28 vastausta artikkeliin “Lääkäreitä onko heitä?”

  1. Sotesotkun järjetön hinta ja raghoitusvaje ovat Marinin sakin tekosten tulos ja nykyhallituksella on katkera työ koittaa pelastaa se, mitä voidaan.
   Valitettavasti sitä rahaa ei ole,vaikka Rinne niin julisti, eikä sitä tule lisää seinästä vahingossakaan.
   Kun vuotuiseen budjettiin lisättiin 3 miljardia korkomenoja, pysyviä muita menoja n. 3 miljardia sekä soten alijäämään pari miljardia, saa todella suunnitella, miten tämä lisäkulu jotenkin saataisiin hoidetuksi.
   Sitä ei Marinin sakki pohtinut hetkeäkään päätöksiään tehdessään.

   1. No ei ole, vaan omaa asennevammaasi, jota syötät potaskana joka blogiin vastustaa persuna kaikkea, mitä edelliset hallitukset ovat saaneet aikaan tulevaa varten
    Lääkäripulan syyt voit lukea itse jutusta, joka on totta mm. julkisen palkat eivät ole kilpalilukykyisiä yksityisille.

    1. Koitapa ihan oikeasti lukea, mitä ovat Marinin sakin jättämän rahoittamattomat menot ja muu sotku.
     Se, että sotesotku vie miljardeja enemmän, kuin marinin sakki budjetoi, ei todellakaan ole kenekään muun , kuin marinin sakin syy
     Punademulle tietysti kaikki marinin puuhastelut ovat onnen utopiaa ja niiden seuraukset vain persujen syy, mutta eihä sokealle putkinäölle mitään mahda.
     Nuo miljardimenot ovat aivan julkista tietoa ihan puoluekannasta riippumatta, joten räksyn. räksyn vaan.

   2. Juha: ”Sotesotkun järjetön hinta ja raghoitusvaje ovat Marinin sakin tekosten tulos ja nykyhallituksella on katkera työ koittaa pelastaa se, mitä voidaan.”

    Oikein Juha.

    Ei saa unohtaa sitäkään, että nimenomaan kepulit halusivat idioottimaisen maakuntahallinnon (hyvinvointialueet). Ne maksavat aivan hirveästi, eikä niistä ole mitään hyötyä – hallintohimmeli. Sekin himmeli pitäisi jotenkin purkaa hallitusti. Ehkä hyvinvointialueiden määrä pitäisi ensin pienentää viiteen. Saisi potkittua pihalle lauman turhakkeita.

    1. Kepulaiset virkamiehet jatkavat Sotessa vielä vuosikymmeniä, vaikka kepu kuolisi pois.

     Voi olla, että kepulaisten virkamiesten elättäminen jää vielä persujen harteille.

 1. Mikä hallitus nyt lie syyllinen nykytilanteeseen niin ikävä se on, kerron esimerkin itsestäni, kuvauksen nykymenosta.
  Oikea polveni tuli muutamassa viikossa pirun kipeäksi, ei montaa sataa metriä antanut kävellä ja unia jomotuksellaan häiritsee. Soitin paikalliseen terveyskeskukseen, pitkän selittelyn jälkeen soivat käynnin sinne fysioterapeutille, taivutteli koipeani puoli tuntia, ei sanallakaan kertonut mikä siinä mahdollisesti on vikana ja laittoi sinistä teippiä polven ympäri ja antoi pari voimisteluohjetta. Sanoi lähtiessä että jos kovin särkee niin soita ja hän järjestää ajan lääkärille mitä kuulemma olisi sitten saanut odottaa n 3 kuukautta.
  No kivut vaan pahenivat, laskin säästöni, varasin ajan Mehiläiseen, parissa päivässä pääsin, lääkäri tutki 10 minuuttia ja sanoi että on polvi kulunut, ruttasi pari ruiskullista jotain lääkettä polveen ja sanoi että pitäisi helpottaa muutamassa viikossa ja jos ei pyysi soittamaan ja hän laittaa lähetteen magneettikuvaukseen. Nyt rokotuksesta on vasta muutama päivä etten tiedä mitä seuraa.
  Lasku oli niin että lääkärinpalkkio 180 ja se rokotus 120 euroa, ilman Kela korvauksia olisi ollut 210 + 150.
  Enemmän kuin rahan meno minua jäi kismittämään henkisesti se mihin on ajettu yhteiskunnan terveydenhoidon tila ja se että en tiedä pitääkö minun enemmän siitä haukkua Marinin vaiko Orpon hallitusta mutta se on varma että lääkärien koulutusmäärän lisääminen on hyvä juttu työllistyvät sitten ihan mihin hyvänsä kunhan eivät ulkomaille lähde.

  1. Toisin on Pirhan alueella, jossa pääset julkiseen tai julkisen Mehiläiseen tai Acutaan lähes heti soitolla p. 116 117. Julkisen Mehäläiseen kyllä vain virka-aikana.
   Leikkausujonot ovat se lääkäriongelma. Hinta noin 20 €.
   Mitä pidempään hallitus hankaloittaa soteuudistusta leikkauksin, sitä pahemmin käy erityisesti pienemmillä sote-alueilla. ”Ikärasimia” pahimmillaan.

   Kun menet yksityisen vastaanotolle Terveystaloon, vastaanotossa on jonotusnappi ja 10 virkailijaa. Toimistomaksu 40 €. Lääkärin peruskäynti 180 €.
   = 220 €. Että silleen.

   1. Jos Pirhan sote alueella on asiat hienosti mutta jossain toisella aivan huonosti niin onko se nykyhallituksen vika. Kuka on perustanut hyvinvointialueet ymmärtämättä millaisiin eroihin tällainen voi johtaa

    1. Asiahan on vielä kesken useilla alueilla, mutta menee THL:n mukaan niin kuin pitääkin mennä, oikeaan suuntaan.
     Sitä ei helpota tämän hallituksen toimet jarruttaa.
     Sen pitäisi tehdä kaikkensa
     saada yksityinen työterveys, edes, toimimaan samaan suuntaan.
     Nyt oltaisiin täydellisessä katastrofissa ilman Sipilän/ Marinin hallituksen toimia.

     1. Ja mitähän tämä hallitus jarruttaa?
      Marinin sakin katteettomat päätökset ovat se syy, miksi tässä sotkussa ollaan ja niiden korjaaminen vie aikaa ja – penteleesti rahaa, mikä on poissa muualta.

      1. Kerropaihan omin snoin hk, että miten marinin sakki budjetoikaan rahoituksen näille miljardien lisämenoille…

  2. Matti: ”Enemmän kuin rahan meno minua jäi kismittämään henkisesti se mihin on ajettu yhteiskunnan terveydenhoidon tila ja se että en tiedä pitääkö minun enemmän siitä haukkua Marinin vaiko Orpon hallitusta mutta se on varma että lääkärien koulutusmäärän lisääminen on hyvä juttu työllistyvät sitten ihan mihin hyvänsä kunhan eivät ulkomaille lähde.”

   Oikein Matti. Suomeen tarvitaan lisää suomalaisia lääkäreitä, jotka osaavat hyvää suomea.

 2. Ilman edellisen hallituksen päätöstä oltaisiin vielä huonommassa jamassa ja niitä vikoja isossa muutoksessa jää joita Orpo lupasi valtaan pääsypuheissaan korjata. Nyt korjaukset ovat huononnuksia ja samalla antaa apuja yksityiselle.

 3. Samaisen Pirhan alaisuudessa tässä palveluja ole koittanut saada, mutta eipä se kohdallani olo noin auvoista kuin Heikki kertoo.

  Hoitotakuu katsotaan toteutuneeksi, kun on päässyt puhelinyhteyteen terveydenhuollon henkilöstön kanssa. Eli esim. ns. hoitokeskustelu sairaanhoitajan kanssa, jonka myötä ei itse vaivaan apua saa. Henkilökohtainen käynti esim. lääkärillä onnistuu aikaisintaan kolmen – neljän kuukauden päästä.

  Se, että pääsee Acutaan eli akuuttipäivystykseen ei ole sote -uudistuksen tulos, vaan niin on ollut aina. Sote -uudistuksella nimenomaan pyrittiin siihen, että akuuttipäivystyksen käyttöä saataisiin vähennettyä, mutta tulos on ollut aivan päin vastainen.

  Ihan mielenkiinnosta kysyn. Mikä on ”julkinen Mehiläinen”?

  Eihän sellaista ole. On vain yksityinen terveysjätti Mehiläinen, jolta julkinen puoli ostaa kalliita terveyspalveluja.

  1. Heikin ja Juhan kirjoitukset luettuani en ymmärrä olenko sittenkään niin onneton kun en asu Pirhan vaikutuspiirissä. Myös se kumpi on suurempi syyllinen terveydenhoidon nykytilaan Marinin vaiko Orpon hallitus

   1. Orpon ja kokoomuksen toiminta aina viime vuosiin saakka oli täysin metsässä kunnes Sipilä ja Marin panivat asian raamit kuosiin, mikä kestää ”kulutusta” vuosikymmenet.
    On aivan turha jarruttaa projektia, koska vanhaan ei palata kuin joidenkin
    toimivin osin.

  2. Tuo hk:n utopinen autuus koskee vain pientä osaa keskustassa asuvista tamperelaisista ja lopuille ollaan suossa ja osaa reuna-alueiden terkkareistakin ollaan lopettamassa., jotta nämä ”julkisen” Mehiläisen asiakkaat saavat luksuspalvelunsa.

   1. Näin on – ei päde koko Pirhan alueella. Useampikin tuttava odotellut tavalliselle lääkärille pääsyä kuukausitolkulla. Sitten kun pääsee, lääkäri hädin tuskin edes vilkaisee.

    Lopulta minua ei kiinnosta onko Marin tehnyt oikein/väärin tai Orpo tehnyt oikein/väärin. Se on täysin merkityksetöntä. Ei hoitoa tarvitseva ihminen tarvitse tiettyä puolueviiriä hallituksen pöydällä, vaan lääkäriä.

    1. Niinhän se on, vaan nyt näyttää olevan kyse siitä, että mikään asioita mahdollisesti korjaava toimenpide ei oppositiolle kelpaa, koska ideologia estää terveen ajattelun.

      1. Miten olisi, jos koittaisit opetella sotesotkun ongelmia ja sitten koittaisit miettiä, miten niitä voitaisiin korjata.
       Punademyúntyhmyysonsitä, etteimkykene poikkeamaan ideologisesta paskasta, vaan pyrkii päätymään samaan, mihin ennekin kaulaansa myöten.
       Sotesotku valitettavasti vaatii uudenlaista syventymitä ja ajattelua, ettei sorruttaisi punavirheiden typeryyteen uudelleen, mutta se saattaa olla punademun käsityskyvylle liian vaativaa…

       1. Ääliömäisestä maakuntahimmelistä järjettömine kustannuksineen pitäisi päästä eroon, mutta sitä ei punavirheiden eunukkikuoro kykene myöntämään.

 4. Orpo teki täysin typerästi tukemalla yksityisiä. Hän pahensi kaikkia maamme terveysongelmia tällä toimella.

  Marin puolestaan teki täysin typerästi jättämällä kilpailuviranomaisilta pois otto-oikeuden. Se on nostanut yksityisten palveluiden hintaa kymmenillä prosenteilla.

 5. Krista Kiuru (SD) vastasi perhe- ja peruspalveluministerinä sote-uudistuksesta Sanna Marinin (SD) hallituksessa. Kiurun mielestä sote-palvelut heikkenevät, koska porvarihallitus ei ota tarpeeksi velkaa jotta Kiurun sotkema sote saataisiin toimimaan edes jotenkuten.

  Sotkumaakari Kiuru sotkee kaiken sotkettavissa olevan, joten ei tämän pitäisi mikään yllätys olla.

 6. 25.1.2023. PERHE- JA PERUSPALVELUMINISTERI Krista Kiuru (sd) uhkaili tiistaina sote-ministeriryhmän kokouksessa hallituksen kaatamisella, jos Sdp ei saa rahavaatimuksiaan läpi, hallituslähde kertoo IS:lle.

  Kiuru ei käyttänyt kaataa-sanaa, mutta antoi ymmärtää, että asia on poliittisesti niin tärkeä, ettei hallitus pysy pystyssä, jos Sdp:n vaatimus sote-rahoista ei mene läpi.

  Kiuru on vaatinut alun perin hyvinvointialueille hoitovelan korjaamiseen 700 miljoonaa euroa. Tiistaina Kiurun vähimmäisvaatimus oli 500 miljoonaa.

  Hallituksen sisällä kysellään, puhuiko Kiuru omissa nimissään vai onko hänellä pääministeri Sanna Marinin (sd) tuki.

  – Pääministeri ei ole ottanut tähän mitään kantaa. Kiuru pyörittää aika usein demareita. Toimiiko hän omalla mandaatilla vai pääministerin mandaatilla? hallituslähde kysyy.
  https://www.is.fi/politiikka/art-200000934

 7. Kesäkuussa 2011 Kiuru nimitettiin Kataisen hallituksen asunto- ja viestintäministeriksi. Viestinnästä vastaavana ministerinä Kiurun tehtäväksi tuli vuonna 2011 tehdä esitys Yleisradion rahoituksen järjestämisestä asian jäätyä edelliseltä hallitukselta kesken. Helsingin Sanomien päätoimittaja Mikael Pentikäinen kritisoi keväällä 2012 Kiurun tapaa hoitaa Yle-uudistusta. Hänen mukaansa Kiuru antoi ymmärtää ettei mediajohtajien tulisi puuttua uudistukseen. Pentikäisen mukaan median poliittinen sääntely on uhka sananvapaudelle ja median tehtävälle vahtia vallanpitäjiä, eikä poliitikko saisi edes vihjata, että politiikan arvostelu voisi vaikuttaa esimerkiksi televisiokanavien toimilupien myöntämiseen.

  SDP:n ministerikierrätyksessä toukokuussa 2013 Kiurusta tuli opetusministeri. Opetusministerinä hän on ajanut muun muassa oppivelvollisuuden pidentämistä vuodella. Huhtikuussa 2014 Kiuru sai hoitaakseen myös viestintäministerin tehtävät vasemmistoliiton erottua hallituksesta.

  Kiuru nimitettiin perhe- ja peruspalveluministeriksi 6. kesäkuuta 2019 Rinteen hallitukseen ja 10. joulukuuta 2019 sitä seuranneeseen Marinin hallitukseen. Kiurun sijaiseksi valittiin tammikuussa 2022 tämän äitiysloman ajaksi Aki Lindén.

  Lokakuussa 2022 Helsingin Sanomat kirjoitti Kiurun olleen THL:n asiantuntijoita vastaan koko koronapandemian ajan ja painostaneen asiantuntijoita linjalleen ja kieltäneen näitä kertomasta näkemyksiään. Marraskuussa 2021 nimetön ”hallituslähde” uhkasi THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin ja pääjohtaja Markku Tervahaudan erottamisella, jolloin Suomenmaa perusteli Kiurun olevan lähteen takana.

  Kiuru ilmoitti toukokuussa 2023 tavoittelevansa SDP:n puheenjohtajuutta edellisen puheenjohtajan Sanna Marinin ilmoitettua luopuvansa puheenjohtajuudesta. Hän kuitenkin hävisi jäsenäänestyksessä Antti Lindtmanille äänin 12 546 – 3 587 syyskuun alussa pidetyssä SDP:n puoluekokouksessa.

  Poliittisia näkemyksiä
  HS-analyysin mukaan Kiuru on ”voimakkaan vasemmistolainen”. Kiuru itsekin sanoi olevansa ”selkeästi vasemmistolainen vaihtoehto” puheenjohtajakisassa 2023 ja Rinteen-Marinin linjan jatkaja sekä SDP:n nojaavan ”vahvasti vasemmistolaiseen politiikkaan”. Hänen mukaansa talouspolitiikka ei ole mitään avaruustiedettä vaan tavallisen ihmisen ynnäilyä rahojemme riittävyydestä.

  Kiuru kannattaa pakkoruotsia. Hänelle on ollut henkilökohtaista hyötyä ruotsista, sillä hän sai tutustua ruotsinkieliseen poikaystävään nuorena juuri ruotsin kielen taidon ansiosta.” – Wikipedia-artikkeli otsikko ”Krista Kiuru”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *