Viro otti käyttöön viidennen sukupolven meritorjuntaohjuksen, ei pelkästään meritorjunta, toimintaetäisyys 290 km

Ohjukset ovat jo saapuneet Viroon ja ensimmäinen osa henkilökuntaa on saanut käyttökoulutuksen. Lisää porukkaa toki koulutetaan jatkossa. Myös varusmiehiä koulutetaan käyttämään järjestelmää. Siksi osa varusmiehistä saa 12 kk koulutuksen, vaikka pisin varusmieskoulutusaika Virossa on nykyisin 11 kuukautta (lyhin 8 kuukautta).

Käyttöönotosta on jo ollut korkeimman tason tiedotustilaisuus eilen, mutta tässä yksinkertaisempi lähde: https://www.delfi.ee/artikkel/120269090/video-ja-foto-kaitsevoimet-oluliselt-suurendav-blue-spear-laevatorje-raketisusteem-joudis-eestisse

Kuinka ollakaan olen Virossa ehdottanut juuri tällaisen ohjusjärjestelmän käyttöönottoa jo varmaankin yli 10 vuotta.

Laukaisualustana voi olla mikä hyvänsä tavallinen rekka-auto, joka kykenee kuljettamaan konttia. Se kontti voi olla hyvin piilotettuna mihin hyvänsä maalle. Sitä on helppo siirtää mihin hyvänsä valtakunnan alueella.

Laukaisukäsky voi tulla ”mistä hyvänsä”, vaikka merellä olevasta pienestä veneestä. Ohjus osaa matalalennossa mutkitella saarten, yms. ympäri ja sitä on vaikea havaita ennen kuin se osuu laivaan – ja pulipuli.

8 vastausta artikkeliin “Viro otti käyttöön viidennen sukupolven meritorjuntaohjuksen, ei pelkästään meritorjunta, toimintaetäisyys 290 km”

 1. Meillä taidetaan olla siinä jäljessä, kun lähetämme niitä apupaketteja ja oma varautuminen viivästyy – vai onko tietoa parempaa?

  1. On ihan oikein auttaa Ukrainaa puolustautumaan Venäjää vastaan. Ukraina taistelee meidänkin vapauden puolesta – kuluttaen Venäjän resursseja.

  2. Suomen varautuminen ei ole viivästymässä, vaan koko ajan tulee lisää.
   Suosittelen lukemaan uutisia useammin.

  1. Japani upotti 1900-luvun alussa mukavan määrän ryZZien🇷🇺 aluksia merenpohjaan. Sen jälkeen tämä maa ei ole kovin kummoinen ollut sen suhteen. Kaikki perustuu jalkaväkeen kuten WWI aikaan. Maa on pysähtynyt menneisyyteen.

 2. Väitetään, että Venäjällä olisi uinuvia pommirobotteja meren pohjilla siellä sun täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *