja näkökulmia on monia, kuten meitä ihmisiäkin on.

 17. Koska muisti lienee monesti lyhyt, ohessa muutamia lähteitä valtakunnanmediasta.

  Rajut haukut Alexander Stubbille: ”Ölähtelevä vasikka”

  Opinnäytetyö Stubbin mediaimagosta (Haaga-Helia)

  Hesarilla oli NYT-liitteessä isompi juttu, mutta se on poistettu. Hesari tosin referoi siihen yhä palkittuna juttuna. Stubb lienee poistattanut jutun. Sen sijaan Kolumni Hesarissa on yhä.

  Iltsikka muistaa myös Stubbin uhkailleen toimittajaa kun hänen korruptiosta puhuttiin. Tästä on myös monessa muussa mediassa (Kauppalehti, Kansan Uutiset, sekä pienempiä).

  Eikä se diplomatiakaan erityisen hyvin suju, muistelee Uusi Suomi jossa Stubbin karmivaa käytöstä ulkomailla puidaan.

  Ja kuten muistamme, numerot hän arpoo päästään. Faktoille ei ole tilaa.

  Koska venäjä-kortin taustat on jo edellä kerrattu muiden toimista, en lähtenyt siihen mutta pointti on selvä: ei presidenttiainesta.

  1. Heikki, minä olin väärässä, enkeleitähän täällä lepattelee suojelemassa meitä suurelta pahalta. Ihailkaamme ja ylistäkäämme meitä parempia ja älykkäämpiä ja kaikin puolin ylevämpiä ihmisiä.

 18. Heikki, hyvän puolueen tunnistaa siitä että siellä on monia mielipiteitä.

  Olen tehnyt paljon vapaaehtoistyötä koulukiusaamista vastaan. En pysty tukemaan koulukiusaajaa, joka ei osoita pienintäkään aitoa katumusta. Hän on paha ihminen. En tue pahaa ihmistä.

  Jos haluaisin puolueen jossa joka ikinen jäsen tai edes avainhenkilö on loistava ja virheetön, saisin perustaa yksin yhden hengen puolueen, sekä kasvattaa hiton ison egon ja opetella valehtelemaan paljon nykyistä paremmin.

  Olisin toivonut että Risto E. J. Penttilää ei olisi poistettu laskuista. En ole hänen kanssa aina kovin samoilla linjoilla mutta vakuuttava aikaansaaja ja diplomaatti.

  6 tai 12 vuoden päästä näkisin että tehtävämme on nostaa Anna-Kaisa Ikonen presidentiksi.

  Näissä vaaleissa toivon pääseväni äänestämään Urpilaista.

  1. ”Näissä vaaleissa toivon pääseväni äänestämään Urpilaista.”

   Itse en voisi kuvitellakaan äänestäväni punaista verkkosukkaurpilaista – se teki todella pahaa jälkeä valtiovarainministerinä.

 19. Stubb on saanut inhoajia jo melko keveistäkin asioista:
  – joku ei voi sietää ”hammastahnamainoshymyä”;
  – jonku mielestä on ollut sopimatonta esiintyä polvihousuissa;
  – jonku mielestä ei ole sopivaa naureskella, vaan pitäisi olla totinen;
  – jonku mielestä ei saisi osallistua Joroisissa järjestettävään Triathloniin (mm. polkupyöräilyä).

  Itse en tiedä Alexin tehneen mitään sellaista, ettei hän ole sovelias Suomen presidentiksi.

  1. Tämä juuri on nykyaikaa. Kärpäsistä tehdään härkäsiä, ihmisen teot ja sanomiset kaivellaan esille kymmenien vuosien taa ja esitetään että ihminen on syntymästä hautaan samanlainen, ei kehity ei taannu. Pahansuopuus ja negatiivisuus ovat viestinnän kantava teema.

 20. En tiedä, itse koen, että nykyisessä Suomen sisäpoliittisessa tilanteessa kokoomuslainen presidentti voisi olla tasaavampi ja polarisaatiota rauhoittavampi valinta, Stubbin ollessa kyseessä siis.

 21. Voi olla että stupin teot antavat pohjan sille kielteiseen asenteeseen kyseistä herraa kohtaan

  Ne kun silloinkin kohdistui itse kansaan

  Tuskinpa hänen dollari hymynsä siihen vaikuttaa

  Mitä tulee polvihousuihin sallittua muualla muttei hallituksen istunnoissa terv tepivaari

  1. Ehkäpä ääri-liikehdinnän hillitseminen ja rauhoittaminen voisi olla oleellisempaa kuin se, onko jollakulla vääränlainen hymy tai millaiset housut/sukkahousut. Stubb voisi olla ihmisille sopivan etäinen hahmo — ja ehkäpä kokoomuksen kannatuksen nostamispyrkimys voisi olla keno saada persuradikalisoituneita palailemaan maltin poluille…

 22. Onneksemme maailmassa on makuasioiden verran tilaa.

  On myös selvä että presidenttiehdokas katsotaan henkilökohtaisin silmin. Vannoutunut kepulainen äänestää Rehniä vaikka hän sanoisi maaseudun olevan mielikuvituksen tuotetta. Vihreä äänestäisi Haavistoa vaikka hänellä olisi takapihalla hiilivoimala.

  Vastaavasti poissulkevia tekijöitä on yleensä ne, jotka tuntuvat henkilökohtaisesti.

 23. Sillä ei ole hevonkuusen merkitystä mistä puolueesta Stubb on. Hän on vain yksiselitteisesti paras ”kokonaispaketti” presidentiksi, ei varpaakynnen pituus tai väri tms.

 24. Noinkin voi asiaa ilmaista mutta laskua tulee molemmille isolle tekevät mitä hyvänsä

  Mutta parlamenttaarikon pitää pukeutua asian mukaisesti eduskunnassa

  Ja Stupin suurin haitta on jatkuva virnuilu josta ei kansa pidä
  kokonaan eri juttu onko Stupista koko kansan presidentiksi terv tepivaari

 25. Itselleni ei juurikaan olisi väliä, pidänkö ehdokkaan persoonasta, jos hänen valintansa tuottaisi yhteiskuntaan taktisesti toivottua suuntaa… toki Urpilaisella varmaan voisi olla paremmat rahkeet voittaa Halla-Aho kisassa, mutta jollakin lailla koen itse, että suomalaistenkin voisi olla hyvä oppia myös taktisesti äänestämään… en tiedä. Kaikki ehdokkaat tyyliin Haavistoa lukuunottamatta vaikuttavat vähän vääriltä persoonilta…

 26. Tuota on radiossa spekuloitu – onko Stubb liian elitistinen.

  No, kyllähän hän on elitistinen – mutta onko se synti, etu vai pelkkä ominaisuus?

  1. Persut ovat tuottaneet hankalan tilanteen yhteiskuntaan, jos ei puoluetta olisi, äänestäisin Haavistoa ilman muuta.

  2. En tiedä elitistisyydestä, kyllä Alex osaa keskustella tavallisten tallaajienkin kanssa.

   Presidentti on kansan ja valtion ykköshenkilö – ehkä presidentin odotetaankin olevan edes pikkuisen elitistinen.

 27. Oliskohan hänellä vieläkin jalat irti maasta? Ei aikaakaan kun ehdotti venäläisille viisumivapautta IS Haapala taisi kirjoiuksessaan siteerata.
  Hänen mielestään maamme sisäinen uhka on suurin eli ei liene kaikkien ehdokas?
  Joku muistanee miksi hänet kammettiin ulos eikä luvannut palata?

  1. ”Ei aikaakaan kun ehdotti venäläisille viisumivapautta” siitä on aikaa jo ihan perusteellisesti.

   Kannattaa katsoa mitä hän sanoo tänään, eikä mitä sanoi vuosia sitten:
   ”ymmärsin, että Venäjän kanssa ei voida olla minkäännäköisissä tekemisissä ja minun mielestäni tämä pätee niin kauan, kunnes sota on loppu.”

   Voi olla, että se päivä koittaa, kun Venäjän kanssa avataan uudelleen keskusteluyhteys, Stubb uskoo. Sen aika ei kuitenkaan ole juuri nyt, vaan Venäjä tulee Stubbin mukaan eristää ja pitää huoli siitä, että Ukraina voittaa sodan. Vasta sen jälkeen voidaan edes harkita keskusteluyhteyden avaamista, Stubb sanoo.
   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/alexander-stubb-paljastaa-viestittelynsa-sergei-lavrovin-kanssa-sivuaa-myos-kokoomuksen-kitkaa/b9c64dab-4bdd-4e39-801d-b7f91f09f93d

 28. Juhani, mielikuviahan tuossa puhutaan. Sitaatti oli Ylen toimittajalta.

  Tämä on sinänsä kiehtova kysymys vaikkei siihen oikeaa vastausta ole. Rikkaan perheen kasvatti, kalliit eliittikoulut käynyt, ei kokemusta ns. perinteisestä työstä.

  Brittilässä moinen on poliitikolle standardia, Suomessa harvinaisempaa. Pääosalla (ainakin ei-rkp-laisista) poliitikoista löytyy yleensä vähän ruohonjuurta läheisempää taustaa.

  On mahdollista että kansaa ei kiinnosta asia tippaakaan.

 29. Minä kun en ole punainen enkä valkoinen, saati keltainen, sininen tai musta, enkä varmaan harmaa, vaan syvän vihreä, äänestän Stubbia.
  No, ”pääsyy” kuitenkin on, kun hän sattui voittamaan tytäreni miehen thrialtonissa muutamalla minuutilla.

 30. Katsotaanpa ensin mitä kansa asiasta sanoo vaaleissa mutta vaikka Sauli valittiinkin isolla äänimäärällä presidentin hommiin
  Sellasta ei nyt tulla näkeen valinta voi olla aika pienestä äänimäärästä kiinni
  Tuskinpa nyt kuitenkaan siitä kuulusta yhdestä äänestä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *