Persut – pettäjien puolue: HS

Vallanhimo ajoi valheisiin ja ohi äänestäjien tahdon ja lupaukset. Hallituspaikan hinnan maksavat he, joilta persut eivät missään tapauksessa hyksyneet leikattavan- vähäosaisimmat. Ja kaupan päälle Purra ilkkuu ja nauraa julkisesti !

Hintana – Koko Suomi sekaisin ja persujen työväki kihisee kiukusta.

Työtaistelut | ”Perus­suomalaiset pettivät äänestäjänsä ihan täysin” – työn­tekijät kertovat, kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään: https://www.hs.fi/talous/art-2000010281490.html

43 vastausta artikkeliin “Persut – pettäjien puolue: HS”

  1. Että Juudas Soininkin vielä löysit sanomaasi vahvistamaan, vaikka hän yritti hajoittaa jopa perustamansa puolueen oman hyvänsä saavuttaakseen.
   Huomaan kyllä kuinka epätoivoinen olet, mutta en voinut kuvitella että näin epätoivoinen, että Juudaskin kelpaa omaa kilpeä kiillottamaan.

  2. Poliittisia lakkoja ei tarvitse rajoittaa. Pilarit voidaan tuomita valtiopetoksesta, jos lakkoilun tavoitteena on pakottaa maan hallitus lakkoilijoiden tahdon alle.

   Lakkoilijoille pitää määrätä vahingonkorvauksen maksu jos työrauhavelvoitetta on rikottu.

  1. Tähän on helppo vastata. Aivan kuten muissakin lakoissa, lopulta maksajiksi joutuva kohonneiden hintojen, korkeampien verojen ja huonompien palveluiden muodossa aivan tavalliset suomalaiset vauvasta vaariin. Suhteessa eniten näistäkin lakoista tulevat lopulta kärsimään pienituloisimmat.

   1. .. joka tapauksessa. Mutta ei pidemmällä tähtäimellä, jos ehdot paranevat lakon aikaan saamina. Mutta neuvottelu olisi se paras tie- ei tämä pakkopulla.

    1. Hallituksen ei tule taipua kiristyksen ja taloudellisen väkivallan harjoittajien edessä.
     Valtiopetoksesta epäiltyjen pidätykset aloitettava hyvissä ajoin.

 1. Kyllä nyt haetaan ja käännetään jokainen kivi, että löydetään se viimeinenkin lakkokenraalien työpaikkojen punainen juoksupoika hokemaan persujen pahuutta.
  Mutta itse näin perussuomalaisena sanon, että mitä kovempi mölinä vasemmalta kuuluu, niin sen vakuuttuneemmaksi tulen hallitusohjelman oikeellisuudesta.
  Tässä jutussakin yksi vasemmistoagitaattori sanoo, että äänestäjät valitsivat kansanedustajat, mutta eivät hallitusta.
  Kun näin ulkona on parlamenttimme käytännöistä ja päätöksellisyydestä, niin ei voi kauhalla vaatia jos on lusikalla annettu.
  Tässä on nyt vain perimmiltään kysymys siitä, kun AY.n vasen siipi ei voi hyväksyä sitä, että suurin duunaripuolue ajaa koko Suomen, ei yksin korporaatin etuja.
  Huuto ei auta jos parlamentaarinen voima puuttuu ja vasemmiston täytyy nyt vain kiltisti odottaa seuraavia eduskuntavaaleja, josko silloin sitten taas pääsisivät viemään Suomea perikatoon.

 2. Olisi outoa jos kolme Hesarin valitsemaa haastateltavaa AYn piiristä puhuisivat toisin kuin tuossa artikkelissa, julistavat kaikki sitä mitä olemme viikkokausia kuulleet AY herrojen taholta.
  Leikkaukset ovat totta kai ikäviä, kaikesta saavutetusta edusta ihan jokaisen ihmisen on katkeraa luopua mutta mitä arvoa on annettava hallituksen väittämälle että näin ei voi jatkua ja muista maista on kokemuksia että erilaisella työelämän säännöillä voidaan päästä parempaan tulokseen.
  Jos uskoisin että taloutemme kestää nykyisillä rakenteilla yhtyisin kovaäänisesti AYn kuoroon.

  1. Kysymys on hyvin yksinkertaisesta asiasta: neuvottelusta niin, että molemmat saavat aikaan mieluummin laihan sovun kuin ajaa Suomi alas maailmankin silmissä houkuttelevana investointikohteena.
   Siinäkin tarvitaan molempia työntekjiöitäkin.

   Ei auta se virsi, että on sitä neuvoteltu vuodet ja, että pakko on parempi pulla.
   niellä.

   1. Korporaatiot jutelloot keskenään, mitä lystäävät. Poliisin tehtävänä on viedä molemmat poseen, jos yrittävät määräillä maan hallitusta.

    Lain mukaan jo valtiopetoksen yritys on rangaistava teko.

  2. Kun olisikin vain työehdot vaan kun se asia on leikkaukset yhteensä, jotka kohdistuvat vähäosaisimpiin ja, kun se ei työtä lisää vaan päinvastoin. Se on puoleettomasti laskettu ja todettu.
   Suomen talouden kunto on aivan muusta kiini kuin työehdoista.
   Se on vain hallituksen äärioikestolainen ideologian mantra.

   1. Maan hyvinvointi on kai paljolti kiinni siitä että on tuottavaa kauppaa ja teollisuutta, vientipainotteista.

 3. Heikille lisää mieluista lukemista Hesarin koumnissa, Teemu Luukka:

  ”MITÄ jos Suomen ongelma on myös se, ettei täällä ole riittävästi hyviä yritysjohtajia?

  Tälle väitteelle löytyy jopa tukea, etenkin jos Suomen pomoja vertaa Ruotsin markkinoinnin ja riskinoton osaaviin johtajiin, jotka vieläpä tulevat toimeen ay-väen kanssa.”

  1. Varmaan pitää paikkansa tuokin. Mutta Ruotsi on koko luonteeltaan erilainen maa, neuvottekulttuuriltaan, poiliittiselta historialtaan
   ( sosiaalinen oikeudenmukaisuus), teollisuushistorialtaan, varallisuudeltaan, houkuttelevuudeltaan.
   Tämä Suomi on tällainen änkyräperslandia ja kateuden kehtolapsi.

   1. Naulankantaan tuo kateus, mistä sitten suomalaiseen kansanluonteeseen periytynytkin, se on aineellisen ja henkisen köyhyytemme juurisyy mielestäni

 4. Sitä minä ihmettelen, että miksi kolme muutakin hallituspuoluetta ovat lähteneet tekemään perussuomalaista politiikkaa hallitukseen.
  Liekkö syynä, että he katsovat sen olevan ainoa tie estää edellisen hallituksen toisinto, jossa syötiin kilvan tulevien sukupolvien piikkiin vailla huolta huomisesta.
  Toki se on sanottava, että ei tätä valtiolaivan kurssia yhdessä vaalikaudessa muuteta, se vaatii vähintään kaksi oikeistohallituksen kautta, ennenkuin valtiontalous saadaan tasapainotettua tulojen ja menojen tasapainoon.
  Ainoa virhe minkä hallitus nyt voisi tehdä, olisi lähteä kuuntelemaan ja toteuttamaan korporaatin vaatimuksia….. olla tekemättä mitään ja tuijottamaan Galluppeja, todelliset kannatukset lasketaan vasta vaaleissa, turhaa on etukäteen murehtia,…… kyllä kansa tietää.

  1. Ei, vaan persut pettivät sen, mitä lupasivat tavallisille ihmisille ja istuivat kokoomuksen ajamiin työnantajan kärryihin, jotka ajavat vain yhtä raidetta.
   Kokoomus on ajanut pitkään vain ahneiston etua, ei Suomen kokonaisetua pitää kaikki mukana.
   Lisäksi härskisti edellisen hallituksen kriisien hyväksikäyttöä ajaa itselleen suotuisaa leikkausrumbaa. Se oli ovela veto, joka meni tyhmään huittislaiseen.

 5. Onko oikeutettua mennä lakkoon kun hallituksessa oleva puolue pettää vaalilupauksensa?
  Äänestäjät ovat äänestäneet puoluetta vaalilupausten perusteella ja nyt pettyvät!

  1. Rahvas ei ymmärrä tyhmyyttään, että vaalilupaus on lupaus tavoitteista.

   Eipä ollut oppositiopuolue ostajan ”lupaustensa täyttäjiksi”. Olisivat voineet pyrkiä saamaan mieluisen hallitustunnustelijan eduskuntaryhmien kokouksen kautta. Pötkivät lipettiin. Siinä menivät hukkaan ay:n runsaskätiset vaalituet..

   Maailman laki on siinä mielessä ikävä, että vain me älyä omaavat kykenemme ymmärtämään, mistä kana pissii.

  2. Ei persuilla ole isänmaata, se on jo huomattu. Jo olisi, täällä ei kansa lakkolisi persuja vastaan.
   Persut on mafialiike, joka perii lunnasmaksuja työläisiltä.

 6. Tässä kovaa tekstiä HS:n jutusta:

  ”Ensin rajoitetaan lakko-oikeutta, mikä tarkoittaa, ettemme pystyisi vastustamaan lakoilla hallituksen tekemiä päätöksiä. Meiltä vietäisiin vaikuttamisen välineet”, sanoo SSAB:n Raahen terästehtaan pääluottamusmies Timo Mällinen.
  Mällisen mukaan on hienoa, että Suomessa on demokratia ja siihen kuuluva mielipiteen vapaus. Mällinen pelkää, että hallituksen päätökset nakertavat demokratiaa pala palalta.

  ”Orpo on kuin Putin ja Purra kuin Zaharova. Ja työntekijät ovat Navalnyi.”
  Kun Suomen poliittisia johtajia verrataan Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin ja ulkoministeriön tiedottajaan Marija Zaharovaan, tilanne on totisesti tulehtunut. Mutta juuri tätä rinnastusta Mällinen haluaa nyt käynnistyvän työtaistelun alla käyttää. ”

  1. Persut hinkuu demokratiasta, minkä säännöt rikkoivat jo ennen kättelyä.
   Demokratian pelisääntöin kuluu pitää sen, minkä ehdottomasti on luvannut ansaitakseen demokraattisissa vaaleissa saadut äänet.

 7. Hallitus on ruvennut työmarkkinaosapuoleksi jolloin neuvottelu olisi se perinteinen tapa.

 8. Purra ei ihan tykännyt Hesarissa haastateltujen lakkolaisten lakkoihmisten puheita, sanoo tällaista Xssä:

  HS: ”Tavoitteena on ymmärtää, mitä he lakoilta lopulta haluavat. Haastatellut sitten kertovat ajatuksiaan:

  Diktatuurihallitus. Venäjä, Pohjois-Korea.

  Orpo=Putin, Purra=Zaharova, työntekijät=Navalnyi.

  Tapetaan demokratia. Taloudellisesti ajetaan nurkkaan.

  Ihan oikeasti?

  Monen mielestä käyttivät törkeää kieltä? Ei ainakaan houkuttele neuvotteluihin tällainen?

   1. Ottamatta kantaa mitä persut ansaitsevat pidän kielenkäyttöä ala- arvoisena

  1. Kyllä on ala-arvoista kommentointia täällä, johon oma kotikasvatukseni minua estää osallistumasta tämän enempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *