Trump kertoi puheessaan ettei todellakaan auta Euroopan maita

Trump kertoi puheessaan ettei todellakaan auta Euroopan maita ja antaa Venäjän tehdä, mitä nyt helvetissä haluavat.

 

Tähän tyyppiin ei voi luottaa…

 

Niin ja hyvää huomenta. Kissa herätti kun hyppäsi rintakehän päälle, siinä meni unet. Noh. Vaalipäivä tiedossa täällä Suomessa. Eikä ole meininki kuin tuolla rapakon takana.

Tässä lyhyt video ja myös teksti mitä Trump taas jauhaa.

14 vastausta artikkeliin “Trump kertoi puheessaan ettei todellakaan auta Euroopan maita”

 1. Saattaa hyvinkin olla, että tuleva pressa tarvii vielä varapressankin?

 2. Trump on sanonut samaa aina, sanoi samaa ennen viime kautta ja tiedämme että se oli vain puhetta. Jaksa tuohon paljoa pistää painoarvoa.

 3. Kauhulla odotamme jompaa kumpaa sitten vallankahvaan, Dementia Don vai Sleepy Joe…

 4. Ajattelin ensin tehdä asiasta oman avauksen, mutta kommentoin nyt tähän. Jos ei Suomen ehdokkaat kumpikaan mielestäni hyviä ole, niin USAssa on tiewtääkseni yli 360 miljoona asukasta, niin eikö siellä todellakaan parempia ehdokkaita ole, vaan pitää valita seinähullun tai muumion väliltä… !!

 5. Tarkennetaan sen verran, että Trump ei ole valmis puolustamaan NIITÄ Euroopan maita, jotka eivät käytä puolustukseensa sovittua osaa bruttokansantuotteesta (2%).

  Sitä samaa Trump julisti aiheellisesti jo presidenttikautenaan. Jokaisen NATO-maan pitää itse investoida puolustukseensa, eikä olla vapaamatkustajana toisten kustannuksella.

  1. Tiedät varsin hyvin että se 2% on suositus, ei kirjattu mihinkään pykäliin Natossa ja jos NATOn suurin voima, Yhdysvallat sanoo (Trumpin mielestä) että jäätte Venäjän uhriksi, teitä emme auta niin jotain on perustuvanlaisesti pielessä.

   Sittenpä näätte kun Trump pääsee valtaan. Ukraina sanellaan 24 tunnissa Venäjän pakkorauhaan niinkuin Trump vaaleissaan asiaa ajaa.

   En ymmärrä jotka Trumpia puolustaa millään mittarilla.

   1. Vaikka kuinka inhoaisi Trumpia – minäkin inhoan häntä – niin hänen sanomisiaan ei saa vääristellä, vaan on pysyttävä totuudessa.

    1. Niin. NATOn sääntöjen/virallisen ohjeistuksen mukaan jäsenvaltion tulisi käyttää 2% puolustukseen.

     Tässä on porsaanreikä jota varsinkin kylmänsodan loppumisen jälkeen juuri isot Euroopan valtiot on hyväksikäyttäneet. Ei ole alleviivattu että se on tasan 2%. Yleinen ajatushan on että se on vähintään 2% mutta kuten huomaamme on nämä isot Euroopan maat vapaamatkustajia. Ne ei ole tarkoituksellakaan pistäneet rahojaan kiinni moiseen vaan omaan teollisuuteen ja muuhun tuotantoon. Aseet haudattiin…

     NATO:
     https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_67655.htm

     Siinä näkyy mitä haetaan ja mikä toteutuu. Koska näitä maita jotka ei pääse siihen 2% ei ole koskaan potkaistu liittoumasta ulos niin onhan se päivän selvää etteivät ole panostaneet yhtään enempää.

     Sehän on sama jos sinulla olisi kotivakuutus jota kehoitetaan maksamaan x verran mutta kun huomaat että vaikka maksat vähemmän niin et saa sanktioita…voit ostella jotain mukavaa sillä rahalla mikä ei vakuutukseen menisi.

     En ymmärrä että puhutaan 2% mutta mitään sanktioita ei ole vaikka 20 vuotta voi mennä alle sen, koko sääntö on silloin iso vitsi. Ja nyt se kostautuu kun mitään muutoksia ei olla tehty.

     Trumpin kohdalla pitää huomata että ei häntä kiinnosta yksikään Euroopan maa vaan oma maa, se vie mielellään rahansa omaan maahan (lakkauttaa NATOn tukikohdat Euroopasta jne) ja tekee kuin teki Syyriassa, lakkautti omia tukikohtiaan ja lahjoitti ne Venäjälle. Kävi jopa niin että venäläisten tullessa paikalle oli osalta ruatkin jääneet pöydälle, siitä sai Iivana ahmia rauhassa. Ei edes vitsi.

     Mutta se siitä. Jos on olemassa jokin pykälä ja sitä ei ole noudatettu vuosikymmeniin niin turha siitä on nyt ulista, pitäsi vaan nostaa asetuotantoa Euroopassa. Ei Yhdysvallat ole ikuinen, ei ollut Roomakaan.

     Tälläkin hetkellä juuri näiden tuki Ukrainalle on surkean pientä ottaen huomioon millä budjetilla nämä valtiot pyörii.

    2. No mitäs tämä Trump tässä sanoo:

     ”Trump sanoi ”erään ison maan presidentin” kysyneen häneltä, puolustaisiko Yhdysvallat maata Venäjän hyökkäykseltä vaikka he ”eivät maksaisi”.

     – Ei, en puolustaisi teitä. Itse asiassa rohkaisisin heitä (Venäjää) tekemään mitä hittoa he ikinä haluavatkaan. Teidän täytyy maksaa laskunne.

     Valkoinen talo kommentoi Trumpin näkemyksiä tuoreeltaan lauantai-iltana kutsuen niitä ”järkyttäviksi ja mielipuolisiksi”.”

     Lähde:
     Trumpilta erikoinen lausunto: Rohkaisisi Venäjää ”tekemään mitä hittoa ikinä haluaa” tietyille Euroopan maille
     https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010219360.html

     Valehtelenko minä vai Trump, vai kuka???

     1. On tietysti idioottimaista edes sanoa ”rohkaisevansa”.

      Se ei kuitenkaan muuta tosiasiaa, että Trump puhui nimenomaan niistä NATOn jäsenmaista, jotka eivät investoi riittävästi (2%) puolustukseensa. Eli esimerkiksi Viroa Trump puolustaisi, mutta esimerkiksi Saksaa ei, kun Saksa ei investoi riittävästi puolustukseensa.

      1. Onhan se ihan ääliömöistä että ensin Yhdysvallat antaa vuosikymmeniä mm Saksan nauttia NATOn turvasta alle toivotun, huom toivotun 2% rajan. Ja sitten kun Putin saa mellestää Euroopassa niin Trump uhoaa ettei ketään alle 2% tavoitteeseen päässyttä puolusteta Venäjää vastaan.

       Sehän menee juuri niinkuin Putin toivoo, kaikki tietää ettei nämä edes muutamassa vuodessa pääse yli 2% tavoitteen. Viroko se sitten on se kovin sotatalous ilman omia ilmavoimia ja paljon muutakaan. Ei riitä että pikkumaat on yli 2% tavoitteen.

       Eli sinun scenaariolla tämä menee niin kun Trump nousee valtaan jälleen kerran (mikä on maailmalle katastrofi) niin Venäjä saa hyökkäillä rauhassa alle 2% NATO tavoitteeseen päässeiden valtioiden kimppuun … Tälleen karkeasti sanottuna.

       Todellisuus on että Trump haluaa hajoittaa koko NATOn ja äijä lyllertää omaan maahansa johtamaan muita MAGA-lippisporukoitaan.

       1. Tietysti se on Putinin hyväksi mitä Trump puhuu – mutta silti Sinun blogikirjoituksesi otsikko on virheellinen – Trump on nimenomaan kiittänyt niitä NATOn jäsenmaita, jotka täyttävät velvollisuutensa ja haukkuu niitä, jotka eivät täytä.

        Trump on vuosia puhunut nimenomaan niitä ”vapaamatkustajia” vastaan ja puhuu nytkin nimenomaan niitä ”vapaamatkustajia” vastaan.

        Se on ihan eri asia kuin, että ei auttaisi Euroopan maita.

 6. Kyllä se menee juuri niinkuin puhun. Vain harva Euroopan maa on siinä 2% tavoitteen yläpuolella ja tälläinen ulosanti Trumpilta pelaa 100% Putinin, hänen kaverinsa lapaan.

  Tulette sitten näkemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *