EU- vaalit yleensä, – italialainen ääniharava erikseen

Ennusteiden mukaisesti oikeisto (Totuusmedian mukaan laitaoikeisto/äärioikeisto) kasvatti kannatustaan eurovaaleissa. Ranskan presidentti Emmanuel Macronin on päätynyt jopa kutsumaan Ranskan ennenaikaisiin vaaleihin, kun oikeistolainen Kansallinen liittouma (RN) on saanut huimat 31,5 % äänistä – yli kaksi kertaa enemmän kuin Macronin johtama Renew-puolue.

Itävallassa oikeistolainen FPÖ voitti maan vaalit kaksinkertaistaen europarlamentaarikkojensa määrän kuuteen. Puolue sai 27 % äänistä.

Saksassa oikeistolainen AfD nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi kasvattaen paikkamääräänsä 16:een.
———————————————————
Poliittisesta väkivallasta epäilty italialainen vasemmistoaktivisti oli ääniharava.

Poliittisesta väkivallasta epäilty Ilaria Salis valittiin europarlamenttiin äänivyöryllä. Ylen uutisessa 39-vuotiasta italialaisnaista luonnehditaan ”antifasistiseksi vasemmistoaktivistiksi ja opettajaksi”.

Europarlamenttipaikka saattaa hyvän palkan ja muiden etujen lisäksi merkitä italialaisnaiselle vapautumista tutkintavankeudesta. Euroopan parlamentin edustajilla on nimittäin syytesuoja, joka suojaa heitä vangitsemiselta ja syytteiltä.

Epäiltynä Budapestin vasarahyökkäyksistä

Salis on ollut viimeiset 15 kuukautta vangittuna Unkarissa epäiltynä osallisuudesta helmikuussa 2023 tapahtuneeseen pahoinpitelyjen sarjaan, josta Suomen Uutiset raportoi tuoreeltaan. Pahoinpitelyille oli tyypillistä se, että iso joukko naamioituneita antifasisteja hyökkäsi vasaroilla, pampuilla ja kyynelkaasulla aseistautuneina ihmisten kimppuun kadulla.

Hyökkääjät valitsivat uhrinsa siten, että näitä pidettiin esimerkiksi vaatetuksen perusteella ”fasisteina”. Kaikkiaan yhdeksästä uhrista monet saivat vakavia vammoja esimerkiksi kalloonsa.

Hyökkäysten erityispiirteenä oli naisten suuri osuus pahoinpitelijöinä. Eräässä iskussa puolet hyökkääjistä oli poliisin mukaan naisia. Voimaantuneet naiset eivät ainoastaan kuvanneet hyökkäyksiä vaan osallistuivat aktiivisesti pahoinpitelyihin lyömäaseita käyttäen.

Onko tämä tulkittavissa siten, että vasemmistolainen väkivalta on sitä parempaa väkivaltaa muuallakin kuin Suomessa (?)
Lähteet: Verkkomedia, Suomen Uutiset

7 vastausta artikkeliin “EU- vaalit yleensä, – italialainen ääniharava erikseen”

 1. Euroopassa on menossa ”operaatio Putin- hybridi, jonka taakse ovat oiligarkkirahat suunnattu, siis hajottaa Euroopan yhtenäisyys natsien, fasistien ja äärioikeston tuella-johon rintamaan myös persut kuuluu piste !
  Oletteko sokeita ?

  1. Siis vasurien väkivalta on sinusta sitä parempaa.
   Oletko sokea ja kuuro?

 2. Niin, putinin tukijoista leijonaosa tulee vasemmalta. Pitääkö imperialistinen fasismi hyväksyä jos sitä tukevat ”hyvikset”?

  Ei pidä. Ryssä-sana on kielituntijoiden mukaan vihapuhetta jota ei saa käyttää, siten sanon asian näin: ryssä o ryssä vaikka voissa paistais.

  1. Putinin tukijoista vain pikkuisessa EU- vasenyhmässä on muutama.
   Sen sijaan Afd, Orbanilaiset Melloni, le Pen jne. oikea reuna ovat heitä ja pahimpia. Ja Orpo vielä möläyttää tukea Mellonille.
   Macron panee kovan kovaa vastaan ja toimii kuten pitää, rohkeasti laitaoikeistoaan vastaan.
   Suomessa puttepossun tukijoita löytyy enää ex-kommunisteista ja parista yrttiahosta. Mutta persujen porukassa ne ovat naamioituneet Luukkasiksi jä ääriporukoiksi sisällä, jotka haluavat sotkea kaiken.

 3. Oikean ja vasemman puolen ääripuolueilla on yhteinen ominaisuus. Ne ovat sosialistisia. Toiset tahtovat kansainvälistä sosialismia toiset kansallista

  Molemmissa malleissa yksilönvapaudet on rajoitettu ja molemmat ovat väkivaltaisia. Rahvas on alistettu sosialistien näkemyksiä palvelemaan.

  Ääriliikkeen tunnusmerkkinä on väkivaltaisuus,
  Mutta voitaisiin ehkä luopua ”ääri” -liitteen käytöstä, koska kaikki eivät osaa sen merkitystä hahmottaa.

  Voitaisiin puhua oikeistososialisteista ja vasemmistososialisteista.

  https://liberalismi.net/wiki/Pohjoismainen_vastarintaliike

 4. On mielestäni absurdia vängätä ja syytellä edes-taas oikeisto-vasemmisto-vaatakkaisasettelussa, kun ongelmat ovat aivan kaikille yhteisiä:

  Maahanmuutto tai muuttoliike ei yksipuolinen tulijoista johtuva syy, vaan muuttoliikettä tulisi ymmärtää laajemmin kaikkia koskevana realismina, jossa myös paikalliset ja ”kansallismieliset” ovat osa muuttoliikettä, filosofisesti ajateltuna ns. ”sisäisiä muuttajia”, joita maansa menettäminen koskettaa aivan yhtä lailla kuin heitä, jotka joutuvat pakenemaan kotimaastaan vaikkapa ilmaston muutoksesta johtuvasta syystä.

  Se ”globaali eliitti”, jota jotkin puolueet mielellään demonisoivat, voidaan ymmärtää myös läntisen maailman suurvaltojen ja globalisaation ihanteiden entisinä kannattajina, jotka sittemmin 1980-luvulta lähtien alkoivat ymmärtää ilmasto- ym.realismia, ja menivät paniikkiin.

  Filosofi ja antropologi Bruno Latouria lainatakseni, entiset läntiset johtajat ratkaisivat luonnonresurssien ylikulutukseen ja globalisaation ihanteeseen liittyvän paniikinomaisen realisaationsa ryhtymällä systemaattisesti sanoutumaan irti kaikille yhteisestä hyvästä tulevaisuudesta, mutta myös jaetusta globalisaation historiasta.

  Syntyi äkillinen suunnan kääntäminen ja ihanteiden raju hylkääminen, josta ilmiöstä esimerkeiksi on nostettu Trump Amerikassa sekä Brexit. Siis entiset läntiset suurvallat, jotka ryhtyivätkin agitoimaan hyvää tulevaisuutta vain omille kuplilleen, rakennellen muureja ja sanoutuen irti yhteisistä tavoitteista.

  Realismia olisi tunnustaa, ettei sellaista ihannemaailmaa ole, missä kaikki voisivat kuluttaa resursseja samaan tahtiin kuten ennen, vaan meistä jokaisen on uudelleen-orientoiduttava aivan uudenlaiseen maailmaan, jossa ”oman elämäntapamme jakamattomuuden” sijaan tajuamme nykypäivän suuret kysymykset, kaiken elämän ehdot ja realismin, johon ei ole järkeä ottautua paniikinomaisella vihamielisyydellä tai kiistämällä tyystin tosiasioita, kuten ilmastonmuutoksen.

  On kaksinaismoralismia sulkea silmät ja sulkea rajat ja vaatia omilta yhtä ja muulta jotain muuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *