Norja kielsi eheytyshoidot

Norja kielsi niin sanotut eheyttämistoimet joulukuussa 2023. Suomessa eduskunta on aloittanut eheyttämistoimien kieltoa vaativan kansalaisaloitteen käsittelyn.

Eduskunta saa tänään marraskuussa 2023 kansalaisilta käsiteltäväksi Rikkomaton-kansalaisaloitteen, jonka on allekirjoittanut 50 tuhatta suomalaista. Aloitteen tavoite on kieltää kaikki hoidot, jotka tähtäävät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ”eheyttämiseen”, eli seksuaalisuuden tai sukupuolen muuttamiseen heteroksi tai cis-sukupuoliseksi, eli henkilöksi, joka on syntynyt mieheksi tai naiseksi ja tyytyväinen syntymäsukupuoleensa.

Norjassa vapaehtoinen homoviehtymyksen muuttaminen heteroviehtymiseksi on siis rangaistavaa. Entä jos valveutunut heterokansalainen haluaa eheytyshoitoa muuttuakseen homopersoonaksi, jotta kulttuurimarxilainen dekatenssi ei hyppisi silmille? Onnistuuko se?

19 vastausta artikkeliin “Norja kielsi eheytyshoidot”

 1. Asia on mutkikas, mutta valitettavasti nämä eheytyshoidot ovat pääsääntöisesti ihmisten valinnanvapauden kieltämistä ja pakotettua psyykkistä kidutusta.

 2. Jos ilman paatosta tai pelkoa rehellisesti miettii asiaa, niin on hyvin vaikea nähdä, mitä vahinkoa ”heteronormatiivisuuteen” lukkiutuneelle olisi myöntää, että seksuaalisuus on aika paljon moninaisempi elementti suurimmalle yhteiskunnallisissa sukupuolinormeissa eläville, joista suuri osa kuluttaa vaikka minkälaista pornoa sekä pettää kumppaniaan ns. muiden tietämättä. On siis pakko teeskennellä ja vetää jotakin ihanteellista streittariroolia, jossa hyväihmisinä selitetään olevansa vaikkapa täysin heteroita, pyhiä ja hyveellisiä ihmisiä, jotka eivät koskaan eivätkä milloinkaan eksyisi…

  Kun kuitenkin täysillä tumputellaan ties mille.

  Olen miettinyt, että ihmisen seksuaalisuus taitaa olla aikuisten oikeasti aika mystinen, musta metsälampi; eräs ihmisen elämässä/ elämän läpi laajimmin yliläikkyvistä ja uteliaisiin, uusiin kokeiluihin/ seikkailuihin ja itseen tutustumiseen kutsuvista asioista, jota mitkään yhteiskunnalliset normit eivät pidättele, joten miksi kieltää itseltään älyllinen uteliaisuus ainakaan ajatusten tasolla pohdiskella omaa ihmisyyttä?

  Mitä pahaa tai huonoa siitä seuraisi, että sallisi muiden kanssaihmisten ainakin hakeutua miettimään oman minuuden ulottuvuuksia vaikkapa älykkäästi asioista keskustellen? Ei siten tarvitsisi salaa lähteä pettämään tai huoraamaan, kun voisikin ihan avoimesti jutella muiden ihmisten kanssa siitä, mitä kaikkia puolia itsestä voi löytyä tai keitä oikeastaan olemme kun emme käpristy hyväksyttäviin piparkakkumuotteihin, joiden sisällä saa miesten pukukopissa hyväksyntää ja voi marssia lippaskengissä barbinsa kanssa sosialiittien stereotyppisille kutsuille?

  Itse demiseksuaalina ja yritettyäni koko nuoruuteni toteuttaa jotakin heteronormatiivista ulkoista ja fyysen banaalille tasolle jäävää seksipositiivisuutta, olen näin vanhemmiten ja erilaisten elämänkokemusteni rikastamana ymmärtänyt, miten ihanaa, lämmittävää ja fantastista asioista keskustelu ja asioiden ajattelu voikaan olla suorittavan nylpyttämisen ja stereotypioiden pakkotoiston sijaan.

  Olen tosin aina viehättynyt hieman erilaisista ja erikoisista asioista. ☺️ Mutta dekadenssin syvintä olemusta mukaillen; ei kauhalla vaan teelusikalla itseäni maustaen.

 3. Kyllä maailma on sairas, mutta onneksi tätä ei enää kauaa kestä!

  Ei ole ihme, että suuri osa nuorisosta sairastaa mielellään!

 4. Mutta ihan oikeasti miksi haluaisi rangaista ihmisiä, joille heteronormatiivinen tapakulttuuri vaikkapa tuntuu niin väärältä, että sitä ottaa, kuten itsekin nuorena otin usein kovan humalan, jossa sitten ei välitä tuntuuko mikään oikeasti hyvältä — tai edes välttämättä muista mitään nylpytystuokioista?

  Olen aina vieroksunut yhteiskunnan jäsenten huoletonta viehtymystä muoviin, leluihin ja kaiken materialismiksi amputoimiseen, jossa seksuaalisuuskin typistyy lateksileluiksi — vaikka itse jos laitan silmät kiinni ja mietin seksuaalisuuttani, näyttäytyy se mielessäni jonakin hyvin mustana, pohjattoman fluidina ja mystisen kutsuvana metsälampena; se on täsmällisin sanoitus aiheesta.

 5. Tämä on rehellisesti sanoen sellainen aihe josta on minun vaikea muodostaa kantaa.

  Toisaalta aikuinen ihminen tehköön mitä huvittaa.

  Toisaalta näihin hoitoihin pakotetaan ja niistä esitetään väitteitä lääketieteellisestä vaikutuksesta, täysin vastoin kaikkea tietoa.

  Liberaali sisälläni sanoisi että kiellot eivät edistä. Hyvinvointivaltioääni sisälläni sanoisi että kiellosta on paljon enemmän hyötyä kuin haittaa.

 6. Minun näkökulmastani ehkä myös olisi mielenkiintoista tietää, mitä mk. heteronormatiivinen edes käsittää seksuaalisuutenaan, kun itselleni ihmisen komea/ kaunis ulkonäkö ei ole yhtä kuin että toinen olisi minulle seksikäs. Näin itse agnostikkona kyseenalaistan tai epäilen onko edes sellaista asiaa kuin ehta ”heteronormatiivisuus” tai mitä se edes olisi.

  Se, onko joku minkäkin näköinen, älykäs, sosiaalisesti korkealla statuksella tai hyvin/ huonosti tuntemani ei tee hänestä seksikästä, vaan se on aivan tietty, harvinainen tunneyhteys, joka on kuin jokin koura pitelisi sisäelimistäni ja herättäisi eloon tavalla, miten ei aiemmin ole herännyt.

  Ja tuo kokemus on jokaisen kohdalla uniikki, eikä ole mitään yhtä stereotypiaa jostakin ihmis-torsosta jota eläimellisesti olisi pakko päästä nylpyttämään, vaan seksikkyys ja seksuaalisuus on itselleni vahva tunne/ kokemus ja jaettuna tunneyhteytenä jotakin paljon kehollisuutta vahvempaa/ syvempää/ enemmän.

 7. Ihminen fyysisesti on se, mikä on ja päälle näyttää. Mutta aivokemia/mieli voi poiketa fysiikasta.

  Eheytyshoito ei kuulu edellisiin. Se pitää keskittää varkaille, roistoille ja murhaajille.

 8. Kaksi vuotta sitten Menaiset-lehti joutui myrskyn silmään, kun julkaisi jutun Amadeus Oilinki-nimisestä miehestä, joka oli omin sanojensa mukaan ollut aikaisemmin homo ja uskoon tulonsa jälkeen hänelle oli paljastunut, miten hänen entinen elämätyylinsä, johon kuului paljon irtosuhteita muiden miesten kanssa, oli pohjimmiltaan tyhjää, syntistä ja moraalisesti väärin. Lisäksi hän toteaa, että hänen uskoon tulonsa ja Jeesuksen hänen elämään tulonsa jälkeen hän eheytyi homosta heteroksi.

  Jo näiden sanominen haastateltavana aiheutti monessa ”suvaitsevaisessa” lukijassa hirmuiset itkupotkuraivarit ja vauhkoonnutti monet arvoliberaalit ja homoagendan nimeen vannovat valtavaan joukkoraivoon sosiaalisessa mediassa. – –

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkamattila/204945-homoliike-ei-halua-sinun-tietavan-taman-miehen-elamantarinaa/

 9. Mun puolesta seksuaalivähemmistöt saavat toteuttaa itseään niin paljon kuin haluavat, kunhan eivät tyrkytä ismiään minulle.

 10. Demiseksuaalina ja tiettyä vastenmielisyyttä itsearvoista/ tyhjää fyysistä nylpyttämistä kohtaan tuntevana pystyn hyvin samastumaan heteroseksuaaliseen inhon tunteeseen samansukupuolisten fyysistä kanssakäyntiä kohtaan. En itse voisi kuvitella tai haluta olla missään seksuaalisessa kontekstissa toisen naisen kanssa — mutta toisaalta tunnen myös vastenmielisyyttä yleensäkin ihmisen lihallisuutta ja lihallista lätinää ajatellessani, enkä lainkaan viihdy saunoissa tai muissa tiloissa alastomien ihmistorsojen ympärillä.

 11. Tuossa aikoinaan listasin minulle asioita tärkeysjärjestykseen niin vasta sijalle 11. tuli seksi. Esim hyvä ruoka menee paljon sen edelle puhumattakaan terveydestä ja läheisistä. Hyvin pitkälle olen aseksuaalinen.

 12. Voihan halutuksi tuleminen olla varsin kaunis/ myönteinen ja tavoiteltava elementti ihmisten seksuaalisuudessa, suuntautumisesta riippumatta, kun se ei ole väkisin yritettyä tai varsinkaan pakotettua — eikä ihmisen lihallisuutta kohtaan tunnettu inho tarkoittane sitä, että inhoaisi ihmisten persoonia tai suuntautumisia.
  Lähinnä se on itselleni mielenkiintoista ja vähemmän mielenkiintoista, mistä lähteestä vaikkapa seksuaalinen halu/ halutuksi tuleminen kumpuaa.

  Eikä asioita pohtiakseen mielestäni myöskään tarvitse käyttää ”woke-kulttuurin” muotisanoja, eikä oman seksuaalisuuden sanallistaminen varmaankaan myöskään vaadi muotisanojen käyttöä, vaan asioita voi lähestyä vapaasti tai vaikka filosofisesti…

 13. Miehen ja naisen välinen yhdyntä lienee melko normaali asia, koska meitä on tällä pallolla liki 8 miljardia ihmistä.

 14. Joo, kyllähän sitä välillä ihan tykkääkin siitä miltä hydrauliikka tuntuu. Mieluummin sitä kuin saunaa. 😅

 15. 3.7.2022.

  Seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun muuttaneita ja sukupuolenvaihdostaan syvästi katuvia ihmisiä on entistä enemmän.

  Yhteiskunnan ja valtamedioiden unohtaessa heidät tyystin, he saavat nyt äänensä kuuluviin sosiaalisessa mediassa, kuten Oikea Media uutisoi 24. maaliskuuta 2022 artikkelissaan ”Vanha media ei pysty enää piilottamaan LGBT-agendan vahingollisuutta”.

  Oikea Media toi jälleen kerran esiin koko gender-ideologian valheellisuuden ja aggressiivisuuden kaikessa karmeudessaan sekä sen, miten suurta vahinkoa – pelkkiä traumoja – koulujärjestelmiimme tunkeutunut ja hallitukset läpeensä mädättänyt LGBT-ideologia aiheuttaa lapsille ja nuorille – itse asiassa koko yhteiskunnan eri osa-alueilla.

  Sosiaalisen median ”Detrans Awareness Day” -tapahtuma paljasti maaliskuussa lukuisten nuorten joutuneen harhaanjohdetuiksi ja vahingoittuneen vakavasti LGBT-agendan uhreina.

  ”Detrans” viittaa niihin, jotka ovat ”vaihtaneet” vastakkaiseen sukupuoleen, mutta katuneet päätöstä ja vaihtaneet takaisin syntymäsukupuoleensa eli palanneet takaisin alkuperäiseen, biologiseen sukupuoleen.

  Oikea Media onkin vuosien varrella tuonut julki lukemattomia upeita ”eheytymistarinoita” ja seuraavassa nostamme esille muutamia:

  https://www.oikeamedia.com/o1-184300

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *