”Hyvin menee”, mutta menköön vielä huonommin.

Taisi pari thai- hierojaa saada työitä palvelualoilta ja ruudinkeksijä paukkopommien tekoon, mutta..

” OSUMAA on saanut myös kauppa, jonka vastaajista puolet kertoi myynnin vähentyneen vuoden aikana. Syyksi nimettiin ostovoiman heikkous. Kaupan odotukset loppuvuoden liikevaihdon kehityksestä ovat jopa kaikista toimialoista heikoimmat, ja siihen voi yhtenä syynä olla pelko tulevan yleisen arvonlisäveron korotuksen vaikutuksista. Lisäksi sosiaali- ja työttömyysturvan uudet heikennykset vähentävät pienituloisten kulutusmahdollisuuksia lisää. Korkojen laskusta voi tulla pientä apua.

Kaupan alakulosta kertoo se, että peräti 69 prosenttia yrityksistä kuvaili toimialan tunnelmaa pessimistiseksi – mieliala oli jopa matalampi kuin rakentajien. Työllistämisodotukset ovat heikentyneet, sillä useampi kuin joka neljäs kaupan yritys aikoo pärjätä vähemmällä väellä. Tämä ei lupaa hyvää, koska kauppa on suuri työllistäjä. Kaupan toimijoilta on tullut kuluneen vuoden aikana toistuvasti kritiikkiä hallituksen talouden tasapainottamistoimia kohtaan, ja harras toive on, ettei lisäleikkauksiin ja veronkorotuksiin enää turvauduta.”

Pääkirjoitus | Kaupan ala kärsii Pirkanmaalla – Teollisuuden työllisyys heikentyy edelleen https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/art-2000010444302.html

18 vastausta artikkeliin “”Hyvin menee”, mutta menköön vielä huonommin.”

 1. … ja meillä on pääministeri, joka ei tiedä mitään ja valehtelee päin naamaa:

  ”Orpo sanoi viime viikolla hoitojonojen pidentyneen edellisen hallituksen rakentaman sote-uudistuksen ja hoitotakuun tultua voimaan. Lausunto ei pitänyt paikkaansa.” Hs

 2. Kyllähän minunkin ehkä tulee olla Heikin avauksen mukaisista olosuhteista samaakin mieltä.
  Ihan osui lähellenikin; Neste mm lopetti yli neljäsataa työsuhdetta, mukana Nesteellä pitkään työskennellyt tyttäreni. Hänellä nyt hieman helpottanee solmimansa melko edullinen työsuhde mitä irtisanomiseen tulee.
  Kuitenkin, kuvannee hyvin nyt elämiämme aikoja ja taloudellista tilannetta.
  En tosin täysin pystyne ilmaisemaan, mistä tämä johtuneekaan, vain sen mitä näen ja ehkä koen.

 3. On selvä asia kun tuo ALV ee nousi minulla laskee kulutus n 3 % siinä saa kauppa ketjut tuntea kovan kolauksen tuloihinsa jos muutkin tekee samoin terv tepivaari

 4. Enpä kyllä usko tuon ALV:n noston merkittävästi ostoksiimme vaikuttavan, jotain ehkä.
  Paljon on eläkkeelle siirtyminen ostokäyttäytymistämme aikanaan muokannut mutta, olisihan tuo kuitenkin saanut jäädä tekemättä. Valtion tuloja tuskin lisännee.

 5. Jos jotain haluttaisiin tehdä niin Kiina kuriin! – kauppa siirtyy yhä enemmän orjatyövoimalla tuotettuun jätekrääsään jotka ostetaan suoraan kiinalaisista kaupoista. Meillä olisi krääsää ihan omastakin takaa tarpeeksi.

  1. Valitettavasti Kyuu olet täysin oikeassa.
   Tuo uusi kiinakrääsäkauppa pitäisi saada boikottiin ja muukin roskanosto likimain ilmaiseksi vaikka tulleilla kuriin.
   Toki ostan itsekin netistä ja Kiinasta, kun vastaavaa teknistä tuotetta ei välttämättä saa Suomesta tai Eu:sta kuin kymmen-kaksikymmenkertaisella hinnalla, mistä pääosa menee sille kauppiaalle, koska tuote on teknisesti täysin sama.

  2. Millä lopetat kiinalaisen ostamisen, kun kaikki ekektronikkka on valmistettu siellä, pienkoneet, varaosat, ”rätit ja lumput”, markkinaroina, grillit, ruukut jne…
   Nämä muuttuu vain suurella politiikan muutoksella.
   Suomen leikkauspolitiikka kurjistaa lisää ostamaan halvalla kiinaroinaa.
   Persut vie työt halpa- Kiinaan. Kokoomuksen orjat vetävät persujen kivirekeä kuin Volgan lautturit.

   1. Miten muka persut vievät?
    Sinä ja muut kiinakrääsän ostajat ne sinne vie.

     1. Ei pidä antaa köyhälle rahaa. Se menee ostamaan kansallissosialistisen Kiinan roinaa, koska euro on liian kallis Suomelle. Pököpäät alkoivat eurottaa Suomea jo Holkerin johtamasta demarihallituksesta alkaen.

 6. Paljonhan se meistä ostajista on kiinni, mutta miten ohitan melkein ilmaisen kauppatavaran. Minä ihan kokeeksi ostin muutama viikko takaperin kiinalaiset rospuuttokengät, niiden luettelohinta oli hiukan alta 18 euroa ja toimituskulut, sekä rahti samaan hintaan. Tilasin ihan piruuttani ja ajattelin millaiset tossut mahtaa tulla, mutta ei kulunut, kuin viikko ja matkahuollosta soitettiin, että hae pakettisi pois.

  Mutta ihme ja kumma, kegät olivat sitä luokkaa, että en yhtään ihmettelisi, jos Suomessa joutuisi maksamaan 150 euroa ja itse pitäisi jostain hakea.

  Näköjään sieltä myydään ihan huippulaatuakin, melkein ilmaseksi, jos on sitä rompooliakin.

  1. Työkustannukset eivät maksa mitään. Automaatio, suuruuden ekonomia. Raaka-aineiden ostojen suuruus ja revitty kurjuuden markkionoilta.
   Seurauksena sasteet ja ympäristökuorma ja katastrofi.
   Mutta kauppa käy. Sellaista se kommunismi-kapitalismi- oligarkkismi on.

 7. Aamusella kun heräsin; en jaksanut noita hallituksen toilailuja paljonkaan mietiskellä, varsinkaan kun en mielipiteilläni niihin mitään vaikutusta koe olevan.
  Vaan, aurinkoinen, lämmin aamu ja huomasin syntymäpäivänikin olevan. Taas yksi vuosi melkoiseen vuositorniini lisää.
  Poikkesin aamupäivällä passikuvassa, valokuvaaja Inga loihti minusta paljon mallia hienomman passikuvan.
  Aamupäivällä hoitaja soitteli verikokeeni tulokset; asiat siltäkin osin kunnossa. Ei mitään hälyttävää.
  Siis minusta hieno päivän alku, kaikin puolin.
  Elämäänsä pitää olla mahdollisimman tyytyväinen.

  1. Just noin. Mikään hallituksen toilailu ja kurjistaminen ei voita sitä hyvää oloa, kun on terve tai mahdollisimman terve. Se on suurin omaisuus, mitä rahalla ei saa.
   Minä olen näinollen miljonääri. . toistaiseksi .. ennenkuin terveyspankki ilmoitta, että nyt tervyskorko nousee ja hankittu pääoma lunastukseen.
   Hallituskin tarjoilee vai oksennuspillereitä.

   Aurinko paistaa, puutarha kukoistaa, valkosipuilit 30 cm:n varrella. Yrtit tuoksuvat. Maa-artisokat nousee. Tomaatit, kurkut hyvällä varrella. Sade tuli ja meni.
   Mehiläiset pörräävät marjapensaissa.

 8. Kyllä vaan tuntuu hyvältä, kun aurinko paistaa, linnut ”laulavat”, ilma on kuin linnunmaito ja pieni tuulenvire tuntuu iholla – eikä punavirheiden hallitus tuhoa taloutta enempää.

 9. Kyllä vaan tuntuu hyvältä.
  Aamulenkin helkamoitsin, sitten aamiaiselle ja nyt tähän ”pulpettiini” juutuin.
  No, hyvä niinkin, kaunis lämmin päivä näköjään tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *