Tässä nähdään mitkä maat on yli 2% maita Natossa

Ei niitä maita montaa ole ja jos Trump on sitä mieltä että mahdollisen sodan syttyessä ei alle 2% maita puolusteta Venäjän hyökätessä niin voidaan sanoa että Trump on Putinin liekassa ja pahasti. Trump haluaa hajoittaa koko NATOn.

Päivitin tämän kuvan, x-palvelusta ja julkinen. Siinä nähdään mies ja nähdään sitten tämä kurpitsa, noloa:

Edelleen, ei Trump aja kuin vaaliensa asiaa ja omaa asiaa koska sitä odottaa linnakeikka. Ainoastaan presidentin pesti pelastaa sen ja se käyttää häikäilemättömiä keinoja omia tarkoitusperiä ajaakseen. Uhraa vaikka koko Euroopan, ei se välitä.

Siitä, lähde x-palvelu, Pekka Fellaman, julkinen:

Huomio, siinä nähdään että ei se Virokaan ole kovin korkealla, juuri ja juuri Suomen edessä ja sillä ei ole edes ilmavoimia vaan muut hoitaa sen…

 

15 vastausta artikkeliin “Tässä nähdään mitkä maat on yli 2% maita Natossa”

 1. Siinä listattu vain osa, näkee ketkä on yli 2%. Katsokaa,,,Saksa ei mahdu edes tuohon sakkiin jossa näkyy ainoastaan 18 maata….ei näy, ei,,,

 2. Olet oikeassa siinä, että puolustusmäärärahat ovat melko yleisesti NATO-maissa luvattoman alhaiset.

  Sekin on totta, että Trumpin möläykset siitä, että alle 2% maksavia ei puolusteta, ovat idioottimaisia ja niistä on hyötyä imperialistiselle roistovaltiolle Venäjällä.

  Kuitenkin periaatteessa Trump on siinä puolustusmääräraha-asiassa oikeassa. Niiden valtioiden, jotka eivät täytä 2% vaatimusta on ruvettava täyttämään se – aivan kuten myös Alex Stubb totesi.

  Ei saa elää toisten siivellä.

  1. Niin, edelleen. Jos systeemi on ollut niin höveli että siellä voi roikkua hoitamatta velvoitettaan niin kyllähän se hölmöä on.

   Silti, ei tämä suurin sotamahti voi Trumpin vaalitempun takia moista shaibaa laukoa, menee suoraan Putinin lapaan.

   Kohta nähdään vielä isompia munauksia Trumpilta jotka sataa Putinin lapaan. Se on väistämätöntä.

   Euroopan pitää vain nostaa omaa puolustusteollisuutta ja kaikkea sen ympärillä. Eniten ihmetyttää Saksan surkea rämpiminen. Eikä tuo Ranskakaan kovin hääviltä vaikuta. Mutta näillä mennään.

   Hirvittää vaan mitä tämä Trump taas huutelee 🤦

 3. Päivitin blogiin paljon puhuva kuvan jossa on Reagan agendoineen ja tämä Kurpitsa…🤦

 4. En tuosta listasta nähnyt oikeasti mitään mutta tietääkseni Suomi on yli kahden prosun maan puolustus rahoissa terv tepivaari

  1. Saksa on ollut puolustusmenojen suhteen ongelmatapaus neukkulan kemahtamisen jälkeen – kaitpa luulivat, että saapui ikuinen rauha.

   Kun pitäisi käyttää vähintään 2% bruttokansantuotteesta puolustukseen, niin Saksa on käyttänyt karkeasti 1%. Nyt ihan viimeaikoina on tilanne parantunut, mutta vain hieman. Saksan poliitikot ovat kyllä jo puhuneet korottamisesta lähes kaksi vuotta, mutta tekeminen on jäänyt vähiin.

   Ei Suomellakaan ole ollut hurraamista. Puolustusmäärärahat ovat olleet vuosikymmeniä noin tasolla 1,5% BKTstä ja vasta nyt F-35 hankinnan myötä päästiin yli 2%n.

   Viro on jo tasolla 3% BKTstä.

   1. Ei huolta. Trumpin tullessa valtaan alkaa NATOn alasajo:

    Ex-neuvonantaja varoittaa Natoa: Näin Trump toimii, jos voittaa vaalit
    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010223254.html

    ”DONALD TRUMP tulee etsimään keinoja vetääkseen Yhdysvallat pois puolustusliitto Natosta, jos hän voittaa vaalit, varoittaa Valkoisen talon entinen turvallisuus­neuvonantaja John Bolton CNN-kanavan mukaan.

    Artikkelin kirjoittanut toimittaja Jim Sciutto viittaa omaan maaliskuussa julkaistavaan kirjaansa The Return of Great Powers, jossa useat sekä Trumpin että Bidenin hallinnossa työskennelleet asiantuntijat varoittavat asiasta.

    – Nato olisi todellisessa vaarassa. Uskon, että hän yrittäisi ulos [Natosta], Bolton sanoo.

    Trumpin halveksunta Yhdysvaltain turvallisuus­sitoumuksia kohtaan ulottuu myös maan kahdenvälisiin puolustus­sopimuksiin Etelä-Korean ja Japanin kanssa, Valkoisen talon kansliapäällikkönä toiminut John Kelly sanoo kirjassa.

    – Hän [Trump] ei näe mitään järkeä Natossa. Hän ajatteli hyvää sekä [Venäjän presidentti] Vladimir Putinista että [Pohjois-Korean johtaja] Kim Jong-unista. Hän ajatteli, että Pohjois-Korea on ajettu nurkkaan. Hänestä yllytimme näitä tyyppejä. Jos meillä ei olisi Natoa, Putin ei olisi tehnyt näitä asioista, Trump ajatteli, Kelly sanoo kirjassa kanavan mukaan.”

   2. Suomi on 2,5%/BKT:sta ja Viro 2,7%BKT:sta kuten lista näyttää vuodelta 2023

  1. ”– Nyt Venäjän on suunnattava omat taktiset ydinaseensa kohti Suomea. (Suomalaiset) itse äänestivät tämän riidanhaluisen hullun virkaan.” (IL)

   Kylläpä vihaavat nyt Stubbia.

   Nämä alkaa olla iso vitsi juttuineen, ryZZä🇷🇺 huomaa ettei meiltä löydy heille ymmärtäjiä 😁👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *