”Hiilidioksidi-Ollikainen” ehdottaa Metsähallituksen hakkuiden jäädyttämistä

Ilmakuva tilavasta mäntymetsästä auringon noustessa - Rojaltivapaa avainsanalla Metsä ja tyyppiä Kuvapankin valokuva

Suomen Ilmastopaneelijohtaja Markku Ollikaisen mukaan yksi keino ratkaista Suomen ”hiilinieluromahdus” on jättää  Metsähallituksen hakkuut väliin pariksi vuodeksi. Tämä olisi Ollikaisen mukaan ”pieni kompromissi”  (YLEN A-studio 8.5.).

Metsäteollisuudessa ja Metsähallituksessa Ollikaisen ”pieni kompromissi” on saanut tyrmistyneen vastaanoton.

Ollikaisen älyvapaa ehdotus olisi helppo kuitata olankohautuksella, ellei hän olisi yksi Suomen ilmastovouhotuksen keskushenkilöistä.

Lähde: Lapin Kansan pääkirjoitus 12.5.”Jäitä hiilinieluhattuun”.

Kuva: Internet, Pixabay.

 

 

18 vastausta artikkeliin “”Hiilidioksidi-Ollikainen” ehdottaa Metsähallituksen hakkuiden jäädyttämistä”

 1. Ilmastohihhulismi on todella iskostunut tuohon valtmaisteriin, joka ei todellakaan ole ilmastoasiantuntija.

 2. Ollikainen ehkä haluaa tappaa köyhät nälkään kostona siitä, etteivät ole häntä palvoneet.

 3. Toteutuessaan tuo Ollikaisen ehdotus tarkoittaisi mm. seuraavaa:
  ”Hakkuukiellosta syntyvät arvonlisäveron sekä vienti – , ja verotulojen menetykset olisivat valtavat, eivätkä ne jäisi kahteen vuoteen. Lisäksi on huomioitava Metsähallituksen yrityksillä teettämä puunkorjuu, kuljetukset ja metsänhoito sekä se, että metsävaltio työllistää talousmetsillään suoraan 5000 ja välillisesti 11 000 henkilöä. He jäisivät ilman työtä ja osa tehtaista ja sahoista ilman puita. Puumarkkinat sekoittuisivat vuosiksi ja osa tehtaista todennäköisesti suljettaisiin. Tappio kansantaloudelle olisi valtava ja isku osuisi kovimmin pohjoiseen.”- Lapin Kansan pääkirjoitus 12.5.2023.

 4. Äläs nyt Lasse. Ollikainenhan teki tuossa A-studion lähetyksessä hienon laskuharjoituksen. Hänen mukaansa tuo kahden vuoden hakkuutauko kustantaisi ainoastaan 300 miljoonaa euroa.

  Ollikainen esitti tuo törkeän osatotuuden täysin tietoisesti. Ei hänkään voi niin tyhmä olla, ettei hän tietäisi noita oheiskustannuksia.

  Hänellä on oma fanijoukkonsa johon tuo lähinnä vain kantohinnan huomioonottava kustannuslaskelma menee kuin kuuma veitsi voihin.

 5. Kaksi vuotta versus kaksikymmentä vuotta. Niin meillä kuin maailmalla 🙂

 6. Mutta joo, Kiinassa tehtiin katastrofaalista luontotuhoa Maon aikana ja vielä sen jälkeenkin. He ovat nähneet luontotuhon hinnan jo ihan rahassakin ja sen myötä pitää tehdä iso korjausliike.

  Se on hyvä osoitus sille miksi metsistä pitää huolehtia. Kiina sai siitä lajista nelosen. Suomi ehkäpä seiskan-kasin.

  Jos hiilinieluja haluaa lisätä, puiden pitää kasvaa enemmän ja nopeammin. Se vaatii toki hakkuiden suunnittelua fiksusti, mutta ei niiden tekemättä jättämistä. Meillä on parannettavaa ehdottomasti, mutta emme lähde kaukaa takamatkalta.

 7. Liisa, hyvä huomio – talvi tosiaan vaikuttaa. Siksi tuolla lähempänä päiväntasaajaa nitä uusia paperitehtaita pykätään kun puu kasvaa ihan eri tahtia. Toki se on erilaista kuitua, eri asioihin.

  Toki talvi on myös meillä opitusti hyvä aika kaataa puita. Itsekin sitä tein viime talvena. Pari vähän vanhaa ja potentiaalisesti vaarallisesti kasvavaa alas, tilaa uusille. Mutta älkää kertoko kenellekään että mökillä on puukiuas, tulee vielä poliisi, miliisi, vpk ja bbq.

 8. Ollikainen on juuri oikea henkilö tätä ehdottamaan, kun vielä on kysymys valtio-omisteisesta tahosta, eikä yksityisistä metsistä tässä tapauksessa.
  Mutta melu on tietenkin hirveä, että Ollikainen ! Kai hän on taas kerran vihreä stalinisti-kommunisti-piipertäjä.

 9. Kasvava puu on paras hiilinielu. Kävelin luontopolulla ja katselin lahoavia puita minusta ne tuottavat vähiten hyötyä eivätkä niele.

  1. Ne, lahopuut ovat elonkierron ydin. Muuten eliöt, hyönteiset, linnut, eläimet, kasvit, elon ketussa ruokineen ja me niiden mukana kuolemme sairauksiin ja puutostauteihin.
   Juttelin eilen Tampereen kaupungin puutarhurin kanssa ja hän sanoi, että kaikissa Tampereen metsissä ja puistoissa tullaan jättämään uusin määräyksin lahopuut luontoon kakin mahdollisin keinoin.

 10. Jussi Martikainen 8.5.
  ”Minulle
  @Yleisradio
  on tärkeä ja maksan yleveroni mielelläni.
  Mutta pidättekö
  metsänomistajia jotenkin tyhminä, kun ei studioon mahdu meistä yhtäkään?
  Nyt siellä on ilmasto-Markku ja pari teollisuuspamppua.
  Ne metsät ja nielut ovat meidän.” – Twitter.

  1. Greenpissi on jo vuositolkulle ollut rahaa kiristävä terroristijärjestö, missä pari henkilöä hallitsee rahavaroja ja omaisuutta ilman minkäänlaista valvontaa.
   Organisaation alkuperäiset perustajat on savustettu ulos ja kyse on puhtaasta bisneksestä kaikkine haittoineen.

 11. Kaikki Liisan kommentit, yhteensä viisi, on poistettu. ”Hän tietää syyn”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *