Reaktioita Saksan vaalitulokseen

Eurooppalaisia reaktioita:

AFD - pöyristys
AfD – pöyristys

Mielipide Suomessa on jakautunut. H. Karjalainen pöyristyy, L. Huhtasaari ilakoi. Kumpaa uskoa?

https://twitter.com/VerkkomediaPS/status/912026733729198081?t=1&cn=ZmxleGlibGVfcmVjc18y&refsrc=email&iid=eb0bb913ec184803820651d43c5025e1&uid=856223794872152065&nid=244+272699393

– Hyvä Saksa. (…) Tämä on vasta alkua. Maahanmuuttopolitiikkaan halutaan muutos ja syystä —-

33 vastausta artikkeliin “Reaktioita Saksan vaalitulokseen”

 1. Lisää:

  SPD:n jäämistä oppositioon ei vielä kannata kirkossa kuuluttaa, vaikka Schulz niin on ilmaissut. Antaas nyt Muttin ensin hiukan hengähtää. Yhteinen vihollinen Saksan sisältä löytyy AfD:sä luvuin 87 % vastaan 13 %.

  1. Mutti tekee kirjakauppias Schulzille tarjouksen, josta SPD ei voi kieltäytyä.
   CDU:n jääminen tällä hetkellä ainoan vaihtoehdon, FPD:n ja Vihreitten varaan, tarjoaa näille ainutlaatuisen kiristysmahdollisuuden.

  2. ”Yhteinen vihollinen Saksan sisältä löytyy AfD:sä luvuin 87 % vastaan 13 %.”

   Yhteinen vihollinen Saksan sisältä löytyy Vihreissä luvuin 91 % vastaan 9%.

 2. Harri

  Tuo oli jo korkeampaa matematiikkaa, jota sotkevat virheelliset oletusarvot ja, joita tuosta näkökulmasta en ymmärrä.

  Tuo Mutti on aika ihmeellinen ja kylmähermoinen nainen, joka on selvinnyt pirun tiukista tilanteista harkintakyvyllään maansa hyväksi. Mutta hänhän on kvanttikemian tohtorikin.

 3. Saksassa oli demokraattiset vaalit. Vaalitulos on äänestäjien tahdon mukainen – pulinat pois.

  Saksan demarit ovat venäjämielisiä, joten toivottavasti ne eivät ole Saksan seuraavassa hallituksessa.

  AfDn menestys vaaleissa on suoraa seurausta Saksan harjoittamasta avoimien ovien politiikasta – kansainvaelluksesta EUn alueelle. Saksan taloudella menee hyvin Merkelin puolueen johdolla, mutta se mamuilu on ihan /Cstä.

 4. Mikäli Saksan uusi hallitus muotoutuu niin sanotun Jamaika-koalition pohjalta, tulee se olemaan ennen kaikkea läntisen Saksan hallitus. Tämä käy ilmi saksalaislehti Der Spiegelin vertailusta, jossa mahdollisia hallituskoalitioita on tarkkailtu sen mukaan, missä vaalipiireissä niillä on takanaan absoluuttinen enemmistö eli yli puolet äänistä.
  ……………………………………..
  – Jamaika-koalitio olisi ”länsisaksalainen saari”. Vain siellä enemmistö takana, kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki huomioi Twitterissä viitaten Spiegelin otsikkoon.

  Sen sijaan Itä-Saksassa Jamaika-koalitiolla ei ole enemmistöä, kuten ei myöskään Baijerin osavaltion koillisosissa. Kansallispopulistinen ja maahanmuuttovastainen AfD-puolue, joka oli koko maassa kolmanneksi suurin puolue, oli Itä-Saksassa toiseksi suurin puolue heti Merkelin CDU:n jälkeen. Lännessä se jäi neljänneksi suurimmaksi.

 5. On muutoin jokseenkin huvittavaa se miten kaikkien kanssa avoimen keskustelun ja ehdottomasti demokratian puolustajien kanssa vaikuttaa kovin usein siltä siltä, että he ovat täysin kykenemättömiä keskustelemaan muutoin kuin keskenään ja demokratia on se suurin vihollinen heidän omalle mandralleen.

  Reaktiot Saksan vaaleihin noudattelevat pitkälti sitä samaa linjaa joka on nähty aiemmin, leimakirveet heiluu ja perustelut loistavat poissaolollaan, mutta mitään muuta ei ole odotettavissa, kun mihinkään muuhun ei vaan pystytä.

 6. Kovin yksinkertaista logiikkaa on se, että AfD keksi ”loistavan” idean puolueelleen vasta sitten, kun maahanmuutto yllätti koko Euroopan. Eli maahanmuutto tuli kuin syliin tekemättä politiikkaa sitä ennen, lukuunottamatta rikkaiden etujen ajaminen ja Merkelin toiminnasta aukon löytäminen, jota muuten hän aikoo jatkaa vastakin.

  Kaikille näille ääripuoluelle on känyt toinen toisensa jälkeen sama ilmiö kuin persuille = nopea nousu ja yhtä nopea lasku. Näin käy AfD:llekin-

 7. Saksan vaalit näytti suunnan Euroopalle, myös Pohjois-Euroopalle. Vanha natsikortti alkaa olla jo loppuun kulunut, nyt tarvitaan tähän päivään paremmin sopivia kortteja. Muslimikortti on yksi hyvä vaihtoehto.
  Saksalaiset ovat jo ruoskineet itseään yli 70 vuotta Hitlerin hirmutöistä eli menossa on jo pojan poika, jonka pitäisi maksaa siitä, että on syntynyt Saksassa.
  Vastustajien leimaaminen on vaan niin saaketin kivaa, että sitä harrastaa sellaisetkin, jotka eivät aina tiedä miksi joku pitää leimata.
  Jos otetaan aimo annos realismia ja siihen höysteeksi hieman inhimillisyyttä ja lähimmäisenrakkautta, niin osa pakolaisvyöryistä tarvitsee turvapaikan. Mutta on sitten viranomaisten asia, että suurista massoista ihmisiä pitäisi löytää ne, jotka turvaa tarvitsevat. Ja siinä työssä viranomaiset ja poliittiset päättäjät ovat pahoin epäonnistuneet. On vain luonnollista, että kansalaiset vaativat oikeutetusti paremmin hoidettua maahanmuuttoa, kun tämä hallitsematon tapa maksaa aivan liikaa meille veronmaksajille ja on poissa meidän käytöstä.

  Joten hei te kaikki karjalaiset ja kaltaiset meillä on oikeus vaatia päättäjiltämme parempaa taloudenpitoa ja oikeita valintoja siihen, miten meidän veroeurot käytetään. Mistää muusta ei ole kysymys, joten on turha kaikki leimaamiset. Kukin kansakunta kantakoon vastuunsa historiastaan, mutta ei sotketa niitä tämän päivän polttaviin ongelmiin.

 8. ”Kaikille näille ääripuoluelle on känyt toinen toisensa jälkeen sama ilmiö kuin persuille = nopea nousu ja yhtä nopea lasku. Näin käy AfD:llekin-”
  Kuis ne ruotsindemokraatit ovat nyt toiseksi suurin puolue Ruotsissa?

 9. ”Kaikille näille ääripuoluelle on känyt toinen toisensa jälkeen sama ilmiö kuin persuille = nopea nousu ja yhtä nopea lasku. Näin käy AfD:llekin-”

  Itse asiassa PS on ollut viimegallupeissa nousussa.

  En nyt tarkkaan tiedä mitä ääripuolueilla halutaan tarkoittaa, mutta josko saisi joitain esimerkkejä?

 10. PS on mutalukemissa Jytkyyn verrattuna.
  Ruotsidemokraatit ovat todellisissa vaikeuksissa.
  Keski-Eurpppan muut painivat myös uskottavuuden mutasarjassa.

  1. Missä vaikeuksissa Ruotsindemokraatit ovat?

   Mikäli nyt Keski-Euroopalla viittaat vaikkapa Ranskaan ja Hollantiin niin molemmissa maissa parlamenttivaaleissa kansallismieliset nostivat paikkamääräänsä. Itävallassa on seuraavat vaalit ja kansallismielisillä vaikuttaa ihan hyvältä.

 11. Maailma muuttuu ja puolueiden merkitys myös muuttuu.

  Esimerkiksi Suomessa demarit olivat joskus karkeasti 50% kannatuksessa ja nyt ovat karkeasti 10%.

  Kokoomus oli joskus ”yleisistä syistä” suljettu kokonaan valtiollisen päätöksenteon ulkopuolelle, nykyisin Kokoomuksella olisi valtaa kun vaan osaisi käyttää sitä.

 12. Mika ylistää kansallismielisiä, populisteja, äärioikeistoa, rajat kiinni porukkaa. Noidenko ääriajattelijoiden kanssa Euroopan pitäisi viedä asioitaan eteenpäin ?
  Eläköön Merkel ja Macron ! Siinä meidän toivomme on parempaan.

  1. Missäs minään ketään olen ylistänyt?

   Esitin kyllä sen miten kansallismielisten puolueiden kannatuskehitys on esim. Ranskassa ja Hollannissa edennyt vaalitulosten perusteella.

   Vai eläköön Merkel ja Macron, eikö tämä ole enemmänkin sitä ylistämistä?

 13. Äärioikeistoa on hyvin vähän, merkityksetön porukka.

  Vasemmiston ja vihreiden suhteen on syytä olla enemmän huolissaan, yleisesti toimivat imperialistisen roistovaltion Venäjän hyväksi.

  EUn ulkopuolella ”jonottaa” satoja miljoonia afrikkalaisia, yms., tilaisuutta päästä EUn alueelle. EU ei saa päästää sitä kansainvaellusta EUn alueelle.

 14. Kyllä Juhani SDP kannatus on hieman sulla alakantiin on tuolla n 17 % eikä SDP ee toimi venäjän hyväksi vaan siellä mennään kaikkiin suuntiin .
  Jos joku pelaa sinne venäjän suuntaan se on tänä päivänä kepu terv tepivaari

 15. Juhani koska on SDP een kannatus suomessa ollut muka 50 % terv tepivaari

  1. Demareilla oli eduskunnassa enemmistö hieman ennen Suomen itsenäistymistä. Sitten seuraavissa vaaleissa karvan verran alle puolet.

   Lokakuun 1917 eduskuntavaaleihin osallistui 200 000 äänestäjää enemmän kuin edellisiin vaaleihin. Porvarit saivat 108 paikkaa, sosialistit 92 (ennen 103).[iii]
   http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Suomi_oli_demokratia.htm

   Suomen itsenäistymisäänestyksessä sosialistit äänestivät itsenäistymistä vastaan äänin 88/100. Onneksi porvarit voittivat sen äänestyksen.

 16. ”Meppi: AFD:n nousu järkytti Brysselin saksalaisia – ”Jamaikassa” olisi yllätttävä EU-kriitikko.”
  Tämmöinen otsikko Uusi Suomi- lehdessä 25.9.2017.
  Artikkelin yhteydessä on Miapetra Kumpula-Natrin kuva (demariedustaja Kumpula- Natri näyttää huolestuneelta). – Minulle ei selvinnyt artikkelista, olivatko kaikki Brysselin saksalaiset järkyttyneitä vaiko vain eliitti.

 17. Joo, viimeisimpien mielipidemittausten mukaan SDPn kannatus on ollut luokkaa 17%, mutta kannatuksen alastulo on ollut niin jyrkkää, että tällä hetkellä se voi hyvinkin olla luokkaa 10%. 🙂

 18. Kumpula-Natri huolestuu kaikesta muusta, mutta ei turvisvaelluksen seurauksista.
  Tyypillisesti niin demarit, vasurit kuin vihreätkin huolestuvat, jos kansa käyttää demokraattista valtaansa ja äänestää eri lailla, kuin ne vaativat.

 19. Mutta kun nyt vaan ei ole on hiukan sama jos tätillä on kikkeli se toden näköisesti onkin setä .
  Ja kyllä kepu on lähempänä 10 % ja laskua on vielä tulossa kepulle Juhani nyt eletään v 2017 eikä v1917 . terv tepivaari

 20. Mutta kyllä saksan vaalitulos oli tietenkin hiukan epävarmuutta tuova mutta saksa ratkoo nuotkin asiat kaikille parempaan suuntaan ja kyllä Mamma Merkkel hoitaa tilanteen .
  Enempi olisi tuon Ranskan teoista huolissani se kun kääntää kuppiaan tarpeen mukaan . terv tepivaari

 21. Juha: ”Tyypillisesti niin demarit, vasurit kuin vihreätkin huolestuvat, jos kansa käyttää demokraattista valtaansa ja äänestää eri lailla, kuin ne vaativat.”

  Tästä on pahoja esimerkkejä nykyajaltakin. Esimerkiksi Puolassa on vallassa porukka, joka sai kansalta siihen valtuutuksen aivan valtavalla ääntenenemmistöllä. Kansa tukee edelleen vahvasti Puolan vallassaolijoita – mutta Puolan ulkopuolelta yritetään heitellä kapuloita rattaisiin, uhataan jopa sanktioilla. Unkarissa on suunnilleen sama tilanne. Kansa kannattaa vapailla vaaleilla valittuja johtajiaan, jotka uskalsivat rakentaa aidan mm. Serbian ja Unkarin rajalle – vihervasemmisto nosti siitä aidasta hirmuisen äkämölön. Se aita on vähentänyt EUn ongelmia merkittävästi. Aidanrakennusta tarvitaan mielestäni lisää.

 22. Kepulien kannatuksen lasku on ymmärrettävää – Sipilä suorastaan kutsui kansainvaelluksen terroristeja maahamme.

  Niin on kuitenkin myös demarien kannatuksen lasku – eivät tarjoa mitään hyvää Suomelle, vain pahaa.

 23. Palataksemme Saksaan, kannattaa huomata että:

  Saksan demarit tai ainakin niiden johtoporras ajaa nimenomaan Venäjän etua, eikä läntisten demokratioiden etua. Esimerkiksi Schröder, Steinmeier ja Schulz ovat ryssän /Cn nuolijoita.

 24. Demarit on nyt suomessa ollut kylläkin nousussa, muuten ei mamma merkkel ole demari ja hän saksan johdossa on . terv tepivaari

 25. Mot-tutkii paljasti viime keväänä: Euroopan parlamentti maksaa vuosittain euroedustajille yli 40 miljoonaa korvauksia, joita ei valvota lainkaan. Kukin jäsen eli meppi saa vuosittain noin 50 000 euron suuruisen potin, jonka voi käytännössä käyttää mihin vain tai pistää omaan taskuun. – Yle Areena 31.5.2017.
  Viitaten tuohon Uuden Suomen artikkeliin, jossa kuva huolestuneen näköisestä mepistä: ehkä minäkin, jos olisin meppi, olisin huolestunut siitä että Saksassa, Euroopan ja EU:n sydämessä, järki rupeaa voittamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *