Suomi 100 – avustukset järjettömästi jaettuna

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005323326.html

”Näin Suomi 100 -hanke on jakanut avustuksia: Koodaribussi Afrikassa sai 30 000 €, Marskin ritarien muistojuhla 0 €

Avustuksia on annettu muun muassa hankkeisiin, joissa on ajettu Afrikassa bussilla opettaen koodausta paikallisille, järjestetty feministinen festivaali ja annettu rahoitusta turvapaikanhakijoiden yritysideoihin. Esimerkiksi koodibussi Afrikassa sai 30 000 euron avustuksen.”

Rahaa siis syydetään ideoligisiin puuhasteluihin, joilla ei ole mitään linkkiä Suomeen, mutta Suomen kohtaloon tiukasti liittyville ei sittenavustuksia annetakaan.

Kun lisäksi osa organisaation julkkiksista lintsaa kokouksista, mutta nostaa kyllä palkkiot, on koko hanke pelleilyä.

12 vastausta artikkeliin “Suomi 100 – avustukset järjettömästi jaettuna”

 1. Rahan jako kuvaa niin hyvin tätä aikaa jossa niin kovin monelle kansallivaltio nimeltään Suomi ja suomalaisuus tuottaa lähinnä häpeän synnyttämää pahoinvointia.

 2. Taas kaivellaan joitain ääriesimerkkejä, jotka eivät ole oikeaa todellisuutta. Miten muuten Meri-porin koulu yleensäkään liittyy tähän asiaan. Se on hienoa toimintaa toisin, kuin monessa koulussa , joissa ei nykyään saa noudattaa meidän kansallistapojamme. Ei se ole mitään Suomenlipun häpäisemistä.

 3. Pentti, en huomannut laittaa ”hieman asian sivusta” huomautusta asiaan, mutta liitin Meri-Porin koulu-uutisen esimerkiksi Jukka Hankamäen pohdintaan vaarallisesta nationalismista( muunlaista ei enää olekaan), joka taasen liittyy asiaan aivan oleellisesti.

 4. Olkoon ohi aiheen.

  On ilmeistä, että saman uutisen/kolumnin voi lukea monella tavalla.

  Mielestäni on kuitenkin niin, että Suomessa tietyt piirit häpeävät suomalaisuuttaan. On myös niin, että meidän harteillemme lasketaan taakkaa, joka ei meille kuulu. Puhun nyt lähinnä siirtomaavaltaperinteestä.

  Miksi meidän pitää maksaa velkaa, jota emme koskaan ole ottaneet?

 5. Ilmeisesti Kallion baareissa punkkupullon ääressä raakkuville punavihertäville ei putkahda pieneen mieleenkään, että ilman Marskin ritareiden tekoja he eivät sitä punkkuaan vapaassa maassa imeskelisi…

 6. Mika, miten niin ei muuta ole, kuin nationalismi? Se on nykyään aika vaikeasti tulkittava käsite, kuten Juha U jo sanoi. Se on ihan tulkitsijasta kiinni ja sen voi ymmärtää monella eri tavalla, se voi sisältää jopa rasistisia piirteitä, kansallisuusmielisistä piirteistä puhumattakaan.

  Tuo Hankamäen pohdinta tuntuu aika sekavalta, jossa hän ei tunnu oikein tietävän itsekään, mistä puhuu. Enkä väitä, että tietäisin minäkään, vaihtoehtoisia tulkintoja on ihan liikaa. Yhtä ainoata oikeata tuskin on olemassakaan.

 7. Pentti, näin meille uskotellaan, nationalismi eli kansallismielisyys on kaikissa muodoissaan vaarallista ja automaattisesti rasistista ajattelua.

  Vapaa lainaus Esko Valtaojalta ” kaikki natsit olivat kansallismielisiä, mutta kaikki kansallismieliset eivät ole natseja”, olisi hyvä ohje myös tämän ajan ”oikein ajatteleville” , joiden oikeus ja vapaus mielipiteeseen on sekin ainakin jossain määrin kansallismielisen ajattelun ansiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *