Hyviin suomalaisiin hanoihin Oras saa hyvin varaosia

Kirjoitin tammikuussa ostaneeni suihkusetin Oras ja olevani hyvin tyytyväinen Oraksen laatuun:

Suihkusetin vaihto Oras Optima 2790

Jokin aika sitten minua alkoi häiritsemään, kun suihkuhanan vaihdin vuoti. Hana-asennossa tiputti vettä myös suihkusta, suihkuasennossa tiputti vettä vaihtimen juuresta. Niinpä Google käyttöön, jotta löydän varaosan.

Löysinkin monta eri toimittajaa kyseiselle vaihtimelle Oras 209695 ja tilasin sen Prisman verkkokaupasta.

Oli helppo vaihtaa ja toiminee jälleen parikymmentä vuotta. Pelaa kuin enkeli ja kelaa kuin mankeli.

13 vastausta artikkeliin “Hyviin suomalaisiin hanoihin Oras saa hyvin varaosia”

  1. Oras on laatutuote, joten ihan heti ei tarvita varaosia – mutta kun tuote kestää, kestää ja kestää, niin jossakin vaiheessa tarvitaan varaosia, ellei haluta vaihtaa koko laitetta.

   Kunnollinen suihkuhana (sekoitin) maksaa melkoisesti, mutta varaosa siihen nähden ei juuri mitään.

   Koko hanaa ei oikeastaan saisi itse edes vaihtaa, vaan pitäisi tilata putkimies vaihtamaan. Varaosan voi vaihtaa ihan itse.

 1. On toki muitakin hyviä suomalaisia tuotteita. Esimerkiksi Fiskarsia minulla on hyvin huomattava määrä erilaisia, eikä ole tarvinnut katua ostoksiani – olen ostanut myös lahjaksi ulkomaisille ystävilleni.

  Ehkä tuntemattomampi suomalainen merkki on Sini. Niistäkin minulla on varsin hyviä kokemuksia. Minulla oli esimerkiksi Sinin ikkunankuivauslasta varmaankin yli 19 vuotta, mutta tänä kesänä rupesi jättämään viirua ikkunaan normaalivoimalla vedettäessä, joten ostin uuden Sinin. Jospa sekin taas kestää pitkään hyvänä. Maksaa enemmän kuin ”kiinalaiset”, mutta ei tarvitse katua ostoaan.

  Tänään kävin ostamassa uuden Sinin Rikkasetin (pitkävartinen rikkalapio ja pitkävartinen harja). Suomessa valmistettu avainlipputuote. Entinen oli Ruotsissa valmistettu, sen siirsin ulkovaraston siivoukseen (eläkkeelle) – edelleen ihan toimiva sekin.

 2. Se kalkki on hyvällekin tuotteelle ajan saatossa liikaa.
  Hanaa pitäis käytön yhteydessä käännellä myös ääriasentoon niin ettei kalkkeutuisi se sama koskee meitä ihmisiäkin.

 3. Meillä on noin 40 vuotta vanhat arabian pytyt vessoissa. Eikös ne ole ottanut tavaksi vuotaa hiljalleen vettä säiliöistä. Minä olen vaihdellut niihin tiivisteitä ja vuodot ovat loppuneet siihen. No, pari vuotta sitten vahdoin toisen pytyn kokonaan, kun kyllästyin jatkuvaan putkimiehen hommaan ja vuoto loppui siihen, toistaiseksi.

  Eilen ajattelin muka säästää ja vaihdoin pesuhuoneen vessanpytyn säiliöön vain tiivisteen, vuotamaanhan se tietysti jäi. Eilen otin sen uudestaan käsittelyyn, ajattelin, että pitää puhdistaa se kunnolla. Eikös perhana luiskahtanut se posliini kansi kovalle laattalattialle ja räjähti siihen varmaan tuhannen tuusan päreiksi. Siinä sitä säästöä kerraksi.

  Kyllä niitä kansia kai saakin, en ole oikein ehtinyt vielä syventymään ja kun se toimiikin.
  Minulla on nyt sokkelin maalaus kesken, meillä kun sekin paholainen, eli jänis jyrsii kivijalan saumat näkyviin. En tiedä kalkkiako siinä sitten ja suolaa mukana.

  1. Ainakin teoriassa sellaisen kannen voisi saada ostettua, ilman, että tarvitsee vaihtaa koko pyttyä?

   Pytyn vaihtaminen uuteen ei ole ihan pikkujuttu.

 4. Minäkin luotan Fiskarsiin, 5 erilaista kirvestä, puutarhasakset, pitkävartinen oksien karsintasaha, voimalliset oksaleikkurit äkkiä tulevat mieleeni.
  Tuosta Oraksesta, muutama hana niitä on, kauan palvelleet ilman ongelmia. Mutta viitisen vuotta sitten tuli ongelmia suihkun hanan kanssa (ei ollut Oras) ja olin tavallistakin nuukemmalla tuulella, menin huonoa omaatuntoa kantaen ruotsalaiseen Biltema kauppaan ja ostin hanan (ylä- ja alasuihku ja tavallinen hana) n 50 euroa maksoin ja hyvin se palvelee vielä tänä päivänäkin.

  1. Minullapa ei ole huonon omantunnon ongelmia, kun ostan kotimaista, jos suinkin mahdollista.

   Fiskarsista puheenollen olen ostanut myös mm. saksia, keittiöveitsiä, kattiloita, paistinpannun, lapioita, haravia, suuren lumikolan, kirveitä. Ei ole tarvinnut katua.

 5. Olen edelleen sitä mieltä, että suomalaisten kannattaa ostaa suomalaista, vaikka se onkin usein kalliimpaa kuin joku Kiinassa valmistettu ulkomaalainen tuote.

  Kävin tänään ostamassa suomalaisen, Suomessa valmistetun roskasankon ulkovarastooni. Se oli juuri sellainen mitä halusinkin saada. Kaupantekijäisenä sain taas hyvän mielen, kun ostin kotimaista.

  Jotkut ostavat mahdollisimman halpaa, vaikka se olisi valmistettu kommunistisessa diktatuurissa Kiinassa, joka sortaa mm. tiibetiläisiä ja uhkaa hyökätä mm. demokraattisen valtion Taiwan kimppuun. Kiinassa valmistettu on usein valmistettu orjatyövoimalla. Kiina panee vähemmistöjään pakkotyöhön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *