Mitä järkeä?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010104014.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=is_tf&utm_source=hs.fi&utm_content=promobox

”Missä on Matias? Laajat etsinnät purevassa pakkasessa”

Henkilö siis katosi 3 viikkoa sitten eli on varmasti vainaja, jos on maastossa.

Mitä järkeä on tehdä etsintöjä purevassa pakkasessa, kun sellainen ei todellakaan enää pelasta kenenkään henkeä ja rasittaa täysin kohtuuttomasti etsijöitä?

Onko kyse järjestäjien maineen hakemisesta vai mistä?

11 vastausta artikkeliin “Mitä järkeä?”

    1. Tietokoneet kuulemma ”tykkäävät” kylmästä, joten eiköhän nuokin etsijät voisi korvata jollakin teknologisella ratkaisulla?

  1. Juu, olisihan siinä ehkä enemmän hyötyä jättää tuo ”raato” suosiolla villin luonnon ravinnoksi varmastikin.

  2. Ei kyse ole siitä, vaan siitä, että etsijöiden käytössäkin pitää käyttää järkeä ja hoitaa ne etsinnät kohtuullisissa oloissa vaarantamatta heidän terveyttään silloin, kun kyse ei ole henkeä pelstavasta hätäetsinnästä.
    Suosittelen menemään joskus etsintään kokeilemaan, mitä se on…

  3. Tuossa olisi siinä tapauksessa järkeä jos ollaan saatu melko varmaa tietoa siitä, että hyvin rajatulta alueelta voisi henkilö löytyä, mutta ei muuten.

    1. Ei siltikään tuollaisissa olosuhteissa ole vainajan etsimisessä järkeä, kun oli tiedossa sekin, että alkuviikosta tulee jopa suojakeli.
      Etsijöiden terveyden vaarantaminen vainajaa etsittäessä on järjetöntä aina.

  4. Aiempaan tarkentaen: tietokoneet rakastavat kylmää. Itse asiassa monet piirit toimivat todella kivasti kymmenien asteiden pakkasessa. Monet hulluimmat harrastajat käyttävät jäähdytysvälineitä joilla piireille saadaan hurjat pakkaslukemat. Näin saadaan tehoa enemmän irti.

    Mutta:
    – Akut vihaavat kylmää.
    – Tietokoneet vihaavat kosteutta.

  5. Tuosta todellisuudesta eivät tiedä kuin VaPeP:n porukka, joka joutuu tositoimiin tietäen ääritapauksissa, ettei ole edes itään mahdollisuutta. Tai, jos joku on sattunut löytämään heinäladon ja kätkeytymän sinne, mutta e sielläkään kauaa elä.
    Yksi lähinaapuri, hiukan dementoitunut iäkäs mies, mutta erinomaisen hyväkuntoinen muuten, katosi mökiltään Ruovedellä pari vuotta sitten. Eikä hänestä ole mitään jälkeä tähän päiväänkään saakka.

      1. Siitä vaan sinäkin mukaan…
        Nykyään se muuten kirjoitetaan muodossa Vapepa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *