Yhteiskunta tarvitsee maskuliinisuutta

Ilta-Sanomien paketti nuorisorikollisuudesta puhuu paljon rumaa kieltä. Kaksi merkittävintä nostoa ovat maahanmuuttajataustaiset sekä pojat ja nuoret miehet. Keskityn nyt näistä tilastoryhmistä jälkimmäiseen ja ehdotan, että olemme hylänneet psykologiset perusasiat.

Geenit vie, halusimme tai emme

Mitä yksinkertaisin, syväluotaavasti toistasataa vuotta tutkittu ja vuosituhansien ajan tunnettu asia kuuluu näin: keskiverto miespuolinen ihminen on keskimäärin taipuvainen toimimaan tietyllä tavalla. Yksinkertainen termi tälle on maskuliinisuus. Tässä kohtaa moni lööppimedia on jo kauhusta raivoissaan, eikös tämä ollut juuri sitä hirveintä ikinä? Toksinen maskuliinisuus on saanut yhtäläisyysmerkin maskuliinisuuden kanssa. Asiaa helpottaa vertailu: vesi on elämälle välttämätöntä ja kaikin puolin hyvä asia, mutta liika määrä vettä tappaa, kuten myös sen pääte. Sama pätee maskuliinisuuteen.

Keskiverto poika tarvitsee haasteita, seiniä eteensä kiivettäväksi, tiukkoja haasteita ja anteeksi nyt vaan, mutta jonkin verran tuskien kohtaamistakin, kompastelua ja puusta putoamista. Kodin pitää tarjota ehdotonta rakkautta, mutta ei hermeettistä kuplaa. Pojilta pitää vaatia paljon ja antaa mahdollisuus yrittää ensin itse. Poika tarvitsee vapauksia, mutta myös tiukkoja reunaehtoja.

Vanha kansa osasi

Vanhan kansan kasvatusneuvot opettivat pojille paljon asioita, joille on käyttöä tänäkin päivänä. Pojan pitää kantaa vastuuta itsestään ja läheisistään. Pitää olla sanansa mittainen tai ei ole mies ensinkään. Naista ei saa lyödä. Tunteita opetetaan käsittelemään fysiikan kautta. Kyllä mies itkeä saa, mutta viha käsitellään nostamalla rautaa, juoksemalla, iskemällä nyrkkeilysäkkiä tai potkimalla palloa. Se ei tarvitse järjestäytynyttä urheilua massiivisine lisenssimaksuineen, ainoastaan paikan, köykäiset välineet sekä esimerkin. Pojalle on hyvä olla joku mies jota katsoa vähän ylöspäin, sekä esimerkkinä että haasteen kohteena.

Tietenkin uuttakin nykypäivänä tunnetaan. Vaikkapa sukupuoli käsitetään laajemmin, eikä siinä mitään, joskin olisi hyvä siinäkin muistaa vanha tieto. Jungin teoria anima ja animus vuosisadan takaa korosti, miten tärkeää on jokaisen miehen löytää sisältään hiljainen feminiininen puoli sekä vastaavasti naisilta maskuliininen puoli. Jokaiselta tämä löytyy, vahvan yksilöllisenä, ja viisautta on oppia kohtaamaan se. Joissain maissa on merkkejä, että tämän täysin luonnollisen jaakobinpainin on annettu sekoittua sukupuolidysforian yliherkkään diagnosointiin. Ne ovat eri asioita ja molemmille on paikkansa. Transsukupuolisuutta on aina ollut ja tulee aina olemaan, mutta se koskee harvoja. Feminiinisen puolen tunteminen koskee sen sijaan pojista ja miehistä jokaista.

Hyväksy luontosi ja käytä sitä

On hyvä asia, että yhteiskunta ymmärtää vähemmistöjen ja harvinaisempien yksilöiden erityistarpeita, mutta sen ei tarvitse edellyttää enemmistöjen väheksyntää. Pääosalle kasvavista lapsista on eduksi seurata vaistojaan ja fiiliksiään. Niitä pitää tukea, niitä pitää rohkaista ja niille pitää antaa selkeät reunaehdot. Niin kodin kuin koulunkin pitää tarjota riittävät määrät sekä tukea että kuria. Yksi ei pärjää hetkeäkään ilman toista. Etenkin pojan pitää kohdata väärien tekojensa seuraukset ja tuntea ne (metaforisesti!) nahoissaan. Fyysinen kuritus on surkein idea, mutta epämukavuuden tunteen kohtaaminen on tärkeä osa kasvamista. Osa kivuista pitää kohdata, ei selittää ja lääkitä.

Loppuun linkkaan – taas – Tiedeykkösen jakson nuorten pahoinvoinnista. Tässä kontekstina oli koulu, mutta yleinen muistutus oli tärkeää: kasvava lapsi ja nuori tarvitsee turvallisen, vakaan paikan ja tilan jonka ympärillä kasvaa ja oppia. Täyttä huuhaata ovat puheet lasten vahvasta itseohjautuvuudesta sekä kaverivanhemmuudesta. Lapsi ei ole pieni aikuinen.

Surullisin puoli on, että kaikki ylläoleva on hyvin tunnettua, tutkittua ja ymmärrettyä asiaa, kasvatuspsykologian perusoppeja. Jokainen tämän päivän ongelma on aiheutettu yksinkertaisesti katastrofaalisen surkealla politiikalla ja muulla huonolla johtamisella. Virheitä ei ole tapahtunut, vaan ne on tehty. On harhaisesti kuviteltu, että trendikäs aate ohittaa vuosisadan verran opittua tietoa. On verrattain pieni ihme, että tutkittu ja varmistettu tiede olisi tässäkin asiassa ollut parempi tuki kuin säkillinen muodikkaita ismejä.

102 vastausta artikkeliin “Yhteiskunta tarvitsee maskuliinisuutta”

 1. Ennen ei ollut mitään tieteellisiä tutkimuksia kasvamisesta. Hyvin osattiin ilmankin, Arvo Ylppö hoiteli alun ja sitten vanhemmat ”Koivuniemen herran” kanssa. Sitten oli opettajilla iso rooli kasvatuksessa ja tämmösiä meistä tuli.

 2. Pentti, edellisessäsi on pieni ristiriita. Arvo Ylppöhän oli hyvin oppinut mies, vietti paljon aikaa Saksassa juuri silloin kuin näiden asioiden oppeja puitiin siellä paljon. Ounastelen että hän toi juuri tuota viisautta mukanaan ja kansantajuisti sen meille. Fiksua.

  Tokikaan yksin Jung ei riitä vastaukseksi, mutta se on yksi hyvä kulma mistä lähteä liikkeelle.

 3. Ihan vaan lyhyesti että Kyuun avauksessa arvostin erityisesti lausetta:

  ”On harhaisesti kuviteltu, että trendikäs aate ohittaa vuosisadan verran opittua tietoa”

 4. Tietenkin Ylpön opeilla mentiin Lastenlinnassa ne muutama päivä, mitä minäkin siellä olin. Minulla on niin ”hatara” muistikuva siitä ajasta, että saatan osan muistaa väärinkin.

 5. Haastan avausta vähän, koska se on mielestäni hieman yksipuolisesti fokusoituva, kuin kirjoitettu yksinhuoltajalle tai sellaisesta näkökulmasta, joka unohtaa, että lapsen kasvattamiseen hyvää tasapainoa tuo kaksi vanhempaa: isä JA äiti. Vaikka toki lapsi tarvitsee myös ihmiseksi kehittyäkseen kokonaisen kylän tai suuren joukon luotettuja ja luotettavia aikuisia.

  Erilaisilla lapsilla on erilaisia taipumuksia ja erilaiset persoonallisuudet, ja esimerkiksi psykologiasta tiedän, ettei vaikkapa suremiseen tai suruprosessiin liittyen ole mitään sukupuolittunutta sääntöä, että kaikki miehet käsittelisivät suruaan mieluummin fyysisten asioiden kautta ilman tarvetta sanallistaa tai puhua asioistaan, vaan kyllä on paljon miehiä, joilla on tarve ja joille on luontevaa puhua ja sanallistaa suruaan — sekä naisia, joille suruprosessi voi olla toiminnallisempi fyysisiin asioihin tai muuhun konkreettiseen tekemiseen purkautuva.

  Se, että redusoimme poikien tarpeet tai kehityksen ja kasvatuksen puhtaan maskuliiniseksi, jossa heille ei vaivauduta miettimään tai tarjoamaan mahdollisuuksia myöskin päästä pehmeämmin ja luovemmin toteuttamaan ihmisyyttään (en tarkoita mitään väkisin feminismiin pakottamista) on mielestäni suuri puute ja haitta poikien persoonien monipuolisuuden kehittymiselle — etenkin kun on valtavasti poikia ja miehiä, joille luovuus ja luovat taideharrastukset, musiikki, kirjallisuus, kehollinen itseilmaisu vaikkapa tanssin kautta (joka muuten voi olla kovinkin vaativaa ja itseä kurittavaa) jne. on henki ja elämä sekä omaa ajattelua rakentava mahdollisuus suuntautua vaikkapa omalle tulevaisuuden urapolulle.

  Tiedän ja tunnen poikia sekä miehiä, jotka valtavasti ovat kärsineet liiasta maskuliinisuudesta äidin ollessa poissa kuvioista vaikkapa, joka voi vaikuttaa surullisin tavoin koko heidän lopunelämiin sekä siihen, millaiset eväät heillä on muodostaa naisten kanssa toimivia parisuhteita. Toki isäkin tähän vaikuttaa, mutta ymmärtääkseni kaikista tärkein varhaisten kiintymyssuhteiden kannalta on oma äiti sekä vauvan suhde äitiin, sukupuolesta riippumatta.

  Se ei tarkoita, etteikö isääkin tarvittaisi, toiseksi hahmoksi ja vastapainoksi — samoin kuin koko kylää tai suurta luotettua joukkoa, jonka kautta lapsi hieman varttuessaan pystyy testailemaan ja harjoittelemaan sellaisia sosiaalisen vuorovaikutuksen eri sävyjä, joiden hallinnasta hänelle on valtavasti etua aikuisessa elämässään, jos mahdollisuus on ollut jo pikkuisena harjoitella omista vanhemmista etääntymistä ja itsenäistymistä turvallisesti luotettavien aikuisten luokse vaellellen — ja palaten sitten taas turvallisesti kotiin.

  Kaikilla lapsen sosiaalisen piirin hahmoilla on omat tärkeät roolinsa, olen ymmärtänyt.

 6. Juuri meneillään olevassa illan A-studiossa Ylellä psykologian professori Christina Salmivalli Turun yliopistosta esitti napakkaa kritiikkiä suomalaiseen vanhemmuuteen liittyen, jossa kuvasi myös vanhempien tietotaitojen olennaisuutta siinä, miten he kykenevät tukemaan lapsensa sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehitystä.

  Loistavaa kritiikkiä ja terevtullutta palautetta introverttiin Suomeen, jossa kuvitellaan että ydinperhe riittää, kunhan ruokaa tulee jääkaappiin ja joku kuskaa toukat kouluun ja kerhoihin sekä opettajien ja sossujen vastuulle, jotta suomalaisten vanhempien ei tarvitsisi vahingossakaan oppia sitä, miten puhua ja pussata lapsiaan kehittävästi. Kyllä vaan tarvitsee!

 7. Isättömyys näyttäisi olevan pojille usein ongelma, eikä se varmaan mikään ihme ole. Äiti antaa ”pehmeää rakkautta” mutta kun isä puuttuu niin rajat venyvät. Isän tehtävä on usein olla se ”paha poliisi” joka laittaa älyttömyyksille stopin. Lisäksi isän kuuluu tietysti antaa aikaa, olla ja tehdä jotain poikansa kanssa, jotta kunnioitus syntyy. Pelkkä kurinpito synnyttää kapinaa eikä lapsi ymmärrä sitä.

  Ps. Hesarissa oli mainio juttu Teemu Keskisarjasta ja hänen isästään. Ei ehkä liity tähän aiheeseen paljoa mutta on mahdottoman viihdyttävä lukea kun molemmat, varsinkin Teemu, laukovat suoria mielipiteitä toisistaan. Teemun isä on tiukka kommunisti, oikea stalinisti, jopa maolainen. Hyvin isä ja poika silti tulevat juttuun.

  1. Eihän kyse ole mistään isän puuttumisesta, vaan vastuullisuuteen opettamisesta eli seurausten opettamisesta, josta psykologian professori Christina Salmivallikin puhui, että vanhempien on osattava keskustella lastensa kanssa siten, että lapsi ymmärtää että vanhemmat ovat aidosti tosissaan jonkin vakavan asian suhteen — kysehän on ainoastaan rehellisestä tunnepalautteesta, jonka puute voi monille lapsille aiheuttaa ongelmia, olipa kyse sitten vanhempien ongelmista osoittaa aitoa iloa tai aitoa ja totista pettymystä jne.
   Tähän kykenevät niin äidit kuin isät, sukupuolesta riippumatta, jos vaivautuvat paneutumaan vanhemmuuteen sekä siihen, mikä merkitys rehellisellä, aidolla tunnepalautteella on, kuten myös miten tärkeää vastuullisuuden opettaminen lapselle on.

   Väkivaltaisuuden suhteen näkisin kuitenkin sosiaalisten vuorovaikutustaitojen kehittämisen olevan lapsille tärkeää, erityisesti jos on empatiavajakimpi yksilö, jolloin kirjallisuuden lukemisesta sekä kognitiivisella tasolla edes älyllisesti asioiden ymmärtämiseen kannustamisesta jo voisi olla fyysistä väkivaltaa ehkäisevä sekä moraalisia pidäkkeitä kehittävä vaikutus, vaikkei ihminen koskaan kykenisi sillä lailla asettumaan toisten saappaisiin, kykenisi hän älyllistämisen kautta ymmärtämään oikean ja väärän eron.

  2. Fyysinen kuritus sekä lasta kohtaan suunnattu fyysinen väkivalta on laiskan ja piittaamattoman ihmisen tapa nopeasti ohittaa omaan vanhemmuuteen liittyvä vastuu, joka vaatisi vanhemmilta ajan käyttöä sekä paneutumista siihen, kuinka tehokkaasti opettaa vastuun kantamista omalle lapselle.

   Vastuullisuuttahan voi aivan löistavasti opettaa lapselle myös laittamalla lapsi aktiivisesti tekemään jotakin sen hyväksi, että hänen negatiivinen ja tuhoisa tempaus korjaantuu. Ja vanhemman vastuu tässä on kulkea rinnalla ja oikeasti vakavissaan pitää huoli, että lapsi vie läpi sen vaaditun työn/ teot, joiden kautta hän oppii todellakin sen, että hänen teoillaan on seuraukset, joista hän itse kantaa vastuun.
   Ja toki lapsen teosta riippuen vastuun kantamis-projektin tulisi olla riittävän aikaavievä ja haastava, jotta lapsi sen tuntee nahoissaan sekä ehtii psykologisesti prosessoida, että tässä sitä todella nyt korjataan omia jälkiä ja hyvä niin. Ei mikään nopea helppo kotiaskare, vaan lapsen tekoon oikein ja sopivasti suhteutettu vastuuprojekti.

   Aikuisen väkivalta ei kerro rakkaudesta, vaan laiskuudesta, joka laistaa aidon rakkaudellisen läsnäolon sekä vierellä kulkemisen niin myötä- kuin vastamäissä.

   1. Fiksu isä olisi mielestäni sellainen, joka itse hitto soikoon ottaisi aikaa sitten ja osallistuisi myös itse poikansa kanssa tämän teon seurauksista vastuuta kantavaan projektiin.
    Fiksu isä ottaisi tällaisenkin mahdollisuutena oppia elämästä ja toisistaan yhdessä: hän osoittaisi pojalleen aidot ärsytyksen tunteensa sen suhteen, että joutui ottamaan työstä vapaata pojan idiotismin vuoksi. Fiksu isä myös toisaalta keskustelisi lapsensa kanssa produktiivisestikin vastuullisuudesta sekä niiden ihmisten tunteista sekä elämästä, joihin pojan teko on vaikuttanut rikkovasti. Produktiivinen keskustelu ei olisi vain syyttävää, vaan fiksu isä kysyisi myös omalta pojaltaan hänen ajatuksistaan sekä siitä, mitä tämä arvelee tekonsa uhrien kokevan ja tuntevan sekä millaiset ovat pojan ajatukset näin jälkikäteen sen suhteen, mitä hän on tehnyt.

    Jne.

    Jos minun pitäisi tehdä lapsi, olisi unelmieni isä joku eläkkeellä oleva pappa, jolla olisi sopivan lämmin ja älykäs sekä viisas luonne haastaa ja ymmärtää lapsia — sekä kaikki maailman aika keskittyä lapsensa kanssa leikkimiseen, lukemiseen, yhdessä touhuiluun sekä eräilyynkin jne. Eihän isän tarvitse olla mikään atleettihirmu voidakseen olla lapselleen loistava esikuva sekä peruskallio.

 8. Vielä aloitukseen viitaten: kuinkahan monella noista rikoksiin sortuneista pojista on kunnollinen, läsnäoleva isä? Veikkaan, ettei juuri kellään.

 9. ”Älä häiritse rullalautailevia lapsia” on luettu, mutta siitä ehkä toisessa yhteydessä.

  Lapsi tarvitsee rajoja ja rakkautta sekä molemmat vanhemmat, jos mahdollista.
  Lapsi, eritoten poika, tarvitsee myös miehenmallin. Jos omaa isää ei ole, niin sitten isäpuoli, isoisä, joku laatuisa mies joka on tarpeeksi paljon lapsen elämässä läsnä.

  Tässä taannoin, vuosiakin siitä on, tuli tv-dokumentti, joka käsitteli opettajien jaksamista, koulukiusaamista ja semmoista.
  Miesopettaja, tarkkailuluokkien ope kertoi. Hänen oppilaansa olivat pääsääntöisesti poikia. Hän tuli hyvin oppilaittensa kanssa toimeen. Hän teki oppilaille heti selväksi, että hän on reilu eikä hänen kanssaan pelleillä. Jos sana ei mene perille, lentää hänen luokaltaan hyvin nopeasti pois.
  ”Yhtenä päivänä, viimeisen oppitunnin jälkeen jäin luokkaan tekemään jälkihommia. Eräs oppilaista kysyi saisiko hän jäädä seurakseni, joksikin aikaa. Kotona ei ole ketään kun hän palaa koulusta. Sanoin pojalle että kyllä se käy. Poika rupesi puhelemaan ja ymmärtelin hänen sanoistaan hänen tykkäävänsä siitä, kun sanon asiat suoriksi. Ennen minun luokalleni tuloa hänelle ei ollut koskaan ennen sanottu, että sinä teet sen ja sen.

  Samainen ope kertoi myös, että hänellä on kohtakin enemmän vaikeuksia oppilaittensa vanhempien kanssa kuin oppilaiden. Duunareiden ja tavisten kanssa on ongelmia harvoin, pahimpia ovat kouluja käyneet ”ylemmän luokan” immeiset. He ottavat yhteyttä kärkkäästi ja vaativat jälkeläiselleen erivapauksia, rupeavat uhkailemaan tyyliin `Opettajan on hyvä tietää että heillä on tarvittaessa vaikutusvaltaa.´”

  Miettimään se dokumentti pisti.

  1. Sinulla ei taida kaikki olla ihan kotona, mutta eipä siitä sen enempää. Päivitän laitteeni tässä jonakin päivänä, vaikka olenkin ollut erittäin huono vaivautumaan.

   Sillä välin Lasse voi toki kertoa, että miksi kaksi vanhempaa on tärkeä yhdistelmä pikkulapsen kehitykselle?

   1. Rahaahan siihen menee, ja toki sekin näkökulma, ettei sen jälkeen enää sitten tule kirjoiteltua tälle alustalle, kun digitaalinen puhdistus ja päivitykset on suoriteltu. Sinällään paskamainen systeemi tällainen blogialusta, jossa kuka hyvänsä alustalle tunnuksen luonut mulkvist pääsee näkemään toisista tietoja sun muuta, joita paremmilla alustoilla ei väärille tyypeille valu. Nörtit toki nauttivat, kun saavat luotua minimivaivalla halpaa paskaa ihmisille, jotka he huijaavat alustoilleen.

   2. ”Sillä välin Lasse voi toki kertoa, että miksi kaksi vanhempaa on tärkeä yhdistelmä pikkulapsen kehitykselle?”

    Presidenttinä ollessaan Tarja Halonen sanoi lesboudesta ”Sittenhän lapsella on kaksi äitiä”, muistaakseni.

    1. En tiennytkään, että hän on ryhtynyt ”homolobbaajaksi”, mutta toki tuulet kun puhaltavat, viima viuhuu ja joet vievät pyörteisiin, niin jokainen päivä voi muuttaa mielipiteen toiseksi, riippuen toki aina eniten siitä, mikä missäkin yhteydessä itseänne voisi hyödyttää auttamaan teitä politisoimaan joka ikinen asia intersektionaalisen feminismin radikalismia tuhannesti idioottimaisempaan formaattiin, eli redusoimalla reaalikokoiseen peräreikään mahtuvaksi yksinkertaistukseksi. Vieläpä tuo lahkeessani roikkuukin, tosiaan.

    2. Niin ja tosiaan, lapsen toinen äiti voi toimia samanlaisena hahmona kuin isähahmokin, jonka kautta lapsi ensimmäisiä kertoja pääsee harjoittelemaan äidistään irtaantumista. Lapsillahan lienee ihan tällainen normaalin kehityksen vaihe, jossa yhtäkkiä isi tai se toinen vanhemmista muuttuukin suosituksi ja lapsi vähän kuin hylkää läheisyyden ykkös äitihahmon kanssa, joka on tärkeä psykologinen steppi toukan elämässä, mihin ei munia varmaankaan tarvita kuitenkaan kenenkään jalkoväliin. 🙂

  2. Näin se nykyään menee, jotkut vanhemmat uskovat sokeasti oman lapsen sepostukset siitä miten kaikki oli muiden syytä ja opettaja sortaa ja niuhottaa turhaan vain tälle yhdelle lapselle.

   1. Kannattaa itse jos narsismi kiinnostaa, perehtyä aiheeseen hieman syvällisemmin, niin ei sokeasti tarvitse uskoa kaikkea, mitä jokainen introvertti manipulaattori sepustelee. Ihan hyviäkin ja suht selkeitä videoita (jungilaisesta näkökulmasta) löytyy aiheeseen:

    https://youtu.be/Cq7pj6oPJ4M?feature=shared

    (Understanding Covert Narcissism / Vital Mind Psychology)

   2. ”intersektionaaliset femakot”, Helsingin Heppu sekä jokainen, joka uhkaa henkilön omaa suuruuden ja oikeassa olemisen toteutumista täytyy trollata, pilkata sekä ajaa blogeilta, haalien ympärilleen uskollisesti uhriutuvaa miestä myötäilevän ja nuoleskelevan joukon.

    Narsisti tarvitsee myös nk. syntipukin, jota kiusaa kuten koulukiusaaja, jota roolia minulle ja Heikille on aktiivisesti annettu, kannustaen omia uskollisia tukijoita/ koiralaumaa hyökkäilemään öyhöttäen meidän kommenttien kimppuun, ihan sama mitä kommentoimme, tulee uskollista tehtäväänsä suorittava narsistin oikea käsi Juhak kovistelemaan / punademuttelemaan.

    Asetelma on hyvin klassinen.

 10. Norpan aiempaan kommenttiin, en tiedä – mutta vertauskohta löytyy.

  USA:ssa tummaihoisista ongelmiin joutuneista nuorista pääosalla ei ole isää elämässään, tai muuta vastaavaa miespuolista tukihahmoa.

  Tietenkin kaksi vanhempaa on se mikä on ideaalia. Useimmiten jos vanhempia on vain yksi, se on naispuoleinen, lukuisista sinänsä varsin perustelluista syistä.

  Ei kaksi naista ole lähtökohtaisesti tippaakaan huonompi vaihtoehto tietenkään. Se on kuitenkin vielä verrattain pieni osa perheistä. Jotta tekstistä ei tullut puolen kirjan mittainen, oli parempi keskittyä keskiarvoihin.

  1. Luonnollistahan se olisi että siinä olisi isäkin. Erityisesti pojille tärkeää, kasvatus kun ei pääosin ole sääntökirjan lukemista vaan yhdessäoloa ja mallista oppimista.

 11. Minun on hyvin vaikea ajatella, että isättömyys tai isähahmon puute tai läsnäolo selittäisi poikien ongelmia, etenkin kun tiedän lukuisia ongelmatapauksia, joissa perheeseen on saatu uusi hyvä isähahmo jonkun väkivaltaisen sekopään jälkeen, josta huolimatta pojan ongelmat jatkuvat pojan päänsisäisinä ongelmina vähintäänkin.

  ”USA:ssa tummaihoisista ongelmiin joutuneista nuorista pääosalla ei ole isää elämässään, tai muuta vastaavaa miespuolista tukihahmoa.”

  — Entäpä Suomessa valkoihoisissa kantasuomalaisissa perheissä, joiden lapset aiheuttavat ongelmia, olisiko parempi vaihtoehto pakottaa äiti ja lapsi jäämään yhteen väkivaltaisen sekopään tai alkoholistin tai muuten edes-takaisin ramppaavan miehen kanssa, vaiko antaa äidille yksinhuoltajuus, jossa lapsi joutuu vain altistumaan isähahmon puutteelle, muttei muulle levottomuudelle, päihteiden käytölle ja perheväkivallalle?

  On niin paljon erilaisia tekijöitä sekä vanhempien puutteita, jotka voivat vaikuttaa eri tavoin lapsiin, etten yksinkertaisesti pidä pätevänä väitteenä sellaista yksinkertaistusta, että isähahmo ja maskuliinisuus tarjoaisivat vastauksen suomalaisten poikien ongelmien hoitoon.

 12. Vanhemman masennus, vanhemman psyykkiset tai päihteisiin liittyvät ongelmat, vanhempien kiireisyys ja läsnäolon/ ajan puute suhteessa lapseen, jonka murheiden käsittelyyn tai noteeraamiseen ei jää aikaa, huonosti tai osaamattomasti hoidetut erot, vanhempien yliälyllistävä suhtautuminen sekä terveen ja aidon tunnepalautteen puute, sairastumiset ja muut elämän traumaattiset vastoinkäymiset, joita ei osata/ vaivauduta hoitamaan huolella sekä järjestämään tarvittaessa perheterapiaa, omien sisarusten ongelmat, riidat vanhempien välillä, vanhempien sekä koulun ideologioiden raju erilaisuus sekä siitä johtuva paine ja rasite lapselle, koulukiusaaminen tai muut oppimisen ongelmat, jotka voivat johtaa monenlaisiin negatiivisiin ja kumuloituviin yhteisvaikutuksiin, joiden ehkäisyyn paras keino on jättää lisääntymättä ja koettaa rakentaa elämäänsä muita mielihyvän lähteitä kuin haaveet ja kuvitelmat täydellisestä perheestä tai raskaaksi tulemisesta, joka maagisesti parantaa kaiken.

  Lapset joutuvat kärsimään vanhempiensa puutteista, eikä kukaan lapsi pyydä syntyä tähän maailmaan etenkään narkomaanisen väkivaltahelvetin keskelle.

 13. Tiedän nuoria miehiä, jotka ovat tehneet päätöksen, etteivät halua lapsia, koska eivät tahdo että heidän omat huonot geenit siirtyvät jäkikasvulle — mikä on mielestäni erityisen kunnioitettava ja epäitsekäs valinta, jollaisia soisi näkevän enemmän.

  Naisetkin voisivat lopettaa kehollisuuksiensa ja alapäidensä sekä raskaana olevien palvonnan jakääntää fokusta tiedollisiin sisältöihin joita vanhemmuuteen ja kasvatusfilosofiaan sekä psykologiaan liittyy.

 14. Hillary Clinton sanoi vaalipuheessaan: ”Jos naiset olisivat saaneet päättää asioista, asuisimme yhä olkimajoissa:” Tämä ei pidä paikkaansa, olkimajatkin olisivat jääneet rakentamatta.
  Lainaus on Timo Hännikäisen kirjasta ”Kunnia”.

 15. Kyllähän isä voi olla yhtä hyvin äidin korvike, synnyttäjänä ei tietääkseni ollut yksikään isä. Varsinkin kuolemantapauksissa isä jää helposti yksin kasvattajaksi ja kaikki puuttellisuus pitää hoitaa vaan ostopalveluina.

 16. Niin, kyllähän älyllisesti kehitysvammainenkin voi olla äiti. Näin meillä oikeusvaltiossa painotetaan itsekkäitä oikeuksia ja vapauksia toisten kustannuksella. Ja rahan jumala ratkaisee.

  1. Sitten syyllistetään ja syytetään nuoria ja lapsia, jotka ovat teidän holtittomuuden, piittaamattomuuden sekä kapitalistisen markkinatalouden tuotoksia, jotka vaan elävät todeksi teidän kylvämiänne arvoja.

   Itsehän en lapsia hanki.

 17. Isätön lapsitehtailu pitäisi lopettaa.

  Yksi Suomen typerin ja lasta huomioimaton laki, kun yksinäisille äideille myönnettiin yhteiskunnalta hedelmöityshoidot.

  Pidän toimintaa yhteiskunnalta vastuuttomana, äideiltä itsekkään, ei millään muotoa lapsen edun mukaisena toimintana ja on jo suuri tasa-arvo-kysymyskin.

  Isätön lapsi kärsii koko ikänsä isän puutteesta, vaikka äiti oli kuinka hyvä ja rakas. Eniten yhteiskuntaa kapinoivat/ oireilevat kautta maailman juuri isättömät nuoret. Miksi siis tehtailla puoliorpoja, jos lapsi tarvitsee enemmän? Asiaa tutkineena jo -80 luvulla.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/isaton-lapsitehtailu-pitasi-lopettaa/

 18. Tai mitäpä jos Jouni Jämsä harjoittaisi sen verran kriittistä ajattelua, että kykenisi hahmottamaan ja kirjoittamaan ulostulonsa sen jälkeen muusta kuin heteronormatiivisesta ydinperhe-fiksaation näkökulmasta, jossa on täysin vailla tieteellistä perustaa jumiuduttu miessukupuolisuuden näkemiseen ainoana tapana manageroida lisääntymisensä tuotokset.

  On erittäin hieno asia, että sukusoluja voi nykyisin ostaa vaikka solupankeista, jolloin aidosti lapsia haluavat, joilla on varallisuutta sekä myös kenties aitoa kyvykkyyttä tarjota ihmisen toukalle stabiilimpaa kasvuympäristöä, voivat ryhtyä vanhemmiksi.

  Myöskin pitäisi hiljalleen rikkoa se tabu, joka tieteen tukemiseen liittyy siten, että naiset saisivat vapaasti kasvattaa kohduissaan sukusolukkoa sekä hankkiutua raskaaksi tuottaakseen biologista materiaalia lääketieteen käyttöön.
  Tähän itsekin voisin kernaasti ryhtyä, antaen kohtuni hyödyttää yhteiskuntaa.

 19. Jos miettii sitä, että lapsettomat sijais-vanhemmiksi haluavat tai adoptiolasta toivovat ihmiset joutuvat sentään läpikäymään jonkinlaisen kriittisen arvioinnin omasta soveltuvuudesta vanhemmuuden/ lasten kasvattamisen tehtävään, niin siihen nähden on täysin holtitonta ja vastuutonta, että kaikenlaisilla narkomaaneilla sun muilla sekopäillä on pyhä ja koskematon oikeus tuottaa maailmaan ihmisiä, joiden elämä menee rikki ja jotka rikkovat parhaansa mukaan myös toisten elämiä.

 20. Perheväkivallasta sekä kumppaneidensa raiskauksista sekä vastuuttomuudesta tulisi saada ankarat rangaistukset sekä lopunelämän kattavat lähestymiskiellot, kuten pedofiilit jenkkilässä, jossa heitä ilmeisesti valvotaan aika tehostetusti jopa sen suhteen, mille asuinalueille ja kuinka lähelle lapsia voivat muuttaa.

 21. Jos mies pahoinpitelee lastaan, hänet tulisi mielstäni steriloida pysyvästi, ei vain ommella piuhoja hetkeksi umpeen.

 22. Naisten tulisi myös lopettaa tuhoisa ja säälittävä uhriutuminen, jossa he heittäytyvät avuttomiksi pikkutytöiksi, jotka eivät muka kykenisi puolustautumaan tai kostamaan väkivaltaisille miehille, vaan alistuvat ja alistavat jälkikasvunsakin karsean rikkovalle kärsimykselle, jossa mies saa tehdä mitä hyvänsä, rampata baareissa ja sekoilla ja laistaa vastuusta, jonka jälkeen hankitaan joku seuraava ”supersankari”, joka sitten pelastaa ja muka korjaa kaiken.

  Naiset menkööt kuntosaleille ja nyrkkeilemään sekä harjoittelemaan itsepuolustusta, jolloin voi vetäistä kunnolla turpaan väkivaltaista miestä tai omalla ylipainolla tukehduttaa sekopäinen psykopaatti alleen.

 23. Toivon, että myös oma eksäni löytää mahdollisimman älykkään, ylipainoisen ja maskuliinisen naisen, joka pystyy tarvittaessa yhdellä kädellä nostamaan miehen jäähylle naulakkoon roikkumaan.

 24. Pitkälettiset kumppaneitaan tai kanssaihmisiä sähköisesti vainoavat tai vanhusten tileiltä rahat varastavat nörtit voisi minun puolestani myös ripustaa hiuksista viikoksi jonnekin puunoksalle roikkumaan myslipatukan ja juomapullon kanssa.

 25. Kaljupäisille rikollisille tulisi jonkun lääkärin ruuvata ohimoille kiinnikkeet, joihin saisi kantohihnan, josta heidät voisi ripustaa puunoksalle.

  Tai vaihtoehtoisesti häiriintyneiden miesten kumppaneiden tulisi saada oikeus lääkitä ja kemiallisesti rauhoittaa kumppaninsa aina tarpeen vaatiessa.

 26. 23.5.2018. ”Naisten väkivalta on yhä tabu, vaikka äidit kohtelevat lapsia kaltoin useammin kuin isät – Uusi väitös osoittaa, että apua saa vertaistuesta.

  Väitöstutkimuksen mukaan suuri osa perheväkivaltaa käyttäneistä on kokenut lapsuudessaan kaltoinkohtelua ja parisuhteessa väkivaltaa.

  Naisten käyttämä perheväkivalta on Suomessa yhä tabu. Siihen voidaan kuitenkin puuttua tehokkaasti, selviää tuoreesta väitöstutkimuksesta.

  Terveystieteiden maisterin Pia Keiskin väitöskirja tarkastetaan Tampereen yliopistossa ensi viikolla. Keiskin mukaan naisten perheväkivaltakäyttäytyminen on heikosti tunnistettu ja tunnustettu ilmiö.

  – Rikostilastojen valossa miehet käyttävät lievää parisuhdeväkivaltaa enemmän kuin naiset, mutta vakavaa parisuhdeväkivaltaa käyttävät miehet ja naiset melkein yhtä paljon. Lapsia kohtaan perheväkivaltaa käyttävät äidit enemmän kuin isät, Keiski sanoo.

  Väitöskirjan tutkimukseen osallistui yli 130 naista. Tutkimuksessa selvitettiin naisten perheväkivaltaan liittyviä kokemuksia. Naiset tapasivat toisiaan kerran viikossa 15 viikon ajan ja työstivät tunteitaan. Tämä auttoi monia.

  Lapsia ja puolisoa kohtaan
  Tutkimukseen osallistuneet naiset olivat käyttäneet väkivaltaa suunnilleen yhtä paljon lapsia ja puolisoa kohtaan. Osa kohdisti väkivallan kumpaankin.

  – Pitää myös muistaa, että vanhempien välinen väkivalta on väkivaltaa lasta kohtaan, vaikka se ei suoraan lapseen kohdistuisikaan, Keiski lisää.” – Yle Uutiset.

 27. Jos Pamela tunnistaa oman väkivaltaisuutensa, hän tekee viisaasti jos ei hanki omia lapsia.

 28. Kuka jaksaa näitä pistävän homeisia säälittäviä ja miehiä uhriutumaan sekä naisvihaamaan kannustavia lässytyksiä, joiden kirjoittajalla ei ole munaa edes kirjoittaa kommentteja omilla kasvoillaan, vaan sen sijaan ripustautuu peräreiäksi toisten lahkeeseen. En ihmettele, miksi Helsingin Hepun kaltaiset ihmiset ovat jo poistuneet alustalta, itse seuraan pian perässä.

 29. Suosittelen myös Helsingin Heppua sekä jokaista yksityisyydestään vähääkään välittävää hankkimaan kaikki uudet laitteet modeemeja myöden, joille ei missään tapauksessa tule kirjautua koskaan vanhoilta laitteilta eikä liittymiltä, joilta on kirjoitellut Pirkan blogeille.

  Kaikki uudet sähköpostit uusine salasanoineen sekä puhelinliittymät kokonaan vaihtoon.

  Sen jälkeen ei kannata kirjoitella kuin sellaisille suurille alustoille, joilla yksityisyydensuojastaan kykenee pitämään kiinni.

 30. Rikosilmoitusta en suosittele tekemään, koska sellainen ei hyödytä ketään, vaan oikeudenkäynnit työllistävät ainoastaan juristeja sekä tuomareita. Lisäksi poliisi on Suomessa pitkälti täysin kyvytön suoriutumaan työtehtävistään, kun laki ja itsensä kupliin eristäneet lässyttävät hyväihmiset hyysäävät rikollisia siten, että narkomaaninen kleptomaanikin saa rauhassa jatkaa asumistaan omassa naapurissa sekä säilöä omaan varastokoppiinsa avoimesti muilta varastamansa tavaran, jota ei ole saanut myydyksi.

  Älykkäämpiin rikoksiin ei konstaapeli leuka kykene edes ottautumaan, koska hänellä ei juuri ole suhdetta muuhun kuin kuntosalilla bodaamiseen sekä instapyllyjen selailuun ja takavarikoidun nuuskan kauppaamiseen poliisiaseman takapihalla.
  Vaikka syyttäjä laittaisi heidät uudelleen tutkimaan ja tekemään työtä, on se tyhjää ja tuloksetonta, jossa rikoksen uhri joutuu kuukausitolkulla tekemään tutkijan työt sekä kantelut ja valitukset, joista seuraa vain paperityötä rikoksen uhrille itselleen, mikä ei auta rikoksen selvittämisessä, johon konstaapeli leualla ei ole älyllistä kompetenssia.

  Jälkikäteen henkisesti loppuun kuluttavien sekä nihilisoivien oikeudenkäyntien päätyttyä voi itse ottaa yhteyttä poliisin tekniseen tutkijaan, jolta saa asialliset neuvot tietoturvaan liittyen. Muuta apua eikä tukea poliisilta saa, puhumattakaan rikosten selvityksestä, kun Tampereellakin kuulemma jokaisella poliisin rikostutkinnassa työskentelevällä on about 200 avointa tutkintaa pinossa, joka vaan kasvaa kun he pakenevat kahvitauoilleen, työntäen leukojaan kottikärryissä edellään.

   1. Melko selkeästi asiani ilmaisin omin sanoin, ilman säälittävää pelkoa siitä, että jos kirjoittaa enemmän omasta päästä netistä lainailujensa sijaan, voisi jollekulle paljastua nopsaan, että koko oma show ja pelleily on puhdasta teeskentelyä ja nettitrollaamista.

    Juhak:lle en erikseen viitsi vaivautua vastaamaan, sillä hän on jostakin syystä omaksunut täydellisen aivottoman säestäjän roolin, jossa hänellä ei käytännössä ole koskaan mitään sanottavaa mihinkään paitsi loputonta punademuttelua ja perässä-öyhötystä, joka on sekä helvetin tyhmää että aivan saatanan epäseksikästä.

  1. Lissukka on katkera kaikille muille ja mollaa holtittomasti muita, kun ei katkeruuttaan mihinkään saa asiallisesti puretuksi.

   1. Pirkan blogien huonokäytöksinen ja rikollinenkin sekopääjoukko ei edusta missään suhteessa ”kaikkia” ihmisiä, vaan aivan saatanan säälittävää vähemmistöä, jolle pitää holhota nettiin ilmaiseksi joku terapiakolkka, jotta saatte verbaalisesti purettua itsestänne ulos sisäiset mutaliejunne, mikä on armon teko ja varmaan säälistä ylläpidetty systeemi.

   2. ”itsekin teet niin”

    — Totta helvetissä käyttäydyn mulkkuja kohtaan kuten he minuun suhtautuvat.

    1. Noin tilastollisesti kommentteja luettuna lähinnä se olet sinä liisa, joka se mollauksen aloittaa useimmiten.

     1. Onko tämä joku hölmöläis-kerhon älyvapaa vitsi, että tehtyänne itse typeryyksiä/ osallistuttuanne epä-eettiseen ja rikolliseen toimintaan, alatte öyhöttää sitä kohtaan, joka suhtautuu vastenmielisyydellä siihen, mihin hänet on mukaan imaistu.

      1. Minä en ole pyrkinyt mukaan Pirkan blogeille, vaan pyytänyt jeesiä/ näkemystä yksityisiin teknisiin ongelmiini, joita en myöskään ole pyytänyt, enkä kenellekään mitään tehnyt, mutta saanut kuitenkin valtavat ylimääräiset lastilliset hevonpaskaa niskaani sekä kutsun tälle alustalle, jossa kun yirtin alkuun olla normaalisti, sain moderaattoria myöden toksista Jessika Arottelua sun muuta patoumaa niskaani, vaikken koskaan oma-aloitteisesti olisi koko alustalle mukaan lähtenyt, ellen olisi tuntenut jotakin kiitollisuudenvelkaa sekä halua olla jollakin lailla mukava minua jeesinyttä, mutta kuitenkin minuun pilkallisella toksisuudella suhtautuvaa ihmistä kohtaan, jolle pitkään yritin olla mukava ja ymmärtävä, mikä ei johtanut mihinkään. Näin.

       Katsoin, että asia riitti minulle, kun jatkuvasti sain hämmentävän tylyä suhtautumista kun itse yritin olla jotenkuten sosiaalinen. Ei kiinnosta yrittää enempää, kun se ei millään tasolla palkitse.

     2. Kutsuisinko itse jonkun haavoittaneesta paskanperkauksesta ulostuvan rauhaa ja myönteisyyttä ansaitsevan keskelle naisvihamielistä huonokäytöksistä ja rasistista roskajoukkoa? En. En ole niin myrkyllinen ihminen, että minulla olisi tarvetta rääkätä ventovierasta minulta jeesiä kysyvää niin.

      Kaikilla ei kuitenkaan ole empatiaa hahmottaa mikä on kohtuullista.

     3. Jos järjestät pornojuhlat kattoterassilla, tuskin kutsut sellaisiin omaa mummoa ja vaariasikaan. Aivan yleistä itsestäänselvyyttä suurimmalle osalle.

     4. Tai saanko mielihyvää sellaisesta, että voin sähköisesti vainota jotakuta, jolle heitellä blogeilla täkyjä kuten Tanskan tilanteeseen liittyvää muka-kannustamista että ”Mikset sitten ole perehtynyt Tanskan tilanteeseen” kun yritän keskustella asiatasolla asiasta. Jonka provoamisen ainoana tarkoituksena katsoa, pompinko sätkynukkena kotitietokoneella heti toisen kehoituksesta lukemaan jostakin Tanskan poliittisesta tilanteesta, johon jo Toni Lahtiset sun muut ovat aivan riittävän fiksuja kommentteja heittäneet.

      Tai kun toisessa avauksessa jälleen lasten kasvatukseen liittyvään asiaan kommentoin asiatasolla, tulee sekopää perässäni trollaamaan skeittaaviin lapsiin liittyvän kirjan lukemisistaan, aivan sattumalta tyhjästä kun itse olen kotitietokoneellani katsonut tubessa videon suomalaiseen skeittaajaan liittyen.

      Ymmärrän toki, että tällainen on varmaan todella viihdyttävää ja huikean kiehtovaa, itselleni ei. Pidän häiriintyneenä käytöksenä ja rikollisena vainoamisena.

      1. Liisan kommentista.”Tai kun toisessa avauksessa jälleen lasten kasvatukseen liittyvään asiaan kommentoin asiatasolla, tulee sekopää perässäni trollaamaan skeittaaviin lapsiin liittyvän kirjan lukemisistaan, aivan sattumalta tyhjästä kun itse olen kotitietokoneellani katsonut tubessa videon suomalaiseen skeittaajaan liittyen.”

       Panin kommenttini alkuun sanat ”Älä häiritse rullalautailevia lapsia” on luettu, mutta siitä ehkä toisessa yhteydessä.
       Vihjasin sillä Jordan B. Petersonin kirjaan ”12 elämänohjetta”. Vihje oli tarkoitettu niille, jotka lukevat valistavia nykyteoksia feminististen pseudotekstien sijasta.

       Sanot minua sekopääksi.
       Miten vain salaviisas kana-aivoinen femakko.

       1. Liittyy edelliseen kommenttiini. Kirjoitin ensimmäisen kommenttini tähän ketjuun 12.9. klo 00.04. Panin kommentin alkuun ”Älä häiritse rullalautailevia lapsia”, on luettu, mutta siitä ehkä toisessa yhteydessä. ”Älä häiritse rullalautailevia lapsia, on väliotsikko Jordan B: Petersonin kirjassa ”12 elämänohjetta”. Tämä väliotsikko kattaa 54 sivua ja siinä on painavaa asiaa (myös) aiheesta, jota Kyuu Eturautin blogi ”Yhteiskunta tarvitsee maskuliinisuutta” käsittelee.

     5. Ja kun tätä tapahtuu yli vuoden, lukuisten eri asioiden tiimoilta, jonka jälkeen en enää jaksa reagoida asiaan, tulee seuraavaksi syyttelevä psykopaattiryöpytys, kun sekopää ei ole saanut aiheutettua haluamaansa reaktiota.

      Tämähän on kuivan väsyttävää minulle. Olen aikapäivät sitten menettänyt yksityisyyteni henkilötunnuksia myöden sekopään käsiin, joten melko turhaa touhua enää tässä vaiheessa reagoida jo tutuksi käyneeseen hevonpaskaan.

      Jos se tekee minusta sosiopaatin, niin böö.

      1. Kun olet menettänyt se ”yksityisyytesi” yhdelle ”sekopäälle”, niin sekö muka oikeuttaa kaikkien miesten mollaamisen?

 31. 70-luvulla määrätty ”vapaa kasvatus” on siemen kaikelle nykyiselle pahuudelle. Sitäkään ennen ei lapsia pahoinpidelty, vaan annettiin vähän tukkapöllyä, tai luunappi, jos oli aihetta.
  Siinä sivussa aloitettu leikkimatematiikan opetus, jossa opiskeltiin joukkoja ja halkioita, vai oliko ne alkioita!?
  Käytännössä kaikki hyvä romutettiin.

 32. Juristin varaama aika poliisiasemalla menee siihen, että ensin odotellaan puoli tuntia aulassa, jonka jälkeen kyynistynyt naisjuristi joutuu hississä toteamaan poliisille, että paremmin päästäsisiin kerrokseen ja hissi liikkuisi, jos konstaapeli painaisi nappia.

  Tämän jälkeen juristia sekä rikoksen uhria juoksutetaan poliisiasemalla huoneesta toiseen, koska konstaapeli ei saa yhdessäkään huoneessa omia koneitaan pelittämään siten, että asiaa voitaisiin yleensäkään lähteä hoitamaan.

  Tällä tasolla suomalainen lainvalvonta on. Ja naapurin narkomaanine kleptomaani sekä älykkäät sekopäät nauravat.

 33. Psykopaatti on tyypillisesti hauskaa ja viihdyttävää seuraa. Hän ei ole lainkaan ujo tai pidättyväinen, ja häntä saatetaan pitää älykkäänä ja viehättävänä. Psykopaatin kanssa on aluksi hyvin helppo tulla toimeen.

  Psykopaatti onkin todellisuudessa pinnallinen, lipevä, itsekeskeinen, mahtipontinen, valheellinen, petollinen, manipuloiva ja impulsiivinen. Hän ei kykene tuntemaan syyllisyyttä, katumusta tai empatiaa. Hän käyttää ihmisiä hyväkseen ja vieroksuu vastuunottoa. Hänellä ei ole selkeitä päämääriä tai tavoitteita.

  Psykopaatti on patologinen valehtelija, joka voi uskotella kollegoilleen, että hänellä on esimerkiksi erityinen suhde esihenkilöön. Hän on ahne vallalle ja voi esittää, että hänellä olisi enemmän valtaa kuin todellisuudessa on.

  Jos psykopaatti jää valheistaan kiinni, hän on mestari muuttamaan tarinaansa. Hän osaa ohittaa tilanteen olankohautuksella ja selittää sen sujuvasti omaksi voitokseen. Hän saattaa syyttää toista osapuolta siitä, että tämä on ymmärtänyt asian väärin.
  Lähde:Onko työkaverisi röyhkeä, itsekeskeinen tai manipuloiva? Hän voi olla psykopaatti – näistä piirteistä tunnistat
  Inka Ikonen 20.6.2023.

 34. Jep jep, kun persoonallisuushäiriöiden ryppään B-luokassa olevan empatiavajakin omat harhat alkavat jälleen kummittelemaan päässä, kun oma äly kuten ei kognitiivinen älyllistäminen tuo hallinnantunnetta maailmassa, joka on niin hurjan kaoottinen.

  Se tuntuu varmaan kurjalta.

 35. Ei ole ensimmäinen eikä toinen kerta, kun minua on solvattu mm. ”psykopaatiksi” ja ”suloiseksi sosiopaatiksi”.

  Jospa bentsodiatsepiini toisi rauhaa.

 36. Saako enää mies kritisoida naista?
  Sofia Syväoja.13.10.2022.

  ”Orpo oli maininnut haastattelussa, ettei päässyt puhumaan keskustelutilaisuudessa ministerien kiljumisen vuoksi, ja tämä maininta oli järkyttävää sukupuolisyrjintää?

  Jos Petteri Orpo ja vaikkapa Jussi Halla-aho huutaisivat niin raivokkaasti haastattelussa, ettei muille jäisi puheen tilaa, käytös tuomittaisiin täysin sopimattomaksi heidän asemalleen, ja heiltä vaadittaisiin julkisia anteeksipyyntöjä ja jopa vihjailtaisiin voiko puolue antaa heidän jatkaa noin korkeassa asemassa aggressiivisuuden vuoksi.

  Ihmettelen minne yhdenvertaisuus ja sananvapaus on kadonnut yhteiskunnastamme, miehet eivät ilmeisesti saa kritisoida naisia julkisesti enää ollenkaan, ja tätä kutsumme liberaaliudeksi?”.
  Lainasin tätä Uuden Suomen puolelta.
  ————————————————————————
  Että saako mies tänä päivänä kritisoida naista?
  Saa ja ei. Jos nainen on radikaalifeministi, on paras olla kritisoimatta, paitsi jos on norsun nahka eikä pelkää paskamyrskyn raivoa.🧛‍♀️🧛‍♂️

  1. Sofia Syväoja on lääketieteen opiskelija, Tutkija, neurobiologia Oulun yliopisto. Näin lukee hänen henkilötiedoissaan.
   On ymmärrettävää, että femakot pelkäävät tällaisia nuoria naisia.

 37. Kukaan ei pakota ketään sekoilemaan saati vainoamaan kanssaihmisiä tai osallistumaan vainoajan sekopäisiin valta-fantasioihin, vaan vitsi muuttuu lähinnä erittäin väsyttäväksi ajan kanssa loputtomiin toistettaessa.

  Olen saanut aikanaan sähköpostini täyteen koukeroisen vihamielistä jorinaa, jossa sekopää on kertoillut jostakin Walt Disneyn salatuista elämistä, jossa kaverilla väitetysti oli joku tapa lasin takaa katsoa kun huorat hieroivat ihmisenpaskaa lasiruutuun, johon minua verrattiin, toisen selittäessä olevansa itse kuin Walt Disney, muiden herra ja luoja, joka liikuttelee omia hahmojaan jossakin sairaassa fantasiassa.
  Nämä kaikki meilit lähtivät suoraa poliisien perattaviksi, joihin heidän oli vaikea muodostaa muuta suhdetta kuin leimata minutkin sekopääksi, koska olin ollut suhteessa, jossa minulle suollettiin sellaista paskaa.

  Sairas padottu viha ja halu kostaa, joka projisoitiin minuun, koska olin vuorovaikutuksessa toisen ihmisen kanssa, jonka kanssa oli mukava ja luontevaa keskustella ja jolla sattui olemaan empatiaa sekä akateemisesti korkeampi koulutustaso, jotka ilmeisesti kaikki aiheuttivat silmitöntä raivoa sekä halun kostaa minulle, kun ensin itse oli tunkeutunut yksityisyyteeni ja lukenut yksityistä viestintääni, jolla itsensä sai provosoitua narsistisen raivon valtaan.

  Sekoiltuaan itse ensin koko kesän niin väsyttävästi, että itse olin toisen mielenterveysongelmien hoitajana ja myötäeläjänä kuluttanut energiani täysin loppuun ja kaipasin normaalia, aikuista fiksua juttuseuraa.

  Mutta tämähän ei käynyt laatuun, vaan sekopään piti saada näyttää minulle valtansa sekä soitella kaikille läheisilleni sekä myös miehelle, jonka kanssa olin jutellut, vaikkei kukaan alunalkaenkaan hyväksynyt suhdettani sekopäähän saati olisi halunnut olla hänen kanssaan yhtään missään tekemisissä.

  Ja niin tämä johti oikeuteen, josta sentään sain lähestymiskiellon, joka ilmeisesti on toiminut ainakin suhteessa läheisiini. Mutta sekoilut suhteessa minuun vaikuttaisivat jatkuvan.

 38. Olipa taas kiusallista kiemurtelua kun tänään totuus suomalaisten korkea-asteen koulutustasosta tuli julki.

  Li Andersson ja muut hallituksen jäsenet yrittivät ottaa pisteet kotiin omakehulla toisen asteen pakollisuudesta, mikä kuulemma tulee muuttamaan suunnan. Surullista on, että ainutkaan Hesarin haastattelema kansanedustaja ei ottanut esiin rehellisesti mistä on kyse(tai sitten Hesari ei julkaissut näitä lausuntoja).

  Intersektionaalisen feminismin karmeat vaikutukset näkyvät.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sofia-syvaoja/intersektionaalisen-feminismin-karmeat-vaikutukset-nakyvat/

  Kiusallisuus tulee kuitenkin siitä, että hallitusohjelmaan pultatun intersektionaalisen feminismin mukaan tilanne, jossa valkoisia miehiä syrjitään ei ole mahdollinen. Intersektionaalisen feminismin mukaan he ovat kaikista ”etuoikeutetuin” ryhmä, joka sortaa muita.

  Jotta poikien ja miesten aseman edistämiseen kohdistuvia toimia voitaisiin aloittaa, pitäisi kuitenkin ensin myöntää ongelma, joka ikävästi horjuttaisi intersektionaalista ideologiaa. Intersektionaalisen teorian totuuksista ei ole löytynyt näyttöä Suomesta eikä Yhdysvalloista, joten on erittäin huolestuttavaa, että maamme hallitusohjelmaan on ylipäätään otettu tällainen salaliittoteoriaa muistuttava trendi-ideologia, joka nyt määrittää surullisella tavalla nuorten miesten tulevaisuutta.

  Hallitus on saatava vastuuseen tämän epätieteellisen hömppäideologian vaikutuksista maan johtamiseen ja poikien epätasa-arvoiseen asemaan on puututtava kiireellisesti.

  1. Mistä näitä tusinatyttösten pinnallisia höpötyksiä löytyy, joilla he voivat esiintyä hyväihmisinä jonkin hyvän ja todella syvällisen asian puolesta puhujina näkemättä mitään todellista vaivaa minkään eteen, kunhan nettiin ihmettelevät vähän niinkuin ekaa kertaa viattomina olisivat havahtuneet jonkin tääärkeän asian äärelle.
   Onhan se validia ja kaikkia palvelevaa, että kielletään kaikilta lapsilta vaikka mahdollisuus opiskeluun, koska koulukiusaaminen.

   Sen sijaan, että hyväksyttäisiin realiteetit, että pikkulapset nyt vaan ovat osin raakalaismaisiakin toisilleen, johon vaikuttaa moni tekijä perhetaustoista ihan biologiseen aivojen etuostalohkon alikehittyneisyyteen sekä geeneihin, persoonallisuuteen ja lasten valvontaan.
   Helpompi syyttää lapsia ja feministejä kuin suunnata katse vähän syvemmälle ja vähän fiksummin.

   Syrjäytyneiden miesten asiaa ei auta naisten haukkuminen. Älkääkä naiset koskaan erehtykö haksahtamaan syrjäytyneen narsistin runolliseen uhritumiseen, jonka funktio on ainoastaan saada toinen lumottua introversiolla, josta puuttuu narsismin ekstrovertille muodolle tyypillinen itsekehuun ja ulkoiseen pinnalliseen charmiin kietoutuva viehättävyys, jota introvertilla narsistilla ei ole, jonka vuoksi sellainen joutuu saalistamaan uhriutumalla vedoten naisten hoivavietteihin.
   Mutta annas olla, kun olet saanut sellaisen nostettua jaloilleen sekä vakuutettua omasta kiinnostuksestasi, kampeaa tämä runollisen kaunopuheisen sairaita höyryjään suoltanut yllättäen niskan päälle ja ryhtyykin irvailemaan yhdessä häiriintyneiden eksiensä kanssa sinulle sinun väärinkäytöksistäsi, tarkoituksenaan kääntää asetelma omaksi edukseen, jossa hän ottaakin dominoivan roolin josta käsin sekoilee, solvaa ja projisoi sairaalloisen mustasukkaisia syytöksiään sinuun, jonka tehtävä on pyydellä anteeksi asioita, joiden et koskaan olisi kuvitellut voivan loukata, tajuamatta, että pelin henki on ainoastaan kumittaa naisen omat rajat sekä terve kritiikki, jotta toinen saa riittävästi tilaa ryhtyä täyttämään koko ihmissuhteen omalla itsellään.
   Tällainen hienopuheinen runopoika vaikuttaa niin herkältä ja tahdikkaalta, eikä kukaan pystyisi kuvittelemaankaan millaista törkeää myrkkypaskaa tällainen läheisimmilleen suoltaa, pitäen tiukasti kulissit puhtaina.

   Älkää naiset erehtykö oman itsenne tähden hoivaamaan näitä kaunopuheisia ihmishirviöitä, joiden elämässä ei ole mitään mieltä muuta kuin sairas todellisuuspako ja pelaaminen, itsensä pakeneminen pinnalliseen ihannekuvaan sekä koulutukseensa, jota he itse vihaavat, mutta joka takaa heille mahdollisuuden statukseen ja arvovaltaan josta käsin halveksuvat ja jopa teidän kahden kesken ollessa nauravat päin kasvojasi, jos erehdyt ilmaisemaan jotakin heidän mielestä tyhmää.

   1. Nämä introvertit hypersensitiiviset ja räjähdysherkät narsistit tekevät jo suhteen alkuvaiheessa sinusta perättömiä rikosilmoituksia, koska eivät osaa suhtautua toisen aikuisen ihmisen todellisuuteen, koska heillä ei ole mitään todellista aikuiseksi kehittynyttä omaa minuutta, vaan ovat tunne-elämältään kuin pikkulapsia, johon alkuun suhtaudut itse lähinnä epäuskoisella hellyydellä ja huvituksella sekä tarmolla auttaa selvittämään väärinkäsitykset.
    Kuitenkin kun suhtaudut myönteisesti, tuletkin yllättävästi ghostatuksi ja toinen katoaa kuin tuhka tuuleen, koska hänen sisäinen murskaava häpeä on liikaa narsistiselle hauraalle egolle, josta silloin et vielä tiedä, vaan täysin hämmentyneenä ajattelet sanoneesi jotakin pahaa tai loukanneesi niin, että herkkä runopoika on kauhistunut.

    Mutta kun sitten menet sovitellaksesi toisen luokse, törmäätkin tilanteeseen, jossa toisella on jo kotonaan uusi nainen, jonka hän eilen on netistä löytänyt ja kutsunut välittömästi kotiinsa kuuntelemaan hienoja akateemisia saarnojaan, kuin hän ei koskaan olisi tavannutkaan sinua tai mitään läheisyyttä, julistettua rakkautta ruusuineen olisi koskaan ollutkaan.
    Tämä on niin hämmentävää, että suutut itse ja katkaiset ensimmäistä kertaa välit.

    Mutta sirkus tulee jatkumaan oikeuteen asti.

    Joten älkää naiset itsenne tähden lähtekö nostamaan ja kohottamaan ketään mutaliejusta. Ei ole kenenkään toisen vastuulla huolehtia aikuisen miehen hyvinvoinnista, josta aikuinen mies on täysin itse vastuussa, oli hän syrjäytynyt tai ei.

    1. On myös hyvä muistaa, että kun puhutaan vakavasti häiriintyneistä ihmisistä, joiden kohdalla liikutaan jo persoonallisuushäiriöiden tasoisella psykopatologialla, on hyvä huomioida, että heillä harvoin diagnooseja on vain yhtä.

     Tämä toki osiltaan tekee diagnosoinnistakin haastavaa, kun moniongelmaisella saattaa olla diagnooseja useiden eri persoonallisuushäiriöiden ryppäistä, eri kategorioista, jotka eivät poissulje toisiaan, vaan ilmenevät oireiltaan päällekkäin ja limittäin — siis ei mitenkään selkeärajaisesti.

     Kansantajuisesti kyseessä on syvästi häiriintynyt, dynaaminen mieletön painajainen, joka itsetarkoituksellisesti pyörittää itseään.

     1. Jos et kykene minkäänlaisen debattiin sortumatta alatyylisyyteen, kompensoitko puutettasi sabotoimalla sellaisten blogistien tekstejä, joiden maailmankuva ei mahdu kuplaasi? Vai tykkäätkö trollailla muuten vain?

      1. Sananvapaus koskee minua ja minä kritisoin narsismia niin paljon kuin minua huvittaa. Piste.

      2. Alatyylisyyttä jos kaipaat, voit käydä lukemassa omia blogejasi vuosilta 2018-2019.

      3. Kykenen erinomaisesti debattiin, kuten tämänkin bloginavauksen alussa, jossa oma kykenevyyteni oli sinulle niin suuri uhka ja aiheutti niin musertavia alemmuuden tunteita, että päätit pelotella väläyttelemällä rivien välistä häriintynyttä vainokuvastoasi, jotta sait asetelman käännettyä omaksi eduksi provosoimalla minut hurjan ärtyneeksi, jolloin sinun lainasitaattisi netin paskimmistakin lähetistä vaikuttavat viisailta ja päteviltä.

       Näinhän sinä itse toimit kun äly eikä omat ajatuksesi riitä debattiin jota kirjoittaisit omin sanoin, levittelet laina-ajatuksia, joiden tasoa ei edes Helsingin Heppu enää uhkaa todellisella älykkyydellä, empatialla eikä loistavalla muistillaan.

       1. Anteeksi vain, mutta puhut paskaa. Jätän sinun nyt pukkaamaan monologiotasi eli trollailemaan rouvan rauhassa.😃

      4. Miksi negatiivisen identiteetin omaava ihminen, masentunut ihminen tai myönteisen aidon tunnepalautteen kanssa ontuva ihminen on vaurioittava lapsilleen sekä saattaa tuottaa Anders Breivikin kaltaisia äärimmäisiä koulampuja-tyypeiksi eskaloituvia introvertteja narsisteja:

       https://youtu.be/SeVj_0r0swg?feature=shared

       (The childhood origins of narcissism/ Vital Mind Psychology)

       Tuon videon taustaa vasten sitä myös ymmärtää, miksi joillekin se on suuri ongelma ilmaista itseään omin sanoin.

      5. Suomessa muuten kirjoitetaan ”monologi” ja ”dialogi” — monologeja/ dialogeja. Kannattaisi suomalaisuuden mainostajana opetella oma äidinkieli mieluummin kuin verkossa tai pimeässä verkossa sairaalloisesti vainota jopa siviilisäätyäni, joka, kyllä, on ”eronnut”.
       Lasse on varmaan uskaltautunut kokeilemaan mitä tietoja hetuanikin väärinkäyttämällä minusta löytyy.

       Hieno ihminen kaikin puolin tällainen feikki suomea osaamaton oikeistotrolli.

       1. Etkö todellakaan pääse pois anaalitason raskaista ja hitaista värähtelyistä kevyemmille värähtelytasoille?

 39. Jada jada jaa. Kuka jaksaa loputonta homoseksuaalisen populistisellakin misogynialla kuorrutettua pakkotoistoa jostakin intersektionaalisesta feminismistä, joka aihe on jo niin loppuun kulutettu, että itse tunnen lähinnä myötähäpeää lukiessa loputtomia nettikalastuksia tuosta kelasta.

 40. Tässäpä tyylinäyte Liisan keskustelu/debatti-taidoista.

  Liisa
  9.7.2023 09:50
  Kerroitko myös naapurille, että kirjoitat hänenestä etnisen taustan sekä ihonvärin takia juttua nettiin, jossa levittelet hänen sinulle kertomaa julkisesti suomalaisille rasisteille?
  Kirjoita vaikka lapulle kysymys, että mitä naapuri tällaisesta ajattelee.

  Ainahan toki kuka vaan voi toki tietojen perusteella selvittää talossa asuvien nimiä ja jakaa Timon puolesta tietoon mitä heistä puhutaan 😉

  Vastaa
  Liisa
  9.7.2023 09:53
  ”Hey, just to let you know, that the guy you bummed a couple of cigarettes is writing a racist blog on the internet, just thought you should know.”

  Vastaa
  Liisa
  9.7.2023 11:31
  Oletko sinä, Timo, kuullut linnuista, joista Tepivaari kirjoitti blogin? Jos minua ei lasketa, niin etkö kertoisi meille linnuista?

  Vastaa
  Liisa
  9.7.2023 11:38
  Minua kiinnostaisi mieluummin lukea linnuista kuin etiopialaisesta naapuristasi. Tunsin kerran erään linnun, jolla on suuruuskuvitelmia sekä fantasioita taivaalta käsin ihmisten stalkkaamiseen. Kaikki ei ollut hänellä hyvin, mutta koska Suomessa mielenterveysongelmat ovat hyvä ja jotakin mitä toivotaan kaikille, niin tuo lintu sai vaan lennellä ja touhuilla omiaan jopa rikollisesti.

  Mietin usein, miltä tuntuu sellainen absoluuttinen vapaus, ettei millään ole väliä ja saa tehdä ihan mitä sattuu, kiusata, vainota ja tehdä ihan mitä lystää — etkö Timo kertoisi miltä se vapaus tuntuu; onko se kuin samettista jälkiruokaa kielen päällä, vai millainen etuoikeus?

  Vastaa
  Liisa
  9.7.2023 11:40
  Mitä jos minäkin lukisin vähän diagnooseista ja menisin psykiatrille kertoilemaan sitten ”oireistani” saaden vapaakortin tehdä ja sanoa ihan mitä lystää?

  Vastaa
  Liisa
  9.7.2023 11:53
  Se ei siis riitä, että on valkoihoinen heteroseksuaalinen mies, jollaisille koko maailma on rakennettu ja mitoitettu — ei, teidän täytyy saada vieläkin suuremmat vapaudet aivan kaikkien yli!

  Onnittelut. Olet päässyt tavoitteeseen etuoikeutetuimpana ihmisryhmänä mitä voi olla! Annan aplodit 👏🏼

  Vastaa
  Liisa
  9.7.2023 11:55
  Sateenkaarikulkue kulkekoon perässäsi vaatien maksimaaliset oikeudet myöskin homoseksuaaleille miehille, jotta hekin pääsisivät keon huipulle yhteiskunnan hyväosaisimmaksi miehiksi!

  Vastaa
  Liisa
  9.7.2023 11:57
  Me naisethan ja tytöt olemme ihan täyttä paskaa ja ansaitsemme kaiken paskan mistä etuoikeutetut valkoiset miehet keksivät vaan vielä meitä syyttää. Kyllä, me tahdomme syödä paskaa suoraa peräreiistänne, hyvät valkoiset miehet! Lämmintä haisevaa paskaa, nam nam!

  Vastaa
  Liisa
  9.7.2023 12:00
  Haluamme oksentaa teidän omaa paskaa teidän naamalle ja niellä sitten lisää paskaa. Nam, nam, nam 😛👅👅👅💦

  Timon blogi ”Sain etiopalaisen naapurin”.

   1. Et vastannut kysymykseeni. Ehkä jos joku miessukupuolinen soittaisi sinulle puolestani, ei olisi niin pelottavaa. Voitaisiin keskustella terapiasta.

  1. Tunnetko kateutta Timoa kohtaan, kun hän kykenee ja uskaltaa kirjoittaa (kai, en ole lähtenyt sairaasti tarkistamaan) omalla nimellään, kun sinä, Lasse, et samaan pysty. Hänellä on siis enemmän munaa ja hän on suoraselkäisempi mies kuin sinä.

 41. Suomessa muuten kirjoitetaan ”hänestä” eikä ”hänenestä”.

  1. Olen utelias, kun keräät leikekirjaa minusta, onko siinä myös kuvia?

   1. Liisa: ”Olen utelias, kun keräät leikekirjaa minusta, onko siinä myös kuvia?”

    Vara on viisautta eikä vahingon enne. Lisäksi myös esimerkin voima.

 42. Tässä hieman lisää Liisan keskustelu/debatti-taidoista.

  ”Jumalan terve ja Lordin huomenta. En voi kiistää, mitä Jumala on Lasselle puhunut. Lasse on niin valaistunut, että mielestäni meidän tulisi äänestää hänet koiranpaskaa yrityksensä postiluukusta lahjaksi saaneen Suomen virallisen joulupukin tilalle! Liisa 8.7. Arvin blogi ”Vasemmisto kaataa hallitusta, kestääkö kitarisat neljää vuotta.

 43. ”Persujen nainen saa minun puolestani kirmata vaikka ilkosillaan kesälaituria pitkin sekasaunasta niin, että rinnat hölskyvät olkien yli maitorepuksi hänen perässään roikkuvan uskollisen uroslauman kirnu-virvokkeeksi, for all i care. 18 litran voireppu ei roiku minun selässäni.”

  Liisa Iso-Mörkötalo  15:47 27.8.22 Kommentti Helsingin hepun blogiin ”Kansallismielisyys on yleinen tuhovoima- parempi samastua ylikansallisuuteen”.

  1. Harrastavatko oikeistotrollit seksiä, johon he voisivat investoida eregioita vaikka perän puolelta, myönteisesti? Vai onko identiteetti niin läpeensä negatiivinen, ettei hyvät asiat onnistu?

 44. ”Tiedätkö, toivon Riikka Purran lapsille kaikkea pahaa koulukiusaamista kotimaisten maahanmuuttajataustaisten lasten kavereilta, niin ehkä hän oppii vastuullisemmaksi sekä lopettaa oksettavuuksien suollannan omista mesimäyrätraumoistaan laulaen. Aikuinen nainen, joka ei ole ymmärtänyt, että terapia on se paikka, jossa traumoja puidaan, ei politiikka.” Liisan kommentti – Kyuu Eturauttin blogiin ”Nyrkkiä, potkua…19.6.

  1. Hän alkoi suitsuttaa omia blogejaan toisen avauksessa. Mikä kuuluu toki ikään kuin kuvaan.

 45. ”Eilisiltana 7.5. noin klo 22.00 tein avauksen otsikolla ”Vastaveto”. Ilmoitin avauksessa, että nimimerkki Liisan minuun kohdistamien savustustoimien johdosta täällä Pirkan Blogeissa rupean vastatoimena poistamaan ”Liisan” kommentteja julkaisemistani blogeista.
  Olen tehnyt eilen kaksi poistoa tästä blogista yllämainitusta syystä.
  Koska ylläpito oli tänä aamuna poistanut ”Vastaveto”-blogini, ilmoitan asiasta nyt tälleen.
  Jos teen jatkossa samankaltaisia poistoja, teen niitä harkintani mukaan. Tällaisen poiston yhteyteen merkitsen lyhyesti ”Hän tietää syyn”.
  15.5.2023.Poistin äsken Liisan kaksi kommenttia blogistani ”Kysymyksiä: Onko keskustapuolue ääriokeistolainen puolue? Onko cancel-kulttuuri tullut tiensä päähän”. Blogi julkaistu 6.1.2023.”

  Kommentti on blogistani ”Scum-manifesti: erään miesvihaajan muotokuva”.

  1. Niin, ilmeisesti täällä blogeilla vallitsee toista moderaattoria myöden hyvin erilainen käsitys todellisuudesta sekä hyvästä ja oikeasta kuin mitä itselläni ja mitä muualla maailmassa olen kokenut. Kaikki rasismi, vitsihahmoina esiintyminen sekä muu minuun kohdistunut trollaus on jotakin, mihin itse en ole tottunut enkä halua tottua. Avoin rasismi on myös jotakin, mitä en pysty hyväksymään enkä ymmärrä, kuinka se voisi olla laillista ja kuinka ylipäätään poliisi ei ole tällaista blogialustaa kieltänyt.

 46. Rasismista on tekemällä tehty pahuuden symboli (kriittinen rotuteoria), jotta uuskommunismi saisi kunnolla ilmaa siipiensä alle.

  Eikä Suomessa ole sen enempää rasismia kuin muissakaan demokraattisissa maissa, luulenpa että vähemmän. Demokratiaa karsastavat vain mölyävät rasismista koska vasemmisto hävisi vaalit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *