Poliittiseen lakkoon ei ole pakko osallistua. Jatka työtäsi 👍🇫🇮

On tärkeä muistaa että taas kun 14-16.2.2024 kehoitetaan lakkoilemaan ja jos taas on kyse poliittisesta lakosta niin älä osallistu tai lähde kävelemään liitosta ja mene vaikka YTK:n jäseneksi, saat samat edut siellä paljon edullisemmin.

Niin, tämä maa pysähtyy kohta. Vuodessa on tullut 37 000 työtöntä lisää, yrityksiä on kaatunut ennätys määriä. Tämä tie on karvas kaikille jos lakkoillaan koko ajan,,,varsinkin poliittisesti koska se ei aja työntekijän asiaa.

18 vastausta artikkeliin “Poliittiseen lakkoon ei ole pakko osallistua. Jatka työtäsi 👍🇫🇮”

 1. Mitä sitten jos suurin osa sanookin itsensä irti työsuhteesta

  Silloin siinä saa tuntumaa niin työnantaja kun valtiokin kun sanot itsesi irti ei heiltä tule veroja eikä työpanosta

  Mitään pakko työtä ei Suomessa ole kenelläkään terv tepivaari

 2. Noinkin voi silti käydä voit sitten miettiä kumpaa sukupuolta lähtee eniten

  Monet miehet kykenee tuloillaan elättään vaimonsa kotiinkin varsinkin terveyden hoitajat on helppo elättää

  Johtuen sen alan huonot palkat ja huonot työolot

  Kannattaako tuo mutta kyllä se riipasee molempia osapuolia niin valtiota kun työnantajaa

  Lolmeen kk ei kumpikaan saa centtiäkään heidän osalta TERV TEPIVAARI

  1. Kaikki on seurausta Marinin hallituksen järjettömästä velanotosta,nyt tämä näyttelee vain persettään julkisuudesta.

  2. ”Kukahan näitä työttyömiä tehtailee – Suomen kyvyttömin hallitus.”

   Kerro Heikki minulle yksinkertaiselle, miten Suomen hallitus tehtailee työttömiä?

   Mitä sellaisia toimia hallitus on puolessa vuodessa tehnyt tai jättänyt tekemättä, jotta niiden myötä työttömyys on lisääntynyt?

   Vastaa nyt ensin näihin kysymyksiin tai muutoin minun ”faktan tarkistukseni” toteaa, että annat väärää tietoa hallituksen toiminnasta.

 3. Mihinkään lakkoon ei ole pakko osallistua – kaikkein vähiten punikkien Ay-mafian organisoimiin poliittisiin lakkoihin Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista Hallitusta vastaan.

  Punikit toimivat jälleen Venäjän hyväksi ja Suomea vastaan aivan kuten vuonna 1918:

  Punaiset yrittävät nyt käyttää valtaa, mikä ei heille kuulu.

  Suomessa oli vapaat lailliset eduskuntavaalit ja niiden perusteella on muodostettu Eduskunnan enemmistön kannatusta nauttiva hallitus, joka vie hallitusohjelmaa täytäntöön.

  Vuonna 1918 osa suomalaisista punaisista nousi SDP:n johdolla aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan – Venäjän yllyttämänä ja Venäjän ruhtinaallisesti aseistamana. Punaisten nykymeininki on menossa samaan suuntaan.

  ——

  Punaiset aloittivat aseellisen kapinan Suomea vastaan 28.1.1918
  Taustaa

  Suomessa oli järjestetty vapaat ja rehelliset eduskuntavaalit 1.-2.10.1917. Niissä vaaleissa punaiset, eli sosiaalidemokraatit menettivät enemmistön Eduskunnassa saaden 92 paikkaa ja 44,8% äänistä. Edustajapaikkoja väheni 11.

  Suomi julistautui itsenäiseksi 6.12.1917. Äänestyksen itsenäisyysjulistuksesta voittivat porvaripuolueet äänin 100/88 – sosialistien vastustaessa. Niin, Suomi oli demokratia jo ennen itsenäistymistä.

  Venäjä halusi punakapinan

  Venäjän johto halusi, että punaiset kaappaavat vallan Suomessa ja johdattavat Suomen takaisin Venäjän vallan alle. Siksi Venäjän johdon edustajat yllyttivät useaan otteeseen suomalaisia punaisia (sosiaalidemokraatteja) nousemaan kapinaan.

  Venäjä aseisti kapinalliset ruhtinaallisesti. Siis kapinalliset eivät ostaneet aseita, eivätkä varastaneet niitä, vaan saivat aseensa Venäjän johdon käskystä Venäjän asevoimien varastoista.

  SDP:ssä valta vallankumouksellisille

  Kaikki suomalaiset sosiaalidemokraatit eivät suinkaan kannattaneet kapinaan nousua, mutta vallankumousta haluavat saivat vallan puolueessa.

  26.1.1918 iltapäivällä SDP:n toimeenpaneva komitea päätti liikekannallepanosta ja vallankumouksen aikataulusta. Toiminta päätettiin aloittaa 27.1 klo 22. Onneksi tieto kumoushankkeesta oli kuitenkin vuotanut, joten Suomen laillisen hallituksen jäsenet joko matkustivat Vaasaan tai piiloutuivat. Siten hanke senaattoreiden vangitsemiseksi epäonnistui.

  Vallankumousjulistus allekirjoitettiin 27.1.1918

  Vallankumousjulistus Suomen kansalle.

  Suomen työväenluokan suuren vallankumouksen hetki on lyönyt.
  Tänä päivänä on pääkaupungin työväki uljaasti kukistanut sen synkän harvainvallan päämajan, joka alkoi verisen sodan omaa kansaansa vastaan.
  Rikoksellisen senaatin jäsenet valmistelivat maan pääkaupungissakin inhoittavaa veljesveren vuodatusta ja salakavalaa hyökkäystä Suomen järjestäytyneen työväen kimppuun. Samalla he tekivät itsensä syypäiksi niin julkeaan valtiopetokseen, että pyysivät vieraiden valtioiden monarkistisia hallituksia lähettämään murhajoukkoja Suomen työtätekevää kansaa teurastamaan. Koko kansamme vapaus ja elämä oli täten suuressa vaarassa.
  Nyt on lahtarisenaatilta otettu valta pois. Sen rikoksellisen jäsenet olemme määränneet vangittaviksi, missä ikinä heidät tavataan, sillä vankilassa olisi aikoja sitten ollut sellaisten kansan vihollisten paikka.
  Kaikki valtiovalta on päätetty ottaa tämän maan työtätekevän kansan omiin luotettaviin käsiin.
  ——
  Sosialidemokratien Puoluetoimikunnan valtuuttamana Suomen työväen vallankumouksen korkeimpana elimenä me nyt julistamme, että
  kaikki vallankumouksellinen valta Suomessa nyt kuuluu järjestyneelle työväelle ja sen vallankumouselimille.
  Maan sosialidemokraattinen v a l l a n k u m o u s h a l l i t u s muodostetaan nyt heti. Sen jäsenistä julkaistaan tieto ensi tilassa.
  —–
  Työväen vallankumous on ylevä ja ankara. Se on ankara röyhkeille kansan vihollisille, mutta avulias turva kaikille sorretuille ja puutteenalaisille.
  Luottakaa työväen vallankumouksen voimaan! Sen on vielä toisilla seuduilla taisteluja tehtävä. Mutta vastustamattomasti se vie nyt lippunsa voittoon!
  Uskomme varmasti, että työtätekevän kansamme niin nykyiset kuin tulevatkin polvet vielä moneen kertaan siunaavat tätä vallankumousta, josta on alkava Suomen uusi, onnellisempain olojen aika.

  Helsingissä, 27 päivänä tammikuuta 1918.

  Suomen Työväen Toimeenpaneva Komitea.

  Eero Haapalainen

  puheenjohtaja

  Täältä lisää.

  28.1.1918 Kapina on tosiasia

  ”Kun punaiset joukko-osastot yöllä ja aamulla tammikuun 28:tta vastaan tunkeutuivat Helsingin keskusosiin, eivät ne missään tavanneet vähintäkään vastarintaa, laukaustakaan ei ammuttu eikä ainoatakaan vihollista näkynyt. Tämä seikka oli omiaan saattamaan punaisen ylijohdon pahoin hämille. Siltasaarella oli viime päivien kuluessa yhä varmemmin arvioitu, että vallankumous tulisi käymään jokseenkin samaan kaavamaiseen tapaan kuin maaliskuun- ja marraskuun-mullistukset Venäjällä tahi kuten useimmat historian suuret vallankumoukset yleensä: lyhyesti mutta tulisesti kamppailua pääkaupungin kaduilla – venäläisten avustuslupauksiin luottaen arveltiin voitavan olla varma tuloksesta – vallattaisiin hallitusrakennukset, senaatin jäsenet vangittaisiin ja uusi hallitus julistettaisiin, jonka jälkeen toivottiin voitavan piankin nujertaa mahdollinen vastarinta maaseudulla. Mutta kun odotettua vastustusta ei Helsingissä syntynytkään, oli kadonnut pääedellytys tämän suunnitelman toteuttamiselta.

  Hallituksenmuutosta ei enää voitu toimittaa siinä psykologisesti vaikuttavassa muodossa kuin oli ajateltu, ja punaisten joukkojen näytelmäntapainen esiintyminen ynnä toimeenpanevan valiokunnan veriuhmaa uhkuvat julistukset olivat – kilpistyessään kaupungin levollista ja passiivista tunnelmaa vastaan – pikemminkin omiaan saattamaan uudet vallantavoittelijat naurettavaan valoon.”[i]

  Punakaartien tekemiä murhia

  ”Vangitsemiset ja vangittujen murhat alkoivat heti kapinan puhjettua, niin Helsingissä kuin muuallakin punaisten valtaan joutuneilla alueilla. Tällainen kiireinen toiminta noudatti sosialistien ohjelmajulistusta toisen osapuolen, eli porvariston poistamisesta historian näyttämöltä, kuten esimerkiksi Kansan Ääni vuoden 1917 syyskuun lopulla julkaisemassaan artikkelissa oli julistanut.”[ii]

  ”Niitä ammutaan kuin kulkukoiria, rauhallisia miehiä, joilla ei ole muuta syytä kuin että ovat kuuluneet suojeluskuntaan. Toisia etsitään heidän kodeistaan ja murhataan.”[iii]

  ”Varkauden punakaartilaiset olivat ampuneet heti kapinan puhkeamisen jälkeen tammikuun 29. päivän illalla kaksi henkilöä, kaupanhoitaja Taavetti Ryhäsen ja Lehtoniemen tehtaiden insinöörin Harald Staffansin. Helmikuun alussa he uhkasivat ampua panttivangeiksi ottamansa suojeluskuntalaiset, mikäli valkoiset yrittäisivät valloittaa kaupungin.”[iv]

  https://jput.fi/Punaiset_aloittivat_aseellisen_k.htm

  1. HK:n makkara näkee joka puolella Perussuomalaisia ja muita näkyjä, mene hyvä mies hoitoon.

   Sekä se että muut on eri mieltä kuin sinä, se on kuule demokratiaa.

   1. Kuka tässä persuista mitään puhui. Ei niitä silloin ollut olemassakaan.
    Katsokaa vainoharhaiset TV-1 ”perjantai”- ohjelma, jossa elämästä jotain tietävät kertovat yhteiskunnasta oikeita tosiasioita ml. Sixten Korkman.

 4. Kuulin mutkan kautta erään luottamusmiehen katkeroituneen tilityksen siitä, että hänen edustamansa yritys ei saanut mennä lakkoon. Äijä oli niin vihainen ettei saanut ylimääräistä lomapäivää eikä saanut tuhota firman hyvää työilmapiiriä.

  En ole varma mikä oli liitto mihin kuului, todennäköisesti AKT:ta tai sen lähellä.

  1. Juurikin näin. Mennään lakkoon ”koska nyt vaan mennään lakkoon”, ei tässä tämäkään tyyppi olisi saanut itselleen mitään mutta koska ”lakko”…

   Tsiisus.

   En ymmärrä miksi nyt tässä tilanteessa jossa ollaan alkaa punainen terrori (kuin 1918)…

     1. Sitä se persuviha tekee.
      Johtuukohan tuo viha sitä, etteivät persut ole ottaneet hk:ta omiin johtotehtäviinsä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *