Heikomman lyöminen on maan tapa

Hallitusta on täysin aiheellisesti haukuttu heikoimpien kiusaamisesta uusilla suunnitelmillaan. Vaikuttaa siltä että persoonat kuten eräs Eloranta ja eräs toinen Niemi-Laine ovat hyvin oppineet maan tavoille. Huomenna koko suomen AY-kenttä taas kerää voimansa ja mahtinsa, lyödäkseen kaksin käsin heikoimpia maahan, jotta voivat sitten vielä potkia perään.

Ei strategia, vaan asennevamma

JHL, SAK, EVVK ja BBQ voivat kaikessa rauhassa kertoa tämän olevan strategiaa, mutta se on yksiselitteistä valehtelua. Ei tämä ole strategiaa. Tämä on pahaisen kakaran jalan polkemista, hiekan potkimista kengille tai sitten puhdasta sadistista pahantekoa, kohdistettuna heikoimpiin. Selvähän se on että jos viet koululapselta tai vanhukselta ruoan, tai estät vähävaraisia käymässä töissä tai opiskelemassa, he eivät voi sille mitään. He voivat vain kärsiä.

Toinen huomio liittyy siihen ketä vastaan liitot eivät toimi ja sen ytimessä on hallitus. AY-liike ei halua toimia hallitusta vastaan, vaikka väittää omaavansa kritiikkiä hallitusta, ei lapsia vastaan. Tätä on vaikea olla lukematta rivien välistä. Miksi hallitusta ei vastusteta? Miksi ei ole mielenilmausta hallitusta vastaan? Miksi ei ole poliittista lobbausta? Miksi ei käytetä lain suomia mahdollisuuksia kolmikantakeskusteluihin? Miksi, taivaan tähtien sentään, ei uskalleta edes laittaa valtioneuvoston pullatarjoilua lakkoon? Lapsilta viedään ruoka nenän edestä ja vähävaraisilta vähätkin tulot, mutta ministeriltä ei uskalleta viedä edes kampaviineriä. Miksi?

Kolmas huomio liittyy vaikuttamiseen. Hallitus on väittänyt, että Suomen kieltämättä poikkeuksellisen laaja poliittisten lakkojen käytäntö on ongelmallinen. AY-liike tekee tässä täydellisen oman maalin osoittamalla hallituksen pointin täyden todeksi. Hallituksen ministereillä on naurettavan helppoa käyttää tätä keppihevosena ja niinhän he käyttävätkin.

Nämä kaikki tuotuna yhteen osoittavat ristiriidan: sanotaan vastustavamme hallitusta. Teoissa sen sijaan lyödään viattomia, vältetään aktiivisesti tekemästä mitään hallitusta vastaan, ja lopulta vielä avustetaan hallituksen propagandaa. Kertokaa nyt hyvät ystävät minulle miten tätä pitäisi lukea?

Ja ongelma jatkuu

Hallituksen toimissa on mitä ilmeisimmin ongelmia. Havainto maan täydestä konkurssista on totta, mutta keinovalikoimaa on todella aiheellista kritisoida. AY-liikkeen tulisi olla tässä mukana, sillä he edustavat lähes puolta maamme työntekijöistä – melkoinen porukka. Heillä olisi osaaminen, valta ja voima tehdä muutoksia. Heiltä on aktiivisesti pyydetty parempia ideoita. Heitä tarvitaan!

Toistaiseksi he kuitenkin nauravat räkäisesti, nostavat omaa palkkaansa, pistävät teräväkenkäiset saappaat jalkaan ja etsivät lähimpiä vähäosaisia potkittavaksi. Onneksi olkoon AY-pomot. Voisitte olla Suomen tulevaisuuden sankareita. Sen sijaan olette pahempia kuin koulukiusaajat, jotka ovat aika hemmetin pahoja.

38 vastausta artikkeliin “Heikomman lyöminen on maan tapa”

 1. Kenelläkään muulla enää kuin Suomen järjestäytyneellä työvoimalla ei ole voimaa puuttua hallituksen täydeiseen oikeudenmukaisuuden vastustamiseen heikoimpia kohtaan. Ei edes oppositio.
  Eli vika on yksinomaan hallituksessa, kun se ei kohdista taloudellisia vero ym.kohdentamisia varakkaisiin.
  Suomi on siis kaukana konkurrisista.
  Talouden tasapainottaminen voidaan tehdä paljon oikeudenmukausemmin.

      1. Kyllä hk kohta kertoo, että otetaan vaan lisää velkaa, koska punavirheiden mukaan valtion velkaa ei tarvitse maksaa koskaan takaisin…

       1. Näinhän vasemmisto toimii myös eduskunnassa kitisee ja vinkuu, mutta ei esitä yhtään mitään vaihtoehtoa.

        No vaihtoehtobudjetit julkaistaan lähiaikoina niin sittenhän se vasemmiston vaihtoehto tulee esille

  1. Kukaan muu Suomessa ei lakkoja halua kuin hallitus. Sillä se tietää itse olevansa syyllinen, jolloin on pelkurina helppo keihästää sairaita, köyhiä, osa-aikaisia, teollisuuden poispotkimia työttömiä, kun sillä ei ole älyä, luovuutta, osaamista, halua kuin helppoihin, eikä tilalle tarjota muuta kuin keppiä ja kurjuutta työpaikkojen luomisen sijasta.
   Ehdotankin taas kerran 90- luvun tapaan, kun tein Ilkka Kanervalle, perustaa valtion kustantama ”työarmeija” kaikille työkykyisille niin kauan kun teollisuus nousee palkkaamaan uudestaan.
   Kyllä Suomessa töitä löytyy it:stä, lapioon tai papista panssarivaunun kujettajaan kansantaiteilijoista puhumattakaan. Pääasia on, että kaikki ovat yhteiskunnan kelkassa mukana.
   Ai, että kuka maksaa ? Se, jolle työ tehdään ja terveysparannus että jälleen-jälleen-jälleen-työvoimavakuutusjärjestelmä.
   Kansalla on helvetin iso kivireki vedettävänä – kyvytön ja munaton hallitus.

   1. ”Ehdotankin taas kerran 90- luvun tapaan, kun tein Ilkka Kanervalle, perustaa valtion kustantama ”työarmeija” kaikille työkykyisille niin kauan kun teollisuus nousee palkkaamaan uudestaan.
    Kyllä Suomessa töitä löytyy it:stä, lapioon tai papista panssarivaunun kujettajaan kansantaiteilijoista puhumattakaan. Pääasia on, että kaikki ovat yhteiskunnan kelkassa mukana.
    Ai, että kuka maksaa ? Se, jolle työ tehdään ja terveysparannus että jälleen-jälleen-jälleen-työvoimavakuutusjärjestelmä…”

    Tämäkö se Karjalaisen vaihtoehto nyt sitten on?

    Esitähän vielä se hintalappu ja mistä ne rahat otetaan tähän jo Neuvostoliitossa suoritettun kokeiluun?

     1. Ei minun tarvitse mitään ehdottaa, hallituksen toimet on oikean suuntaisia, joten eteenpäin.

   2. Hallitus on syyllinen hallituksen huonoon politiikkaan. Yksinomaan ja täysin.

    AY-liike on syyllinen lakkojen suuntaamiseen heikoimpia kohtaan. AY-liike ei vastusta hallitusta, vaan heikoimpia. Tämä on heidän syytä, täysin, eikä hallituksella ole mitään osaa tai arpaa siihen. Jos he vastustaisivat hallitusta, sitten asia olisi eri.

 2. Ay-mafia on kertakaikkiaan murskattava – ei Suomi tästä suosta muuten selviä.

  Poliittiset lakot ja tukilakot on kiellettävä lailla.

  Laittomista lakoista on säädettävä ja tuomittava erittäin suuret sakot ja täysimittaiset vahingonkorvaukset. Tarvittaessa koko laittomasti lakkoileva liitto on lakkautettava ja sen koko omaisuus on tuomittava menetetyksi valtiolle.

 3. Juhanilla on kyllä vissi pointti siinä että jos laittomuuksista ei seuraa sopivaa sanktiota, se on turha laki.

  Tässä tapauksessa sopiva sanktio on euroja.

 4. Pitää laittaa kiertokirje joka kotiin ja kysyä, mitä mieltä eurosta. Jos kanta on myönteinen, niin pitää laskuttaa tonni / sierainpari, sillä eurottaminen on perussyy maamme köyhtymiseen.

 5. Hallituksella on enemmistö joten tekevät mitä tahtovat eikä korviaan lopsauta pikkulakoille.
  – Nuorten mahdollisuuksia on heikennetty
  – Työttömien mahdollisuuksia on heikennetty
  – Vammaispalveluja karsitaan koska hallitus ei anna rahaa
  Ainoastaan yleislakko voi herättää hallituksen ajattelemaan heikoimpia?

   1. Heikille tulee olemaan ja koko vasemmistolle helvetinmoista piinaa ja tuskaa seuraavat neljä vuotta ja oletettavasti myös pidempäänkin kun huomaavat, että mölyäminen ei auta kun parlamentaarinen voima puuttuu.

 6. ”Suurimmalle osalle suomalaisista tulevaisuus näyttää kuitenkin ihan hyvältä.

  – Budjetin lähetekeskustelun yhteydessä julkaisimme ensi vuoden osalta vaikutusarviot, jotka on tehty virkavastuulla. Niiden kertoma on hyvinkin maltillista ja täysin eri tasolla kuin opposition päivästä toiseen jatkuva pelottelu.

  85 prosenttia suomalaisista kuuluu kotitalouksiin, joiden tulot pysyvät suurin piirtein samana tai nousevat. Suuria eli 10 prosentin tulonmenetyksiä kohdistuu noin kolmelle prosentille. Suurimmat vaikutukset kohdistuvat ryhmiin, joilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä ja nostaa omia tulojaan.”

  https://www.suomenuutiset.fi/talouden-tilanne-kaantynyt-jalleen-heikompaan-suuntaan-suomen-julkinen-talous-on-tienhaarassa/

  1. Suurimmalle ??? Tässä onkin kysymys siitä, että myös ei- suurin osa, jota tämä ns.hallitus kohtelee kuin orjia, pysyisivät kelkassa mukana ja kansakunta ehjänä, saat…n rosv….t.

   1. Joopa joo, kyllä vasemmistopropaganda on löytänyt suotuisaa maaperää ja kaikki uppoaa sukkana sisään.

    1. Mikä vasemmisto ? Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on kaikkien asia paitsi änkyräoikeistopersujen.

     Kokoomuksen fiksun ja sivistyineen johdon, ennen Orpoa, teemana oli: ”pidetään kaikki mukana”.
     Saulikin kutsui kokoomuslaisena itseään ”työväen presidentiksi”.
     Nyt se entinen sivistyskokoomus on persujen orjuutta kannattava apupuolue.

     1. Kyllä sinä suollat vasemmistopropagandaa kuin Andessonin kaiku.

      Ja uskallan veikata, että et riviäkään ole hallituksen esityksistä lukenut.

      1. Mitä siitä ole luettavaa kun se on läpikohtaisin lehdistössä ja julkisuudessa ministerien lausuntoineen, kommentein, opposition toimesta ym. kritiikein käsitelty.

 7. Suomessa on hallitus toisensa jälkeen ostettu kannatusta sosiaaliturvaverkon silmäkokoa jatkuvasti supistamalla ja tämä on ollut mahdollista suurten ikäluokkien työpanoksella.

  Suurten ikäluokkien tuöpanokset on syöty ja viimeiset 15 vuotta Suomi on elänyt velaksi.

  Kun minä aloitin koulun niin meitä oli 58 ekaluokkalaista nyt ensi syksynä samassa koulussa aloittaa 10 ekaluokkalaista.

  1. … ja Suomi tulee elämään velaksi entistä pidempään, jollei verotukseen osallistu suuri joukko ”piiloverottamattomia” tuloja yrityksissä, tuloveronkiertoa pääomaveronkierrolla, suurituloisia
   ja omaisuuksia jne..
   … ja ellei työtä osata luoda
   .. ja ellei työvoimaa löydy töihin
   Leikkaamalla tämä maa ei nouse !
   Täysin tonttulan touhua, jossa hallitusohjelmaa ei edes kelpaa paskapaperiksi liian kovana.

   1. Niin, et kyllä ole lukenut riviäkään myöskään siitä.

    Juu, eihän meillä suurituloisten maksa veroja, eikä yrityksetkään, näinhän se menee.

    Ihmettelen vaan kun neljä vuotta meillä oli vasemmistolla kaikki valta niin miksi ihmeessä eivät moisia epäkohtia korjanneet?

 8. Samaan aikaan sanotaan että leikkaamalla ei maa nouse, ja vaaditaan leikkaamaan yritysten tukia. Kumpi se sitten on? Tässä on ehkä osasyy siihen että ay-liikekään ei halua toimia hallitusta vastaan, koska jos ruvetaan tehottomia tukia leikkaamaan, ay-liike on siinä tulilinjalla ensimmäisten joukossa.

  Hallitus ei halua koskea pyhiin lehmiin, siksi tulos on surkeaa. Ay-liike ei halua koskea pyhiin lehmiin, siksi tulos on surkeaa. Oppositio ei halua koskea pyhmiin lehmiin, siksi tulos on surkeaa.

  1. AY ajaa omia etujaan, oppositio omiaan että seuraavissa vaaleissa taas pääsisi valtaan, hallituksen tehtävä on ajatella maan etua, kokonaisuutta. Menisikö se pääosin tai edes suunnilleen näin?

    1. Ei yrityksiä vastaan – vaan lakkoilevat nimenomaan yrityksiä vastaan……………….

 9. Kyse liene Elorannasta jolle ykkös asia on ay-liikkeen vallan säilyminen demokraattisesti valitun eduskunnan yläpuolella.

  Kakkos asia on ay-liikkeen vallan säilyminen yritystä olla luottamushenkilö ominaisuudessa.

  Ei ihme, että jäsenmäärä on laskenut.

  Ymmärrän toki, että Ay-liike vastustaa kaikkia sosiaaliturvaleikkauksia,niitä kun maksetaan ay-liikkeelle esim. asumistukina, eikä tarvi edes veroja voitoista maksella.

  1. Hallitus ajaa yritykset mahdottomaan tilanteeseen, lakkoaaltoon, työvoiman entistä huonompaan asemaan kuten osa-aikaiset ja halukkuuteen kunnon töihin.
   Halitus häviää tämä pelin ja koko Suomi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *